Igår träffade jag min kusins sambo för första gången

Ja igår var jag och min sambo hemma hos min moster och då träffade vi min kusin Carros sambo för första gången, han var jättetrevlig och är 26 år gammal min kusin Carro är 20 dom bor ju långt uppe så man fick ju passa på att träffa dom nu när dom var nere på besök och min mor och far var där också och förstås Joakim som följde med härifrån eftersom han var hos oss på besök men han har följt med oss tillbaka hit igen för han ska inte åka hem förräns på söndag, men i alla fall så hade vi jättetrevligt och det var roligt att få träffa honom. Carro och hennes sambo bor i Sundsvall så det är ju en bit upp, men det är klart att vi ska besöka dom någon gång sen, i alla fall så ska vi fira jul med dom så alla ska samlas och fira jul hemma hos mina svärföräldrar och det ska bli jätteroligt.

Hemma igen *ler*

Ja då är jag hemma igen och det är skönt och vi hämtade upp min kusin Joakim på vägen hem, han ska stanna här nu under lovet. Ikväll ska vi ha thaigryta och ris och det ska bli sååå gott, så vad har jag nu gjort när jag var hemma hos mor och far? Jo jag fixade i teverummet tog bort dom gamla dvd ställen och vi satte in det nya skåpet i teak där vi sedan satte in filmerna istället och det blir mycket bättre för där kommer inte in något damm till filmerna där och sen har jag lite planer hur vi ska göra det ännu mysigare där nästa gång som gardiner, vi var ju på tur på Bo Ohlssons och då såg vi färdiga kappor som bara skulle sömmas i sidan och där var en jättesnygg som kommer till att passa perfekt  i teverummet hos mor och far så en sådan får vi inhandla och sätta upp nästa gång där hemma. Jag ska hjälpa mor och far att göra det lite julfint och så också sen för sånt orkar dom inte längre utan det blir jag som får stå för fiolerna när det gäller att göra det mysigt och så till jul hos dom, men jag tycker bara att det är roligt så det är lugnt. Det är i alla fall skönt att vara hemma igen och ikväll ska vi se på Bonde söker fru och äta thaigryta, vi har den på uppvärmning just nu och riset håller på att lagas till också, nej nu ska vi äta tjingeling och ha nu en riktigt trevlig Halloween.

Yeah!!!

Ja idag provade jag ett par gamla jeans som jag inte har kunnat ha på jättelänge och dom passade nu och jag blev jätteglad, jag har dom på mig just nu och vi ska snart till svärmor och svärfar på fika så det ska bli kul att dom ser att jag kan ha dom igen hehe! Det är alltid så roligt när man ser resultatet av det man har presterat och man får bättre självförtroende och det är ju aldrig fel. Annars så är det regnigt och trist idag och snart ska vi gå ut och hämta in lite ved så att vi kan göra upp eld i brasan så att här blir varmt och gott. Svärmor och svärfar tyckte att det var så tråkigt och trist väder idag och ville att vi skulle komma över på fika och prata och det är ju klart att vi gör för vi brukar alltid kunna pigga upp varandra *ler*.  I morgon ska jag hem till Hannas och hjälpa mor och far med lite saker hos dom och jag kommer hem på onsdag igen och då ska vi hämta min kusin Joakim för han ska vara hos oss under lovet och vi ska göra thaigrytan som han älskar och se på skräckfilmer och så, det är ju Halloween mohaha!!!! Ha det gott allesammans!

Snart är det helg

Ja idag är det torsdag och helgen knackar snart på dax för fredagsmys och att bara koppla av, vädret är inget vidare men det är ju typiskt höstväder så vad ska man annars förvänta sig än att det blåser och regnar, men det mysiga är ju då att man tänder ljus och lagar till lite god mat och eldar i kaminen och sitter och ser någon mysig film och slänger om sig en mysig varm och go filt och bara myser, det är det härliga med hösten tycker jag. På måndag ska jag hem och hjälpa mor och far lite och jag stannar tills på onsdag då jag åker hem igen och då ska vi hämta upp Joakim i Sjöbo, min kusin och han har ju lov nu och ska vara hos oss under lovet så det ska bli roligt.


Igår var mor och far här

Ja igår var mor och far här och vi gjorde kycklingfilé som var panerad och skinka och ost mellan vi tog två stycken kycklingfiléer och sedan tandpetare som höll om dom två kycklingfiléerna och ost och skinka inuti och det blev ju jättestora bitar som ni förstår och mäktigt som bara den för vi hade ju panerat dom också och sen hade vi potatisklyftor till det och bernaissås så det var jättegott och grönsallad till det. Mor och far fick ju en chock när vi kom in med faten, för vi hade lagt upp det snyggt och sen kom vi in med middagen på faten till dom och jag kan säga att det var ingen liten portion precis  hehe, och far åt upp köttbiten men det var knappt att han orkade att äta upp den men det gick, dom tyckte att det var så jättegott och det var ju roligt *ler*. När dom kom hem så ringde mor och hon tyckte att det hade varit så gott och trevligt, far var så sprängmätt att han inte orkade tänka på mat hihi! Eftersom det ju är Halloween så hade jag dukat höstaktigt med torkade löv och två Halloweengummor så det blev fint och Kurre ville naturligtvis också vara med på bild hehe! Idag ska vi bara ta det lugnt men det har varit en trevlig helg. Ha det gott allesammans.


Snart är nog vintern här

Ja i alla fall så känns det så i luften som att vintern är runt knuten *ler*, jag eldar för fullt i kaminen för det är så rått och kallt ute och det ska minsanna komma snö har dom sagt och hagel kom igår här och det kom några dagar innan här också jättemycket hagel, det kom så mycket att det var helt vitt på marken, men någon snö har vi ej haft ännu, men jag hörde med mor och hon sa att dom hade fått lite snö på österlen så ja snart kommer nog vintern så det gäller att vara förberedd med tjocka tröjor och halstuk och vantar och ja allting som behövs för vintervädret. Det känns så skönt att jag redan har fixat julklapparna för sen vill man ju pyssla och fixa här hemma när det börjar närma sig advent och jul och inte hålla på att fara och flänga ute i julruschen det blir man bara stressad av och mår dåligt av dessutom, nä då är det skönt att ha fixat julklapparna innan. I morgon kommer mor och far hit och vi ska beställa lite kinamat, det ska bli så gott då jag inte har ätit kinamat på jättelänge och vi ska se på en rolig film så det ska bli kul. Just nu är min sambo hemma hos sina föräldrar och hjälper dom att sätta in trädgårdsmöblerna och lite annat sånt smått och gott nu inför den kommande snön och vintern, men han är nog snart klar med allting och då ska vi ha en fika när han kommer hem och bara mysa. Snart är det ju Halloween också och då ska min kusin Joakim komma hit för han har ju lov då och vi har fått beställning på att göra den där thaigrytan som han är så förtjust i och ja den är verkligen jättegod så det ska bli riktigt smarrigt att äta den igen och sen ska jag sätta ut min prydnadspumpa på trappan till Halloween och jag får upp och böka på loftet efter halloweenljusen en slinga jag har och vanliga stearinljus som vi ska ha tända när vi äter, man får ju göra det lite mysigt nu när det börjar bli mörkt ute. Nej, nu ska jag gå och slänga i en tvätt tjingeling!

Yeah, bantningen har gett resultat *ler*

Ja jag mätte mig igår och jag såg till min glädje att jag har från 123 cm runt höften och över magen har gått ner till 115 cm och det är ju några centimeter så det är ju kanon och sen har jag även gått ner på dom andra ställena också men det var över höften och magen som jag har gått ner mest nu så jag blev jätteglad och det märks på mina jeans nu också, jag får använda livrem nu för att dom har blivit alldeles för stora och dom börjar bli långa så när jag har gått ner till den vikten som jag vill ha så får jag inhandla nya jeans och lägga undan dom andra. Idag var vi hos svärmor på middag vilket vi även var igår då min svärfar ju är och jagar men ikväll kom han hem, så nu är han hemma igen och dom fick en älg när dom var där uppe så det var ju kul! Imorgon är vi bjudna på middag också hos dom och det ska bli kul att skoja och skämta med svärfar igen, har faktiskt saknat honom nu när han inte har varit hemma för vi brukar alltid ha så roligt varje gång som vi träffas. Ha det gott allesammans!


Så var man hemma igen *ler*

Ja igår kom jag hem igen och det var sååå skönt och min sambo kom också hem igår så Kurre vår katt blev sååå glad och han är jättekelig nu , visst är han kelig i vanliga fall men nu är han ännu mera kelig, han följer en överallt vart man än går *ler*, så han har verkligen saknat oss. Min svärmor och svärfar har ju ändå varje dag varit och matat och kelat med honom två gånger om dagen men det är klart ändå inte detsamma än som när vi är hemma. Idag ska vi på middag hos svärmor, svärfar är på älgjakt längre upp i landet så han är inte hemma men svärmor känner sig nog lite ensam nu när inte han är hemma så vi ska dit och prata lite med henne idag och äta middag. Annars så börjar förkväll på kanal fyra ikväll och det är klockan 17.00 och det verkar faktiskt bra de tär med Elisabeth Höglund och Yvonne Ryding och Carin da Silva och det ska handla om mode och ja lite av varje så det verkar spännande och sen kommer det Tinas Cookalong och Hollywoodfruarnas sista avsnitt och där ska man visst få se godbitarna av hela programserien och det är jättebra eftersom jag inte har sett något av avsnitten tidigare, hon den där Anna Anka, ja hon heter så eftersom hon varit gift med Paul Anka som var stor sångstjärna på 60-talet, hon lär ju ha uttalat sig om både det ena och det andra och det har blivit väldigt rabalder om alla hennes skumma uttalanden så det ska bli kul att se och höra vad det nu är som hon har sagt som har upprört så många. Det är tur att man har tevetidningen nu för det är nu på hösten som alla bra programmen börjar och på onsdag börjar bonde söker fru, så för att kunna hålla reda på alla bra programmen så får man ha en tevetidning där man kan kryssa för det som man ska se. Ha det gott allesammans!

Hem till mor och far

Ja i morgon ska jag hem till mor och far några dagar från ondag till söndag då min sambo ska på militärövning, han är ju med i hemvärnet och han ska vara iväg från just onsdag till söndagkväll och dom ska göra lite olika militärövningar på lite olika ställen men dom börjar i Revinge, han ringer varje kväll om han kan, men som jag sa till honom att kan han inte pga att dom har olika övningar och så så får han ringa när han har möjlighet till det, det är ju mest så att man hör att allting är bra och så *ler*. Annars så har jag städat och plockat undan lite här idag för svärmor och svärfar ska ju komma hit och passa Kurre, eller ja dom ska komma hit två gånger om dagen och mata Kurre och kela med honom lite, det känns så tryggt att veta att dom tittar till honom och ger honom mat och så när man är borta. Nej, nu ska jag gå och lägga mig för far och mor kommer och hämtar mig halv åtta i morgon, så natti natti med er!

Halv åtta hos mig

Ja ikväll måste ni bara se på halv åtta hos mig fyran för då ska dom vara i Ystad och man vet ju aldrig om där är någon som man känner eller som man känner igen som ska vara med i programmet och laga mat. Ni som har sett det innan vet om att det är ett matlagningsprogram där fyra personer som ej har träffat varandra innan ska komma till varandra och respektive ska bjuda alla i gruppen på middag så alla får komma hem till varandra och se hur dom har det hemma och äta god mat och sedan ska dom bedömma matlagningen från 1-10, men det roliga är att se hur folk har det hemma och att se hur det går för dom när dom ska laga mat och hur det blir när gästerna kommer och vad dom säger och så, ja det är ju ännu roligare nu när det ska vara i Ystad eftersom att man kanske känner igen någon som är med i programmet. Annars så är det lugnt idag, det är tråkigt väder ute, det bara blåser och regnar men det är ju å andra sidan typiskt höstväder så vad kan man vänta sig. Ha det gott allesammans!

Igår var mor och far här

Ja igår var mor och far här och vi hade jättetrevligt, vi började med att fika när mor och far kom vid tretiden och sen så senare så gjorde vi sparrissoppa och knäckebröd till det och vi såg på en bra film, så det var mysigt. Idag blåser det som bara en ute och snart ska jag sätta fyr i kaminen för det behövs nu känner jag. På onsdag åker Christer på militärövning och ska vara där tills på söndag, dom börjar i Revingehed och sen ska dom åka till olika ställen där dom har olika övningar fast dom vet aldrig vad det är för några övningar som kommer och det vet man ju aldrig i vanliga fall heller så det är ju rätt, jag ska vara hos mor och far under dom dagarna för det är inte så kul att sitta här hemma ensam då och min svärmor och svärfar kommer ut och pratar med Kurre och ger honom mat och så två gånger om dagen så det är bra. Annars idag är det lugnt, får se vad där är på teven ikväll, jag har inte hunnit kolla läget ännu. Håll i hatten *ler* och ha en bra dag!

Julklapparna klara *ler*

Ja nu är snart alla julklapparna klara och det känns jätteskönt, jag har hittat allting på Tradera till mina nära och kära och det är praktiskt och bra , den enda som jag har kvar att hitta julkapp till är mormor så jag ska höra med mor vad hon tror att hon vill ha för något, det är alltid lite svårare att hitta något till mormor som hon vill ha, men mor vet säkert något som hon behöver, jag tycker ju att det är roligast om man hittar något som man verkligen vet att det kommer till att uppskattas så det är verkligen viktigt att det blir rätt sak till varje person för mig. Nåja, i alla fall så känns det jätteskönt att ha alla klappar färdiga och att dom kommer hem i brevlådan till mig och att jag slipper att fara runt som en galning mitt i julruschen och leta klappar, man har ändå annat att fixa hemma då när alla andra far runt som galningar och letar julklappar, som att pynta och städa och så, för det är viktigt för mig att ha det riktigt julmysigt hemma under julen och fint pyntat, ni som har sett hur jag brukar ha det på julen vet ju hur jag brukar ha det här hemma och hur mycket tomtar jag har lite här och där och det är inte vilka tomtar som helst utan det är riktigt gamla tomtar som är charmiga och som är gjorda av kottar, tex kroppen är en jättestor kotte och sen har dom gjort huvudet av annat material, ja hm,,, lite svårt att förklara så därför tror jag att jag sätter in ett foto istället på mina tomtar så att ni kan se vilken typ av tomtar det är som jag tycker om och dom är riktigt gamla och fina.

RSS 2.0