far kommer kanske hem i morgon



Ja idag när vi pratade med far så hade dom pratat om att han nog skulle åka hem i morgon och det är ju det bästa eftersom dom ju har kräksjukan på sjukhuset och far är ju så pass bra nu så att han kan åka hem. Jag ska följa med hem i morgon och dammsuga och göra lite fint inför att far ska komma hem nu och jag sover över en natt och kommer hem på onsdag eftermiddag.


kräksjukan på sjukhuset

Ja dom har ju fått kräksjukan på sjukhuset så mor får inte lov att besöka far där idag och sedan vill man ju inte ha det heller men far och hans rumskamrat på sjukhuset som han för övrigt kommer väldigt bra överens med dom pratar som bara den och är ju båda från början från Malmö, kanske just därför *ler* dom har ju samma chargong liksom hihi! I alla fall så är det roligt att han kommer så bra överens med honom och att dom piggar upp varandra och skojar och så, men nu får dom inte gå ut från rummet pga av kräksjukan och det gör ju inget för dom har ju allt dom behöver där inne och får in maten på rummet och toa har dom på rummet och dom fixar in en teve till dom på kvällen så det är lugnt, men far behövde ha sin rakapparat så mor ska bara precis lämna rakapparaten i dörren på avdelningen eftersom hon ju inte får gå in och sen ska hon hem till katterna och ge dom mat och vatten och hämta lite mera kläder för sedan ska hon hit igen och vara här tills far ska hem och det kan nog bli några dagar till, för far vill ju vara där så länge han kan, det är ju bara bra och vi lagar god mat här och ser på teve och sen ringer vi ju till far och han till oss här och han är så pigg och glad när man pratar med honom och det är skönt att höra. Tjingeling!


Mor besöker far nu

Ja nu har mor kört iväg för att besöka far på sjukhuset igen och när vi pratade med honom i telefon innan idag så var han piggare än någonsin, så pigg har jag inte hört honom på jättelänge och det är jätteskönt att höra, eftersom far ska stanna på sjukhuset lite till så kommer mor också till att stanna kvar här lite till, hon får stanna här så länge hon vill och tills far ska komma hem för gå hemma i Hannas och vara själv i huset är inte bra och det är ju nu bakefter som chocken kommer och som man egentligen inser vad som har hänt, för allting har gått så himla fort. Igår såg vi på stjärnorna på slottet och det var sista avsnittet och hela denna säsongen av det programmet har varit jättebra, jag har inte kollat vad som går ikväll på teven men jag får väl ta en till på tevesidan. Jag har beställt en prenumeration på Se o Hör idag det får jag av mor och far istället för den där tunikan som jag fick i juklapp som var alldeles för stor för mig, ja ni vet den som jag visade på foto innan, men när jag hade den på mig sen så var den alldeles för stor för mig och jag kunde inte ha den, men som tur var så kunde mor ha den istället, jag hittar någon annan tunika sen senare i sommar, det är ju roligare att köpa något nytt när vårnyheterna kommer in och det är ju inte heller så att man inte har kläder precis, jag har hela garderoben full och lådor på loftet med gamla kläder som jag fortfarande kan ha så kläder saknar man inte, men visst kan det ju vara roligt att köpa en ny tunika när våren kommer, men det ser vi då, just nu är det roligare att få en tidning var vecka med lite skvaller och sen är där hela veckans teveprogram också i den och det är ju inte heller fel *ler*. Ikväll ska vi göra potatismos och steka hamburgare det är gott det också och grytan den har vi redan ätit upp *ler*, trevlig söndag allihopa!

Far mår mycket mycket bättre

Ja idag var mor i Ystad och besökte far igen och han är gladare och piggare än på länge, mor sa att eftersom hon har gått hemma hos honom hela tiden så har hon ju inte märkt hur han har försämrats utan det är mer vi som inte ser honom varje dag som har märkt att där var något som inte stämde men man visste ju inte vad det var som var fel, men nu vet vi och mor sa att hon kände knappt igen far, hon hade ju inte sett honom så glad och uppåt på länge så det är först nu som hon ser hur dålig han har varit, han har ju gradvis blivit dåligare och dåligare.  I alla fall så är vi alla lättade nu att far är bättre och att det går åt rätt håll, men det har gått så fort att man knappt har fattat att det har hänt liksom men nu ska vi ha en trevlig lördagskväl och äta god thaigryta och se på teve, trevlig helg allihopa!

Thaigryta på G



Ja vi har börjat på thaigrytan nu så nu är det bara kycklingen som ska stekas och läggas i grytan och sen ska det hela koka ihopa och sen ska vi koka ris till det ikväll när mor har kommit hit så det ska bli riktigt gott, vi har gjort en stor sats så att det räcker till hela helgen. Mor kommer någon gång i eftermiddag men hon ska ringa när hon är på väg, hon ska ju besöka far innan hon kommer hit och sen ska hon hem om och hämta hundarna för hon ska ju stanna över här i helgen. Nu ska vi ha lite fika tjingeling och ha en riktigt trevlig helg allihopa!

skönt att far är mycket bättre

Ja mor har varit här och  vi har fikat och pratat och nu har hon åkt till Ystad för att besöka far igen, men han blir piggare och piggare och bättre för varje dag och han äter ordentligt så det är ju skönt att höra och sen ska jag ju besöka honom i helgen när mor ska in där, annars så var vi och handlade i affären här uppe idag mor och jag och då köpte vi lite gott som han kan ha inne på sjukhuset nu, det piggar ju upp lite och lite tidningar som han kan läsa. I morgon kommer mor närmare kväll till och då tänkte jag att vi ska ha thaigrytan färdig tills hon kommer och vi gör så mycket mat att det räcker hela helgen, för det är så gott med thaigryta, mor stannar här ju över helgen, så då kan vi se på lite film och annat roligt som let´s dance. Det känns i alla fall skönt nu att far har flyttats till medicinen så det är först nu som man slapparna av lite och det är ju då som huvudvärken kommer så man får ta en och annan huvudvärkstablett lite då och då men som sagt det är skönt att far har blivit bättre, nu ser man bara fram emot att han ska bli så bra att han kan komma hem igen. Tjingeling!

I morgon kommer mor på fika igen



Ja  imorgon kommer mor först hit på fika vid ca 10 och sen stannar hon här några timmar innan hon ska åka in till far på sjukhuset i Ystad, så jag tror att jag ska ta och lägga mig lite i tid idag så att jag är pigg imorgon, ja jag har varit pigg idag också även om jag var uppe sent inatt men ändå...så att man inte vänder på dygnet så att säga. Natti Natti allihopa!

Nu har mor varit här

Ja nu har mor varit här och vi pratade och fikade och far mådde mycket bättre idag sa hon och det känns ju skönt att höra och hon skulle in till honom nu också en runda och  imorgon ska hon in till honom och sen efter det kommer hon ut hit igen en runda på fika. I helgen ska mor sova över här och vi ska göra thaigryta och mor ska köra in till sjukhuset och besöka far i helgen så då ska jag följa med för han har nämligen blivit flyttad till medicinen idag, så i morse när mor besökte honom var han kvar på övervakningen men sen nu när hon ska besöka hon om på eftermiddagen så har dom flyttat honom till medicinen och det är ju ett gott tecken för det visar ju att han är på bättringsvägen, annars så hade han ju inte blivit flyttad dit, så det känns skönt att far är bättre och mor sa att han såg piggare ut också. Mor har precis kört och Christer är hemma hos sin mor och far och hjälper dom med teven, där var något fel på den ena teven eller något som dom inte fick rätt på på den så han ska hjälpa dom  med det, annars ikväll så vet jag inte vad vi ska ha till kvällsmat men jag ska gå upp där uppe och titta vad vi ska kunna ha för något. Jag ska se på halv åtta hos mig ikväll på fyran och sen får jag se vad där mer går för något, jag har tänkt så mycket på far så att jag har inte varit så mycket för att titta på teve heller, och inte har jag kännt för att äta något heller, men det blir ju så när man går och oroar sig, men igår såg vi en film med Jean Clead Van Damme, vi har faktiskt börjat att se en hel del av hans filmer dom är jättebra och sen ser han ju inte så dum ut heller *blink*. Nej nu ska jag gå och vila en stund, känner att jag behöver det nu, ha det gott allihopa! ps, glömde att tipsa er om att det okända går på teve fyra plus ikväll klockan åtta och sen efter det klockan nio kommer Cattis och company hon har gäster och diskuterar med dom, det är kändisar som hon pratar och diskuterar med om allting, ett nytt program som börjar ikväll och det okända är alltid spännande att se hur folk hanterar sina spöken som dom har i sina hus och får hjälp av dom som kan prata med spökena så att dom försvinner från huset, läskigt att ha spöken i huset och att det händer konstiga saker usch lite kusligt, men det är spännande att se vad folk råkar ut för och hur dom löser det hela.

Har förberett och laddat kaffekokaren nu

Ja nu är mor inne hos far i Ystad på lassarettet och efter det så kommer hon hit och fikar med oss, men när hon ringde in innan idag till sjukhuset så hade far varit uppe och duschat och han ville att mor skulle ta in rakapparaten så det verkar som att han är piggare i alla fall och det är ju bra, men jag får höra mer när mor kommer hit. Just nu sitter jag bara och väntar på att mor ska ringa och säga att hon är på väg hit så att jag kan sätta igång kaffe kokaren och duka bordet så hon ringer säkert när som helst för hon ringde precis innan hon skulle in till honom när hon stod på parkeringen utanför Ystads sjukhus och det var vid 10-tiden, men hon ska ju vara där några timmar så vi får väl se när hon ringer, det blir någon gång nu på eftermiddagen i alla fall så jag väntar på att hon ska ringa när som helst. Ha det gott allesammans och kram på er!

thaigryta till helgen kanske?



Ja vi har tänkt att eventuellt göra thaigryta till helgen för mor kommer nog hit på fredag och kanske stannar här i helgen, det är ju ensamt att sitta i Hannas nu när inte far är hemma och sen kan hon ju ta med sig hundarna hit och katterna klarar sig bara hon ger dom mat och vatten innan hon åker, hon sa själv att helgen var ju värst för dom andra dagarna så åker hon ju först och hälsar på far och sen så är hon så trött när hon kommer hem att hon brukar gå och vila och sen kanske hon ser lite teve och sen är det läggdags men just helgen är ju lång om man då sitter helt själv hemma, så eventuellt så kommer mor hit på fredag och sover över i helgen här, fast hon ska åka in till far i helgen också, men vi följer inte med dit för dom vill inte ha in för mycket folk nu på övervakningen eftersom dom är rädda att få in kräksjuka eller influensa av något slag och det förstår jag, det får bli sen när han flyttas till medicinen då kan man åka in och besöka honom. Det är inte klokt klockan är tjugo i tre och här sitter man uppe mitt i natten, men man kan ändå inte sova med någon reda man har ont i magen och tänker på far och så, allting är upp och ner liksom. Nåja snart får jag nog ändå gå och lägga mig så att man orkar i morgon, fast man behöver inte sova sådär värst mycket för att man ska vara pigg igen, inte jag i alla fall. Nu ska jag gå och äta något och sen får det nog bli sängen i alla fall och värmedynan på magen, det lindrar lite av det onda i magen. Natti Natti!

far mår bättre nu

Ja mor var ju här idag på fika och sen körde hon in till far på eftermiddagen och allting var bra med far, han hade ätit rättså bra idag och han ser på teve på kvällarna, men detta kommer ju att ta lång tid så han får nog vara på sjukhuset länge förmodar jag, frågan är bara om dom ska flytta honom från övervakningen till medicinen nu eller hur dom ska göra, det beror helt och hållet på hur dom tycker att han är i tillståndet så vi får väl se. I morgon ska mor in till far på förmiddagen och sen kommer hon ut till oss på eftermiddagen då vi tar en fika här och pratar. Jag har jätteont i magen och är orolig och man känner inte för att äta, man är ju orolig och så fortfarande hela tiden, det kommer man inte ifrån, men tur var ju att han kom in nu. Jag har precis fått i mig en bulle med lite skinka på men annars så känner jag inte för att äta och jag har sovit lite innan idag, jag gick och vilade mig efter att mor hade varit här för det tar på en liksom, man går och tänker och oroar sig, tänker på hur far mår och hur han har det där inne och så, man är helt upp och nervänd man känner inte ens för att se på teve så det blir att man sitter vid datorn och sen vilar man och ja lite så.... Nåja imorgon kommer mor hit igen och hon ska ringa in till sjukhuset ikväll och höra hur det är med far igen och sen ska hon ju dit på förmiddagen imorgon så då får jag höra hur det har varit med honom när hon kommer hit på eftermiddagen.

God morgon

Ja snart kommer mor hit och vi ska fika och sen ska hon åka in till far på sjukhuset i Ystad, hon hade ringt in nu i morse och då hade dom sagt att allting var okej med far och det var ju skönt att höra. Jag har själv varit väldigt orolig inatt och haft ont i magen, ja man får ju det ändå även om man vet att allting är bra, det är i alla fall bra att han är där inne nu och att han ligger på övervakning så att dom ser att allting blir bra med honom. Jag skulle dammsuga idag hade jag tänkt, men jag undrar om jag kommer till att vara i form till att dammsuga idag så som jag känner mig och röda veckan är på gång också så det får nog vänta lite till och det är inte så brådskande med det heller. Jag har laddat kaffekokaren och satt fram lite pålägg och dukat bordet så nu kan mor komma när hon vill, jag ska bara sätta igång kaffekokaren men det får jag vänta med en liten stund i alla fall, det ska ju vara nykokt kaffe. Ha det gott allihopa!

Mor kommer ut i morgon

Ja mor ringde precis och sa att hon hade pratat med far och att allting var bra med honom nu, han har syrgas och kan på så sätt andas mycket bättre och han hade sagt också att han märkte stor skillnad, förmodligen har han gått länge och inte kunnat andas ordentligt och sen har han väl blivit van vid det så att säga så nu märkte han skillnaden. I morgon ska mor åka in och besöka honom och sen efter det så kommer hon ut till oss och fikar och då får jag prata mer med henne om far och så, men han kommer att bli bra nu och det är huvudsaken. Annars så har vi sett på film med Jean Clead Van Damme idag och vi hade potatismos och falukorv till kvällsmat, det var gott, skar korven i mindre bitar blir lite godare då tycker jag och sen åt vi hemmagjord glass och persikor på burk mums!

hjälp vad rädd jag blev

Ja för en liten stund sedan så ringde min mor och sa att min far och hon var på sjukhuset och att min far hade fått proppar i lungorna men att han kommer att klara sig och att han just nu satt och åt och drack på sjukhuset men att han ligger på intensiven på övervakning och ska vara där i några dagar nu. Jag blev jätterädd innan jag fick reda på att allting kommer att bli bra med honom, han har varit orkeslös under lång tid man vi har inte vetat vad det var med honom och förra gången som han åkte till akuten så släppte dom inte in honom, fattar inte att dom inte tog in honom då för det har förmodligen varit detta som varit på gång då, läkaren sa där inne nu också att det var så lurigt med proppar för det hade liksom byggts upp under lång tid och inte bara kommit sådär, huvudsaken är nu att han kommer att bli bra igen, men visst är man fortfarande orolig, skulle ju vara konstigt annars, mor kommer att ringa mig senare ikväll igen så då får jag pratar mera med henne om hur det är med far och så.

har kommit snö

Ja det har kommit lite snö inatt så det räcker för att det ska ställa till med lite snökaos om det nu börjar blåsa också och sen vet man ju inte om det ska komma mer heller så vi får väl se om det kommer mera snö eller inte, jag ska kolla DMI senare idag. Annars så är det lugnt idag, jag håller på och tvättar och har diskat och senare idag ska jag dammsuga, men nu ska jag gå och göra en kopp kaffe till oss, kram på er!

söndag idag

Ja idag är det söndag och det har varit lugnt idag. Min svärmor gjorde plättar eller creps till oss med god svampsås inuti till oss idag så det körde min sambo och hämtade hos henne idag som vi sedan hade till kvällsmat och det var jättesmarrigt *ler*, inte dumt när svärmor gör mat till oss ibland lite lyxigt. Annars så är det jättekallt ute och jag har sett på DMI att det ska bli snö inatt och det kommer visst rättså mycket snö och det behövs inte så mycket snö här för att det ska ställa till med besvär, för blåser det sen så lägger sig snön helt över vägen och sen kommer man ingenstans man blir insnöad, nåja vi får väl se hur mycket snö som kommer. Kram på er!

mm... vad gott det var



Ja idag beställde vi faktiskt pizza och det var jättegott, särskilt när man som vi inte har ätit det på jättelänge då är det extra gott, annars så är det en lugn lördag och det är skönt faktiskt, bara slöa och ta det lugnt. Jag har sett på stjärnorna på slottet på ettan idag som gick klockan 20.00 och det var faktiskt bra, annars så är där inget särskilt idag lördag, vilket är konstigt eftersom det är helg och då borde där ju vara något bra på teven tycker man men men.... Nej nu ska jag sätta på en kopp kaffe och bläddra bland tevekanalerna för något bra måste där vara på någon av kanalerna i alla fall, fortsatt trevlig helg!

brr det är kallt idag

Ja idag är det kallt som bara den ute och vi eldar för fullt i kaminen. Ikväll är det stjärnorna på slottet på ettan så det ska jag se, det är ju Siw Malmkvist och Kjell Bergkvist och Tommy Körberg och Björn Ranelid och Meg Westergren som är stjärnorna och det har faktiskt varit den roligaste säsongen med dessa stjärnor som har bjudit på sig själva och där har inte varit några fadäser eller bråk som i förra säsonger, annars så vet jag inte vad där är på teven ikväll men där är alltid något som man kan titta på, någon bra film eller serie går ju alltid på någon kanal så man får bläddra sig fram *ler*. Ha nu en riktigt trevlig lördag!

På teven ikväll



Ja ikväll är det let´s dance på teven klockan 20.00 på fyran så missa inte det, ikväll är det första kvällen som någon av deltagarna kommer till att åka ut så vi får väl se vem det blir. Annars så är jag i full gång med att laga kvällsmat och det är bara pastan som kokar just nu och som ska bli färdig annars så har jag stekt köttbullarna så snart är det dags att äta kvällsmat. Missa nu inte let´s dance ikväll, ha en trevlig fredagskväll!

Tråkigt väder idag


Ja idag är det minsann inget upplyftande väder precis, men vad ska man vänta sig man kan i alla fall vara glad att man inte bor på Thaiti där dom ju precis har haft ett enormt jordskalv och fler och fler människor hittas döda det är hemskt, jag såg dom hemska bilderna på jordbävningen och hur alla husen bara försvann och nu står bara ruiner kvar om ens det, nej det är hemskt stackarns människor. Annars så ska vi ha lite kaffe nu och sen blir det en lugn dag, det är inget särskilt på schemat idag, ja det blir ju att tvätta och lite så men det är ändå bara en helt vanlig dag. Jag får kolla upp vad där är på teven ikväll och rapportera om där är något bra som jag kan tipsa om. Ha det gott allihopa och kram på er!

vad händer idag?

Ja idag går tvättmaskinen på högvarv och jag eldar för fullt i kaminen, snart ska jag gå ut och fylla på två kassar till med ved så att vi har inne tills ikväll. Annars så ska svärmor göra ärtsoppa till oss så vi får det till kvällsmat idag och det är ju inte dumt, särskilt nu när det är så kallt och rått ute då är det gott med ärtsoppa. Buhres fisk i Kivik har brunnit såg jag, branden misstänks vara anlagd och dom stackarna som äger affären var på kanarie öarna så dom fick otrevligt besked klockan tre i natt, det lär ju ta lång tid innan affären är uppbyggd igen och dom skulle ju ha öppnat till Påsk men tyvärr så blir det ju inget av för dom nu som istället får satsa på att bygga upp och renovera stället, dom har visst inte ens fått stopp på branden ännu även om det var ända sedan tre i natt som dom kom dit så vem vet, där kanske inte blir något alls kvar av butiken, vi får se på nyheterna ikväll hur det har gått men hemskt är det i alla fall. Nu ska jag gå ut och ta in ved och sedan ska jag sätta på en go kopp kaffe, ha det gott och kram på er!

vad finns i plåtburken ikväll?

Ja ikväll så är det halv åtta hos mig på fyran och sedan klockan åtta på teve 4 plus så går det okända och det handlar om spöken och hur dom driver bort spökena hemma hos privatpersoner, jag tror faktiskt på spöken och att folk kan gå igen, men hu vad kusligt att ha ett spöke boendes hemma hos sig som ställer till med kusliga saker, man hade ju inte kunnat sova och det kan ju inte de här stackarna heller. Ikväll blir det hamburgare och pasta till kvällsmat och jag är i full gång med att laga till det nu, jag har bara gjort en liten paus från köket då jag skriver detta lilla inlägg *ler*. Nej, nu får jag rusa ut i köket för att kolla mina biffar så att dom inte blir brända tjingeling pling!

Good morning

Ja God morgon på er!

Jag har precis gjort kaffe till mig och min sambo och vi ska snart fika och sen ska jag dammsuga och fixa lite annat som behövs göra här i hemmet som att byta sängkläder tvätta osv.... vädret är fortfarande tråkigt så vi får väl se om där är något upppiggande på teven ikväll, ha det gott, nu ska jag och min sambo ta en god kopp kaffe och macka, tjingeling pling!


På teven ikväll

Ja ikväll är det halv åtta hos mig på fyran och sen klockan 20.00 är där ett program som handlar om Susan Boyles liv och hur hon sedan blev känd genom att vara med i Americas got talent eller England var det nog äh, ja ni vet det är den tävlingen i alla fall och nu har hon ju gjort skiva också och hon är ju jätteduktig, synd bara att hon inte fått chansen innan att göra en karriär eftersom hon är så begåvad men bättre sent än aldrig som man brukar säga. Annars så är det en trist och tråkig dag och det bara blåser och är kallt ute, det hade kommit lite snö här inatt och det förvånar mig inte om det kommer mera snö snart, nu längtar jag bara till våren och sommaren för det är mörkt när man vaknar och mörkt när man ska lägga sig, man hinner ju knappt göra saker förräns det är mörkt ute igen så det är trist. Nåja nu ska jag gå och göra en kopp kaffe innan tevetittandet börjar och sen får man väl slänga ner något i kistan vet ej vad det blir ännu, men det lär inte bli något större idag eftersom man inte är så värst hungrig så det blir kanske bara en macka idag, inte mycket lönt att stå och göra en hel middag om man inte är så hungrig. Ha det gott allesammans!

Jösses vad det har blåst idag

Ja idag har det minsann blåst rejält här ute, kommer det snö så blir det rejäl snöstorm kan jag säga och det dröjer nog inte länge förräns det kommer snö igen. Annars så har det varit en lugn dag och vi har eldat som bara den i kaminen för att hålla värmen här inne för det är så kall och fuktig luft ute och sen blåser det ju mycket också så då blir det ännu kallare så det gäller att elda på. Jag har sett på halv åtta hos mig på fyran och spårlöst där dom söker upp personer som är anhöriga till adoptivbarn och det var faktiskt både bra och rörande att se idag när tjejen från Polen sökte upp sin bror och sin far i Polen och hon kunde fortfarande Polska vilket underlättade när hon skulle prata med dom, hennes foster mor är nämligen polska så hon har pratat polska med henne under alla åren och det var ju bra så att hon nu kan fortsätta att hålla kontakten med sin biologiska far och bror som bor i Polen. Just nu tar jag en liten paus när det är nyheterna på teven och en fika innan jag ska se på Americas got talent på fyran.  Idag fyller min bästa vänninna år och jag skickade ett e-mail grattiskort till henne som hon blev glad över, vi ska träffas i sommar då hon ska fira sin födelsedag så jag ska hitta något fint till henne, jag har redan tänkt ut vad jag ska köpa till henne *ler*, nu blir du allt nyfiken va Karina? *ler*, nej nu ska jag ta lite mera kaffe och sen ska jag krypa upp i soffan igen och se vidare på teve. Ha det gott allesammans!

Får ta en shoppingdag med mor sen

Ja jag får ta en shoppingdag med mor sen en mor och dotterdag, vi har ej bestämt ännu när det ska bli men vi hade tänkt någon dag snart i alla fall, vädret ska ju vara fint i alla fall så vi får väl se, men jag har kollat upp läget på tunikor och jag skulle ju vilja ha något nytt fint att ha på mig till våren och då jag tittat på Lindex nya kollektion så hittade jag en tunika som är helt i min smak, vårlig och väldigt användbar till allting och man kan ha den alltid både vår sommar och höst så här kommer en bild på den fina tunikan som jag har tänkt inhandla.

blåser som bara den här

Ja här blåser det som bara den och kommer det sedan snö så blir det full snöstorm, just nu så blåser det mest omkring grus som är snöblandat och när min kusins far precis kom för att hämta honom så fastnade han i uppfarten hos oss för där hade samlats en hel del snö pga blåsten och det var som sagt blandat med grus och då sitter man ju fast ännu mer, så min sambo fick ut och hjälpa honom att komma loss, som tur var så kom han loss till slut och sen drack han en kopp kaffe här innan dom sedan körde hemåt. Annars idag så blir det en lugn dag och vi får väl se om det kommer någon snö, dom säger än det ena och än det andra men dom har sagt att det kan komma snö och då lär det ju blir full snöstorm i alla fall. Ha det gott allihopa!

Tänker ha tomtarna kvar lite till



Ja jag har ångrat mig jag tänker ha tomtarna kvar tills åtminstonde knut för det är ju egentligen då som man ska ta bort pyntet fast jag har dock haft det kvar längre andra år ändå för det är ju så trist och tråkigt ute och då behöver man ha något roligt att titta på här inne så jag behåller tomtarna kvar även om andra tar ner sitt pynt. Jag byter inte gardiner förräns senare heller för jag ser det som ett tecken på att våren har kommit så därför sparar jag det tills det är dax och likadant att ta ner andra saker som ska ersätta tomtarna på hyllan i datarummet och på andra hyllan i stora rummet, då brukar jag även köpa tulpaner och då har dom ju precis hunnit att komma när våren är på ingång, jag har mina traditioner och står fast vid det även om  alla andra tar ner sina julpynt och ljusstakarna och sånt men som sagt man behöver ha något roligt att titta på här hemma så därför behåller jag det kvar tills det känns rätt att ta ner det. Ikväll är det Let´s dance och det ska bli spännande att se hur det går för deltagarna, vi ska ha hamburgare ikväll riktigt gott mm.... då ska man förstås ha boston gurka och vitlöksklyftor av olika smak som chili och vanlig vitlök på burk och ketchup till förstås, fast det är dock bara jag som vill ha dom där vitlöksklyftorna i hamburgaren och sen lite ost i den också så blir det extra mumsigt. Det ska visst bli riktigt kallt inatt och just nu är det minus 10 grader här så det kommer säkert att bli svinkallt senare ikväll. Ett gott råd till alla nu när det är så kallt ute om nätterna är att låt vattenkranen stå på hela natten lite grann så att det inte bildas proppar i rören för då fryser dom i sönder och då får man ju inget vatten, det är sånt som man kanske inte tänker på annars men så gör vi varje natt nu när det är så kallt för att vara säkra på att det inte händer något sådant. Ha det gott allesammans och glöm nu inte let´s dance på kanal 4 ikväll klockan 20.00. Kram på er!

Min kusin är här hos oss



Ja som ni såg så var min moster och hennes sambo och min kusin och min mor och far hos oss trettonafton och sedan stannade min kusin Joakim kvar och han ska stanna till helgen och igår så gjorde vi thaigryta och det är det bästa min kusin vet och idag såg vi på en bra film med Jean Clead van damme, det var en film från 80-talet och jag hade inte sett den, jag har sett många andra filmer men just denna hade jag inte sett och det var roligt att se kläderna och så som var typiskt 80-tal, man fick lite nostalgikänslor där *ler* och sen är han ju inte ful precis hehe! I morgon ska vi ha hamburgare tänkte jag, vi har färdiga uppe i frysen som bara är till att steka enkelt och bra, förresten i morgon fredag så börjar let´s dance så det får ni inte missa klockan åtta på fyran, där är många kändisar som ska vara med och lära sig dansa så det ska bli spännande att se hur det går för dom. Snart är det dax att plocka ner alla tomtarna igen och sätta upp andra gardiner och ta ner andra prydnadssaker att ha på hyllan i datarummet, ja förändrar lite så att man ser att julen åker ut och att det nya året har börjat och att våren är på ingång, nåja vi har ju en lång vinter framför oss kanske men ja ni vet vad jag menar..... Jag längtar så till våren och sommaren och jag ska inhandla några fina tunikor till våren och sommaren, mor och jag ska ta en tur till Ystad en dag i nästa vecka så då får jag se om det har kommit in något nytt och vi ska fika och bara ha en mor och dotter dag. Ni vet den där tunikan som jag satte in ett foto på som var lila och som jag fick i julklapp av mor och far, den var jätte förstor så den får mor ha istället, när jag provade den i affären innan jul så passade den bra, men när jag sedan hade den på nyår hemma hos min svärmor och svärfar så var den alldeles för stor både vid brösten där där var jättemycket tyg som veckade sig och runt hela mig var det alldeles för mycket tyg så jag måste ha gått ner sedan jag provade den sist och det är ju inte helt fel, men jag skulle få något annat av mor istället som ju blev glad att hon nu istället fick denna tunikan och den passade henne, för hon provade den nu när dom var hos oss och det var ju bra i alla fall *ler*. Nej nu är det snart dax att lägga sig, det blir lite sent när min kusin är här, dom sitter ju uppe och spelar spel långt utåt nätterna. Tjingeling pling på er!

Vi hade jättetrevligt igår

Ja igår var det trettonafton och vi hade jättetrevligt och åt gott och sen såg vi på film, det var min moster och hennes sambo och min kusin och mina föräldrar som var här igår och vi grillade så det var smarrigt som bara den, lite konstigt kanske att grilla trettonafton men det är just därför som vi alltid gör det varje år och sen är det så gott med grillat särskilt då om man har grillat det ute för smaken blir mycket godare när man grillat det ute det kommer man aldrig ifrån, så nu har vi satt det som tradition att även min moster och hennes sambo och min kusin kommer hit varje trettonafton och grillar. Min kusin stannade kvar för han ska vara här till helgen.

Trettonafton



Ja på tisdag är det trettonafton och då kommer min mor och far och min moster och hennes sambo hit och min kusin om nu bara vädret håller i sig för dom har sagt att det ska snöa så jag vill ju inte att dom ger sig ut i busväder så vi får se hur allting blir, men annars så har vi tänkt bjuda på grillat och klyftpotatis och varmrökt lax för dom som vill ha det, så det blir lite blandat man får ta det som man vill  ha och själv tror jag nog att det lutar åt den varmrökta laxen för det är så gott *ler*, annars så är vädret så tråkigt och nu längtar man bara till våren och sommaren.

Nyårsafton och nyårsdagen

Ja på nyårsafton så var vi hemma hos mina svärföräldrar och vi åt grillat och vi hade hasselbackspotatis och bernaissås så det var jättegott och vi såg på Grevinna och Betjänten och lite annat smått och gott som gick på teven under kvällen och vi fikade lite senare för att sedan vi tolvslaget smälla några få raketer som vi hade inskaffat sedan såg vi på dom andras raketer som dom sköt upp men det var inte många som sköt raketer i år, det märks minsann att det är andra tider nu. På nyårsdagen så kom mor och far hit och vi åt hamburgare då, vi stekte hamburgare och bröd till det och lite gott som man lägger inuti som vitllöksklyftor och chiliklyftor och bostongurka och ketchup mm... så det var gott och så hade vi ju varit förlovade i tre år då på nyårsdagen så det firade vi också *ler*. Annars idag har vi bara tagit det lugnt och vi var hos svärmor och svärfar innan idag och tog en fika, sen på trettonafton kommer mor och far hit och då ska vi grilla och vi ska göra hasselbackspotatis och bernaissås till det, vi har som tradition att vi alltid grillar med min mor och far på Trettonafton, det har vi gjort i många år, mina svärföräldrar ska ha gäster den kvällen så det blir bara mor och far och vi som grillar och firar trettonafton här då, men det ska bli trevligt.

RSS 2.0