Vilken rolig julafton vi hade *ler*



Ja vi firade ju julafton igår hemma hos mina svärföräldrar och det var jätteroligt vi åt gott och sen kom tomten alltså jag hehe! Jag var tomte som vanligt och mor tog en hel del bilder och en del av dom har jag tänkt sätta in här så att ni kan se hur vi hade det, det var en väldigt glad och sprallig tomte *ler*, nåja inte så att jag var full eller så utan jag hade tagit en snaps men glad är jag ju ändå utan att ha tagit något sprallevatten, jag är glad av naturen så att säga och av bilderna att döma så ser ni att jag är på hugget att dela ut klappar och att jag är glad  och i mitt esse *ler*. Ikväll ska vi fira in det nya året och då ska jag filma och ta nya foton igen, det är ju alltid roligt att ha och titta på sen ju. Gott Nytt År på er!!


Snart kommer mor och far och tomten *ler*



Japp jag har sagt igång kaminen och laddat kaffekokaren så nu kan mor och far dyka upp när som helst och sen ska vi fika och efter det så ska mor och jag slå in lite klappar som vi inte hunnit med innan och sedan ikväll klockan 18.00 ska vi till svärmor och svärfar och fira julafton *ler*, vi ska ha fika där innan också innan vi delar ut julklapparna så det lär nog blir en hel del prat prat och åter prat *ler* dom är duktiga på att prata hehe! Sedan i morgon blir det fest och då ska vi ju fira in det nya året så det ska också bli roligt, så mor och far sover över tills i morgon, ska bli trevligt i morgon med god mat och dryck och sen kommer där några till som också är bjudna så vi blir några stycken, fast det lär bli väldigt kallt när vi ska ut och skjuta raketer.

Ändring på tiden



Ja vi ändrade tiderna lite i morgon så mor och far kommer inte hit förräns klockan 12.00 och sen åker vi till mina svärföräldrar vid 18.00 istället för klockan 13.00, mor och far hade lite som dom skulle fixa först på dagen så därför blev det lite ändring i schemat men det gör ju inget. Svärmor ska visst bjuda på janssons och sill och ägg och lite sånt smått och gott och det är ju aldrig fel, sen blir det ju som sagt julklappsutdelning, det är rätt bra att man delar upp det lite så här för då blir det ju roligare och man får fler fester och mera att se fram emot, som tex min moster och hennes familj  som ju var uppe och firade jul i Sundsvall hos min andra kusin Carro, alltså min kusin Joakims syster och dom har ju inte fått sina julklappar av oss ännu, så vi ska skicka upp dom sen men sen ska vi bestämma en dag då vi ska köra till min moster och hennes sambo och Joakim och då ska vi ha ännu en julklappsöppning då vi öppnar dom som vi har fått av Carro och hennes sambo och av dom andra och dom får ju då våra också, så då blir det ännu en gång som man har att se fram emot, och vi tänkte att vi kunde ju beställa något gott att äta då också som pizza eller göra något annat gott att äta. Granen har hållit sig bra i år får jag säga fast den dricker vatten som bara den, jag hinner ju knappt vattna den förräns han har sörplat upp alltihopa *ler* sicken svamp alltså! Nej nu ska jag ta en kopp kaffe igen det är så gott och jag tror att jag ska krypa opp i soffan och se vad där är för något på teven. Tjingeling pling på er!

Julafton i morgon *ler*

Ja dvs vår julafton för vi ska fira julafton i morgon eftersom vädret inte har tillåtit det innan. Vid ca halv 11 - 11 tiden kommer mor och far hit om inte dom kommer tidigare för då ringer dom innan men annars så har vi tänkt fika här först och sen ska jag slå in lite klappar som jag inte hunnit slå in ännu och sen skulle mor slå in några som hon inte hunnit slå in så vi får skiftas om att slå in klappar i sovrummet *ler*, sen klockan 13.00 ska vi åka över till svärmor och svärfar med klapparna och fika och sen efter det så kommer tomten, han blev lite sen i år, men bättre sent än aldrig *ler*. På kvällen så ska vi äta lite gott här hemma och sen ska mor och far sova över här tills nyårsafton då vi ska fira nyår hemma hos svärmor och svärfar och några andra som också är bjudna dit så det ska bli trevligt. Ska bli spännande att se vad man får i julklapp i morgon, jag ska berätta vad jag fick här i bloggen sen. Kram på er!!

Årets julbilder

Ja jag lovade ju er att jag skulle sätta in lite julbilder så här kommer dom:

och en något crazy tomte *ler*

Min kusin vitamin är här hos oss



Min kusin vitamin Joakim kom hit idag och vi ska försöka fixa hans dator vilket min sambo är en fena på *ler* och vi har ätit god pizza och sett på en bra film och han ska stanna här några dagar så det ska bli skoj, det är alltid roligt när han kommer på besök. Det var så himla gott med pizza idag och min sambo vet att jag är helt tokig i vitlök så han brukar säga till om att bara vräka på massor av vitlök på min pizza, man luktar ju så gött efter det hehe, men gött är det i alla fall. Min mor och jag ska snart på shoppingtur i Ystad och då ska jag se om jag hittar lite fina toppar på kappahl och kanske se om jag hittar en ny fin väska som jag kan ha till våren, ja allmänt kolla läget vad som finns i affärerna, jag har inte varit i Ystad på ett tag nu så det ska bli mysigt att få gå där och titta i butikerna med min mor och vi börjar som vanligt med fika på något mysigt kafé och så babblar vi en massa *ler*. Nu närmast är det den 30:e då mor och far kommer hit och då ska vi fira julafton hemma hos min svärmor och svärfar och ta en kopp kaffe till att börja med och då får man se om man har varit snäll *ler*, ja lite snäll har jag ju varit för jag fick ju julklapp av min sambo nu, han har inte hunnit varit ute och fixat det innan och det spelar ju ingen roll när man får det, vädret har ju inte varit så bra heller så man har inte kunnat ta sig ut och fixa saker och ting. Dagen efter så ska vi ju fira in det nya året och äta gott hos min svärmor och svärfar så det ska bli nice det me, nä nu är det dax för en kopp kaffe tjingeling pling på er!!


precis vad jag behövde *ler*



Ja idag kom min sambo hem med min julklapp och det var precis vad jag behövde nämligen ett nytt kort till min kamera, för det gamla hade tagit slut och här kan man ta jättemånga kort på detta så det var perfekt *ler*. Annars så har vi ätit resterna av julmaten som vi har kvar och just nu sitter vi och ser på en film. I morgon kommer min kusin Joakim och hans föräldrar hit och min sambo ska titta över hans dator för han hade visst något strul med den och så får man träffa dom också vilket vi inte har gjort på hela helgen, dom firade ju jul uppe hos min andra kusin Caroline alltså systern till Joakim uppe i Sundsvall. Nu ser vi fram emot att det ska kunna gå att fira först den 30:e när min mor och far kommer hit och sover över och då ska vi även åka över till svärmor och svärfar och ta en fika och sedan ska vi dela ut julklapparna och dagen efter så ska vi fira in det nya året och äta god mat. Nu ska vi dricka en kopp kaffe och krypa upp i soffan och fortsätta att se på filmen, vi var ju tvugna att stanna den precis för att det ringde *ler* och då passade jag på att skriva detta inlägget. Fortsatt God Helg!

Trött på snön nu




Nu är man trött på snön och jag hoppas att det kommer att sluta upp att snöa nu så att mor och far kan komma hit och att vi kan fira julafton som vi hade tänkt oss så fort som möjligt och äta god julmat, ja nog för att jag och min sambo ätit julmat idag också men det är ju ännu roligare när man allihopa är samlade och äter god julmat och när man öppnar klapparna och ser hur glada dom blir av det man har köpt till dom. Ja vi får väl se hur vädret blir och om dom kan köra hit snart. Fortsatt god Jul på er, ikväll ska vi ha risalamalta mums!!



Lugn och mysig julafton



Idag har vi haft en lugn och mysig julafton. Det var ju meningen att mor och far skulle komma hit men pga snön så kunde dom inte köra hit och sen skulle vi ju fira hemma hos svärmor och svärfar resten av kvällen men vi kunde inte ens gå dit fastän det bara är 800 m härifrån för här är så högt med snö ända upp till midjan och sen blåste det, så vi stannade här hemma och gjorde det mysigt istället och vi har haft en jättemysigt julafton. Vi öppnade dock inga klappar för dom ska vi spara tills vi ska fira med våra föräldrar sen i jul, vi får väl se vilken dag som det går att köra igen på så att vi alla kan träffas och fira julafton då istället. Idag började vi med att se på Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul och vi drack kaffe och åt drömtårta till det, efter det så gjorde vi i ordning skinkan, vi griljerade den och jag stekte prinskorvar och jag lade upp olika sorters sill i burkar och sen lade jag upp gravad lax på ett fat fint och öppnade en Edamer ost och sen hade jag tagit upp rosenbullar ur frysen och jag kan säga att det blev mycket mat över, man orkar inte äta så mycket som man tror, jag åt lite sill och ägg och lax och sen åt jag lite skinka och prinskorvar men det var jättegott så nog har det varit en lyckade julafton alltid *ler*, sen har vi sett på trevliga julprogram på teven så det har varit lugnt och skönt och mysigt. Fortsatt God Jul på er!

Jösses då!



Ja jag sitter och hör på julmusik på Mix Megapol kanalen dom har ju så bra julmusik nu fast precis så berättade dom om hur läget ser ut i trafiken just nu och där sitter 500 bilar fast på vägen 11 Tomelilla- simrishamn och när jag pratade med mor precis så berättade hon att där satt många fast på vägen från Ingelsta Hannas där dom bor, så far hade precis fått gått ut och låna ut en snöskyffel till en av dom som var fast där på vägen, nä det är bäst att stanna hemma och slippa hamna i någon bilkö och frysa häcken av sig, vi har ju allting hemma här mat och så, så för vår del blir det vi tre som firar julafton jag min sambo och vår katt Kurre, sen får vi fira med resten av familjen när det går att ta sig fram i trafiken och då ska vi öppna klappar också, julen varar ju länge så där blir säkert någon dag som vi kan träffas och fira jul. Ikväll ska vi se på uppesittarkvällen och då ska vi dricka glögg och imorgon ska vi grilgera skinkan ja den är färdig det är bara till att ta lite senap på den och skorpmjöl och in i ugnen och sen har jag olika sorters sill hemma och ägg ska jag koka och lax har jag i boxen och prinskorvar som jag ska ta upp ikväll, ska se om där är något annat också men annars så har vi ju så att vi klarar oss med julmat på julafton och gottebordet ska jag göra i ordning ikväll, det blir allt från apelsiner till klementiner och fikon och olika sorters choklad, det ska rent av bli mysigt att fira julafton med bara min sambo och vår katt, kram på er!

Granen är klädd



Ja nu har jag klätt granen och den blev verkligen som en riktig amerikansk gran, jag ska ta foto på den sen så att ni kan se hur den ser ut. Annars så eldar vi för fullt i kaminen och vi har ätit, det blev spagetti och snitzel till det och bernaissås. Vädret ser ju inte så bra ut inför julafton så mor och far kan inte komma hit på julafton utan vi får fira en annan dag istället och jag och min sambo och vår katt får fira här hemma för jag antar att det kommer att bli sånt oväder och blåst att vi inte kan ta oss någonstan, men vad fasten vi har varandra och vi har mat så vi klagar inte och pyntat och fint är här och mysigt som bara den, det skulle visst komma upp till 2 dm snö och sen då att det ska blåsa bra också då flyger ju all snön omkring och lägger sig på vägarna, men det ska faktiskt bli riktigt mysigt ändå jag och min sambo och vår katt på julafton, det är klart att går det så kan vi gå över till mina svärföräldrar men om det blir riktigt blåsigt och hemskt så ger vi oss inte ut och går i vädret, då har vi det bra här hemma. Annars så ska jag se på bonde söker fru sista avsnittet ikväll och dom ska ju ut och resa ikväll så vi får väl se hur det går där, ha det gott och God Jul på er!

Ikväll ska julgranen få komma in



Ja ikväll är det dags för granen att få komma in i stugan och sen ska jag klä granen till tonerna av ljuv julmusik *ler*, jag tror att det var ikväll som det andra programet med Ernst jul kommer men jag ska ta reda på det närmare efter jag skrivit detta inlägget. I alla fall så ska det bli mysigt att få in granen och att klä den och jag tror nog att vi öppnar en flaska glögg ikväll och sitter och myser. Vilket väder vi har fått, jag har förberett mig på att jag och min sambo får fira jul helt själva här i huset på julafton och sen får vi fira vår julafton en annan dag i jul när vädret är bättre och egentligen spelar det ju inte någon roll vilken dag i jul som man firar julafton, man kan ju inte göra något åt vädret, det har ju inte varit sånt här väder sedan 150 år sedan. Just nu är min sambo ute och får undan mera snö på gården och visserligen så har dom en lastare till hjälp eller traktor men ändå det är mycket jobb ändå och se när det inte nog med att dom ska ta bort all snön på vår gård utan det är även på svärmors och svärfars gård som dom ska ta bort snö och där går snön upp till fönstren och lite till så nog är där att hitta på alltid, det är bara det att min sambo är så trött på snön nu så att jag vet inte vad och det förstår man ju, han hinner inte få undan den gamla snön förräns det kommer ny igen och mer ska det ju komma inatt och flera dagar framåt, men vi får se hur det blir för det är ju inte alltid som väderleksrapporterna stämmer helt och hållet, så vi kan ju alltid hoppas att det inte blir för jäkligt. Nu har jag kollat upp teveprogrammen och det andra programmet med Ernst Jul kommer ikväll på fyran klockan åtta och det är den vanliga fyran det går på, God Jul på er!"

Så har man strykit julgransmattan *ler*



Ja jag  hade ju egentligen tänkt att sätta in granen dagen innan julafton men kanske att jag sätter in den lite tidigare, vi vår väl se hur det blir med det, för nu har jag nämligen strukit julgransmattan och det luktar sådär gott ni vet, den där väven luktar jul när man stryker på den och särskilt då när man har sprejat den med vatten för att få ut alla vecken och sedan stryker på det så luktar det särskilt mycket av väven, så nu luktar här riktig jul hemma *ler*. Min sambo är hemma hos sina föräldrar och hjälper dom lite med smått och gott så han kommer snart hem, jag har inte kollat vad som går på teven ikväll men kanske kanske att det var det där programmet med Ernst ikväll, det ska komma två program julspecial med honom, jag tycker att han har så fiffiga ideer Ernst och sen är han mysig på något sätt, jag älskar alla julspecialprogram där dom fixar och donar med allt möjligt juligt, det får en till att komma i ännu mera julstämning. Jag undrar om vi inte ska ta och värma lite glögg ikväll om det är så att det är det programmet som går ikväll, man får ju ha litta mys samtidigt som man sitter framför plåtburken och tittar. Jag ska meddela er närmare när jag har kollat dagens teveprogram, tjingeling på er! Ps, jodå det var jul med Ernst ikväll klockan åtta på kanal 4 den vanliga fyran så missa inte det!

I believe in angels




http://www.youtube.com/watch?v=5KZAlRRXma4


Ja faktiskt så gör jag det, jag tror på att var och en har en skyddsängel och som är med en var man än är och jag har en ängel i fönsterkarmen som står där och lyser för mig varje dag, ja ni vet en sån där i fiberoptik och den är jättefin och jag inbillar mig att hon skyddar mig, låter kanske löjligt men så är det och jag har fått den av min mor, jag har ju gått igenom lite jobbiga saker tidigare i livet så jag behövde den och jag tror faktiskt att hon skyddar mig, ni får tycka att det är löjligt eller vad ni vill men jag tror i alla fall så och jag tror framförallt att var och en har en egen skyddsängel som håller ett öga på dig och som leder dig på rätt väg även om det kan vara svårt i livet ibland.  Har man förlorat någon när och kär i livet så tror jag rent av att den personen blir din skyddsängel efteråt och håller ett öga över dig i resten av ditt liv. Tryck på länken ovanför och njut av denna underbara låt.

Snart är det dax att klä granen



Ja snart är det dax att klä granen och då ligger våra karlar risigt till då kulorna ska hängas opp hehe, gäller att dom har tvättat kulorna först då, nä nu ska vi inte vara så grymma här, men dom som inte dål att läsa detta får låta bli det, men jag vet att där är två i alla fall som tål det som läser på denna bloggen och det är ju tur det, man får räkna med att det är lite tossigt när man läser här inne. Annars så ska vi snart ha lite kaffe jag och min sambo och en franskbrödbulle och lite gott pålägg, god salamikorv gött som bara den. Nu har jag fått tag på alla klapparna och jag har endast några kvar att slå in och det ska jag göra ikväll tänkte jag och sen har jag skickat bud med mor om lite andra klappar som jag inte har kunnat fixa då jag inte har kunnat komma ut pga snön men det fixar ju sig ändå som tur är, nej nu är det kaffedags, ett gott råd till karlarna håll i era kulor nu till jul!! Med detta hänvisar jag till bilden som jag sätter in här ovanför, ha det gott allihopa och kram på er!

snö snö och åter snö



Ja det har kommit en hel del snö och idag har min sambo varit hemma hos sin mor och far och hjälpt dom att få bort all snö som har samlat sig hemma på gården hos dom och först så tog dom bort en hel del snö här hemma, i alla fall så att man kan köra om man behöver, men det värsta är ju att det ska börja blåsa sen och då kommer snön att flyga omkring och lägga sig på vägarna igen och sen kommer det antagligen till att snöa mera också, inget förvånar mig längre när det gäller snön. Idag har jag bäddat med nya påslakan eller med julpåsklakan med tomtar på så att det blir juligt där inne också, annars så har jag sett på Leilas julspecial där hon lagade god mat och just nu så ser jag på Per Mobergs matprogram, det är alltid roligt att se när dom lagar mat på teven tycker jag. Jag har faktiskt ingen aning om vad jag och min sambo ska laga till för kvällsmat idag för jag vet ju för det första inte när han kommer hem eftersom dom fortfarande håller på med snön, då kan ni tänka er hur mycket snö där hade samlats.... Det får i alla fall bli något lättgjort när han kommer hem så jag förmodar att det blir vanlig korv med pommes.


Vad har hänt idag



Ja idag har jag tagit ner gottebordet och gjort det färdigt med skålar och strykit en fin julduk och satt ut lite fina tomtar mellan skålarna så nu är det bara till att vänta tills lille julafton då jag ska sätta fram lite gotter, för mor och far kommer redan dagen innan julafton då vi ska titta på uppesittarkvällen och dricka glögg och ha det mysigt. Annars så har vi haft vårrullar till kvällsmat idag igen och ris, det var gott och sen är det ju enkelt att laga till, så det fick bli det idag igen *ler*. I morgon ska jag byta till julpåslakanen med tomtar på så att det blir juligt och fint även där inne, men annars så har jag allting klart nu förutom att granen ska in  men den tar vi in lille julafton och klär när mor och far är här så det blir mysigt. Nej nu är det läggdags natti natti på er!

Hoppas att julkorten kommer fram i tid



Ja jag fick ju iväg mina julkort igår och det var visst egentligen dagen innan som var sista dagen men jag hoppas ändå att korten kommer fram i tid, man vet ju aldrig med posten. Jag ska skicka iväg ett annat paket till min släkting i USA det är Eloise en avlägsen släkting på fars sida och vi har hållit kontakten i den släkten sedan dom emigrerade till USA i slutet av 1800-talet början på 1900-talet så det är ju avlägset men ändå så har vi kommit varandra nära. Först var det far som skrev till henne och nu är det jag och innan dess när hennes föräldrar levde så var det farmor och farfar som skrev till hennes mor och far och nu har jag tagit över kontakten med henne, ja jag har hållit på i några år och skriva till henne och det är ju jättebra träning också på engelska och sedan har hon en bror som har två barn som är i 20-årsåldern som jag även har kontakt med på Facebook och jag har även deras adresser och så så det är ju kul om man kan hålla kontakten med dom också sen i framtiden. När far var liten så åkte dom över till USA och träffade Eloises föräldrar så Eloise skickade ett foto till mig där far och hon stod bredvid varandra det är kul *ler*, drömmen är att en dag åka över dit och träffa henne och hennes brorsbarn så vi får väl se, jag har fått inbjudan att åka dit när jag vill och det hade ju varit roligt men men det får vänta än så länge. Vi brukar i alla fall hålla kontakten via facebook och sedan skriver vi alltid julkort till varandra och skickar en julklapp och det är den julklappen som jag ska försöka få iväg men det går ju inte så länge det är sånt här väder, men i alla fall den får komma fram när det gör det sen för man vet ju hur posten kan vara dom är inte så noga på att det kommer fram snabbt precis, men bättre sent än aldrig. När ni har fått kort så kan ni väl säga till så att jag vet att det har kommit fram tjingeling pling på er!


så snöar det igen



Så snöar det här igen och inte lite heller, här har kommit ganska mycket snö och mer ska det tydligen bli så vi får väl se hur mycket som kommer denna gången. Jag har precis varit ute och tagit in ved så att vi har ved inne hela kvällen så att vi kan elda för fullt. Jag har tagit ner jultavlorna och satt upp den ena i köket, den andra tavlan som ska vara ovanför jullandskapet får min sambo hjälpa mig att sätta upp för han är längre än mig och når upp dit där tavlan ska sitta, sen ska han ta ner gottebordet som vi alltid brukar ha här rummet och jag ska stryka en fin julduk ikväll som jag ska lägga på bordet och sen ska jag göra det lite fint med gotteskålarna som jag nu har diskat och sätta ut några tomtar mellan dom, sedan är det bara granen som ska in också men den får vänta några dagar till *ler*. Min sambo har varit iväg med julkorten nu så det var i sista minuten som jag fick iväg dom men bättre sent än aldrig som man säger. Nej nu får jag upp och kolla i boxen vad vi ska ha till kvällsmat tjingeling på er!

Min önskelista till tomten



Ja min önskelista till tomten ser ut såhär: Jag önskar mig en vattenmaskin eller ja hm... ni vet en sån där maskin som gör att där blir kolsyra i det

Jag önskar mig varma goa sockar dom har ett speciellt namn och är rätt nya på sockmarknaden men jag kan inte komma på vad dom heter men jag har sett dom finns lite varstans nu och dom är så bra för mina fötter eftersom jag inte kan ha vilka strumpor som helst, får inte ha strumpor som klämmer åt fötterna eftersom jag har risk för att få proppar och sen är dom världens goaste sockar, så mjuka och goa, jag vet om att dom finns på Bo Ohlssons i alla fall och ja säg vad inte han har *ler*.

Jag önskar mig en skiva en samling med Tommy Seebach, hans son Rasmus Seebach är väldigt populär just nu och har precis släppt en skiva som jag också har och den är jättebra, han ska förresten vara med i ett uppesittarprogram nu inför julen där han ska sjunga min Engel som är en av hans stora hits, så det programmet ska jag givetvis se på *ler*, i alla fall hans far Tommy Seebach har varit en stor artist i Danmark och var alltid med i 80-talets melodi Grand Prix som vi alltid tittade på, jag har tom några sådana program inspelade, rätt roligt att ha och titta på och se på hur modet var på 80-talet och sen var det så bra låtar, det är för er som inte vet det alltså detsamma som melodifestivalen uttagningen till den stora som jag pratar om. Tyvärr så gick Tommy Seebach bort år 2003 i hjärtinfarkt men jag har turen att ha fått träffa honom och jag fick hans autograf och jag har även många av hans Lp-skivor men nu finns det alltså en box med 11 av hans skivor plus en julskiva som ingår i det paketet och det är den samlingen som jag önskar mig i julklapp.

Annars så blir jag glad för vad jag får men jag har också önskat mig en topp från Kappahl så vi kom fram till att eftersom vi nu inte kommer in till Malmö innan jul så åker vi in  i mellandagarna istället och då får jag alltså pengar i julklapp istället som jag kan handla för på Kappahl och det blir också bra för mormor brukar ge pengar istället för att köpa något och då kan jag ju lägga till dom pengarna där och köpa en topp istället för dom så det blir ju perfekt.

Sen önskar jag att alla i min familj ska få vara friska

GOD JUL!!!

Nu snöar det som bara den här



Ja det snöar som bara den här nu, så mor och far hade rätt när det gällde att det skulle bli snöstorm och det ska visst vara länge också, men vi får väl se hur det blir. Annars så har vi fikat och ätit franskbrödbullar precis så det var gott och vi har kaminen på full speed för det behövs verkligen. Snart är det dax att ta in granen och pynta den och det ska bli roligt, fast man brukar ha göre med att få granen rätt i foten och sedan att sätta i julgranslamporna, ibland kan det nästan bli så att man ser ut som Kalle Anka här  ovanför ,*ler*, men det andra att klä och fixa till granen för övrigt det är jätteroligt och det ska vara en riktig Kalle Anka gran med jättemycket pynt i den, så mycket man bara kan få i granen ska det vara. Hej svej leverpastej!

Ska bli snöstorm



Ja jag har kollat upp vädret och det ska visst bli snöstorm nu igen från och med torsdag och sedan ska det hålla på fredag, lördag söndag och även i början på nästa vecka, men jag måste få iväg mina julkort och min julklapp till min släkting Eloise i USA, men det ska vi väl kunna fixa på något sätt, det behöver ju inte bli lika jäkligt varje dag förhoppningsvis inte. Annars så har jag tittat på Bonde söker fru idag och ja jag vet inte vad jag ska säga, jag tycker att han från Öland är bäst av dom så jag tror att han och hon kan tänkas finna varandra och bli ett par för jag tyckte att dom hade äktenskapstycke redan från början och dom verkar till att vara samma typer och ha samma värderingar och så. Den unga killen han är ju bara för korkad, men han fick ju också på fasen av töserna först kysser han den ena tjejen och  öser lovord över henne och sedan gör han precis likadant med den andra tjejen och där var ju liv om det nu så tjejerna är ju inte dumma, men hade jag varit som den korthåriga ljushåriga tjejen så hade inte jag kunnat lita på någon som har gjort på det viset, den andra tjejen åkte ju därifrån och det förstår jag, jag undrar om inte den andra tjejen egentligen skulle ha gjort detsamma, men nu ska dom visst åka iväg på resa ihop så vi får väl se om han skärper sig eller om han spolar ner allting och då är han ju verkligen korkad på riktigt. Det ska bli spännande att se hur det har gått mellan den kvinnliga bonden och den som hon ska åka iväg på resa tillsammans med, jag tror inte att hon är så lätt att leva  med, hon verkar ju lite udda om man säger så. Nej ju ska jag ha en kopp kaffe och en blåbärsmuffins, tjingeling pling!

Blir inget Malmö på fredag



Nej det blir inget Malmö på fredag för det ska bli halt och det ska snöa och ärligt talat så har jag allting nu när det gäller julklappar till alla så att det ordnar sig och när det gäller topparna som jag skulle skaffa så åker jag hellre in där i mellandagarna då där är rea så får jag ju mera för pengarna *ler*. Annars så ska vi snart se på Bonde söker fru och snart har vi kvällsmaten klar så det ska bli gott med mat nu. Min mosters man fyller år den 20:e men vi hade tänkt fira honom på söndag men det beror ju helt och hållet på hur vädret är för annars så får det vara med det och då får dom ju inte julklapparna heller men då får dom ha dom senare i jul, visst det är tråkigt men vad ska man göra man bestämmer inte över vädret och sen är det så att dom ska åka upp till min kusin Carro och hennes sambo och fira jul i år och dom bor i Sundsvall, så dom ska åka upp den 20:e för det tar ju i alla fall en hel dag att åka upp dit, så vi får väl se hur det blir med allting.

Hu vad kallt det är ute



Ja det är minsann inte varmt ute, det är bitande kallt brrr.... tur att man har fullt med ved ute i stallet och att vi eldar för fullt. Jag pratade med mor och far innan idag och dom hade fått snö på österlen men vi har inte fått någon snö alls här, men det kommer kanske, men jag hoppas verkligen inte det för jag vill verkligen till Malmö på fredag så att jag kan inhandla det som jag ska. Ikväll är det bonde söker fru och det blir bara tossigare och tossigare där tycker jag, men jag måste ju bara se hur det fortsätter *ler*. Ikväll ska vi ha snitzlar och pommes till det och jag lagar till någon god bernaissås till det, så det blir mumma. Igår slog jag in dom klapparna jag har färdiga här hemma så nu är det gjort och sen ska jag bara posta mina julkort också och det gör jag på fredag när vi ändå ska iväg, om det nu blir så, annars så får jag posta dom här i Skurup. Jag har ju önskat mig en topp i julklapp av mor och far och jag ska kolla på en vårlig topp på Kappahl för sen tror jag att jag väntar tills dom har rea i juldagarna för då får jag mera för pengarna så då ska jag handla fler toppar då och jag vet om att jag kommer att få pengar i juklapp av mormor så då lägger jag till dom där så att jag kan få en topp till, man får inte vara dum i tummen när det gäller att handla kläder så då är det bättre att vänta tills rean i mellandagarna så att man får fler toppar för pengarna, men vårtopparna säljer dom ändå inte billigare så den kan man ju inhandla redan nu *ler*. Ha det gött allesammans!

Nu har jag kollat teveprogrammen



Ja nu har jag kollat teveprogrammen och ikväll kommer faktiskt ett riktigt myspysprogram nämligen äntligen hemma julspecial det måste ni bara se på, det är alltid mysigt att se när dom pyntar och gör fint och få lite tips på hur man kan pynta till jul. Det går på fyran klockan åtta ikväll så det får ni ju bara inte missa, kram på er!

Ätit middag hos svärmor och svärfar



Ja idag blev vi bjudna på ärtsoppa hemma hos min svärmor och svärfar och det blev punsch till också så det värmde lite *ler* efter det blev det kaffe och vi pratade och hade det trevligt. Nu är vi hemma och har satt igång kaminen för det behöver man minsann det är ju smällkallt ute hy... Jag vet inte vad där är på teven ikväll, förmodligen är där väl inget intressant ikväll heller, men jag ska kolla upp det och se om där är något som är sevärt. Annars så ska jag ta ner gottebordet och tvätta det eller torka rent det eftersom det har stått på loftet och sen ska jag stryka en fin julduk att ha på bordet och sen ska jag diska lite fina gotteskålar som jag ska ha på bordet och leta fram någon trevlig tomte som jag ska ha som dekoration på bordet och dom två tavlorna ska jag också ta ner. Jag har två gamla julbonader i papper som jag har ramat in  och den ena har jag alltid över jullandskapet och den andra hänger alltid i köket på väggen där, sen är det ju granen sist men den kommer inte in förräns några dagar innan jul. Vi får väl se hur det ska bli i slutet av veckan med vädret men det hade ju varit bra om vi hade kunnat komma in till Malmö så att jag kan handla det som jag har kvar att handla för sen blir det så jäktigt, dagarna bara rinner iväg ju. Kram på er!

Varit på snabbgross idag



Ja idag har vi varit på snabbgross i Malmö och vi handlade lite smått och gott som vi ska ha till jul, svärmor var med och vi började med att fika hemma hos svärmor och svärfar och sedan när vi hade handlat så åt vi korv och pommes hemma hos dom och nu är vi hemma och har lagt ner allting i boxen och nu ska vi bara koppla av. Vi får väl se hur det blir om det blir Malmö med mor och far på fredag för dom har visst lovat snö, så det beror helt och hållet på hur vädret blir annars så får vi åka dit en annan dag. Någon luciadag har det inte blivit för min del, i morse tittade jag inte på lucia utan det får väl bli reprisen som jag tittar på senar ikväll, men vi blev dock bjudna på en kopp kaffe och en torr lussebulle inne på Snabbgross, ja kaffet var jättegott men bullen kunde dom ju ha behållit för den var snustorr och den smakade inte ett dyft saffran, dom hade väl bara tagit färgmedel på den så att den såg gul ut för någon saffran var där inte när den, men men... Annars så sitter vi nu framför datorerna och vi har satt igång kaminen på full rulle så nu är här snart varmt och gott. Jag kan bara inte fatta att det faktiskt snart är jul, det känns inte som att det är jul, jag vet inte man är väl så inne i allting att man inte hänger med i svängen liksom, tiden går så fort ju och det är redan den 13:e idag. Ni får ha det så gott i stugorna och kram på er!

Jaaa vad roligt jag vann *ler*



Ja jag vann priset som den som har varit inne mest på en god väns blogg, och nu ska hon skicka ett paket till mig och jag är så forvidden po va di kan va` *ler*. Jag blev så gla ida när jag såg att jag hade vunnit, Martina inte nog att du förgyller varje dag med dina roliga inlägg på din blogg utan nu förgyllde du min dag igen genom att jag vann, löjligt att man blir glad av sådana saker kanske men jag blev faktiskt det *ler* kram på dig! Annars så har jag och min sambo varit himma hos min svämor och svärfar och druckit kaffe idag och jag och svärfar vi babblar po som bara den och sen blir det rätt fräckt och flasigt emellanåt hehe! Det är så kul att kivas med svärfar *ler*. I morgon ska vi åka till Malmö på Snabbgross och handla inför julen så vi får väl se vad där är för gottigt och sen på fredag så ska jag och mor och far åka till Malmö och julhandla. Nu ska jag gå och laga till litta mad till mej och min sambo, det blir ris och vårrullar göttigt hej svej leverpastej!!


Det ska tydligen bli snökanon



Ja ni som undrar vad jag pratar om nu så ska jag berätta att snökanon är när kall och varm luft kommer från båda hållen och tar med sig vattnet med sig upp över land och sen kommer det ner igen som snö eller regn beroende på hur temperaturen är. Dom har pratat om att det ska bli snökanon nu så vi får väl se om det kommer mycket snö nu inatt eller imorgon, men ärligt talat så hade jag inte hört talas om ordet snökanon innan *ler*

Blir nog inte imorgon vi installerar teven



Nej det blir nog inte imorgon som vi installerar teven för när jag pratade med mor idag så var far trött och igår var ju min moster och hennes sambo där och hjälpte dom med lite saker så far vilade idag då han var jättetrött efter gårdagen och det är ju ingen brådska med teven heller så vi får ta det en annan dag, men kanske kanske att mor och far och jag åker till Malmö på måndag vi får se hur det blir. Annars så har vi sett den bra men kuslig och spännande film precis. Ikväll blev det majskolvar till kvällsmat, det är så gott och sen tar man lite smör och salt ovanpå, det är gött när smöret smälter ner på majsen och sen saltet som går in i det mmm.... nu ska vi ha en kopp kaffe.


Fick tag på en jättefin gran

Ja idag var vi i Skurup och fick tag på en  jättefin vanlig gran och svärmor fick också tag på en fin gran så vi är helnöjda, men dom får stå ute först i vatten innan vi ska sätta in dom för än så länge får dom vänta tills vi ska sätta in dom, det är ju lite tidigt ännu tycker jag, men det är ändå skönt att vi har fått tag på gran nu. Efter att vi hade köpt gran så körde vi hem till svärmor och svärfar och dom bjöd på kaffe och sen satt vi och pratade länge, det är alltid lika roligt att prata och skoja med svärfar *ler* det blir lite fräckt och flasigt ibland hehe! Imorgon ska vi köra hem till mor och far och installera teven om det inte är för glatt på vägarna förstås, för idag har det varit fruktansvärt halt och eventuellt på måndag ska vi köra in till Snabbgross och handla inför julen, sedan får vi se vilken dag som mor och far och jag ska åka in till Malmö i nästa vecka, det har vi ännu inte bestämt. Ha nu en riktigt skön lördag och ta det lugnt när ni ska ut och gå så att ni inte halkar för det är jättehalt ute.


Imorgon ska vi köra och köpa gran



Ja imorgon ska vi köra iväg och köpa gran och det blir en vanlig gran i år, så vi får hoppas att vi hittar en snygg gran i morgon, men det gör vi säkert *ler*. Det är bäst att vara ute i tid och köpa gran för sen vet man ju inte om där är några granar som är snygga kvar när det är närmare jul. På söndag ska vi hem till mor och far och insallera deras nya teve. Det är ju aningen kallare nu än vad det har varit dom andra åren närmare jul så jag har varit uppe och letat fram alla mina tjocka tröjor för dom behövs verkligen nu, jag har inte behövt att plocka fram dom på flera år innan men nu var det dags att ta fram dom och när jag var uppe och tittade i mina boxar med kläder så hittade jag en tröja som jag köpt på Kappahl för många år sedan grön med snöstjärnor i mitten, liksom en bord av snöstjärnor i mitten av tröjan, den är sådär lagom tjock och mjuk och inte sticksig så den var min favorit redan på den tiden och det är den fortfarande, men det roliga är att det modet med snöstjärnor på allting har blivit modernt igen såg jag. Jag läste det i alla nya tidningar nu att allting med snöstjärnor på är inne, tex halsdukar, mystofflor, tröjor, vantar ja allting  i stort sett så det var ju roligt att det som man plockar fram nu är inne igen *ler*. På tal om att köpa gran så glömmer jag aldrig när vi i skolan skulle få se på en distneyfilm, det var närmare jul till och vi gick i tredje klass tror jag och det var på den tiden då dom beställde filmrullar och spelade upp dom i en sån filmmaskin på en vit duk, vi tyckte att det var så stort och filmen som vår klassfröken visade då var den när Musse och Pluto ska ut och hugga julgran och får med sig Piff och puff hem och ja sen vet ni ju vad som händer i resten av filmen för den sänder dom ju på julafton i Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul, men det är en sån sak som man fortfarande kommer ihåg och som man tyckte var så roligt då när man var så liten, man skrattar ju för sig själv när man tänker på det och jämför med idag då vi har både video och dvd och ja allt vad som nu kommer och då hade vi ju inte video ens och vi tyckte att det var stort att få se på film i klassrummet tecknat också *ler*., det var ju tom innan tiden då vi kunde spela in program från teven, så snacka om att det har hänt mycket inom tekniken bara på dessa åren *ler*, nåja det är ett av dom minnena från skolan som jag har som jag tycker var fint och som man gärna tänker på när det drar sig mot jul eftersom det var just den filmen som vi såg med Musse pigg och Pluto när dom ska hugga gran i skogen. Nej nu är det dags att natta sig natti natti på er!

Jay vann trots allt och han fötjänar det *ler*



Ja det blev Jay som vann trots allt och han är jättebra, båda två var så bra men Jay är ändå bäst och när jag hörde honom sjunga vinnarlåten så sjöng han den jättebra, men Minnah kommer ändå till att lyckas det bara vet jag och  många av dom andra i gänget också, förresten så har jag hört att Andreas Weise ska vara med i Let´s dance hehe! Jag gläds med Jay och han kommer att få en dunderkarriär med sin röst både här hemma och utomlands.


Jag tror Minnah vinner ikväll



Ja efter att ha sett och hört bådas framträdanden ikväll så får jag ärligt talat säga att Minnah var bäst ikväll även om jag hela tiden innan har trott att Jay skulle vinna så tror jag att det hela har vänt nu och att Minnah tar ledningen ikväll, hon gjorde alla låtarna jättebra, Jay var inte lika bra i alla låtarna och hade valt fel låt till att börja med medans Minnah gjorde bra ifrån sig på alla tre låtarna, den sista låten var segerlåten och den gjorde faktiskt Minnah bäst, det var som att den låten var som gjord för henne så jag tycker själv att hon ska vinna ikväll för hon var helt enkelt bäst. Nu är det paus så vi får väl se hur det går.

ikväll blir det.....



Ja ikväll blir det falukorv i bitar som ska stekas och pommes till det enkelt och gott och jag ser fram emot att se Idol ikväll, jag läste att dom tydligen är ett par och är tillsammans alltså Jay och Minnah, Jay hade ju en flickvän och dom sa att dom skulle gifta sig och så intervjuade dom honom och frågade vad hon tyckte om det, ja hon hade ju inte tagit det så bra men han sa att han själv var lika förvirrad och att dom hade kommit nära varandra nu när dom levde så nära inpå och sen var där ingen annan som förstod hur dom hade det nu när dom har blivit kända och i vilken situation dom är i nu och vilken press dom har över sig, det är väl i och för sig ingen ursäkt men jag förstår att det kan hända ändå, och av vad jag har förstått så har det inte varit så bra mellan Jay och hans förra flickvän dom har varit ihop och sen gjort slut i omgångar så då kanske det inte är så konstigt att detta har hänt heller. Hur som helst så spelar det ingen roll, det är deras privatliv och det är artisterna vi vill höra sjunga ikväll, fast jag får säga att även om jag tycker att båda är väldigt duktiga så hejar jag på Jay för jag tycker att han är bäst även om Minnah också är jätteduktig. Nej nu ska jag gå och fixa till falukorven och laga god kvällsmat till oss, hej svej på er! Ja den här bilden tyckte jag var rolig och jag kan tänka mig att det är just så här som jag hade velat ha det om jag hade levt på 50-talet, en skivspelare mitt i köket så att jag kunde laga mat till ljuv musik *ler*

Goda vitsord



Ja min sambo slutade ju på Expert igår men han fick reda på idag att alla hade tyckt så bra om honom och att han hade fått goda vitsord så kanske kanske att han skulle kunna få en tjänst där man kan ju alltid hoppas, dom hade i alla fall sagt att han kanske skulle få hoppa in i mellandagarna och då har dom ju rea där inne så då behöver dom ju folk och det är ju bra bara det att han kan få hoppa in där då och sen får vi ju se vad som händer, men det är inte dåligt att han har fått så goda vitsord och att dom alla tycker jättebra om honom där inne. Det kan ju hända att han får hoppa in och ta något sporadiskt bara i affären här nere men han är ju ändå öppen för annat om det nu är så att dom skulle behöva någon på expert igen så vi får väl se vad som händer. Han tyckte själv att det kändes sorgligt när han skulle sluta sista dagen för han hade trivts så bra med hela personalen och det är ju jätteviktigt att man trivs på jobbet så man kan ju alltid hoppas att han kanske kan få något mera där. Annars så har jag fått igång kaminen och här är varmt och gott nu och min sambo har bara varit hemma om  och tagit en snabb fika och sen skulle han till Skurup och göra något ärende där och sen kommer han hem igen. Imorgon blir det inte att vi åker till mor och far utan det får bli på söndag istället och mor sa att det bara var bra för idag ska Silva och Patrik dit och hjälpa dom med några andra saker så dom behöver en dags vila imellan och min sambo har ju varit hemma och hjälpt sina föräldrar lite idag så han hade också behövt att ha morgondagen bara till att ta igen sig på, men det går ju lika bra på söndag så det gör ju inget. Ikväll ska vi bara softa och ta det lugnt och mysa och jag ska se på finalen i Idol. Trevlig Helg allihopa!

fredag idag



Ja idag är det fredag och ikväll kommer finalen i Idol så det ska bli spännande att se vem av dom som vinner, jag hejar på Jay. I morgon bär det av hem till mor och far på österlen för vi ska installera deras nya teve och ställa in kanaler och så så att det stämmer, deras parabol har varit lite kinkig nu när det har varit oväder så vi får kanske rätta till den också så att dom kan få in alla kanaler som dom vill, far vill ju ha in dom tyska kanalerna nu till jul för där är alltid så fina musikprogram när det är jul och det är ju roligt att titta på. Annars idag är det lugnt, min sambo ska hem och hjälpa sin far lite med några saker men sen kommer han hem igen. Jag ska snart sätta igång kaminen för hu, det är kallt ute som bara den. Jag ska upp och hämta mina två jultavlor som också ska upp idag och sen är det bara gottebordet som också ska ner och jag ska göra i ordning det och stryka en snygg duk att ha på det och ta ner gotteskålarna som ska diskas efter att ha stått på loftet och någon tomte som ska stå på gottebordet ska också ner men annars så är allting klart och det är skönt. Någon dag i nästa vecka så ska mor och far och jag åka till Malmö och då ska jag inhandla det sista jag har att handla i julklappsväg och sen är det ju kul att gå och titta nu när dom har julskyltat också, jag tror att det blir Entré som vi åker till för där har vi aldrig varit, det är ju ganska nytt det köpcentrat, så det ska bli spännande att se hur där ser ut. Nej nu ska jag sätta fyr i kaminen hej svej leverpastej!

Har ätit gott



Ja vi har ätit gott nu och det blev fläskfie med pommes och god bernaissås till det så det var mumma. Det har snöat lite här idag men det var inte så mycket. Jag sitter här och tittar på jullandskapet som jag gjorde innan idag och det blev verkligen jättefint *ler*, så mysigt när man har pyntat och gjort fint här hemma. Där är inget bra på teven ikväll men igår så såg jag på bonde söker fru och det är ju inte klokt vad man skäms när man ser hur dom beter sig där, han den där unge mannen hånglar med än den ena och än den andra så kan han ju inte hålla på och vela fram och tillbaka han ska ju helst veta vad och vem han vill ha innan han börjar att dela saliv med dom två tjejerna, men ärligt talat så verkar han inte ha alla hästar hemma. Imorgon är det final i Idol och jag tror att Jay kommer att vinna och jag hoppas verkligen att han vinner för han är bäst av dom två och jag tror att han kommer att bli stor även utomlands så vi får väl se hur det går imorgon.

Årets jullandskap är färdigt *ler*




Ja jag kunde bara inte hålla mig för att göra årets jullandskap redan nu så nu är det färdigt och det blev jättefint, jag ska ta lite bilder på det sen och sätta in här så att ni också får se hur fint det blev. Här spelas det julmusik för fullt och jag är i julstämning *ler*. Jag har skaffat julklapp till min släkting i USA Eloise, jag hittade ett jättefint förkläde i Simrishamn i butiken där dom har tyger och dukar och annat fint så det kommer hon att tycka om. Ett annat år fich hon en handuk från väveriet Ekelunds dom gör ju så fina dukar och kökshandukar och hon gillade verkligen den handuken så därför passar det ju bra att detta förklädet är gjort även det på Ekelunds väveri men mönstret är från Simrishamn och det är specialbeställt och vävt just till dom i Simrishamn så det är bara den butiken där som har det och det är ju lite unikt *ler*, ett fint julkort fick jag också tag på till henne och jag har redan skrivit det och det ska snart skickas iväg, man får ju skicka sånt som ska till USA tidigare så att det hinner fram till jul. Julkorten har jag också skrivit så dom ligger färdiga bara till att skickas iväg, men dom får vänta ännu, men det är ändå skönt att ha dom färdiga tycker jag. Jag har hittat julklapp till min svärmor och även min svärfar och min mosters man och även till min moster och Carro har jag hittat och hennes sambo, jag har även hittat till min mor, fast jag har en sak till som jag ska köpa till min mor när vi kommer till Malmö på något köpcenter där, jag tror att vi tar entré för där har jag inte varit någon gång, det är ju ganska nytt det köpcentrat. Jag har hittat klappar till alla nu så det är lugnt, jag har en sak till far som jag också ska fixa, men en sak till far har jag redan ordnat så det är bara småsaker kvar som jag har att fixa när det gäller klapparna och det är också skönt att ha det ordnat. Nu sitter jag bara och längtar till att klockan ska bli 6-halv 7 så att min sambo kommer hem och då ska vi bara ha det mysigt, han jobbade sista dagen idag istället så är han fri i morgon fredag och sedan är han ju fri ända tills han hittar något annat jobb, så vi får väl de hur det blir. Ha det gott allihopa!

Sista dagen som min sambo jobbar på det jobbet han har nu




Ja jag trodde ju först då när han skulle börja jobba på det nya stället att det var en fast anställning men det var det tydligen inte utan det var väl bara sådan här tillfällig praktikplats så att säga där dom kan få billig arbetskraft, för nu jobbar han sista dagen där. Han har varit på Expert i Malmö på Mobilia och där har han trivts jättebra med personalen och chefen och ja allting och dom med honom, men så är det ju idag att dom kan inte anställa hur som helst utan det ekonomiska styr det hela, så vi får väl se vad det blir härnäst som min sambo kommer att arbeta inom, förmodligen blir det nog någon mataffär igen tror jag. Annars så är det en lugn dag idag, jag ska snart sätta lite fyr i kaminen och sedan får jag ta och äta något för jag har inte kännt för att äta något ännu, man får vakna till lite först framför datorn innan *ler*. Det jag har kvar att göra nu här hemma inför julen, det är att göra landskapet på barskåpet och att sätta ner gottebordet som vi har i datarummet eller om man så vill allrumet för vi har matmöbler där inne också och vi brukar äta där inne när vi har gäster. Gottebordet ska göras i ordning och torkas av då det har stått på vinden och sedan ska jag stryka en fin duk som ska läggas på och dekorera med lite fina gotteskålar och någon fin tomte, men jag väntar med dom sakerna tills lucia i alla fall. Ikväll blir det fläskfilé till kvällsmat och gratäng till det tror jag att det får bli och det är ju inte så dumt. Nej nu får jag gå äta något för nu börjar det kurra lite i magen på mig tjingeling pling på er!

Håret blev kanonfint *ler*

Ja håret blev i alla fall kanonfint och min sambo känner ju inte igen mig nu här hemma, han tyckte att det blev jättefint så han har fått en ny lady här hemma nu *ler*. Annars så håller jag på och kokar en kopp kaffe och gubben min ligger i badet och sedan ska vi se på film och mysa med en kopp kaffe i soffan så det ska bli gött. Det känns så skönt att bli fin i håret till jul, särskilt nu när man har fått ljusa slingor i och man har blivit blondin hehe! Annars så har jag varit och fixat lite klappar idag och nästa vecka blir det nog att vi åker till Malmö och då ska jag fixa dom sista klapparna. I år får det bli en helt vanlig gran för vår del, annars så brukar vi ju ha en sån där kungsgran eller vad dom heter, men nu när det har varit så dåligt väder så kan det vara svårt att hitta en snygg gran som man själv ska hugga där så det är nog lättare då att hitta en vanlig gran i skurup, det kan dessutom vara roligt att få en gran som kanske inte ser ut som andra för då kan man ju pynta och göra den unik hehe, i värsta fall vända den sämsta sidan inåt väggen, men jag tror nog att vi ska kunna hitta en riktigt ståtlig gran här i skurup, nej nu är det dags för kaffe hej svej!


Vilken dag!



Ja alltså jag har ju varit hemma hos mor och far från igår och sov över tills idag då jag skulle klippa mig och göra slingor i håret och jag kan säga att denna dagen har varit något jobbig och detta året ska vi inte prata om hur det har varit, hemskt kan jag bara säga, det har varit prövningar efter prövningar, först så blev far sjuk och höll på att stryka med sedan en tid efter fick han hjärnblödning men som tur var så klarade han sig utan men från det, sedan har det bara hänt det ena efter det andra visserligen inte något så hemskt som det men ändå, man undrar ibland om det aldrig ska sluta med allt trubbel, pannan klöddade hemma hos mor och far och sedan märkte dom att vattnet försvann och dom undrade ju var det blev av och när dom ringde min mosters man Patrik så sa han att - Ja gå runt i huset och titta så att inte något element läcker någonstans och det gjorde dom och dom upptäckte att elementet i stora rummet längst ute där vi inte brukar vara så ofta läckte och mor och far fick panik och började att sätta ut torkare där för att allt vattnet skulle torka upp, mattan som låg där i ena hörnan var helt blöt, men som tur är så har det mesta torkat upp nu och det kommer att ordna sig, men ett nytt element kommer det ju till att bli i det rummet, så jag åkte ju hem redan igår för att hjälpa dom att fixa i det rummet, sedan idag så var vi först i Simrishamn och gjorde lite ärenden och då hade far bilen på och spelade musik medans vi gick i Simrishamn och ja det tog väl kanske en timme när han stod där och sedan så när jag klippte mig så väntade han utanför i bilen och hörde på musik även då och rätt som det var så stannade bilen och var helt död, han kom in och var helt förskräckt på frisörsalongen och vi blev ju lika förskräckta för vi visste ju inte hur vi skulle kunna ta oss därifrån och sen tänkte jag bara - Nej inte detta också!! För det är så att mors och fars teve pajade också bara för en liten tid sedan så min sambo har beställt en ny teve som vi ska installera i helgen, så det har varit en hel del saker som har gått sönder och som har klöddat på kort tid kan man ju lugnt säga, så detta var liksom droppen på det hela. Jag ringde till min sambo men han hade inte slutat jobba då heller men sa att om vi inte lyckades få någon till att få igång bilen med startkablar så kom han ut när han slutat jobba och han slutar inte förräns vid sjutiden, men så ringde vi till min bästa väninnas man och han är expert på Volvobilar då han har haft volvo alltid och har alltid fixat med bilar och så, så han kan ju det och det vi inte visste var att volvobilarna är känsliga för att man har radion på länge att det liksom tar på batteriet då, i alla fall vi ringde till honom och han sa att han kom ut direkt och hjälpte oss och det var verkligen jättesnällt av honom Tack så jättemycket Rickard, du är guld värd!! That´s what friends are for som man säger och vi ska hitta på något som vi ska köpa till dom som alla i familjen kan ha nytta av som dom ska få som tack för hjälpen. Jag kan inte säga att vi har umgåtts så mycket med min bästa väninna och hennes familj men hon och jag pratar via facebook och vi läser varandras bloggar och kommenterar och så och ibland pratar vi även på msn så vi har hela tiden hållit kontakten och när vi väl träffas så är det som att vi inte varit ifrån varandra alls utan vi pratar som bara den om allting bara bla bla bla bla bla *ler*. Vi ska bjuda hit dom på grillningsfest i sommar för det är ju alltid trevligt och kan aldrig vara fel med grillat. Jag är så glad för min väninnas skull för hon har fått ett nytt jobb och det kommer att bli mycket bättre för henne och hennes familj än det jobbet hon hade innan så jag gläds verkligen med henne och hennes familj. Hon har jobbat natt alltid innan och det är ju väldigt påfrestande i längden och nu ska hon alltså jobba dagtid det mesta så det är ju skönt, jag tror att det kommer till att bli toppen!! Grattis Gumman än en gång och kram på dig! Tack för att du har en sån go gubbe som kommer och hjälper oss när vi har fått strul med volvon *ler*. Kram på er!

Hemma på österlen



Ja just nu är jag hemma på österlen hos mina föräldrar och hjälper dom lite, men i morgon ska jag klippa mig och få ljusa slingor i håret så då kommer jag till att bli blondin och det blir en helt ny tjej som kommer hem till min sambo imorgon *ler*. Det känns skönt att bli fin nu till  jul, man känner sig mycket piggar då också. Jag ska gå in och handla lite på Netto, jag såg att dom hade lite av varje som vi kan inhandla till jul. Eventuellt någon dag i nästa vecka ska vi åka en tur till Malmö och då ska jag uträtta lite ärenden som jag ska göra inför julen, lite julklappsköp. I morgon ska vi även åka en tur till Simrishamn så då ska vi passa på att gå in på röda korset där och se om där är något kul, man vet ju aldrig ibland kan där vara något skoj som man hittar där. Nej nu får jag gå och lägga mig för jag känner mig ganska trött, jag satt nämligen uppe ganska länge inatt när en kompis till min sambo och mig var hemma hos oss och dom spelade wow alltså world and warcraft, dom har ju släppt en ny version eller vad man ska säga med fler quester så dom satt uppe nästan hela natten och spelade och jag satt också uppe och till slut var jag bara så trött att jag gick och lade mig men jag kunde ändå inte sova, så det blev inte mycket sömn inatt vilket medförde att jag var något trött på morgonen, men mor och far ringde och sa att dom kom lite senare så det blev inte förräns vid 11-tiden som dom kom och då fikade vi och sedan åkte vi hem här och jag fixade och hjälpte till med lite av varje här hemma, men visst är man något mör fortfarande eftersom jag inte sov inatt, så därför får jag nog ta och gå och lägga mig nu så att jag kan vara piggar i morgon när jag ska bli fin i håret *ler*, ska bli så skönt. Natti natti på er"!

Det blir inte Malmö på fredag



Ja det var meningen att vi skulle ha kört till Malmö på fredag men det får bli en annan dag i nästa vecka eftersom där har kommit annat i vägen just nu men det går ju lika bra det, för vi hinner med att åka till Malmö ändå. Jag har sett på Programmet som handlar om vad som händer bakom kulisserna i Idol och det var intressant att se på faktiskt, men annars så är där inget bra på teven att titta på alls, då är det tur att man har många bra filmer att titta på istället, eller varför inte plocka fram någon gammal film som man själv har filmat när vi i familjen har samlats och haft grillfest eller annat som julafton för några år sedan, jag är sån att jag filmar allt, jag filmade tom nu när det var snöstorm och sedan när det var lugnt och soligt och jag var ute och filmade hur fint det var och hur mycket snö som vi hade fått, det är jul kul att ha och se på om några år och likadant det som man har filmat på sommaren är ju roligt att titta på nu när det är vinter så jag har en hel del filmer som jag har filmat när vi samlas i familjen eller om något roligt händer, det roliga på dom filmerna är att när vi tex har grillfest så filmar jag alltid maten och det skrattar min sambo åt *ler*, det är likadant med dom gamla filmerna som min mor har filmat sedan långt tillbaka för många år sedan då jag fyllde 20 år och min far 50 och annat då har hon också alltid filmat maten och på dom flesta filmerna så äter och dricker vi god mad hehe, ja vad fasen det är ju det som livet go mad o myed mad och mad i rättan tid *ler*. Sedan är där ju många roliga filmer också på semestrar som vi har gjort, ja där är lite gott och blandat på filmerna som vi har, har ni inte börjat att videofilma så gör det för ni kommer att uppskatta det när ni blir äldre och när barnen blir större, då tycker dom att det är roligt att titta på det och man tycker själv att det är jätteroligt att titta på efter några år när det har gått en tid och man tittar tillbaka på det och mycket av det har man kanske rent av glömt, men i det ögonblicket som man ser filmen så kommer man ihåg allting, det är faktiskt bättre än foton så börjar filma!! Ha det gött allesammans!

Ändring igen



Ja nu hämtar mor och far mig i morgon redan för jag ska hjälpa dom lite med lite saker där hemma och sen stannar jag över tills på onsdag och det är ju då som jag ska klippa mig och sen kör dom hem mig igen efter att jag har klippt mig, det är klart att man ställer upp nu när dom behöver hjälp med saker där hemma. Idag har vi en kompis till oss här och det är ju premiär på World and Warcrafts nya upplägg så han och min sambo ska sitta och spela inatt, det börjar nämligen klockan 12 inatt och sen ska min sambo upp och besiktiga bilen i morgon bitti, han är ledig i morgon och jobbar inte imorgon men besiktiga bilen ska han ju göra och det var visst ganska tidigt som han skulle vara där, jag tror att det var att han skulle vara där redan vid 8.00, så han kommer nog till att vara lagom pigg då *ler*. Mor och far kommer nog vid 8-tiden men dom skulle ringa innan dom kommer hit och sen ska vi ju fika här innan vi ger oss iväg till österlen, men dom andra två ska väl sitta här och spela WOW hela dagen antar jag hehe! Nej nu ska jag ha en kopp kaffe, ha det gött allihopa!

Klippa mig och få slingor i håret på onsdag



Ja det ska bli så skönt att få klippa sig och att få slingor i håret på onsdag, då kommer jag att bli blondin och nyklippt så det ska bli jätteskönt att bli fin till jul. Mor och far kommer hit och hämtar mig på morgonen och då ska vi fika här och sen ska jag iväg till frissan. Jag kommer hem samma dag på kvällen igen så då får min kära sambo se vilken snäcka jag har blivit *ler*. Det var egentligen meningen att vi skulle åka till Malmö på fredag alltså mor och far och jag, men där har kommit annat emellan så det blir inte förräns i alla fall någon dag i nästa vecka som vi åker dit.  Just nu ska jag se på ett program på fyran som handlar om hur allting går till bakom Idol och det kan ju vara intressant att titta på, det har precis börjat så vill ni se det så slå på fyran direkt nu, kram på er!

så har andra advent gått förbi oss



Ja igår var det andra advent och tiden bara rinner iväg tycker jag. Jag har gjort det mesta nu och pyntat överallt så nu är det bara landskapet som jag alltid brukar göra kvar och dom två jultavlorna som ska hängas upp och julkorten ska skickas och vi ska inhandla julgran så småningom och jag ska iväg till Malmö förhoppningsvis denna fredagen och handla dom klapparna som jag ska handla annars så får jag ta det i nästa vecka om vi skulle hindras av vädret, jag ska också till tandläkaren och göra slingor i håret och klippa mig denna veckan om vädret håller i sig, men skulle det inte vara så, får jag försöka få en ny tid nästa vecka, vi får väl se hur allting blir. Annars så har jag varit och kollat vad vi ska ha till kvällsmat idag så det blir stekt kassler och pasta och stekta färska champinjoner som jag kryddar med lite socker och salt och vitpeppar dom blir jättegoda *ler*, nej nu ska jag gå och ta en kopp kaffe tjingeling pling!

lagar mat



Ja just nu lagar jag dagens kvällsmat och det blir hamburgare och pasta. Annars så är där fortfarande inget att titta på ikväll, jag förstår inte att dom inte kan sända något roligt program på teven, det skulle ju inte var så svårt tycker man men men..... Idag har det regnat och sen fryser det på, det blir glatt på vägen och det är ju inte så roligt när man ska ge sig ut och köra, så min sambo får ta det lugnt imorgon när han ska till jobbet i Malmö, men det gör han också. Vädret pendlar fram och tillbaka så det är ju väldigt osäkert, man kan inte helt lita på väderprognoserna utan man får själv titta dag för dag också för som igår när dom inte hade sagt att det skulle snöa så snöade det här och sen kan det ju vara vice versa så nä man får ta väderprognoserna med en nypa salt. Nej  nu ska jag gå och hälla upp pastan och sen ska i äta kvällsmat, ha nu en fortsatt trevlig söndag och kram på er!

Nu regnar det



Ja nu regnar det här men det värsta med det är ju att när det sedan fryser på så blir det halt som bara den på vägarna och det är ju inget vidare precis. Annars så har jag lagt in ved i kaminen som är i full gång för det är ju kallt och rått ute så det gäller att elda på bra, jag har varit ute och hämtat in lite ved så att vi kan elda hela kvällen och natten. Jag får väl snart gå upp i frysen på loftet och se vad vi ska ha till kvällsmat idag. Hej svej leverpastej!

Ser på polisskolan




Ja eftersom det inte har varit något bra på teven ikväll så ser vi på Polisskolan 4 och dom filmerna är bara så roliga, vi har alla dom filmerna och nu ser vi fjärde filmen. Vill man verkligen skratta så ska man se dom filmerna för dom är alla jättebra och roliga. Just nu så snöar det ute, det är rätt konstigt för när man har tittat på hur vädret skulle bli så skulle det egentligen inte snöa just nu, men man kan inte rätta sig helt och hållet efter hur dom säger att vädret ska bli varkens när det gäller nederbörd eller hur temperaturen ska vara, utan det får man se efter hand hur vädret blir. Nu är det söndag och idag ska vi bara ta det lugnt.

Inget roligt på teven ikväll




Ja visst är det dåligt att där inte är något bra på teven en lördagkväll som denna, det enda där är som ska vara  under hållning det är den där dansbandskampen, jo jag gillar dansband men dom dansbanden som är med i den tävlingen är INTE bra så dom kan lika gärna lägga ner det programmet och sända något roligt istället, på alla dom andra kanalerna är där absolut ingenting alls att titta på, så det är ju tur att man har filmer att plocka fram som man kan titta på istället, men som sagt det är dålig stil att dom inte kan sända något bra underhållninsprogram en lördagkväll. Annars så har jag pyntat vidare med fler tomtar och nu har jag bara landskapet kvar som jag brukar göra på barskåpet i datarummet och sätta upp dom två roliga jultavlorna som jag har en i köket och en ovanför landskapet i datarummet, det är gamla pappersbonader som jag har ramat in och dom är jättefina. I år blir det nog till att ta första bästa gran som man ser att dom säljer i Skurup, annars så brukar vi köra iväg och köpa gran på ett annat ställe där man själv går och väljer ut vilken gran man ska hugga ner och jag är något kräsen när det gäller att välja gran. Vi brukar gå läääänge och leta gran *ler*, jag ska ju alltid ha den största granen där är så att jag kan få i den så mycket som möjligt och jag vill ju också ha en amerikansk julgran dvs silvergran som jag då tycker är det närmsta man kan komma till en amerikansk gran här i sverige, men som sagt nu när det har varit sådant oväder och det är ju inte slut på det ännu så får man nog räkna med att ta en helt vanlig gran och det går bra det också, det kan rent av blir riktigt roligt, man får säkert en orginell gran hehe, och då får man ju klä den och göra den så fin man bara kan, jo för fasen jag tror att det blir hur bra som helst *ler*, ni ska få se senare hur den blev, men nu har jag tagit lite foton på dom tomtarna jag har satt upp idag, håll till godo.

Är man crazy i julen så är man *ler*



Ja Martina du har rätt i att jag julpyntar allt och alla *ler*, jag har t.o.m. julpyntat till vår katt Kurre japp man är lite crazy hehe, men vad fasen det bjuder jag på, katten ska ju också ha det fint och han tycker faktiskt om det. Här kommer ett foto på julpyntandet hos katten.

Det blev för en gångs skull en tjej och en kille i final



Ja jag hoppades på att Minna och Jay skulle stå i finalen och det blev det, men jag trodde dock att det skulle bli Olle och Jay men som tur var så blev det Minna och Jay. Jag är så glad att det blev en tjej och kille i finalen och Minna förtjänade verkligen att gå vidare, hon var jätteduktig ikväll. Jag vet inte jag har inte kunnat med Olle riktigt, jag gillar inte hans stil när han sjunger men det är ju så olika. Jag såg på nyheterna innan att det ska komma mera snö och jag kan säga att jag är inte förvånad, man har kännt det på sig liksom så det var därför som vi körde iväg idag och handlade så att vi nu kan stå oss ännu en vecka om det nu blir så, det gäller att hamstra när man bor på landet inför sådana här tillfällen *ler*.  Nu är det i alla fall helg och det ska bli skönt, trevlig helg på er alla!

Nu gäller det



Ja nu gäller det, vilka kommer det till att bli som står i final nästa fredag, jag tror själv att det blir Olle och Jay och jag hoppas att Jay vinner hela Idol för han är helt fenomenal, jag menar killen ska ju helt klart sjunga rock och hårdrock men han kan även sjunga andra låtar som balader och Frank Cinatra och ikväll sjöng han In The Ghetto som Elvis sjöng och han gjorde den superbra!!! Denna killen verkar till att kunna sjunga precis vad som helst heja Jay!!!! Nu är det dags för en kopp go kaffe och att krypa upp i soffan och myyysa!!

Ser på Idol



Ja jag passar på att sticka in ett inlägg nu under pausen på Idol. Jag tycker om alla tre som är kvar i Idol men jag gillar bäst Olle och Jay och jag tror att antingen Olle eller Jay kommer att vinna, men både är jättebra fast på olika sätt för dom sjunger ju helt olika musikstilar och även Minna är jättebra men hon ska sjunga känsliga balader för det gör hon jättebra, det ska bli spännande nu att se vilka två som kommer att stå i finalen. Annars så har jag varit ute och filmat all snö runt omkring huset här idag och tagit foton på hur mycket snö vi har här, för det har aldrig förut varit så här mycket snö eller att man har blivit insnöad av det innan jul någon gång i alla fall inte under vår livstid, nog för att det har snöat innan jul men inte att man har blivit insnöad av det och varit oväder på detta sättet som nu, det har i så fall kommit efter jul i Januari och februari och framåt så nog är det värt att fotografer och filma alltid *ler*.  Vi var och handlade mat idag för vi har fått hjälp att få bort snön på vår väg så därför kunde vi köra iväg och handla så att vi är beredda på att ytterligare bli insnöade om så sker, man vet ju aldrig för vår väg här blåser igen på noll time och snöar det då också så går det ju ännu fortare, man får med andra ord vara beredd på allting när man bor här ute på landet, men som sagt nu är det lugnt igen för nu har vi allting hemma igen och fyllt på matlagret så nu kan det snöa bäst det vill, nej nu ska jag forsätta att se på Idol hej svej!"

Så har man pyntat lite med tomtar






Ja jag har gjort det mesta och satt ut dom flesta tomtarna men jag har ändå några kvar att sätta ut men dom tar jag imorgon, nu ska jag bara sätta mig ner och ta en god kopp kaffe och se på teve tänkte jag, men jag ska visa några bilder på hur det blev och jag är riktigt nöjd med årets julpyntning, det kommer dock komma fler bilder på vårt julpynt senare  men detta är bara ett litet smakprov.

Vår katt Kurre laddar för julen *ler*

Ja nu har vi tagit kort på vår katt Kurre i tomteluva och han laddar för julen som ni ser *ler*. Just nu snöar det som bara den här och vi har fått mycket snö, det lägger sig i drivor på gården och vi kan inte komma någonstans för hela vår landsväg är full med snö så det var tur att vi handlade rejält innan snöstormen, vi har inte varit och handlat på en hel vecka, så det är tur att man har frysboxen full med mat så att man klarar sig.

Nu är dom gamla fina tomtarna uppe



Ja nu är dom gamla fina tomtarna uppe och alla har fått nya platser detta året så det blev jättebra, jag ska ta foton på hur jag har pyntat i jul så att ni alla kan se hur fint det blev, för jag är ännu inte färdig jag har 40-60-tals tomtarna kvar att sätta upp och såklart granen, nej nu ska jag gå och göra helstekt korv i ugnen hej svej!

Mina favoriter på Kappahl

Ja jag har varit inne och kollat på KappAhls sida och där fanns några plagg som jag blev förtjust i och kanske det blir någon av dom som jag inhandlar när vi ska åka iväg på shoppingtur innan jul här kommer dom:

Kanske lite tidigt att önska sig en sådan här i julklapp men senare kanske *ler*




Ja en sån här kanske vi skulle behöva köpa som julklapp till våra män när vi blir gamla eller vad säger ni? *ler*

och värre blev det.....

Ja jag tog ju dom andra fotona på snöovädret nästan precis och värre blev det bara en liten stund efter så så här ser det ut just nu.....

let it snow, let it snow, let it snow......




Ja nog snöar det alltid och detta är visst bara början för det ska bli värre ikväll har dom sagt, jag har aldrig sett så stora flingor komma på det sättet som det gör nu på länge och det innebär ju också att det på noll time blir fullt på gården och nu ser jag att det börjar blåsa också och då blir det ju ännu värre. Dom hade visst fått ställa in alla flyg idag och det förstår jag att dom inte vågar ge sig iväg i ett flygplan när det är sånt här oväder. Annars så pyntar jag lite efter hand här hemma och spelar julmusik och eldar i kaminen, nej nu ska jag ha lite kaffe, ge er inte ut i onödan på vägarna är ni snälla, kram på er!


Hunnit med lite grann idag



Ja idag har jag hunnit med att göra julfint här hemma, jag har bland annat satt glitter i gardinerna och glitter i lampan i teverummet och små tomtar som klättrar i lampan och sen har jag även satt ut dom små tomtarna i skåpen. Jag har strukit dukarna både små och stora som jag sedan lade ut på sina platser och lite andra tomtar kom också upp, men jag har fortfarande fler tomtar som ska inta sina platser. Kylskåpet blev pyntat med nya fina julkort och tomtarna på fläkten kom på sin plats, så det har hänt lite grann idag minsann. Jag hörde precis att det ska komma in mera snö inatt och det har redan kommit en hel del redan, nu sitter jag och hör på den bästa julskivan som jag vet, nämligen Kikkis, man får så fin julstämning när man hör på den, ha det gott allihopa och kram på er!

En bit på vägen



Ja nu har jag fått upp glittret i lampan och i gardinerna i stora rummet så det blev jättefint, man får ta lite efter hand och jag har varit uppe på loftet och tagit fram alla tomtarna så dom är här nere i sina lådor nu men dom har inte kommit upp på sina platser ännu. Ikväll blev det rester till kvällsmat, vi hade lite kyckling kvar och lite köttbullar och två biffar och ris så det blev blandad kompott men det gick bra det också *ler*. Nu sitter jag och njuter av en kopp kaffe, ni vet det där goda julkaffeet som Zoegas har nu, måste köpa mera av det inför julen *ler*. Som det har snöat här idag jösses, och mera snö ska komma, så man undrar hur det ska gå, vi kommer inte ut från våran väg här ute på landet, så min sambo har inte kunnat ta sig till jobbet i Malmö och han lär väl inte kunna göra det heller på hela veckan eftersom vädret är som det är och eftersom vi inte kan ta oss ut från denna landsvägen heller. Nu väntar jag bara på att klockan ska bli åtta så att man kan få se på bonde söker fru och dagens avsnitt lär ju vara något i hästväg, ja ni vet ju vad jag menar *ler*, annars så får ni som inte vet läsa föregående inlägg, kram på er!

Nu snöar det för fullt här igen



Ja nu snöar det för fullt här igen och det blåser så jag och min sambo har varit ute och tagit in ved så att vi kan elda hela kvällen. Annars så håller jag på att skriva julkorten, jag har några kvar att skriva men det är rätt skönt att ha gjort alla dom andra korten redan så att det bara är till att slänga dom på postlådan när tiden är inne. Ikväll är det bonde söker fru och det får ni bara inte missa hehe, ni vet hon bonden hon sjunger på en väldigt vitsig låt ikväll nämligen oh, Tannenbaum och hon har gjort om texten till - En taggatrå en taggatrå det är en trå med taggar på och är där inga taggar på så är det ingen taggatrå, en taggatrå en taggatrå det är en trå med taggar på, - Nä! you don´t say liksom.....!! Alltså man undrar ju om alla hönsen är hemma där, ja jag har sett reklamen för det och hon verkar inte ha alla hemma så att säga bedöm själva den fina sången ikväll, kram på er!!

RSS 2.0