Nu är det klart

Det blir bara jag och min sambo och min mor och far som ska fira hemma hos mina svärföräldrar för dom andra som min svärmor frågade var redan bortbjudna, men vi kan ju ha roligt själva men det är bara det att vi har 5kg kött som vi ska grilla och gratänger så vi får äta bra hehe! Man kan i och för sig frysa det grillade köttet sen men vi lär få äta bra av det, vi kommer nog knappt till att orka gå ut och skjuta raketer vid tolvslaget om vi ska äta så mycket hihi!

ändrade planer

Ja nu har det blivit lite ändrade planer för nu var Silva min moster och hennes sambo sjuka så nu blir det bara jag och min sambo och mor och far och mina svärförädrar och vi har tagit upp hur mycket kött som helst som ska grillas och gratängerna har vi gjort färdiga, men så kom svärmor på några andra som vi också känner som hon skulle ringa och höra om dom kunde komma så vi får väl se om dom kan komma istället för min moster och hennes sambo, för sjuka vill vi inte bli, men visst är det typiskt att dom just skulle gå och bli sjuka nu på nyårsafton men så kan det vara.... I vilket fall som helst så blir det jag och min sambo och min mor och far och mina svärföräldrar så det är ju säkert i alla fall. Nu har jag gjort kaffe så nu ska jag och min sambo fika i lugn och ro.

sista dagen på det här året

Ja idag är det då sista dagen på det här året och jag och min sambo ska vara hos min svärmor klockan 4 för jag ska hjälpa henne att duka lite fint och sen ska min sambo stå för grillningen ikväll för han är nämligen proffs på det *ler*. De andra gästerna kommer klockan sex men det blir min mor och far och min moster och hennes sambo mina kusiner skulle till kompisar och det förstår man ju nu när dom har blivit så pass gamla min kusin Carro har precis fyllt 20 år och min kusin Joakim är 14. Carro skulle ha egen fest hemma hos dom och Joakim skulle till sin kompis och fira nyår. Jag ska ta en kopp kaffe och äta något nu och sen ska jag se till att jag får med mig allting som jag ska ha med mig idag som filmkameran och digitalkameran och jag har redan sett ut vad både min sambo och jag ska ha på oss ikväll så det är lugnt det hänger framme. Jag ska ha en jättesnygg topp med paljetter och det står något på toppen men inget som betyder något utan det är mer bokstäver som är mixade och paljetter lite här och var, ja det låter konstigt men den är jättesnygg och svart och vit, botten på den är svart och det andra är vitt, sen ska jag ha mina finjeans till det och en svart finkofta över toppen så att bara möntret syns på toppen. Min sambo ska ha en jättesnygg t-tröja i svart och vitt *ler* så vi kommer matcha varandra bra och han ska också ha jeans, jag tycker att man ska känna sig ledig även om det är nyårsafton, det behöver inte vara så uppstyltat liksom. Nej nu ska jag gå och fika men Gott Nytt År på er alla!!!!!!

Snart dax för galan

Ja snart börjar galan som vi ska se eller ja den börjar om en timme klockan 20.00 så där är lite kvar innan den börjar. Nu har vi ätit och det blev fläsk idag och wokgrönsaker och pasta så det var jättegott, nu håller jag på och kokar en kanna kaffe, ska bli gott med en kopp kaffe efter detta. Det verkar till att bli fint väder i morgon natt när vi ska smälla raketer och det är ju bra. På nyårsdagen firar jag och min sambo 2 år som förlovade och då ska vi göra thaigrytan  och den är jättegod och vi har inte haft den på länge nu så det ska bli gott, kanske vi har någon bra film som vi kan se på och bara pyssla om varandra.

kunde inte bärga mig *ler*

Ja nu har min sambo kommit hem och vi ska äta middag och sen ska vi se galan ikväll med Amy Diamond och Jill Johnsson, vad vi ska ha till mat vet jag inte men vi kommer alltid på något. Jag kunde inte hålla mig så jag cyklade faktiskt 5 km till  så nu har jag cyklat 1,5 mil *ler*. Annars så har jag tvättat lite tvätt för det behövdes nu, jag ska ringa till Joakim ikväll och höra om han kommer i morgon för eventuellt så skulle han kanske fira nyår hos sin kompis Kevin, men jag hoppas att han firar med oss för det hade varit roligt, men vi får se.

1 mil på 4:an idag *ler*

Ja nu har jag cyklat 5 km till på 4:an så sammanlagt 1 mil idag och jag känner mig stolt över mig själv faktiskt *ler*. Jag ska börja tränat på gymet sen också men detta är bara början för att bygga upp lite lårmuskler och för att man fakiskt känner sig piggare när man har tränat. Annars så håller jag på och brygger en kanna kaffe nu så det ska bli gott med en franskbrödbulle och en kopp kaffe nu, det går ju åt lite energi när man cyklar. Ikväll tror jag att det skulle vara någon slags gala med artister som Amy Diamond och några till jag tror att det var Jill Johnsson också så den får man ju titta på, men annars så är där inte så mycket som är bra att titta på, men man har väl alltid någon bra film som man kan plocka fram som man inte har sett på länge, nu ska jag bara slappa och njuta av en kopp kaffe, ha det gött!

Börjar dagen med att träna

Ja först idag så åkte min sambo iväg till sina föräldrar för att hjälpa dom med något där hemma idag och efter det så åt jag lite youghurt och havrefraskuddar sen efter det så cyklade jag mina 5 km som jag brukar men idag höjde jag till 4:an innan har jag ju cyklat på 3:an men jag tyckte att det var dags att höja ribban lite och det gick hur bra som helst så jag fortsätter med att cykla på 4:an från och med nu, man får ju fortare muskler i låren då också ju *ler*, det är ju bara det att man får börja försiktigt och trappa upp steg för steg. Sen skulle min sambo komma hem med bullar som han har köpt så att vi ska fika då och sen ska vi bara ta det lugnt, men jag tror att jag ska cykla 5 mil till ikväll för i morgon har jag tänkt hoppa över cyklingen eftersom det är nyårsafton och jag ska fixa till mig lite själv och se vad jag ska ha på mig och vila lite innan vi ska iväg så att man orkar med hela kvällen, det är ju inte så bra om man har tränat som bara den innan på dagen och sen är dödstrött på kvällen för det är oftast då som tröttnaden kommer efter att man  har tränat så därför hoppar jag över i morgon och det tar jag ju igen dom andra kommande dagarna sen och  klockan 4 ska jag och min sambo vara över hos min svärmor och jag ska hjälpa henne att duka och göra fint och min sambo ska hjälpa henne med att grilla köttet, det är han ju en hejare på så det får han sköta *ler*. Nej nu ska jag gå och duscha tjingeling pling!

Läggdags

Nu är det läggdags för min del och i morgon ska jag bara ta det lugnt, dammsuga lite och cykla på min motionscykel, min sambo ska hem till sina föräldrar och fixa lite med något som dom behövde hjälp med, men annars så är det lugnt. Min sambo och hans far hann inte göra det idag som dom skulle, det där med att lägga balarna vid dörrarna som dom skulle här hemma så det ska dom göra i morgon istället, idag så handlade min sambo till oss och till min svärmor för det är så mycket skit ute i affärena nu influensa och annat skit som man inte vill att dom ska få, för vi klarar ju av att få det och vi kan hantera det om vi skulle få det, men det är värre för våra föräldrar om dom skulle få skiten så därför handlar vi till dom nu när där är så mycket sjukdomar och sånt ute i affären. Snart är det nyår och vi ska fira hemma hos mina svärföräldrar och det blir jag och min sambo och min mor och far och Patrik, jag tror visst att Silva var tvungen till att jobba igen, hon jobbar ju inom äldreomsorgen så det gick inte att bli fri på nyår, för annars så var det meningen att hon skulle vara fri på nyårsafton men men... så är det i det yrket, jag tror att Joakim också kommer om han inte har något annat för sig. På nyårsdagen har jag och min sambo vår dag då har vi varit förlovade i 2 år så då ska vi laga till något riktigt smarrigt, jag tror att det blir thaigrytan för den är så himla god och den har vi inte haft på jättelänge nu, vi ska bara mysa och ha det trevligt på nyårsdagen, ja jösses vad tiden går, men kan knappt fatta att vi nu har varit förlovade i två år och vi har varit tillsammans i 3 år till Påsk så tiden bara rinner iväg. Natti natti på er!

cyklat

Nu har jag cyklat 5 km till så nu har jag alltså cyklat 1 mil sammanlagt idag och jag är ganska stolt över det faktiskt med tanke på att det var jättelängesedan som jag cyklade och jag känner mig inte så särskilt trött heller utan trött på ett bra sätt, så nu ska jag bara ta det lugnt och ikväll ska vi ha en bit gott kött och lite pommes tycker att man kan förtjäna det när man har tränat som jag har idag och jag vräker inte i mig pommes precis utan bara en hand pommes och mera kött och då är det ju inte så farligt heller. Jag vet faktiskt inte vad där är på teven ikväll men om inte annat så har vi säkert någon bra film som vi kan titta på. Ha det gött folks!

En fin dag

Ja idag är det fint men kallt ute och min sambo har kört för att handla lite och sen ska han hem till sin far och hjälpa honom lite och sen ska dom hit och lägga för höbalar i stallet  precis vid dörren om ifall att det skulle bli snö så att det inte kommer in snö där inne, det brukar dom alltid göra. Vi började dagen med att äta frukost och sen när min sambo hade kört så cyklade jag 5 km så jag har nästan precis kommit ut från duschen och jag ska cykla 5 till senare idag eller ikväll får se när jag känner för det, men annars så är det lugnt idag.

Cyklat igen *ler*

Jag håller på och ser på Misson impossible och under tiden så cyklade jag 5 km på motioncykeln, jag har ju redan cyklat 5 km innan idag men nu kände jag för att cykla 5 till så det var ju bra, jag känner mig nöjd *ler*. Nu är det paus och sen ska vi se slutet på filmen.

Tränat

Ja idag är det andra gången som jag har tränat på min motionscykel jag cyklade 8km igår och 5 idag för jag ska ha röda veckan nu och då mår man inte så värst bra så det fick bli så mycket som jag orkade idag och igår och det verkar ju lika bra så det kvittar ju, huvudsaken är ju att man tränar regelbundet så att säga. Jag cyklar på 3:an och den är ganska trög på min så det känns i låren när man inte har cyklat på länge men det känns jätteskönt efteråt, det är en trötthet som är skön på något sätt. Annars idag så ska jag se reprisen på bonde söker fru som kommer klockan sex, jag missade förra gången och såg bara halva programmet knappt det så jag fick inte reda på hur det gick för en del och det ska jag se idag.

så var det kväll

Snart är det körslaget och då ska vi få se vilken kör som åker ut ikväll, jag hoppas att Nanne kommer att få stanna kvar för hon var bäst av dom två körerna som hängde löst. Annars så har man ätit skinka och brunkål till middag, vi har ju fått en del julmat av svärmor som vi har ätit nu dom senaste dagarna *ler*.


Nu har jag cyklat på motionscykeln


Ja nu har jag mjukstartat på motionscykeln, min sambo var ju hemma och när han ändå var hemma hos sin mor och far så hämtade han hem min motionscykel som min svärfar har lånat för jag kände att jag ville börja träna nu och nu har jag börjat att cykla på 3:an och cykla i en kvart till att börja med och sen ökar man efter hand, det känns i låren att man har cyklat, ja i hela kroppen och när man då inte har cyklat på jättelänge så får man börja lugnt det är ju bättre att cykla kort tid varje dag på 3:an än att cykla 1 mil direkt jag cyklade 8km på 17 minuter så det var ganska bra tycker jag. På min cykel finns det ända upp till 6:an men det är jättetrögt bara på 3:an och 4:an så det är nog för proffsen 6:an hehe! Huvudsaken är ju att man tränar varje dag det är ju ingen tävling utan man tränar lite varje dag för att få bättre kondis och för att må bra och jag får säga att  jag faktiskt känner mig bättre redan nu när jag har cyklat, man känner sig piggare och fräschare *ler*.

Tar det lugnt



Idag tar vi det bara lugnt och softar men gubben min han har åkt över till sin mor och far och han skulle hjälpa sin far med lite saker där hemma så jag sitter här lugn och ro och skriver inlägg och kollar läget allmänt på nätet, någon frukost har jag inte hunnit äta ännu får se vad det blir för något. Röda veckan har inte satt igång heller ännu så man känner sig som en skit usch och fy, men förhoppningsvis så kommer den senare idag för jag känner mig inte så värst bra precis, vill ju helst att den ska sätta igång nu så att man kan vara människa på nyårsafton *ler*. Jag bad min gubbe att han skulle ta hem min motionscykel idag för den är hos mina svärföräldrar min svärfar har lånat den lite men nu använder dom den ändå inte så då tänkte jag att det är ett bra tillfälle nu efter all julmat att använda den lite och sen ska jag ju börja träna för jag har ju haft propp i min fot innan och har lite dålig blodcirkulation och mor och far går ju och tränar på sjukhuset så jag hörde om jag också kunde få träna där eftersom jag då har lite problem med min fot och blodcirkulationen och det gick bra, hon som har hand om det där inne sa att det var väldigt vanligt att man fick blodcirkulationsproblem efter att man har haft blodproppar så jag brukar frysa jättemycket och få sätta på mig tjocka tröjor och ändå så är här varmt enligt min sambo, men han är å andra sidan varmblodig av sig men ändå jag har dålig blodcirkulation och behöver sätta fart på det och sen skadar det ju inte att man går ner några kilon för visst har man lagt på sig några kilon, men så blir det alltid när det är höst och vinter för min del och när man då inte har rört på sig eller tränat heller så gör man inte av med så mycket så jag skulle ju vilja börja träna lite på motionscykeln och sen när man börjar träna där inne så kommer jag träna två gånger i veckan och det kommer ju att göra susen och då går far också samtidigt så jag kan hålla koll på att han sköter sig också hehe!

Nu har Joakim åkt hem

Precis har Patrik varit här och hämtat Joakim, vi bjöd honom och Silva till  nyår på fest hemma hos mina svärföräldrar, det är ju där vi ska fira i år och har vi tur så kommer en kompis till min sambo dit och skjuter fyrverkerier som han inte har kunnat skjuta hemma själv för det är stora grejer, men där ute på gården går det ju bra. Nu ska jag och min sambo bara ta det lugnt och softa och kanske se på nöjesmassakern för den fick jag i julklapp av mor och far, ska bli kul att se på alla sketcher igen.

Idag åker Joakim hem

Idag ska Joakim åka hem för han ska träffa Carros pojkvän som nu har kommit hem till henne och  i morgon så ska dom åka på rea i Lund. Vi ska fira nyår allesammans hemma hos mina svärföräldrar och då kommer Silva också min moster, hon jobbade ju på julafton men hon och Patrik och Joakim kommer för Carro ska ha egen fest där hemma med sina kompisar. Annars idag så är det lugnt, jag längtar tills jag ska börja träna på gymmet så att man kan bli smal och fin till sommaren och kanske innan, jag har en egen motionscykel som min svärfar har fått låna men jag ska ta hem den nu och börja lite nätt att träna, känner att man behöver det nu efter all julmat och så och sen vill man gå ner några kilon också.


lugn och ro

Idag är det lugnt och det är faktiskt skönt, vi bara slappar och äter lite när vi blir hungriga, vi fick ju lite julmat med oss från min svärmor igår *ler* inte så dumt.  I morgon ska Joakim åka hem för han ska åka på rea med Carolin och hennes pojkvän dagen efter och Carros pojkvän har kommit ner idag så Joakim ska ju lära känna honom så därför ska han åka hem i morgon så att han är hemma tills dom ska på rea i Lund.

Juldagen

Idag är det juldagen och vi ska bara ta det lugnt idag och solen skiner idag och det är härligt väder ute. Joakim och min sambo sitter och spelar wow och jag kollar läget allmänt på nätet och vi eldar i kaminen och snart så ska vi äta lite frukost, ja sen frukost blir det ju för vi har sovit länge och det blev ganska sent igår.

Nu har vi firat julafton

Ja nu har vi firat julafton och vi har ätit gott och sedan blev det julklappsöppning och det var minsann ingen dålig julafton kan jag säga, jag fick en mobiltelefon och en fin kalenderbok som man köper nytt innehåll och använder pärmen från år till år så den blev jag också glad för. Jag fick Nomination smycken att sätta i mitt armband tre stycken och badskum och duschtvål sedan fick jag Nöjesmassakernboxen och träningsbyxor.Nu är jag jättetrött och i morgon ska vi sova länge och bara ta det lugnt och min kusin Joakim sover ju över inatt och ska vara här i några dagar så det är skoj. Ha en fortsatt trevlig jul allesammans!


Julafton

   Ja då är det julafton och klockan halv 3 så kommer Patrik och mina kusiner och min mor och far hit och då ska vi fika och se på Kalle Anka sen ska vi inte åka till mina svärföräldrar förräns klockan sex och då ska vi äta julbord och sen är det gröt och sist julklappsutdelning så det ska bli roligt. God Jul på er!!!

Uppesittarkväll

Ja nu är vi hemma igen, vi var ju och gratulerade min kusin Carro som fyller 20 år idag och hon fick två figurer som är från 80-talet för hon samlar på 80-talssaker och dessa var typiska 80-tals prydnadssaker. Vi åt fat med kött och grönsaker och gratäng till det och sen blev det tårta och kakor men det orkade inte jag, jag var så mätt av maten sedan innan. I morgon kommer Patrik och mina kusiner hit och mor och far klockan halv 3 och då ska vi fika och se på Kalle Anka och sen ska vi inte åka till mina svärföräldrar förräns klockan sex då vi ska äta julbord och fortsätta att fira julafton där med klappar och julgröt. Silva min moster ska tyvärr jobba inom hemtjänsten i morgon så hon kan inte fira julafton med oss. Mor och far ska åka in och besöka min mormor på rehab i simrishamn i morgon och då ska min mor ha med julklapparna till mormor från oss, jag hade med mig julkapparna idag så att mor kunde få dom och ta med dom till mormor i morgon. Annars så ser jag på uppesittarkväll just nu med Lotta Engberg och dom andra artisterna.

Idag fyller carro 20 år

Ja idag fyller min kusin Carro 20 år och jag vet inte när vi ska dit för mor och far ska ju först till rehab med mormor i Simrishamn eller dom ska inte köra henne dit för det ska kristianstads sjukhus men dom ska vara där när mormor kommer dit och så och se till så att allting blir bra och enligt mor så hade sjukhuset ringt henne i morse och sagt att klockan halv 3 skulle dom köra mormor till rehab i Simrishamn och sen får ju mor och far vara där en stund i alla fall så det blir nog inte att vi är hos Carro förräns klockan fyra eller femtiden, men vi får se hur det blir, nu ska vi fika här i alla fall. God JUL på er!!!!

Grattis på födelsedagen

Idag fyller min kusin Carro 20 år så Grattis på födelsedagen Carro!!!!! Vi ses senare idag kram från mig och Christer

Nu är det klart

Ja nu har jag fått reda på att mormor får komma till rehab i morgon i Simrishamn så det känns tryggt att veta att hon ska vara där över julhelgen och över nyår ja tills hon blir bra också och sen ska hon få hemhjälp tre gånger om dagen men först ska hon bli piggare och så på rehab, men nu har hon blivit lite piggare och börjat äta lite och det är ju bra. Mor och far ska köra in och vara på rehab i simrishamn när hon kommer dit, sen ska vi åka till Carro och fira henne, men mor har ej fått reda på ännu när mormor kommer att flyttas till simrishamn i morgon det får mor först reda på i morgon förmiddag. Mor och far ska köpa lite gott och tidningar som hon ska ha när hon är i Simrishamn och jag ska ta med julklapparna till henne i morgon när vi ska fira Carro så tar mor och far med dom när dom sedan besöker henne någon av juldagarna förmodligen blir det juldagen som dom åker in där och fikar och pratar med henne. Vi tänkte ringa mormor på julafton och höra hur det är med henne och önska god jul och höra vad hon tyckte om klapparna. Joakim ska stanna kvar här efter julafton några dagar men Carro åker hem för hennes pojkvän kommer hit ner på juldagen och ska stanna här över nyår, Carro ska inte fira nyår med oss utan hon ska fira med några kompisar, men vi ska fira hemma hos mina svärföräldrar och då är det Patrik och Joakim och mor och far och vi som ska fira där hemma så det ska också bli kul. Det är så skönt att man vet att mormor kommer att ha det bra på rehab under julen i Simrishamn och dom ser ju till henne hela tiden och ser att allting är bra med henne och dom får god julmat och så, jag hade varit jätteorolig om hon skulle sitta ensam hemma för hon vill inte ta iväg på fester längre, för annars så skulle ju hon också fira med oss hemma hos mina svärföräldrar för det gjorde hon förra året, men eftersom hon har så ont i ryggen och inte kan sitta stilla länge utan att det gör ont så tar hon inte bort så ofta längre utan hade hon inte varit dålig så skulle hon firat hemma själv för hon vill det, men nu när hon hade trillat och var så dålig så kan hon ju inte vara hemma själv så det är bra att hon nu får vara på rehab och bli bättre, sen får vi se hur dom ordnar det med hemhjälp och så, men en sak i taget. Det känns skönt i alla fall att man kan sitta och äta julbord hemma hos svärmor och svärfar med hela familjen utan att känna dåligt samvete för mormor eller oroa sig för hur hon har det för hon kommer ju att ha det bra på rehab och sen känner hon dessutom en som jobbar på rehab nämligen hennes granne som brukar komma in till henne ibland där hemma och se hur hon mår och så, så det är också skönt att hon har henne där och där är säkert andra trevliga människor som också är där inne som hon kan prata med.

mormor

Ja idag är mor och far  hos mormor på sjukhuset och ska diskutera hemtjänst och lite sådana saker för det behöver hon och sen hur och var hon ska vara under julhelgen, antagligen blir det att hon kommer till att vara på rehab i simrishamn så att dom har översikt över henne hela tiden eller så kommer hon väl hem men då måste hon ha hemhjälp flera gånger om dagen men det tror jag blir svårare att ordna nu när det är jul och så, så det lutar nog mer åt att hon kommer att vara på rehab i simrishamn, men där jobbar en granne till henne som hon känner också så det är ju bra och tryggt för henne, sen ska dom ju fixa så att hon får hemhjälp och hon måste i alla fall ha någon som kommer dit tre gånger om dagen för hon äter inte med någon reda, men vi får se hur det blir och vad dom har kommit fram till, mor ska ringa mig ikväll om det.

Idag är det lugnt

Idag är det lugnt men jag har ändå städat och gjort i ordning här hemma för imorgon ska vi iväg och fira min kusin hon fyller 20 år och sen är det ju julafton och då kommer hela gänget hit klockan halv 3 och vi ska fika och se på Kalle Anka och sen ska vi inte åka över till mina svärföäldrar förräns klockan sex och sen firar vi julafton där hela kvällen med paketöppning och mat och ja allt!

Granen klädd hemma hos svärföräldrarna

Idag mår jag inte så värst bra på grund av att röda veckan är på väg, så jag har varit hemma och vilat och diskat lite och satt fyr i brasan, jag skulle egentligen ha följt med min sambo hem till sina föräldrar och klä deras gran men jag mådde som sagt inte bra så han körde över själv och dom klädde den och det gick ju lika bra det, svärmor tyckte att det ju var bättre att jag mådde bättre till julafton och därför vilade nu och det tycker jag också. Jag ringde till mor på mobilen och hon var ute och köpte julklappar och kunde därför inte säga var hon var *ler* nu blir man nyfiken hehe! Jag har slagit in alla mina nu så allting är klart, jag slog in dom sista julklapparna igår så nu är allting färdigt. Min sambo hade tagit foto på granen hemma hos mina svärföräldrar som han visade när han kom hem och den blev jättefin, jag får ju se den på julafton riktigt för den är ju alltid finare i verkligheten än på foto, så är det ju alltid. Det är ju fjärde advent idag också så tiden går och snart är det julafton, men på tisdag ska vi hem till min kusin Carro och fira hennes födelsedag för hon fyller 20 år då. Jösses vad tiden går, jag tyckte att det var igår som hon satt i mitt knä och bara var liten kicka så tiden går fort.

Firat Patrik min mosters sambo

Ja nu har vi firat min mosters sambo Patriks födelsedag så vi började med att fika och sen så åkte mor och far hem och dom andra stannade och då beställde vi pizza och såg på film. Jag känner mig lite sådär just nu för det är röda veckan på gång och det skulle inte förvåna mig om det kommer precis på julafton men men.... det kommer bli bra ändå. Jag hoppas att det kommer att snöa på julafton för det blir så mycket mer stämningsfullt då och dom har ju lovat att det ska bli snö på julafton så vi får väl se.

Fixa julkappar

Ja klockan tio kommer min svärmor hit och vi ska köra iväg till Skurup och fixa julklappar till min sambo från dom, hon ville ha med mig som hjälp och det är ju alltid trevligt, efter det ska vi fika hemma hos dom, sen kommer Silva och Patrik och mina kusiner hit klockan tre och vi ska fira Patriks födelsedag och  mor och far kommer naturligtvis också så det ska bli kul. Dom har sagt att det ska bli snö på julafton så det hoppas man på att det blir, tänk så härligt det hade varit om det hade kommit stora snöflingor på julafton och dom hade sakta dalat ner, så mysigt det hade varit så vi får väl se hur det blir, men jag håller tummarna för det.

De kommer klockan tre

I morgon kommer Silva och Patrik och mina kusiner och mina föräldrar vid tretiden för vi ska visst bara fika, jag trodde först att vi skulle äta middag också men det blir bara kaffe och tårta och det räcker ju alldeles utomordentligt så har man också kvällen fri och kan koppla av lite, så det passar ju bra.

städat

Idag har jag städat, dammsugat och gjort det fint tills i morgon då vi ska fira Patriks födelsedag här, så då kommer min moster Silva och mina kusiner och min mor och far också hit. Innan på dagen ska min svärmor hämta mig för vi ska åka till Skurup och fixa julklapp från henne och Kalle till Christer och då ska jag vara med och hjälpa till, efter det ska vi ta en fika hemma hos dom. Idag var vi hos dom och provsmakade julskinkan och den var jättegod mm.... gott med skinka. Annars så har jag fått svar från Brian min andra släkting i USA han skrev på Facebook till mig och han är på Hawaii nu och firar jul, ja han kommer visst hem precis innan julafton men Laurie hans syster ska vara på Hawaii längre och fira även jul och nyår. Brian skrev att han tyckte att det var roligt att ha fått kontakt med sin släkting i Sverige och att han inte hade varit i Sverige någon gång men att han gärna skulle resa hit någon dag och han är mer än välkommen hit både han och hans syster och Elosie och hennes bror också om han också vill komma hit och se hur det ser ut i Sverige och sen en dag kanske jag och Christer åker över till USA och ser hur dom har det där.


Mormor inlagd

Mor och far körde med mormor till Kristianstads sjukhus för hon ska bli röntgad och så efter att hon trillade men dom lade in henne nu för att ha uppsikt över henne, så hon ska ligga där inne i helgen och sen så ska dom prata om att hon ska få hemhjälp kanske tre gånger om dagen så att dom håller koll på att hon äter som hon ska för hon äter dåligt och sen får vi se om hon kanske blir flyttad till Simrishamn i julhelgen eller hur det blir, det hade ju varit bra för där jobbar en granne till henne som jobbar på sjukhuset i Simrishamn och hon jobbar på den avdelningen som hon eventuellt kommer att hamna på då och det hade ju varit bra om där är någon som hon känner på avdelningen och man vet om att där hela tiden är folk som håller uppsikt över henne och ser till att hon har det bra, men det är ett måste att fixa alla hjälpmedel som hon behöver där hemma och det har där varit en tjej och pratat om med mor och far så det kommer att fixa sig och att hon ska få larm där hemma och hemhjälp för det måste hon ha om hon ska kunna bo där hemma. Annars så har vi ätit gott och sett på en bra film idag och man har ju varit orolig för hur det har gått på sjukhuset med mormor och så men det är skönt att ha fått veta att hon nu är inlagd på sjukhuset och att dom ska kolla allting.

Eloises presenter

Idag fick jag ju paket från min släkting Eloise från USA och här är en bild på sakerna som jag fick, jag fick en jättefin scarfs och en julskiva och små söta minnesblock och kolor i en jättefin burk med rosett och ett snyggt julkort och en present påse med en snögubbe på, så det blev jag jätteglad för. Något som däremot inte är så kul är att mor och far måste åka in med mormor på sjukhuset för hon hade ju trillat för något dag sedan och hon blir bara mer och mer förvirrad tycker jag och nu idag så var där en annan som skulle fixa så att hon fick larm och hon tyckte att mormor skulle åka in till sjukhuset och bli röntgad och så, så jag vet inte hur länge dom kommer till att vara inne på sjukhuset ikväll, men far sa att han tyckte inte att det verkade så bra med henne, men jag får väl se vad dom säger ikväll när dom ringer hur det har gått med henne, det kan ju hända att hon får stanna kvar på sjukhuset några dagar, jag vet inte.


vad glad jag blev

Idag fick jag paketet av Eloise och hon är verkligen omtänksam, jag fick en jättefin halsduk och en julskiva och ask med goda kolor verkar till att vara särskilt fina sådana för det är så fin burk med fin guldrosett ovanpå och asken i sig själv är jättefin och sen fick jag ju ett kort där hon hade skrivit till mig. Jag fick också jättesöta minnesblock, minneslappar som man sätter på kylskåpet jättegulliga sådana så jag blev jätteglad för julklapparna och sen hade hon en jättesöt presentpåse med en snögubbe på som jag har lagt allting i, hon är så omtänksam och jag ska komma på bra julklappar till henne också. Annars så har vi varit och fikat hos mina svärföräldrar idag, så det var kul. Ikväll ska vi se på sista avsnittet av bonde söker fru, så det ska bli kul att se hur det går för dom.

Tiden går undan

Tiden går undan minsann och jag har fått ner gottebordet från vinden och ska stryka en fin duk att ha på det ikväll och sen ska jag fixa och göra lite fint med gotteskålarna och lite tomtar och så tänkte jag, men det blir inte förräns ikväll för när min sambo och mina svärföräldrar kommer hem igen, dom har varit och gjort lite ärenden, så ska dom hämta mig och vi ska fika hemma hos dom. Jag ska även dammsuga lite när vi kommer hem igen, för man vill ju ha fint nu när vi ska fira mina kusiners fars födelesedag  på lördag den 20:e. Ikväll är det sista programmet med bonde söker fru och då får vi se när dom är på resa så det ska bli spännande att se hur det går för dom. Jag har förresten fått paket från USA från min släkting Eloise så det ska bli spännande och se vad hon har hittat på denna gången, jag har skickat julklapp till henne också och brev som vi alltid brukar göra till jul och jag har även skickat julklapp till hennes brorsbarn Laurie i år och vi har börjat brevväxla så det är jätteroligt och hon har även en bror som jag ska lära känna, men just nu så är dom på Hawaii och firar jul och Eloise är i Australien, hon fick möjligheten att följa med en väninna till Australien så hon är där över julen. Laurie fyller 30 den 22 januari så då ska jag skicka födelsepresent till henne, hon tyckte att det skulle vara roligt att brevväxla så jag har skrivit brev till henne och så får hon julklappen samtidigt. Det är rätt kul att man har deras e-mailadress också så att man kan skicka små korta meddelanden också men att man ändå skickar brev en eller två gånger om året , men det kan ju hända saker innan som man vill berätta som man kanske inte vill skriva ett helt brev för att berätta och när man nu har chansen så kan man ju istället skicka det i ett e-mail och man kan skicka foton till varandra. Laurie sa att hon ska ta en massa foton nu när hon är på Hawaii och skicka till mig sen så det ser jag fram emot.

snart jul

Snart är det jul och dagarna går undan som bara den, i morgon ska min sambo göra lite ärenden tillsammans med sina föräldrar och efter det så ska dom hämta mig här hemma och vi ska ta en fika hemma hos dom men sen ska vi inte gör något särskilt i morgon merrän att jag ska dammsuga överallt och plocka undan lite här och var så att allting ser snyggt ut. Mor och far var hos mormor igår och dom ska dit idag igen och fixa larmet och lite andra saker som hon behöver för att få det tryggare i hemmet. På lördag kommer Patrik och Silva och mina kusiner hit för vi ska fira Patriks födelsedag och på dagen ska jag följa med min svärmor och hjälpa henne att välja ut julklapp till min sambo från henne och Kalle.


städa

I morgon ska jag städa och sätta fram gottebordet och stryka en snygg duk att ha på bordet och lite prydnadssaker  och gotteskålarna. Jag ska dammsuga hela huset igen så att allting är fint här inne. Jag har postat mina julkort nu och i morgon ska min sambo göra lite ärenden och då ska han även hämta ett paket som kommer från min släkting Elosie i USA så jag undrar vad hon har hittat på för något denna gången, hon brukar alltid skicka julklapp och jag skickar till henne och det är kul, så jag är spänd på vad hon har skickat och vad hon har skrivit till mig i sitt brev. Just nu är hon på resa i Australien och hennes brorsbarn är på Hawaii och firar jul. Dom säger att det ska bli snö i jul så det kan man ju alltid hoppas på för det hade varit mysigt om det i alla fall hade kommit lite snö på julafton, det blir ju lite mer stämningsfullt då.

Bra ny julmusik

Jag måste bara få komma med ett jättebra musiktips såhär i jultider, det är Sanna Nielsen och Shirley Clamp och den andra tjejen vad hon nu heter som har gjort en ny julskiva och hela skivan är jättebra och man får verkligen julstämning, så jag sitter och hör på den nu och bara njuter av att titta på julgranen som är så fin och allt julpynt som jag har framme och jag känner riktigt hur julstämningen kommer in i hjärtat härligt *ler*. Granen är mycket finare i verkligheten än på fotot för där har det kommit något konstigt ljus på den så att det ser ut som om den är lite grön och lite vitaktig men det är den inte utan den är så underbart vacker och vi har en sån ljusslinga som ändrar blinkningar hela tiden och man bara sitter och njuter och tittar på den och får riktig julstämning och samtidigt så hör man på denna underbara skiva med dessa oerhört begåvade sångerskor, så jag rekommenderar er att köpa denna härligt stämningsfulla skiva.

Julgranen har kommit in

Nu har julgranen kommit in, vi satte in den igår och klädde den så den är jättefin *ler*, det är en riktig Kalle Anka gran med jättemycket kulor och pynt i den. Idag är det lugnt vi bara myser och eldar i kaminen, men på lördag kommer Patrik och Silva och mor och far hit och mina kusiner för vi ska fira Patriks födelsedag. Ikväll är det näst sista programmet av bonde söker fru och sen i morgon kommer det sista programmet, så det ska bli spännande och se hur det går för dom.

Jordbävning i hela skåne!!!!

Jag och min sambo vaknade kvart över sex idag och hela huset skakade så att vi trodde att huset skulle falla ihop, jag satt chockad i sängen och min sambo flög upp ur sängen och det varade i 20 sekunder minst men det var väldigt ,kraftiga skakningar i hela huset. När det hela hade lagt sig så gick jag ut i köket och i vårat förråd hade flera flaskor trillat ner och där var glögg över hela golvet och glasskärvor så vi har precis torkat golvet och tagit upp alla glasskärvor där inne, men inte trodde man att man skulle vara med om en jordbävning i Skåne!!! Det var 4,7 på richterskalan och det är minsann inte lite det, nä usch det var obehagligt.


Fixat gran

Idag har vi varit och fixat gran så den sätter vi nog in i morgon, först började vi med att äta middag hos mina svärföräldrar och sedan åkte vi iväg och fixade granen efter det så fikade vi hemma hos dom. Jag har stukat fingret så nu är lillfingret helt blått på fram och baksidan, det var nämligen så att jag och min sambo skojade och kivades om något och så skulle jag ta upp armen och ge igen lite på skoj och då hamnade min lillfinger i kläm och det gjorde så fruktansvärt ont att jag först trodde att jag hade brutit lillfingern men det hade jag ju inte för Christer kände efter så att det inte var brutet men jag har ju stukat den och det gör fruktansvärt ont i fingern och den är blålila både på bak och framsidan, vilken otur alltså men men.....

Har varit hos mormor

Nu har vi varit hos mormor och det var värre än vad jag trodde för hon låg i sängen när vi kom och hon kunde inte gå upp så när vi hade satt upp belysningen i trädet och fikat så fick mor och far hjälpa henne på med kläderna och se hur det hade gått för övrigt med henne om hon hade blåmärken och så och hon hade visst ett jättestort blåmärke på sig och grannen är sjuksköterska så hon har lovat att gå dit och titta till henne och sen i veckan ska mor och far köra till mormor igen och se om henne, men jag blev minst sagt chockad, jag trodde inte att hon hade slagit sig så mycket att hon låg i sängen och inte kunde ta sig upp så det var inte roligt. Vi ska se till att hon får hemhjälp och att hon får rullator och larm så att hon kan ringa om hon skulle trilla igen. I morgon ska vi hämta gran men innan dess så är vi bjudna på middag hos mina svärföräldrar, det ska bli kul att hämta gran  i morgon men det värsta är att när man väl fått hem den så blir det svårt att låta bli att ta in granen och när man väl har fått in granen så vill man ju klä den så det blir nog så *ler*. Det blir jag och Kurre som klär granen och sen så får vi ha hjälp med att sätta i belysningen av Christer och glittret får vi också ha hjälp med att sätta i, för så högt upp når inte jag att sätta glittret ända uppe i toppen.

Åka till mormor

Ja snart ska vi åka till mormor, vi ska bara fika lite först och sen ska vi köra och handla på Lidl i Tomelilla och därefter ska vi åka till mormor och vi ska prata och fika och se hur det är med henne och sen ska vi sätta upp graneslingorna med belysningen i så att det blir fint utanför i hennes blomsterlådor, det lyser upp så fint nu när det är mörkt ute. Jag har tagit med mig lite julkappor som jag tänkte att hon kanske kunde ha i köket och kanske någon av dom andra passar i något annat rum, vi får väl se.  Jösses det är ju tredje advent idag, ja tiden går undan som bara den.

Lussefirande

Ja nu har vi firat lucia och mina föräldrar och mina svärföräldrar har varit här och fikat nu, när vi hade fikat så såg vi på lucian som gick i repris från morgonen och det var också jättebra, det var inte som jag trodde att det var samma som förra året utan det var nytt för i år och det var ju kul. I morgon ska vi åka till mormor och se om henne och vi ska sätta upp hennes graneslingor i hennes blomsterlådor där är ljus i dom så det blir mysigt och sen har jag tagit med en julgardin som hon ska få låna och ha i köket och en paradhanduk som tillhör gardinen som hon också kan ha under julen. Annars så ska vi fika hos henne och vi ska se hur det är med henne nu när hon trillade och slog sig för någon dag sedan. Vi har pratat med henne om att hon ska skaffa larm och idag när hon pratade med mor om det så hade hon sagt att ja det skulle hon skaffa. Eftersom vi kör förbi Tomelilla så tänkte vi passa på att handla lite på Lidl också, lite smått och gott.

Luciadagen

Ja då är det Lucia idag och jag orkade faktiskt inte gå upp och se på Lucian klockan 07.00 idag, jag hade ställt klockan men när den ringde så stängde jag av den igen och somnade om och sen så missade jag ju inte något heller för det var samma program som förra året och sen så sänder dom det igen klockan åtta ikväll så jag får titta på det då istället. Annars så har jag dammsugat hela huset idag för senare idag vid sextiden så kommer mor och far och mina svärföräldrar hit och vi ska fika och fira Lucia så det ska bli kul. I morgon ska vi åka och hälsa på mormor och fika och sätta upp graneslingorna med belysning i blomsterlådorna och kolla läget hur det är med henne för hon hade nämligen gått och trillat och slagit sig rejält, men som tur är så har hon inte brutit något så någon benskörhet har hon som tur inte. Vi har flera gånger försökt få henne till att skaffa larm och hemhjälp men se det ska hon ju inte ha, men nu måste hon skaffa det och kanske tom en rullator för då kan hon ju gå ut på sommaren och kanske följa med någon av dom andra damerna och handla för man kan ju sätta varorna i vagnen framför, jag vet många tanter som är mycket piggare än mormor som har rullator, men hon tycker ju att om man har rullator så är man gammal. Jag tycker att det inte spelar någon roll huvudsaken är väl att man kommer ut och att man mår bättre så kan en rullator och larm och hemhjälp vara till hjälp så att hon mår bättre så ska man väl inte tacka nej till det, nåja vi får se hur det är med mormor i morgon när vi ska dit.

Hämta julgran

På måndag ska vi eventuellt hämta julgranen så det ska bli kul, jag ska ha en sån där Kalle Anka julgran dvs en som är stor och bred och som där är många grenar på så att man kan hänga så mycket pynt som möjligt i *ler* och som tur är så ska jag bara ha plastkulor i nu i år pga Kurre så att han inte slår sönder några kulor, jag vågar inte ha i mina gamla fina julgranskulor för dom är ju antikviteter nu och det skulle vara synd om dom gick i sönder, men mina plastkulor är jättefina, dom gör ju så fina sådana nu för tiden så att man ser tom inte att det är plast utan man kan lätt tro att det är riktiga kulor, men det är klart att när man tittar närmare på dom så ser man ju att det är plast, men det spelar ingen roll för granen kommer att bli så fin så. Vi ska klä granen den 20:e när mina kusiners far kommer hit och vi ska fira hans födelsedag, jag och mina kusiner brukar alltid klä granen den 20:e.


Lucia *ler*

Ja om några timmar klockan 07.00 ska man se på Lucia på teven och det blir väl att man äter lite pepparkakor framför teven när man ser på Lucia men annars så ska vi fika när mina föräldrar och svärföräldrar kommer senare på dagen och då har min mor med sig lussebullar och klenor och lite andra goda kakor som vi ska ha till kaffet och Lucian går på teven klockan åtta så det blir ju lagom när dom kommer vid sextiden, eller ja vi fikar ju nog innan men vi kan ju se på Lucia ändå sen efter det. Kevin vann Idol och han var väl värd det, fast Alice var också jätteduktig så det var väldigt jämnt får jag säga.

Finalen i Idol

Ikväll är det finalen i Idol och jag tror att Kevin kommer att vinna för han är så himla duktig på allting liksom, det finns inget som han inte kan göra utan han kan sjunga precis vad som helst och det är inte dåligt för en artist och jag tror att han kommer att bli väldigt folkkär vilket han redan är men jag tror att han kommer till att bli ännu mer folkkär och att han kommer att vara med i melodifestivalen och bli en stor stjärna utomlands också så heja Kevin Borg!

Städdag

Idag har jag städat hela huset och gjort fint här för i morgon kommer mina svärföräldrar och mina föräldrar hit och vi ska fika och fira Lucia så det ska bli kul, sen får vi väl köra iväg någon dag i nästa vecka och skaffa granen för den 20:e kommer Patrik hit för då ska vi fira hans födelsdag här och vi ska klä granen som vi alltid brukar göra ihop här, men tyvärr så kan inte min moster komma eftersom hon jobbar och så är det tyvärr även på julafton då vi ska fira hemma hos mina svärföräldrar, men mina kusiner och Patrik ska komma och min mor och far förstås *ler*.
I morgon ska jag upp redan klockan 07.00 och se Lucian på teve, det hör liksom till och sen kommer inte dom andra förrräns på kvällen vid sextiden men Lucian går ju i repris klockan åtta såg jag så det passar ju bra.

Mera julpynt

Här kommer lite mer hur jag har pyntat i huset.


Årets jullandskap

Idag har det varit kallt och ruggigt ute men det gäller att hålla kaminen varm, annars så har jag bara tagit det lugnt idag, jag tog lite kort igår på hur jag har pyntat här hemma och jag skickade iväg några bilder till min släkting i USA och hon blev jätteglad för bilderna och tyckte att dom var fina. Jag tänkte visa er årets jullandskap som jag har gjort och naturligtvis så skulle Kurre också vara med på bild men han fördärvar aldrig något i landskapet även om han går upp och lägger sig i det, han är så försiktig av sig, okej ibland kanske en eller annan tomte har trillat men då är det ju bara till att sätta upp tomten igen, men mer än så fördärvar han inte *ler*.

kallt väder igen

Dom har lovat kallt i helgen igen och snö så att det är väl bara till att hålla brasan varm *ler*. Jag skulle egentligen till mor och far i morgon men eftersom det ska bli kallt och halt ute så har vi ställt in det men istället hoppas vi på att dom kan komma på lucia och fika med oss, så vi får väl se hur vädret kommer till att bli. Annars så ser jag på Bonde söker fru och just nu är det paus så jag passar på att skriva lite här nu.


Lussebullar mmmm mumma!

Ja idag har min mor och far varit här och vi har ätit lussebullar och klenätter och ja julkakor och sen såg vi Batman filmen och valparna var med förstås och dom är ju så söta så vi busade lite med dom också och pratade och hade trevligt. På lördag när det är Lucia så kommer mor och far igen och då ska även min svärmor och svärfar komma för vi ska ju fira lucia och då ska vi äta goda lussebullar igen mmmmm..... Annars så fyller min släkting i USA år idag och han fyller 28 år idag så jag har redan grattat honom på Facebook för han är nämligen på Hawaii nu och firar sin födelsedag och han ska även fira julen där tillsammans med sin syster och hennes sambo vad göttigt dom har det nu varmt och gott och ligger nog med någon drink och bara gottar sig lyckos dom! Jag har förresten skrivit mitt första brev till Laurie idag och jag har även skickat henne en kalender med bilder här ifrån sverige så att hon ser hur det ser ut här där hon har sina rötter min gammelfarfars fars syskon två bröder emmigrerade till USA i slutet av 1800-talet och vi har hållit kontakten sedan dess, ja inte den andra brodern för dom hamnade i texas men jag vet var dom finns och jag ska ta kontakt med dom också sen och jag tror faktiskt att Eloise och Laurie och Brian och dom andra också skulle vilja ha kontakt med dom för det är ju även deras släkt, fast Eloise verkade inte till att känna till sin släkt där, men jag ska fråga far för han har ju släktforskat och då kan vi med hjälp av honom ta kontakt med dom släktingarna i Texas så att även Eloise och vi kan ta upp kontakten med vår släkt igen för där lär ju vara en hel del där också från den andra brodern som också emmigrerade samtidigt, jag vet inte varför dom båda bröderna inte höll kontakten men det blev kanske så när dom nu hade hamnat i USA att dom splittrades.

Idag kommer mor och far

Jag håller på och städar lite och spelar julmusik just nu och senare idag kommer min mor och far hit på kaffe och då har dom valparna med sig, så det ska bli kul. Mor och far ska ha Lussekatter med sig till fikat och det är så gott när man äter dom första lussekatterna mmm..... sedan ska mor ha med sig andra trasmattor som jag ska ha i köket i jul och mina jultavlor som jag alltid har uppe på julen. Jag har pratat med min släkting i USA igen Eloise som är faster till Larie och Brian som jag just nu håller på att lära känna, Eloise ska till Australien i jul så hon sa att hon skulle höra av sig när hon hade kommit tillbaka och önskade God Jul och Gott Nytt År och jag detsamma till henne.

Tråkigt väder idag

Idag händer det inget särskilt, jag tar det bara lugnt, men i morgon kommer min mor och far hit på fika och då har min mor med sig lite saker som jag ska ha i jul och då har hon också valparna med sig, så det ska bli kul att se hur Kurre reagerar när dom små sötnosarna kommer hit på besök. Annars så är det tråkigt väder ute, det kunde i alla fall ha snöat lite så att det var lite vitt ute men men....

Andra Advent

Ja idag är det andra advent och tiden går så snart är det Jul, men jag har allting klart så det är lugnt, det är bara granen som vi ska fixa sen är allting klart. Jag har precis skrivit brev till min släkting i USA Laurie Branch, har ju brevväxlat med hennes brors syster under lång tid men nu vill jag även lära känna hennes brorsbarn och det är Laurie och Brian Branch som är i ålder med mig. Laurie är 29 år gammal och blir 30 i Januari och Brian är 28 och blir 29 den 10:e December.

Forfarande förkyld

Ja tyvärr är jag fortfarande förkyld den vägrar att ge med sig den där förkylningen, men det ska nog snart vara bra igen. Jag har inte gjort något särskilt idag bara tagit det lugnt och kurerat mig med huvudvärkstabletter och druckit mycket vatten och så. Ikväll är där väl inget särskilt på teven heller men man har ju alltid något man kan ta fram och titta på som någon bra film eller något.  Ha det gott allesammans!

Halloj!

Nu idag har jag även fått kontakt med min andra släkting Elises bror i USA så det är kul, han finns på Facebook där även jag har en sida så det är jätteroligt att även få lära känna dom, deras fars syster har jag ju skrivit till under många år men aldrig lärt känna hennes brorsbarn men det ska jag göra nu och det ska bli jättekul. Dom ska åka till Hawaii och fira jul vilka lyckostar!!! Annars så är man fortfarande förkyld men jag har blivit lite bättre och det är likadant med min sambo han är fortfarande lite förkyld men är mycket bättre och det är ju bra i alla fall. Jag har städat huset idag, dammsugat överallt så nu är här fint igen. Man har ju inte varit i fort till att dammsuga och så innan när man var dålig men idag var den första dagen som man har kännt att man har kunnat dammsuga, så det är skönt att ha gjort det. Jag har sett på Idol och jag tror att det blir Alice och Kevin som kommer till att stå i finalen nästa fredag. Nej nu ska jag gå och göra en kopp kaffe till mig och min sambo tjingeling pling!

kontakt med mina släktingar i USA!

Vi har i min släkt på min fars sida släktingar som emigrerade till USA i början på nittonhundratalet någon gång och vi har alltid hållit kontakten med dom och min farmor och farfar hade först kontakt med dom och sen besökte dom deras släktingar i USA på 50-talet, det har jag foto på för Eloise som jag har kontakt med idag skickade mig en kopia på ett foto på henne och min far när dom var små och det var när min far och hans mor och far var och besökte sina släktingar i USA, så det är kul att ha det. Sedan så skrev min far till Eloises föräldrar och till Eloise och sedan nu har jag sedan många år tagit över kontakten med Eloise och skriver till henne och nu har jag även fått hennes e-postadress så att jag även kan skriva till henne där. Eloise har numera inga föräldrar kvar men hon har en bror och han har två barn en tjej och en kille. Eloise själv har inga barn men hon har ju sina brorsbarn och sen har hon sina två katter som är allt för henne och sin sambo förstås. Det roliga nu är att jag även har fått kontakt med hennes brors barn och Elise som hennes brorsbarn heter är 29 år och hon hörde av sig till mig efter det att jag sagt till Eloise att om där är någon av hennes brorsbarn som vill ha kontakt med sin släkting i Sverige så fick hon gärna ge min e-mailadress till dom, så nu har jag fått kontakt med henne och hon finns på facebook men jag har även frågat efter hennes adress så att vi kan skriva brev till varandra, hon verkar lika tokig som jag hehe och vi tycker lika mycket om djur, nu har jag även frågat hennes bror så jag hoppas att han också hör av sig, för nu finns det bara min släkt i USA kvar på min fars sida kvar. Jag är ju släkt med Eloise på min fars fars sida så den släkten som jag har här på min far sida är på min farmors sida och dom har jag ingen kontakt med så alltså är det bara släkten i USA som jag har kvar nu och därför så är den väldigt viktig för mig. När jag pratade med Elise så sa hon likadant att hon inte heller hade några kvar på den sidan för henne farmor och farfar fanns inte längre alltså Eloises mor och far och sen hade hon ingen kontakt med dom på sin mors sida så hon är i samma situation, så hon tyckte att det var jätteroligt att få kontakt med sin släkting här i Sverige och kanske att hon och hennes bror och kanske även hennes far och Eloise kan komma på besök någon gång och vi åka dit, vi får väl se hur det blir, men roligt är det i alla fall att ha fått kontakt med sin släkt i USA.


ont i ryggen

Ja fråga mig inte vad jag har gjort men ichiasnerven har kommit ikläm och det gör så förbaskat ont både när man ska upp ur sängen på morgonen och när man ska lägga sig och ja vad man än ska göra, nu har det blivit lite bättre men det beror på vad man gör och så, hoppas att det blir bättre och bättre nu. Min sambo har ju haft influensa som har satt sig på musklerna och sen är han förkyld också vilket jag också är, men han var sååå himla dålig i natt och svettades som bara den så att både täcke och lakanet var helt blött på morgonen, nu känner han sig lite bättre men han är ändå dålig, usch ja, hoppas att han snart blir frisk. Jag skulle ju ha varit hos mor och far idag och jag skulle ha tränat hos sjukgymnasten men det gick ju inte idag eftersom jag nu har klämt ichiasnerven så vi bestämde att det blir efter jul som jag ska börja. Vad det blir till middag idag vet jag inte, vi är inte speciellt hungriga någon av oss nu när vi är så förkylda, så det blir väl något enkelt eller så tar man sig bara en macka.

RSS 2.0