Idag har jag skrivit julkort

Idag har jag skrivit julkorten så dom är klara, det jag tycker är synd idag är att många bara skickar via datorn hälsningar och så men det finns inget mysigare än att få ett jukort i brevlådan och jag sparar alltid på alla jukort som jag har fått genom åren, det är trevligt att sätta upp dom som dekoration på kylskåpet sen tycker jag.

Julen är snart här

Ja snart är julen här och idag är det första advent *ler*. På julafton ska vi vara hemma hos mina svärföräldrar och fira och då kommer vi att öppna varsin julklapp med dom men sen tar vi med oss dom andra klapparna till min moster och mina kusiner dagen efter på juldagen för då ska vi fira med dom så det ska bli roligt, på det sättet så blir det julafton två dagar i rad och sånt gillar vi *ler*.

Julen löser sig

Ja det löser sig för vi brukar ju alltid fira jul med mina kusiner och min moster och hennes sambo men i år så firar vi juldagen istället och det går ju lika bra för i USA tex och Danmark så firar dom ju julafton på juldagen istället så det kommer vi att göra med dom i år, så det löser sig ändå *ler*.

Hade adventsfika idag

Ja idag var min mor och far och mina svärföräldrar här på fika så det var trevligt, vi började med klenor och lussebullar och sen senare så värmde vi lite glögg och det är ju aldrig fel. Just nu sitter jag och tittar på dansbandskampen och jag tycker att Sannex skulle gå vidare, så vi får väl se för än så länge har dom inte fått gå vidare, men jag hoppas på att dom går vidare. Jag och mor ska ta en dag sen och åka till Ystad och bara gå och titta och mysa och fika på caféet vi har inte gjort det på länge nu så vi behöver en dag bara mor och jag och ägna oss åt att prata och ja bara gå och titta i Ystad lite, rätt kul att se nu när dom har julpyntat och så. I morgon är det första advent och snart är det julafton, man man bara inte fatta att tiden har gått så fort. Vi ska fira julafton hemma hos mina svärföräldrar och min mor och far ska också fira där, men det blir bara vi för min svärmor tycker att det blir för många om vi ska vara allihopa och det är ju lite synd eftersom vi alltid har firat med min moster och hennes familj men så är det...... Det blir en trevlig julafton ändå, blir nog att vi äter och öppnar julklapparna och sen åker vi hem hit och myser bara jag och min sambo på julaftonskvällen. Det bästa är nästan dagen efter då man bara kan mysa och äta godis och se på något bra på teven, gå och titta på allt det fina julpyntet och granen som man har, det är då man kommer i riktig julstämning. Vi ska i alla fall börja med att se på kalle Anka och hans vänner här hemma hos oss och då tar vi en fika bara vi och min mor och far, sen kör vi nog över vid 6-tiden och äter julmat och sen går kvällen på med allt från julklappar till julgröt. Nej nu ska jag gå och titta färdigt på dansbandskampen, ha det gott allihopa!

Var hos mormor idag

Ja idag var vi hos mormor på fika och vi åt lussebullar, dom var sååå goda och sen hjälpte vi mormor att sätta upp lysena i trädet och plocka fram lite fina julsaker och så som adventsljusstakar och jag satte upp julbilderna på kylskåpet som jag brukar göra till henne så det blev så fint så *ler*. Nu ska vi ha korv och pasta till det och sen ska jag se på Idol som börjar nu.

Ska till mormor idag

Ja idag ska vi till mormor och jag har själv fixat till håret idag och fönat det, det blir alltid bäst när man själv har fixat till det, så jag ska be dom ta foton på mig idag så att ni får se det som det ska vara eller som jag själv vill att det ska vara, visst var det snyggt igår också när det var fixat från frissan, men jag brukar aldrig vara helt nöjd med det förräns jag själv har fönat det och fått det som jag själv vill ha det, men det känns jätteskönt att vara nyklippt och att jag har fått ljusa slingor i håret. Vi ska vara hos mormor på fika idag klockan tre, det ska bli kul att träffa mormor igen, var längesen nu som vi var hos henne och vi ska tända hennes ljusslinga som hon har i trädet och som hon har i lådorna, där har hon sådana graneslingor konstgjorda med belysning i , praktiskt och bra, förr tog vi alltid riktigt grane men det är ju mycket lättare när det finns konstgjorda girlanger som liknar gran som man kan lägga i blomsterlådorna och att där sen dessutom är slingor i girlangen är ju bara ett plus så att man själv slipper att stå och sätta lyse i girlangen. Det är bara synd att vädret ska vara så trist idag, det bara regnar hela tiden, här öser det ner, vi har i alla fall satt på vinterdäcken så att vi är beredda om det skulle bli vinter ett tu tre, för det vet man ju aldrig. Nej, nu ska jag gå och göra en kopp kaffe till oss, ha det gott allesammans och kram på er!

blondin igen *ler*

Ja nu har jag varit och fixat håret och satt ljusa slingor i det och det blev jättefint, man känner sig mycket piggare nu i alla fall när man har fixat till håret. Jag var inne på Bo Ohlssons basar idag och där var lite smått och gott som jag tyckte om och som jag köpte och sen hittade jag lite julklappar där också minsann så det var ju inte dumt, jag rekomenderar er att åka dit för jag tycker att dom har bra saker där och sen är det lugnare där än att gå på Bo Ohlssons, ibland tycker man att där är så rörigt och det är stort och där är så mycket folk nu när det är jul men det är inte lika mycket folk på Bo Ohlssons basar så kika in där ett litet tips bara *ler* Ikväll ska jag se på Mammas pojkar ska bli kul att se hur det går för dom. I morgon ska vi åka till mormor på fika och vi ska vara där klockan tre och innan dess så ska vi handla lite på Willys, men det ska bli kul att träffa mormor imorgon. Nej nu ska jag gå och äta något men ha det gott allesammans.

Snart äta pizza

Ja snart ska vi äta pizza och sen ska vi se på bonde söker fru, ska bli spännande och se hur det går för dom. I morgon ska jag fixa håret, jag ska sätta ljusa slingor i håret och klippa mig i en snygg frisyr så att jag blir riktigt fin nu till jul, så det blir en helt annan tjej som kommer hem en riktig snygging hehe! På fredag ska vi åka hem till mormor på fika och sen på lördag så ska vi fira advent med min mor och far och mina svärföräldrar för sen på söndag är mor och far bjudna på julbord och då kan dom inte fira advent, men det går ju lika bra att fira det på lördag och då ska vi ha lussekatter och klenor till kaffet mm.... gött. Nej nu ska vi äta pizza, det ska bli så gott är vrålhungrig nu *ler*. Ha det gott allesammans!

Idag tittar solen fram minsann *ler*

Ja idag tittar solen fram  och det blir man ju alltid pigg av *ler*. Jag håller på och städar idag och dammsugar och gör fint här hemma, jag gör lite adventsfint och på lördag kommer svärfar och svärmor och mor och far hit för att fira första advent för på söndag är mor och far bjudna på julbord så då kan dom inte komma och det går ju lika bra att fira det på lördagen. Jag har tänkt köpa lussebullar och klenätter till kaffet, jag är ju ingen bakerska som ni vet och vi brukar ju inte köpa kakor så ofta, så därför köper jag dom istället. Annars så ska jag stryka den stora julduken som ska vara i datarummet idag och där är två andra som ska vara i köket som jag ska stryka och jag ska bädda adventsfint i sovrummet med påslakan med hjärtan på, sedan har jag påslakan med tomtar på till jul *ler*. Ikväll är det halv åtta hos mig på fyran och sedan är det äntligen hemma eller vad det heter det programmet där man fixar och gör fint hemma hos folk och sedan är det Americas got talent finalen och jag missade ju finalen igår första programmet attans också! Där är en liten tös som bara är 3 år och hon sjöng så fint och var så söt, hon sjöng when you wish upon a star och hon satte dom höga tonerna precis rätt hon var så duktig och liksom lite lillgammal av sig och var så söt *ler*, så jag hoppas att hon inte har varit ännu utan att hon kommer ikväll, för det skulle vara synd att missa henne. Nåja nu ska jag fortsätta att städa tjingeling pling på er!


Ikväll är det Tinas cookalong

Ja ikväll är där lite att titta på på teven, först börjar det med halv åtta hos mig och sen därefter så är det Tinas Cookalong där Mark Levengood ska vara med ikväll så det ska jag titta på och sen senare kommer finalen i Americas you´ve got talent, ska bli spännande att se vilka som går vidare där. Jag bara längtar tills på torsdag för då ska jag sätta ljusa slingor i håret och sen har jag hittat en ny fin kort frisyr som jag ska prova, man behöver ju piffa till sig lite, särskilt nu när det är så mörkt och trist ute, så när jag kommer hem sen på kvällen till min sambo så är jag som en helt ny kvinna hehe! Nej, nu ska jag göra en fika till oss ha det gott allesammans!

gott med thaigryta

Ja så är det söndag och snart ska vi äta thaigryta, vi hade det igår också men det är ju så att man gör extra mycket när det är gryta så att man kan njuta av det i några dagar och sen har man nudlar till mm..... vi brukar alltid göra den rätten när min kusin Joakim kommerh hit och han är ju här nu och han har studiedag imorgon så han är fortfarande kvar och åker inte hem förräns i morgon så det är roligt och snart ska vi se på en ny film också så det ska bli kul. Annars så har jag gjort våfflor idag, det var jättegott, det var så längesen som jag åt våfflor så det var riktigt gott. Nej, nu ska jag gå och titta till thaigrytan för jag har den på värmning nu, tjingeling på er!

lördag

Ja idag har vi ätit thaigryta och min kusin är här och min sambo och han har spelat dataspel och jag har sett på dansbandskampen  och jag tyckte att det var rätt band som fick stjärnan ikväll. Annars så har vi haft en mysig lördagskväll och jag har precis kokt en kopp kaffe som vi ska avnjuta nu och jag tror att jag ska gå och titta på någon bra deckare som går på fyran, där är alltid bra deckare nu sent på kvällen, det är så skönt att man har pyntat och gjort fint här nu och att allting är färdigt, sen är det bara att jag ska stryka duken som ska vara på stora bordet i datarummet och i köket och den som ska vara på stenbordet i teverummet men det gör jag inte förräns i sista minuten, det är mysigt och gå och titta på allt det fina som man har satt fram här *ler*. Nåja ha en riktigt trevlig fortsatt helg, nu ska jag gå och fika med dom andra.

Julpyntat

Ja idag har jag julpyntat hela huset och satt tomtar överallt och här är sååå mysigt. Annars ikväll kommer min kusin Joakim hit han ska stanna här i helgen och hans mor och far kör hit honom så jag tror nog att vi beställer någon mat ikväll när dom kommer, men i morgon ska vi göra thaigryta som vanligt, det brukar alltid Joakim beställa när han kommer hit. Jag har tagit lite foton på hur jag har pyntat här hemma i år och jag tänker visa några av dom här. Annars så ska jag se på Idol ikväll och jag hejar på Erik för han är så himla bra tycker jag. Ha en riktigt trevlig helg allesammans!

snart advent *ler*

Ja det är snart advent, nästa söndag så tiden går fort och som tur är har jag redan fått upp gardinerna och stjärnorna och ljusstakar och så, men tomtarna har jag kvar ännu och landskapet och jag har tagit ner lådorna så allting är klart och tills nästa söndag ska allting vara uppe så att vi hinner och njuta av allt det fina, sen är ju pricken över i:et julgranen till slut men den åker ju inte in förräns precis innan och då klär vi den. Det är något särskilt med att pynta huset med tomtar tycker jag, då har jag alltid julmusik på samtidigt som jag springer omkring och tittar var jag ska ha den och den tomten i år, för det är aldrig likadant varje år och sen brukar jag alltid köpa någon ny tomte varje år på Tradera för det är endast där som man hittar dom riktigt gamla och roliga tomtarna, dom är så charmiga tycker jag, dom påminner om den gamla goda julen, så jag riktigt längtar nu efter att få sätta på julmusik och strosa runt i huset och sätta ut alla tomtar som jag har, det är nästan så att det kliar i fingrarna på mig, men jag väntar lite till för det ska vara rätt tid till allting, men som sagt när det är advent då ska dom vara uppe och då ska landskapet också vara färdigt. I morgon kommer mor och far hit och då ska dom även hämta upp Joakim som ville hit nu i helgen, så det ska bli roligt. Det känns så skönt att jag har julklapparna klara och jag har tom slagit in några och lagt i en kasse så att jag vet var jag har dom, men jag har några kvar som jag inte har hunnit att slå in ännu. Ikväll är det mammas pojkar på fyran klockan 20.00 så det får vi inte missa och sen tror jag att det är halv åtta hos mig också där dom lagar mat. Ikväll blir det pasta och någonting till och sallad som är kvar sedan igår, men den räcker till mig idag också, jag får väl upp och titta i boxen vad där är för något som jag kan steka och ha till pastan, tjingeling pling på er!

kallt och ruggigt ute

Ja det är riktigt tråkigt väder ute idag, det regnar och blåser som bara den och det är rått och kallt, så det var tur att vi fick hem ved idag 10 kubik och vi eldar för fullt i kaminen så det är skönt. Idag blev det hamburgare med pasta och jag gjorde en grönsallad till mig som jag hade till så det var gott. Annars så ska jag se på halv åtta hos mig och sen efter det kommer Bonde söker fru och det får man ju inte missa *ler*. Helge Skoog som är programledaren i halv åtta hos mig kommer alltid med så roliga kommentarer, för er som inte vet vem han är så var han med i julkalenderna som Ture sventon ni vet han som löser mord och så och som är himla förtjust i semlor och sen har han varit med i Parlamentet och skojat och haft sig där, man får sig ett och annat skratt när han kommenterar i programmet halv åtta hos mig, jag förstår inte hur han kan komma på alla lustiga kommentarer till allting hehe! Snart är det dax för en kopp kaffe, det är alltid gott med en fika efter kvällsmaten så snart ska jag gå och ladda kaffekokaren och sen ska vi njuta av kvällens program på teven och bara mysa. Ha det gott allesammans och blås nu inte iväg i stormvädret.

mera ved

Ja idag ska vi få hem mera ved, vi känner en som säljer ved och som kör ut flera kubik, så 10 kubik ved kommer att komma idag som vi sätter in i stallet, det känns skönt så vet man att man har att elda med under hela vintern. Annars ikväll så får vi se hur det går för bönderna och jag tror visst att det var halv åtta hos mig också idag ja så det får jag inte heller missa. Det är så regnigt och trist väder ute och det blåser som bara den, det hade nästan varit mer upppiggande om det varit snö och solen hade tittat fram men men.... nu försöker jag som sagt att göra det mysigt här hemma och mysigare blir det efter hand. Nej nu ska jag gå och koka en kopp kaffe till oss ha det gott allesammans!

Börjar bli mysigt

Ja nu har jag fått upp en del saker man där är fortfarande mycket kvar men det börjar bli mysigt och jag har fått upp stjärnorna och min fiberoptikby i fönstret och lite annat smått och gott som lyser och jag har inte kunnat bärga mig utan jag har dom tända *ler*, man behöver ju ljuset nu när det är så mörkt ute. Ikväll så är det halv åtta hos mig där dom lagar mat som jag ska se och sen efter det så är det Tinas Cookalong och det får man ju bara inte missa. Till kvällsmat idag blir det vårrullar och ris, ja jag vet det att det är enkelt men det får bli det idag eftersom både jag och min sambo är så trötta och sen är det den där veckan ni vet nu ni vet så då orkar jag inte äta så mycket så det får bli vårrullar idag och det är ju gott också. Ha nu en riktigt trevlig och mysig kväll.

kinamat

Ja snart ska vi äta kinamt och det är längesen som vi hade det sist så det ska bli gott, annars så har jag satt upp julgardinerna idag och det blev jättefint, sen ska jag stryka lite andra dukar och ja man pular lite med allting som ska upp och så och jag har tom spelat lite julmusik idag när jag stod och strök gardinerna *ler*, nej nu ska det gott med kinamat tjingeling!

Så är det lördag

Ja då var det lördag och snart ska vi ha en fika och jag ska se på dansbandskampen som går klockan 20.00 på kanal 1. Annar så har jag satt upp adventsljusstaken i köket idag och stjärnan där och den röda lysande bollen i datarummet och jag har strykt lite juldukar som jag har lagt i fönsterkarmarna och den lysande ängeln är på sin plats i fönsterkarmen i sovrummet och sen är det bara näverstjärnorna som ska upp i stora rummet, men sen har jag allt annat som jag ska fixa men det är ju en vecka kvar tills det är advent, men därför börjar jag lite i tid så att jag hinner att stryka alla dukarna som jag ska ha överallt och få upp tomtarna som jag ska ha framme och allt det andra som ska fixas. I morgon ska jag ta ner lite julskivor och jag tror att jag ska börja smyghöra lite på någon jullåt *ler*. Annars idag så har vi haft pasta och köttbullar och jag gjorde en grönsallad till mig så det var jättegott, nej nu ska jag gå och ta en kopp kaffe för nu börjar snart dansbandskampen, tjingeling och fortsatt trevlig helg!

fredag igen och dags för myys

Ja idag är det fredag igen och ikväll ska jag se på Idol, det ska bli spännande att se hur det går för dom ikväll, dom är ju alla så duktiga men min favorit är Erik och jag hoppas att han vinner för det är han sannerligen väl värd. Annars så ska vi ha korv med bröd ikväll, det är enkelt men gott och sen blir det ju en kopp kaffe lite senare och vi ska ha fredagsmyys och se på film. Det är så kallt och fuktigt ute och vi har brasan på full speed så det är gött. Annars så ska jag sätta upp stjärnorna i morgon, dom får hänga uppe tills det är dags, lika bra att sätta upp dom nu så att det är gjort men tänder dom gör jag inte förräns det är dags. Där är ändå så mycket annat som jag ska göra tills advent och som ska vara färdigt tills dess så att det är lika bra att sätta upp stjärnorna så att man har gjort det i alla fall, det ska bli så mysigt att få fram alla tomtar och göra landskapet igen och ja bara göra det helmysigt här hemma och juligt. Nu önskar jag alla en riktigt myysigt fredagskväll.

Snart jul *ler*

Ja snart är det jul och jag kan inte fatta att det snart är 1:a advent redan och jag har börjat att förbereda allt vilka gardiner jag ska ha uppe i år och vilka dukar och var jag ska ha dom olika tomtarna för jag ska inte ha likadant som förra året och i år har jag bestämt mig för att göra ett litet landskap på vårt lilla barskåp istället för att ha bordet i stora rummet som vi brukar ha och dessutom så får inte det bordet plats i stora rummet nu när vi har andra högtalare till teven och sen för den delen så blir det snyggare när vi bara har granen i ena ändan och sen har vi ju en massa annat pynt som tomtar i skåpen och tomtar i fönstren och ja i stort sett överallt *ler*. Igår var mor och far här och det var trevligt, vi såg på film och fikade och ja det var trevligt. Annars så har jag dammtorkat i skåpen nu där alla tomtar ska vara snart och ja jag håller på att fixa här hemma för fullt inför advent och julen. Ikväll är det mammas pojkar på teven så det ska bli spännande att se hur det går för dom och sen ska vi äta vårrullar ikväll och ris till det och soyasås mm.... det är gott, nej nu får jag nog gå och se till vårrullarna som nu är i ugnen, jag tycker att det börjar dofta vårrullar doftar jättegott.... Ha nu en riktigt trevlig kväll.


ruggigt och kallt ute

Ja det är ruggigt och kallt ute, men som tur är så har vi fullt ös i kaminen och jag har ringt om att få hem mer ved också 10 kubik så sen kan vintern få komma när den vill, bara man har veden hemma så. Annars så är vi fortfarande förkylda den vill inte försvinna, men förhoppningsvis så blir vi av med den snart. Ikväll blir det prinskorv och pasta och jag ska göra en grönsallad till mig som jag ska ha till, annars så blir det en lugn dag. Ha det gott allesammans!

Idag är det fredagsmys *ler*

Ja fredag är det i alla fall och jag skrattar alltid gott åt den där reklamen på fyran om fredagsmys när den den ena parten dvs kvinnan sitter helt slut i soffan när dom ska mysa och dom sjunger fredagsmyyyssss.... hehe, jag ska se på Idol som jag tycker är roligt att titta på, men det är inte min sambo så förtjust i precis, då sitter han heller vid datorn än att titta på det skitet, enligt honom då alltså *ler*. Annars så ska vi äta ärtsoppa idag igen för där blev över sedan igår och det är sååå gott med ärtsoppa, särskilt nu när man är förkyld och det är kallt och ruggigt ute, sen blir det lite fredagsmyyys i soffan med min sambo när vi dricker kaffe och ser på någon bra teveserie senare ikväll. Önskar alla en riktigt trevlig och mysig fredagskväll med mycket myyyysss..... *ler* tjingeling!

Fortfarande förkyld usch och fy

Ja jag är fortfarande förkyld, förkylningen vill inte ge med sig, men man försöker att vila och ta alvedon och göra så gott man kan för att bli av med förkylningen. Det är ju fars dag på söndag men tyvärr så kan jag inte bjuda hit mor och far och mina svärföräldrar då dom inte vill bli förkylda och sen vet jag inte heller hur det blir på onsdag då vi ju är bjudna på gåsamiddag hos mina svärföräldrar, det ger sig om jag är fri från förkylningen då hoppas det, min sambo är också förkyld så vi går här och snyter oss hela tiden. Ikväll ska vi ha ärtsoppa så det ska bli gott det värmer lite också och så ska jag se på mammas pojkar på fyran klockan 20.00, men annars så blir det en lugn kväll. Ha det gott allesammans!

Förkyld

Ja usch ja, nu är man förkyld och man bara nyser och hostar och fryser, men jag tar alvedon och vilar så att jag kan bli bra så fort som möjligt, det är ju sådana tider nu så att det är ju inte så konstigt att man blir förkyld, bättre det än att få influensan i alla fall. Annars så har det varit lugnt, har tittat på teve, där har varit en hel del idag att titta på, först var det halv åtta hos mig och sen efter det var det cookalong med Tina och där hade hon Stenmarck som gäst som lagade mat, han är inte så dum *ler* och efter det så ser jag nu på America got talant och där får man se både det ena och det andra, både dom som är duktiga och dom som gör bort sig totalt. Nåja ha det gott allesammans för nu är pausen slut och jag ska fortsätta att se på Americas got talent, tjingeling!

RSS 2.0