Melodifestivalen ingen hit

Ja nu har man sett sista uttagningen av melodifestivalen och det var sannerligen ingen hit precis, okej Agnes låt Love love love var i och för sig helt okej och jag tyckte att Thorleifs låt också var ganska bra men nej jag tycker inte att där var någon sådär speciellt jättebra låt precis, men det är ju som vanligt. Annars så har det varit lugn ikväll, killarna har suttit och spelat hela tiden vid datorerna och jag har kollat lite på Tradera och skrivit  lite inlägg här och sett på melodifestivalen som som sagt inte var någon hit. I morgon är det söndag och vi ska bara ta det lugnt, sova länge och sen ska jag träna för det hoppade jag ju på idag.

Kinamat



Ja nu ska vi beställa kinamat, jag ska ha biff med purjo det är sååå gott, och jag är jättehungrig nu så det ska bli smarrigt. Sedan klockan åtta ska jag se på melodifestivalen, hoppas att det är bättre låtar idag, för dom andra gångerna har man inte varit speciellt imponerad precis. Dom låtarna som har gått vidare har i och för sig varit bra men andra år har där varit så bra låtar att man inte har kunnat välja ut vilken låt som skulle gå vidare och där var jättebra låtar under varje uttagning så att man hade jättesvårt för att ta ut vilken som var bäst av dom eftersom alla ar så bra, men det kan man inte säga om årets uttagningar precis, så i år var det jättelätt att välja ut vilka låtar som skulle gå vidare. Nej nu är jag superhungrig mat mat mat...... *ler*

Lördag idag



Ja idag är det lördag och idag kommer det en kompis till oss och min sambo och han kommer att sitta och spela wow en hel del ikväll och jag ska se på melodifestivalen och sen blir det väl att man skriver ett inlägg här kanske, det brukar det ju bli *ler*, annars så har jag städat idag, träningen hoppar jag över idag, jag tar den imorgon istället. Det blir väl att vi beställer någon mat ikväll eller så lagar vi till något vi får väl se vad det blir, men annars så blir det en lugn lördagskväll.


Bara slappa

Ja nu har jag tränat för idag och nu väntar helgen och jag ska bara slappa, nåja jag ska ju träna även i morgon och övermorgon men för övrigt ska vi bara ta det lugnt och det ska bli skönt. Vi ska se på melodifestivalen sista uttagningen i morgon så får man se vilka låtar som går vidare och hur låtarna är för dom andra låtarna har ju inte varit så där jättebra precis, nåja dom som gick vidare var ju rätt bra ändå, men dom andra åren har det varit svårare att välja ut rätt låt för alla har varit så bra och det kan man ju inte säga i år direkt.

Idag på teven

Ja idag kommer Samantha 22.40 på fyran och sen är det ju let´s dance klockan 20.00 så efter andra delen av let´s dance kommer Samantha, det är så skönt att det är fredag idag, helg igen, det är något särskilt med en fredag tycker jag och lördag också försås men fredagen är ändå något speciellt för det är ju början på helgen och man planerar för vad man ska ha för gott och äta dagen efter och så. I morgon är det den sista uttagningen av melodifestivalslåtarna så det får ni inte missa, fast jag tycker att det har varit riktigt dåliga låtar i år i jämförelse med andra år.

Mina tankar finns hos dig

Ja jag tänker idag på min bästa väninna och hennes familj som idag måste göra sig av med sin älskade hund för att han har blivit sjuk och är gammal, dom ska ha en veterinär hem till sig så att deras hund för somna in där hemma och det är ju det allra bästa man kan göra. Jag vet själv hur svårt det är för jag har själv varit med när jag skulle avliva min älskade hund Sissi och det var inte lätt kan jag säga, men hon var jättesjuk så där var inget annat att göra om hon inte skulle lida och det ville man ju inte. Tankarna finns hos dig min vän, det känns svårt men tänk på alla fina minnen ni har från er fina hund och dom kommer ni alltid att ha med er. Nu kommer er hund till Nangiala och där kommer han träffa andra fina hundar att leka med och inte känna av några krämpor.

Ett fel av mig

Ja jag skrev innan att Samantha skulle gå ikväll 22.40 men det är i morgon som det ska gå så halv åtta hos mig kommer ikväll klockan just halv åtta och sen kommer dom där farliga bilförarna och efter det så är det Knutby vägen hem, ja ni vet den där sekten där dom mördade en kvinna, pastorn järntvättade en tjej till att mörda hans fru, så det handlar hur allt gick till och den är faktiskt bra men snacka om att dom är sjuka där i Knutby.

Coffeetime *ler*

Ja nu är det kaffedags och jag har precis cyklat 5 km och sedan har jag gjort övningarna som man kan göra själv hemma som jag även gör på träningen som 30 situps och 30 knipövningar och 30 ja det är att man ligger på magen och tar upp huvudet och händerna lite upp mot ryggen, har bild på hur man ska göra lite svårt att beskriva den övningen men i alla fall 30 av den också och sedan är där en övning där man ska ha ena armen och motsvarande ben upp samtidigt och sedan skifta så trettio av allt så det känns mest i bakdelen nu kan jag säga så det är väl den mest otränade delen på kroppen antagligen eftersom jag har mest ont i den nu efter träningen hehe! Nu ska det i alla fall bli gott med kaffe och en macka efter träningen, man har ju gjort av med lite energi och behöver fylla på lite grann.

Håll i hatten *ler*



Ja det gäller att hålla i hatten när man går ut idag för det blåser bra, fast solen skiner nu så det är ju härligt. Annars så ska jag försöka träna idag på min motionscykel och sen ikväll så är det halv åtta hos mig och det ska bli kul att se hur hon ska laga maten idag för det är nämligen den kvinnan som har gnällt mest på alla dom andra hela tiden, så därför ska det bli kul att se hur "duktig" hon själv är. Senare på kvällen 22.40 kommer Samantha och den är ju också jättebra, det är hon som har legat i koma efter att ha blivit påkörd av en bil och sen kommer hon inte ihåg något av sitt förra liv vilket försvårar  en hel del för henne, men den är som sagt jätterolig.

vilken huvudvärk!

Jag har haft en enorm huvudvärk idag så jag tog en huvudvärkstablett och gick och lade mig och sen gick jag upp för jag vaknade efter några timmar och jag hade fortfarande huvudvärk så jag fick gå och lägga mig några timmar till och först nu så börjar det lätta och det är skönt. Annars ikväll så är det semestersvenskarna på teven klockan 20.00 på fyran och innan dess kommer halv åtta där dom lagar mat och sen klockan nio så börjar en ny serie Lie to me heter den och handlar om en professor som kan läsa av kroppsspråket så bra att han vet när folk ljuger och han jobbar med kriminalfall och förhör dom som är misstänkta, den verkar jättebra så jag ska se den.

Restaurangtips eller dagenstips

Ja idag när vi hade tränat i Ystad så var vi hungriga jag och min mor och far så vi gick och åt dagens på lite mer heter en restaurang som ligger på regementet och dom har en jättefin buffé med sallader av alla slag och ja där är allt man kan tänka sig och olika sorters bröd och ja name it!  Sedan fick vi då dagens som var kalops och det var rejäla portioner så man blev verkligen mätt och sen var det jättegott så ska ni äta någonstans på dagen så åk dit för för det första så är det fin miljö och där är mysigt och sen är det jättegod mat där så det är ett tips!

Prinsessan får sin prins *ler*

Ja nu har dom offentliggjort att Victoria och Daniel ska förlova sig och gifta sig nästa år  på sommaren och det är jätteroligt *ler*, kul att det ändligen blir av och att Daniel kan vara med på fester och offentliga sammanhang när han väl har gift sig med Victoria och att dom kan bilda familj. Jag ska se på teven ikväll och se om dom visar mer av den stora nyheten om förlovningen och det gör dom ju alldeles säkert. Annars idag så har jag varit och tränat i Ystad och det gick bra och sen handlade jag jeans, jag fick tag på två par fina jeans och sen var jag på Lidl och handlade lite som vi behövde här hemma. Nu ska jag bara ta det lugnt och koppla av resten av dagen, jag kommer förmodligen att känna av träningsvärk i morgon eftersom jag ökade vikterna på träningsmaskinerna från 9 kg till 18 kg på alla så det kommer säkert att kännas i morgon hehe!

Idag ska jag köpa nya Jeans

Ja idag ska jag köpa nya jeans och förresten Jeans över huvudtaget är jätteinne just nu, allting med jeans, väskor och jackor och ja allt med jeanstyg är inne igen, det är ju 80-talet som är inne också nu, det har väl aldrig varit så inne med 80-talet som nu med både kläder och annat och det är ju jättekul att man än en gång får uppleva det ljuva 80-talet, den enda skillnaden är väl då att det inte är lika generöst med pengar som det var på 80-talet, man brukar ju tala om det glada 80-talet och att det festades med skattepengarna och så och det har vi ju märkt av om inte annat nu när pengarna börjar sina och den svenska ekonomin är helt åt pipan, men det som är roligt är att kläderna och allt det är tillbaka och det är jag jätteglad för, det är dags att plocka fram alla gamla 80-talströjor och halsband och örhängen, clipsen som man hade, jag har många roliga clips i alla former, allt ifrån bananer till vindruvor och ja gud vet allt!

Träna och kunglig förlovning *ler*

Ja nu ska jag snart iväg och träna i Ystad och jag har också hört på nyhetsmorgon på teven att Prinsessan Victoria och Daniel Westling ska eventuellt offentliggöra sin förlovning på slottet i eftermiddag och det är ju jätteroligt, så förmodligen så blir det bröllop i sommar.

Snart dax att lägga sig

Ja snart är det dax för mig att gå och lägga mig, jag ska ju upp tidigt i morgon och ska till Ystad för att träna och sen efter det så blir det att mor och far och jag går och äter någonstans och sen ska jag handla jeans också i morgon för det behöver jag. Så nu kallar kudden och sängen på mig, jag måste ju vara pigg i morgon så att jag orkar att träna *ler*. Natti Natti!

Vad blir det till kvällsmat?

Ja ikväll blir det stekt falukorv och mos till kvällsmat här hemma och det är ju gott, börjar faktiskt snart bli hungrig så man får väl snart gå och göra kvällsmaten *ler*. Det blir väl att man sitter uppe lite grann ikväll men sen får man lägga sig någotsånär i tid så att man är pigg och vaken i morgon när man ska träna. Just nu känner man sig inte så pigg precis för man är mest trött och slö tycker jag, men det blir säkert bättre när man har tränat, då känner man sig säkert piggare, det är vädret som gör att man känner sig lite trött också och nu har snön börjat smälta undan igen och jag tycker ju att det är härligt när det nu hade kommit lite snö, men det lär ju säkert komma mer snö så småningom *ler*.

På teve ikväll

Ja ikväll är det halv åtta hos mig där dom lagar mat och sen så är det familjen annorlunda efter det på fyran, ja ni vet dom som har så många barn, jag fattar bara inte hur dom orkar ha så många ungar, jag menar det finns ju preventivmedel, en eller två är väl helt okej men när det börjar bli uppåt tio stycken då är det väl till att ta i, förr i tiden kan jag förstå att man inte hade något annat alternativ eftersom det inte fanns preventivmedel men nu, jaja dom gör ju som dom vill, men dom kan inte få så mycket tid för sig själva i alla fall den saken är ju säker och det tycker man skulle vara trist men men.....

Har gjort i ordning förrådet

Ja nu har vi gjort i ordning förrådet, samlat ihop saker och sorterat städsaker i en låda och lampor i en osv, och sen behöver man ju inte ha duschtvål och städsaker här nere utan vi sätter upp dom på loftet i lådorna så går man upp och hämtar det när man behöver det, så nu blev det riktig ordning och reda i förrådet och tvättstugan för vi har ju det utrymmet till både förråd och tvättstuga. Annars så har vi precis fikat och nu ska vi bara ta det lugnt. Den mesta snön har smält undan nu, men jag tror att vi snart får mer snö igen, det går ju fram och tillbaka hela tiden. I morgon ska jag träna i Ystad igen och sen ska jag köpa jeans för det behöver jag och vi ska gå och äta någonstans när vi har tränat men vet inte var, kanske det blir thairestaurangen i Tomelilla, vi får väl se.

söndagsmorgon

Ja det är söndagmorgon och lite trött är man *ler*, det är dimmigt ute men det är 4 grader ute, men det kan lika snabbt bli minusgrader igen, vädret och temperaturen skiftar väldigt hela tiden. Annars så är det bara jag och min sambo som har kommit upp, min kusin sover ännu, så vi sitter här och mornar oss lite framför datorerna. Jag ska snart ta en morgondusch och sen ska jag sätta på kaffet och göra frukost.

Pågarna hade snöbollskrig ute i snön



Ja pågarna är ju ute och går en lång runda nu i snön och jag kan säga att det snöar rejält just nu, jag tog lite foton på min kusin när han står mitt i snökaoset och efter det så hade dom lite snöbollskrig, det var roligt att stå här inne i värmen och titta ut genom fönstret och se när dom två mulade varandra hehe! För mig får det gärna snöa på som bara den för det är härligt med mycket snö och dom har lovat att det kan komma 10 cm snö inatt så vi får väl se hur mycket snö det kommer.

Nu snöar det för fullt *ler*

Ja nu snöar det för fullt här och pågarna är ute och går i snön hehe, dom har sagt att det kan komma 10 cm snö under natten och det är inte lite det. Annars så har vi haft en toppenkväll, vi har ätit thaigrytan och den blev jättegod och sen har jag tittat på melodifestivalen och det var rätt låt som gick vidare med EMD och Molly sjöng ju också jättebra, hon är så duktig den tösen. BWO hade en bra låt i melodifestivalen idag men den gick till andra chansen istället så vi får väl se hur det går för dom där. Det är så härligt att det snöar för fullt här nu *Ler*, nu får det gärna komma riktigt mycket med snö.

coffeetime

Ja nu är det kaffedags, jag har precis satt på en kanna kaffe till oss, vi sitter och spelar, eller ja pågarna spelar och jag sitter och kollar läget på nätet och spelar ibland Guildwars förstås, men nu är jag kaffesugen, så det ska bli gott med en kopp kaffe och en bulle eller macka till. Vädret är fint, solen skiner just nu och det är härlig luft ute så jag ska gå och hämta tidningen sen tänkte jag och få lite frisk luft.

Härligt väder idag

Ja idag är det härligt väder det är kallt men friskt ute, pågarna är ute och hämtar in ved för vi ska elda i brasan, det gäller att hålla igång kaminen så att här inte blir kallt. Jag tror att det kommer till att komma in snö senare idag, det såg nästan så ut när jag kollade på väderprognosen, men i så fall blir det inte förräns närmare ikväll tror jag. Annars så ska vi handla och göra thaigrytan idag, det ska bli så gott med thaigryta den är så stark och god.

Kaffedags

Ja nu är alla uppe och nu är det dags för kaffe och frukost, blir ju lång sovmorgon nu när min kusin har sportlov *ler* och sena kvällar också för den delen, det var morgon när vi gick och lade oss för min kusin och vi satt och spelade spel på datorn, dom andra wow och jag Guildwars så det blev lite sent innan vi gick och lade oss. Nej, nu ska kaffe hurran på för nu är jag kaffesugen och hungrig som en varg eh... eller mus hehe!

Godmorgon

Ja Godmorgon på er, jag är faktiskt den enda som har kommit upp ännu dom andra ligger och sover, ja alltså min sambo och min kusin *ler*. Jag vaknade och kunde inte sova så det var bara till att gå upp och sätta sig vid datorn. Idag är det melodifestivalen, så det ska bli kul att se hur låtarna låter och höra artisterna som ska vara med, jag vet att bland annat BWO och EMD ska vara med och dom brukar ju ha bra låtar så vi får väl se. Annars idag så ska jag och min sambo köra och handla lite ingredienser som vi ska ha till thaigrytan idag och lite annat smått och gott som vi behöver till helgen.

Trevlig fredagskväll

Ja nu har min kusin kommit och hans mor och far kom också idag och vi såg på film och beställde kinamat, jag tog biff med purjolök för det tycker jag är så gott och så såg vi på flera filmer och fikade efteråt, så det var en trevlig kväll. Det har snöat lite precis också, det kommer lite snö då och då och sen har dom lovat att det ska komma mer snö natten mellan lördag och söndar och sedan mellan söndagen och måndagen, så vi får väl se hur mycket snö det kommer, jag tycker att det är härligt med snö, hellre det än att det är regn och slask. Det är så härlig luft när det är kallt och snö ute och det allra härligaste är när solen skiner och man kan se hur det gnistrar i snön, då är det skönt att gå ut och gå en runda och det har varit härligt väder nu dom senaste dagarna. Ja i morgon är det melodifestivalen, så det ska jag se på och vi ska laga thaigrytan, så vi ska handlar i morgon en del saker som vi behöver till att göra grytan, men annars så är det väl snart dax att gå och lägga sig, det börjar dra i ögonen nu och klockan är ju ganska mycket, natti natti på er!

Nu har mor och far varit här

Ja nu har mor och far varit här på fika och dom hade fastlagsbullar med sig och tupaner till mig för jag hade ju namnsdag igår, och jag bara älskar tulpaner så gissa om jag blev glad *ler*. Vi fikade och hade trevligt och nu är min kusin och hans mor och far på väg hit, vi får se om vi beställer mat, det brukar vi göra och i så fall så blir det nog kinamat, ska bli gott för det har vi inte haft på länge. Joakim ringde precis och sa att dom var på väg så jag har dukat i teverummet, vi tänkte att vi skulle se någon film samtidigt som vi satt och åt också för det brukar vi göra.

Undrar när mor och far kommer är ju kaffesugen *ler*

Ja mor och far har inte hört av sig ännu när dom ska dyka upp idag, dom ska ju komma på fika och jag börjar bli riktigt sugen på fika nu och mor skulle köpa fastlagsbullar med sig och det är ju inte dumt *ler*, hon sa att det skulle bli någon gång på eftermiddagen som dom skulle dyka upp för dom skulle ju göra ett ärende i Skivarp så därför tänkte dom köra ut om en runda till oss på en fika och det är ju alltid trevligt, dom skulle ringa innan dom kom så att jag kan ladda kaffekokaren så att kaffet är klart när dom kommer.

Fynd på Tradera till min mor



Ja igår hittade jag faktiskt fynd till mor på Tradera, hon har ju länge velat ha snygga toppar till våren och jag hittade 5 stycken jättesnygga och fräscha toppar till hyffsat pris på Tradera endast 60 kr för alla så det var ett toppenfynd tycker jag, ska bli kul att se vad hon tycker om dom när hon ser bilden på dom idag när dom kommer på fika, man kan göra riktiga fynd på Tradera vilket jag har gjort många innan och man kollar ständigt där om där kan vara något och det är inte bara kläder utan man kan ju hitta precis vad som helst på Tradera, så det är ett tips till alla att ta en titt på Tradera och se om ni kan fynda något som ni länge har letat efter.

Samantha ikväll på teven

Jag glömde att berätta att det är ju Samantha serien om tjejen som legat i koma en längre tid och inte kommer ihåg någonting av sitt tidagare liv kommer ikväll 22.40 på fyran alltså efter andra delen av let´s dance så missa inte henne, hon är bara så rolig och allting blir tokigt pga att hon inte minns något av sitt tidagare liv.

På teve ikväll

Ja ikväll är det let´s dance, ska bli kul att se hur det går för Nicklas Wahlgren och för dom andra i let´s dance annars så är det inget på teven som vanligt när det är fredagkväll och det är för dåligt tycker jag, men å andra sidan har man ju alltid en bra film som man kan plocka fram och se på och det är ju inte illa det *Ler*. I morgon så är det melodifestivalen så då sitter man bänkad framför teven, ja det är väl mest bara jag som sitter framför teven då för pågarna bryr sig inte om melodifestivalen dom bara spelar wow hela tiden och babblar en massa *ler*, men det är ju kul att dom har roligt.

frukost

Ja nu ska vi ha frukost och senare idag så kommer min mor och far hit på fika och sen ikväll kommer min kusin Joakim hit och stannar några dagar, så pågarna ska spela wow och jag spelar ju Guildwars och sen har vi en del bra filmer som vi ska se. Vi ska laga till thaimat som vi alltid brukar göra när min kusin är här för han älskar den maten, starkt men gott *ler*. Ikväll blir det nog att vi beställer något som pizza, men får jag välja så blir det kinamat denna gången för det är jag så sugen på och kinarestaurangen har haft stängt hela Januari pga att dom skulle ha semester och det förstår man ju också, men därför så skulle jag gärna vilja ha kinamat idag för det är så himla gott, jaha nu är vi där igen *ler* ja är man österlening så är man, det är bara mad hela tiden hehe!

Mor och far kommer i morgon

Ja mor och far skulle till Skivarp i morgon ett ärende så då kommer dom hit om till oss i Skurup och dricker kaffe så det ska bli kul och sen kommer min kusin Joakim hit senare på eftermiddagen och sen stannar han ju här några dagar så det ska också bli kul. Annars så snöar det en hel del nu och det ska visst komma ännu mer senare enligt väderrapporten och mig gör det inget att det snöar för det är bara mysigt tycker jag *ler*. Ikväll ska vi göra pyttipanna igen för jag kokte lite mycket potatis igår så vi får ha det idag också, men det gör inget för pyttipanna är gott *ler*, jag är ju sån att jag hellre gör för mycket än för lite för jag är så rädd för att det inte ska vara mat tillräckligt så att man inte vågar äta och min sambo äter ju mer än jag så jag tänkte ju på att där skulle vara tillräckligt med mat, är man österlening så är man *Ler* " mad" hehe!

se det snöar

Ja nu snöar det igen och det är härligt *ler*, jag vet inte om min kusin Joakim kommer idag eller imorgon men han skulle höra med sin far om han kunde köra honom hit idag, så vi får hoppas på det. Annars så blir det lugnt idag, vi ska inte göra något särskilt, kanske gå ut med Kurre i snön *ler*. Nu ska vi i alla fall ha kaffe och frukost för nu suger det som bara den i min mage så nu måste jag sätta på kaffekokaren.

Jösses vad kallt det är



Ja jösses vad kallt det är, jag kollade precis hur kallt det var och det är -5.6 grader ute innan idag mitt på dagen var det -7 grader så kallt som bara den är det och inatt var det -15 grader. Vi brukar alltid titta på Danmarks väderprognoser DMI på nätet för dom brukar alltid ha mer överensstämmande prognoser men idag så hade dom  definitivt inte rätt angående temperaturen här idag, för enligt dom så skulle det vara 2 grader idag och istället så var det -7 snacka om skillnad i grader alltså! Men det är klart att dom kan ju också göra fel men ändå, jag liter inte helt och hållet på väderleksrapporterna man får själv se och titta lite hur vädret ska bli istället. Ibland har dom sagt att det ska inte snöa och sen så har det snöat som bara den och tvärtom så man kan ju undra ibland om dom slår tärning om hur vädret ska bli *ler*. Vi eldar som bara den i kaminen för jag kan säga att det är ganska kallt om man inte håller kaminen igång, så det gäller att lägga in ved med jämna mellanrum.

Ingen bra ide

Nej det var ingen bra idé att cykla idag märkte jag för jag mådde så illa av det efteråt, först märkte jag inget men eftersom jag fortfarande har den där veckan så mår jag inte helt bra ännu och därför så mådde jag piss efter att jag hade cyklat och jag nöjde mig inte med 5 km utan det skulle ju vara 1 mil och envis är man ju något så fruktansvärt *ler*, jag tänkte att äh, det går säkert bra och så cyklade jag bara.... jo men visst efteråt mådde jag skitilla en lång stund efteråt, så jag får nog vänta och cykla tills den där veckan är helt över, men visst jag får skylla mig själv för jag borde ju ha förstått att det inte var så bra att cykla idag men som sagt envis är man *ler*.

Tredje lördagen med melodifestivalen



Ja på lördag är det tredje uttagningen av låtarna till stora finalen i melodifestivalen och på lördag ska artister som BWO och EMD och Molly Sandén och Mickael Rickfors, ni vet han som sjöng att han skulle köpa vingar för pengarna på 80-talet *ler*, i alla fall så ska det bli spännande att se vad BWO och EMD ska ha för låtar för dom brukar alltid ha bra låtar, så vi får väl se. Nu någon dag kommer min kusin Joakim till att komma hit, vi har inte bestämt exakt vilken dag han kommer men det blir antingen i morgon eller övermorgon som han kommer, han är 14 år och han tycker att det är jätteroligt att vara här hos oss, han brukar komma lite då och då och då brukar min sambo och han sitta och spela WOW och prata och så och vi brukar laga thaimat när han är här, för han bara älskar vår thaimat som vi gör och det är ju roligt.

Var ute med Kurre idag igen *ler*




Ja idag var jag och min sambo ute med Kurre i snön igen och han tycker verkligen om att vara ute i snön, här kommer lite bilder på Kurre i snön.

Yeah,, nu snöar det här

Ja nu snöar det för fullt här och det är så härligt, vi har redan fått en hel del snö men nu kommer det som sagt ännu mer och jag tycker att det får gärna snöa ännu mer så att man känner att det är vinter så att man sen kan uppskatta när våren och sommaren kommer, det har ju liksom inte varit riktig vinter på länge så man vill ju ha det nu, så för min del får det gärna snöa hur mycket det vill, min sambo tycker också om snö men han är inte så förtjust i att behöva skotta så det är väl både på gott och ont *ler*.

Har cyklat 1 mil nu *ler*

Ja nu har jag cyklat 1 mil sammanlagt  nu så nu ska jag bara ta det lugnt och vila resten av dagen, kanske spela lite Guildwars *Ler*.

kaffedags

Ja nu känner jag att det börjar suga i magen efter lite kaffe, så jag ska gå och slå på kaffehurran och kanske det blir en liten bulle till det, det är aldrig fel *ler*. Sen får vi se om det blir mera träning senare idag på min motioncykel eller inte hehe!

cyklat 5 km idag

Ja idag har jag tom varit så pigg att jag har cyklat 5 km på min motionscykel så det är inte illa *ler* kanske att jag cyklar fem till senare idag, jag får se hur jag känner mig, men annars så är det ju bra att jag har cyklat 5 km i alla fall idag. Annars så har vi varit ute och gått i snön med vår katt Kurre idag igen och han tycker verkligen om det *ler*. Jag har kokt potatis till ikväll som jag då ska steka och göra pyttipanna av och ha stekt fläsk till  så det ska bli gott, men annars så har jag bara tagit det lugnt.

Härligt sportlov för barnen

Ja vädret kan man ju i alla fall inte klaga på när det gäller barnens sportlov för solen skiner och snö har vi fått så att dom kan åka pulka och vara ute i det härliga vädret och det är ju skoj att det  har kommit lite snö för deras skull så att dom kan vara ute och leka. Önskar alla barn en trevlig sportlovsvecka.

känns bättre idag

Ja efter den där omtalade veckan dvs lingonveckan, så känns det nu mycket bättre, ni som följer min blogg vet ju att jag blir så fruktansvärt dålig när jag har den veckan för jag har  PMD och inte PMS som så många tampas med och PMD är ju ett snepp värre än det andra så då kan ni ju förstå hur man har det men men..... Idag så känns det i alla fall bättre eftersom den där veckan går mot sitt slut och det är ju tur det så att man äntligen kan få vara människa igen åtminstonde i en veckan för sen sätter det igång igen att man känner av att det snart ska komma igen och så och magen gör ont och annat usch och fy och blä. Jag kan ju inte ta P-piller det är uteslutet sedan jag fick propparna i lungorna av dom och höll på att stryka med, men det har blivit mycket bättre sedan jag började med Femal Balans som är ett naturmedel i tablettform som man köper i hälsokostaffären så utan dom hade det varit katastrof kan jag säga, men förutom det så finns det inget som hjälper, men man  får ju ta det som finns, jag är i alla fall glad att det går åt rätt håll och att jag mår bättre idag.

Frukost

Ja då har man ätit frukost och det blev rostad macka idag med kaffe inte dumt alls *ler*. Solen skiner idag och det är härligt väder ute härligt *ler*. Jag såg på Samantha igår det var reprisen men den serien är bara såååa bra, man känner igen sig i henne även om man inte har legat i koma som hon har hehe, men alltså att hon är lite sådär vimsig och så, hennes gamla jag är ju för hemskt men hennes nya jag i serien är ju bra och att följa hennes vardag och allt som händer i hennes liv efter att hon tappat minnet är jätteroligt för hon känner ju inte till vissa personer som hon kännt innan och hon har helt enkelt ändrat personlighet helt och hållet efter att hon legat i koma så ni kan ju tänka er själva hur annorlunda allting blir, hon får ju börja från början liksom med allting, som igår så provade hon alla sorters glassar för hon skulle ta reda på vilken hon tyckte bäst om för det kom hon inte ihåg *ler*, nä alltså ni måste bara se serien för man förstår inte hur bra den verkligen är förräns man har sett den, den går på 4:an och heter kort och gott Samantha.

har städat

Ja idag har jag varit igång och städat lite, det behövdes dammsugas överallt och sen har jag tvättat och bytt påslakan, Joakim min kusin kommer nog förmodligen hit i morgon och då vill man ju ha det fint när han kommer. Ikväll har vi ärtsoppa till middag och det är jättegott, en knäckemacka till är aldrig fel heller, annars så är det en lugn dag och vädret är jättehärligt ute, det är sådär lagom kallt och solen skiner så fint i snön. Det var så härligt när vi var ute med Kurre innan idag och sen var jag och hämtade tidningen och den vägen när jag gick och hämtade tidningen var härlig, att andas in den friska kalla luften och se hur fint allting är runt omkring en det är bomull för själen, nämen jösses vad sentimentalt det där lät *ler* nåja det var i alla fall härligt och uppfriskande *ler*.

Kurre i snön




Ja idag var vi ute i snön med vår katt Kurre och han tyckte jättemycket om det *ler* min sambo och han hade lite snöbollskrig hehe!

På teven idag

Ja idag är det Samantha på teven igen och hon är så rolig, den kommer 23.10 så missa inte den och så är det halv 8 hos mig där dom lagar mat, båda på 4:an. Jag missade tyvärr förra avsnittet av Samantha men mor hade sett det och berättade vad som hade hänt i det så det är ju lugnt och jag tror faktiskt inte att man behöver se alla avsnitten för att hänga med för dom verkar vara fristående men ändå, jag missade tom reprisen, ja när jag kom på att det var det programmet så hade ju halva programmet gått så det var inte lönt att börja titta då, så nåja det gör nog inget att jag missade ett program, men ikväll ska jag se det i alla fall.

Solen visar sig idag

Ja idag är det soligt väder och det är härligt, man blir så mycket piggare när solen visar sig. Annars så har jag vilat länge och har nästan precis kommit upp och nu ska jag göra frukost, ska bli gott med kaffe och en macka. Jag skulle ju egentligen ha varit och tränat i Ystad idag, men vi bestämde att jag skulle hoppa över denna gången eftersom jag inte mår bra nu när jag har den veckan och jag kan säga att det var nog helt rätt beslut för jag har mått så illa och mår fortfarande illa lite från och till så jag får träna mer sen istället.  Nej  nu ska kaffehurran på *ler*.

Huvudvärk

Ja nu ska jag gå och lägga mig en stund för jag har fått sådan huvudvärk vilket jag alltid brukar få när jag har den där veckan så man får gå och vila en stund och ta en tablett så går det över efter en stund, slänger in ett inlägg lite senare idag, tjingeling så länge.

tvättar

ja tvättmaskinen går på fullt ös, det behövdes nu så det var likabra att ladda in en omgång tvätt för det ska ju göras och sen på onsdag kommer min kusin Joakim hit till oss, han har ju sportlov nu och han har haft kompisar hos sig dom andra dagarna men i morgon skulle han till Ystad och dom skulle spela paintball dvs dom springer omkring och skjuter varandra med pistoler som är laddade med färgpatroner, sånt tycker ju killar är roligt. Det ska bli kul att Joakim kommer till oss på onsdag så då ska vi laga god mat och spela spel och se på filmer som vi brukar göra och han gillar ju skarpt att det är mycket snö här, passar ju bra nu när det är sportlov.

Har kommit ganska mycket snö

Ja här har det kommit ganska mycket snö och det snöar fortfarande och jag tog precis en bild så att ni kan se hur mycket snö vi har fått än så länge.

ska inte träna i morgon

Nu har jag pratat med min mor och vi har bestämt att jag inte ska träna i morgon för dels så är det vädret och sen så mår jag inte så värst bra nu när jag har den veckan, jag blir jättedålig och får sådan värk i magen vilket jag har just nu så det hjälper inte med att man tar två Brufen tabletter utan man får ta en starkare tablett för att det ska hjälpa, så det är inte kul precis när man har den veckan men så är det bara. Jag ska cykla och göra dom andra rörelserna som jag brukar göra på träningen som sit ups och knipövingar och ja där är en hel del som man kan göra hemma om man säger så, det andra man gör är ju träningsmaskinerna, så när  den veckan är över så ska jag börja träna här hemma och nästa tisdag är jag redo för att träna igen i Ystad.

nu snöar det som bara den

Ja här snöar det som bara den nu så det är härligt *ler*, jag har kaminen på full speed så att här är varmt och gott, annars så har vi bara tagit det lugnt idag. Vi får se hur det blir med träningen i morgon för om det är dåligt väder så ger vi oss inte iväg, så vi får väl se vad dom säger om vädret i morgon och om det blir halt och så. Det snöar så mycke att man inte kan se till Skurup och man brukar se husen och så dit men det kan man som sagt inte nu och då snöar det mycket.

soligt idag

Ja idag skiner solen och det här härligt att se *ler*, jag har sovit länge och har nästan precis kommit upp och nu ska jag  snart sätta på en kopp kaffe, det ska bli gott. Min sambo sa att jag hade snarkat som bara den inatt, jag brukar visst göra det ibland och det är inte lite heller så vad gör man åt att man snarkar? Han brukar putta till mig och så men jag märker inget och på morgonen när jag vaknar och han säger att jag har snarkat och att han har puttat på mig så har jag inget minne av det alls, ibland säger han att jag tom har svarat och sedan vänt mig om, men det har jag inget minne av heller *ler*. Annars så blir det en lugn dag idag, mår inte så värst bra eftersom den där veckan har satt igång riktigt nu men å andra sidan så innebär det snart att den också är över så det är ju skönt, så att man kan vara människa igen, nej nu ska jag göra kaffe tjingeling!!!

Melodifestivalen

Ja då har man sett melodifestivalen och jag jag vet inte vad jag ska säga jag tyckte ju att Amy Diamonds låt var bäst och Lili och Susies låt var också bra och Måns låt var inte heller dålig, men det blir ju aldrig som man har tänkt sig för jag tyckte att Lili o Susis låt och Amy Diamonds låt skulle gå vidare till finalen men så blev det ju inte men men... det är ju fusk med hela röstningen när det gäller melodifestivalen så vad kan man vänta sig. Annars så har kvällen varit härlig, vi har ätit fläskfilé och klyftpotatis och god svampsås till det och nu ska vi ha en kopp kaffe så det har varit en kanonkväll, nu ska vi bara sitta och koppla av lite framför datorerna och jag ska spela Guildwars tänkte jag. Jag hoppas att alla har haft en härlig dag och att ni har pysslat om varandrar på alla hjärtans dag, själv så ringde jag till mormor idag och hon blev jätteglad och jag skickade ett e-mailkort till min bästa väninna och för säkerhets skull så skickade jag flera stycken till henne för förra gången jag skickade till henne så fyllde hon år och då blev det något fel så att det inte kom fram så därför skickade jag flera stycken denna gången och jag såg att ett av dom hade kommit fram i alla fall och det var ju bra *ler*.

Alla hjärtans dag

Ja idag är det Alla hjärtans dag och vi ska duka fint och ha fläskfilé och klyftpotatis och god sås ikväll, vi tänkte äta när det är melodifestivalen, det ska bli spännande att se Lili och Susie ikväll, jag är så nyfiken på hur låten ska vara som dom ska framföra, men jag tror nog att den kommer att vara bra för det ska ju vara 80-talsstil på låten och det går ju alltid hem. Annars så är det lugnt idag och solen skiner så det är härligt.

Känns lite bättre nu

Ja jag mådde inte så bra innan så jag tog några tabletter och gick och lade mig några timmar, så nu känner jag mig bättre och piggare och jag har ätit lite också, så nu är det snart dax att se på let´s dance, men det är fortfarande en timme kvar tills let´s dance börjar så jag tänkte spela lite Guildwars innan, har teven på så att jag hör när det börjar för det är så lätt att man glömmer bort tiden när man sitter och spelar.

coffetime

Ja nu ska det bli gott med lite kaffe, är så himla sugen så jag måste bara gå och sätta på en kanna kaffe och kanske något gott till, det är ju så att sötsuget sätter fart lite extra just den här veckan när man har PMS eller DMS som jag har vilket är ännu värre, så nu ska här kokas kaffe och sen ska jag sätta mig ner och spela lite Guildwars, jag får nog ta en värktablett också för min mage värker som bara den inge kul alls, men så är det att vara kvinna, undrar egenligen varför vi skulle få menstruation varför kunde inte Gud ha lagt det på karlarna istället för dom förstår inte hur det är att ha PMS eller PMD, jag tror att vi skulle ge dom en eller två dagar med det så hade dom nog förstått hur det känns eller vad säger ni???? *blink*

Apropå 80-tal



Ja apropå 80-tal så har Ankie Bagger en ny singel ute nu  som heter  "du köper inte mig" den är lika bra på svenska som på engelska och det är så kul att äntligen få höra något från Ankie igen efter så många år, jag hoppas att hon släpper ett nytt album också och om inte annat så ett samlingsalbum med alla hennes hits hade ju inte varit fel. Ankie precis som sina vänner Lili och Susie har inte åldrats ett dugg sedan 80-talet hon ser lika fräsch och snygg ut som alltid. Ankie kommer att uppträda på lite olika ställen med sin nya låt och det dröjer inte länge förräns vi får höra den nya singeln i radion för hon har lämnat den till Rix så det är bara en tidsfråga innan vi får höra hennes nya hit, jättekul att 80-tals tjejerna är tillbaka och lika fräscha och snygga och fulla av energi.


I morgon är det melodifestivalen

Ja i morgon är det melodifestivalen och då ska Lili och Susie återförenas och göra comeback med show me heaven och jag tror starkt på den låten, för dom har alltid haft bra låtar och det skulle vara en 80-tals inspirerad låt och det är ju aldrig fel. Tjejerna ser otroligt fräscha ut efter alla år som har gått så dom ser lika bra ut idag som dom gjorde då, singeln show me heaven kan man redan beställa på Ginza och andra ställen, jag håller tummarna för tjejerna och det ska verkligen bli kul att se dom ihop igen efter alla år som har gått, sen är det ju alla hjärtans dag i morgon också så vi ska laga till lite god mat och ha det mysigt och jag ska duka fint med ljusslinga med hjärtan och fina tallrikar och fina servetter och ljus, så mysigt ska vi ha det. Här kommer en bild på deras nya singel och en bild på hur tjejerna ser ut idag.

På teve ikväll

Ja ikväll är det Let´s dance på fyran klockan 20.00 så det ska bli kul att se hur det går för dom som är kvar i leken, annars så är där inget särskilt men om inte annat så efter det så ser man på kanalen zone reality för där är alltid något som är intressant att titta på.

Mina ting


jag tycker ju om 50-60 tal och jag blandar det med äldre saker och det blir en unik blandning som ingen annan har och det är roligt tycker jag, jag har tidigare visat några av mina favoritsaker som jag har och nu tänker jag visa några till så här kommer dom, detta är lampan i köket den är 40-tal  och jag tycker att där är så fräckt mönster på den och den passar så fint in i hela stilen i köket eftersom vårt kök är 60-tal som är så inne just nu. Det är så kul att vårt kök är inne igen och likadant hela inredningen är inne, folk vill att det ska se ut som 50-60-tal igen i deras kök och då är det ju extra roligt att vi redan har ett äkta 50-60-talskök.

fint väder idag

Ja idag är det fint väder ute och solen skiner så att det blänker i snön så det är jättehärligt väder. Jag har tagit upp frysta bullar som  man lagar till i ugnen som vi ska ha nu och lite kaffe till så det ska bli gott. Jag har lagt ihop tvätt och ska tvätta mer idag men annars så är det lugnt. Jag vet ej ännu om min kusin kommer i helgen eller inte så vi får väl se hur det blir, får prata med honom senare idag om dom ska upp till Ljusdal eller inte, nu ska det blir gott med kaffe och bullar.

Kan inte sova

Ja då sitter man här och det är mitt i natten och jag kan inte sova, jag tänker på allt som jag ska göra i morgon, jag ska leta upp slingan med hjärtan på vinden som jag ska duka med på lördag då det är alla hjärtans dag och jag tänkte ju att jag och min sambo skulle ha det lite mysigt då och laga till fläskfilé och potatisklyftor i ugnen och lite god sås till det och kanske min kusin kommer hit, jag vet inte om han kommer hit ännu men om dom inte ska köra upp till Ljusdal där hans syster studerar så kanske han kommer hit så vi får väl se hur det blir. Jag ska lägga ihop tvätten som jag  för tillfället har lagt i soffan, lade den där när jag tog ut från tumlaren och sen blev den liggandes där när jag och min sambo skulle se på film, så den får jag ta itu med i morgon.

Ingen träningsvärk

Jag tränade ju i Ystad i tisdags och jag trodde att jag skulle få träningsvärk eftrsom jag höjde ribban med några kilon på varje maskin men nä jag har inte fått någon träningsvärk och det är ju bra i och för sig, annars så har jag precis fikat och hämtat tidningen och läst den, det var ganska kallt ute och vi har fått ganska mycket snö här och det kommer en snöby lite då och då. Annars så har jag tvättat och städat och vi har kaminen igång så här är varmt och gott inne och nu tänkte jag spela lite Guildwars, ha det gott.

städat

Ja idag har jag varit i städtagen, det behövdes nu så jag har städat överallt så nu är här fint igen. Snön ligger kvar och vi har fått ganska mycket snö och just nu snöar det igen. Kanske min kusin Joakim kommer i helgen jag vet inte ännu för hans far var inte säker på om dom skulle köra upp till Carolin i Ljusdal där hon studerar och bor just nu, dom skulle ju vara där under sportlovet var det tänkt men det är ju inte så bra att köra när det är sånt här väder så det verkade på Joakims far att dom nog inte skulle ge sig iväg och då kan ju Joakim komma hit om han vill, så vi får väl se hur det blir. Annars så ska vi bara ta det lugnt idag.

Kevin släpper sitt första album

Ja kevin från Idol släpper sitt första album den 4 mars så gissa vem som ska köpa den? Ja det stämmer JAG!!!!! Han är verkligen jätteduktig och är som gjord för att bli artist och han var min favorit i Idol, jag tror att denna killen kommer till att gå långt och att han tom kommer till att slå utomlands, för han har ett hjärta av guld och han är så ödmjuk mot alla och det kommer man långt med. Heja Kevin!

Nu ska vi fika





Ja nu ska vi fika och ha goda bullar och just nu snöar det för fullt utanför och det blåser, det har kommit ca 6cm snö och den ligger kvar så det är härligt och dom har lovat mer snö så vi får väl se hur det kommer till att bli senare idag. På österlen där mina föräldrar och min väninna bor har det kommit lite snö men den ligger visst inte kvar men som sagt här har vi gott om snö, jag ska ta lite foto och visa er hur det ser ut just nu.

Gotte på lördag



Ja jag hade turen att komma över fläskfilé billigt så det blir det och potatisklyftor som vi kommer att göra på lördag istället och det var jättebra för man ger sig ju inte gärna ut i trafiken om man inte behöver när det är oväder och sedan så är fläskfilé godare än kinamat och vi har inte haft det på länge så det ska bli smarrigt.

Det har kommit lite snö

Ja det har minsann kommit lite snö och man ser på vägen att dom kör sakta så det är förmodligen rättså halt ute och dom har ju lovat att det ska snöa i morgon och ja hela helgen så vi får väl se hur vädret kommer till att bli. Annars så har jag sovit några timmar innan idag efter det att jag hade tränat för jag var helt slut efter träningen, men nu när jag har vilat och vi har ätit och sett på film så känner jag mig mycket piggare. Nu tänkte jag koka en kopp kaffe till mig och min sambo och sen ska jag spela lite Guildwars och bara ta det lugnt.

På teven ikväll

Ja ni som missade förra avsnittet av serien Samantha vilket jag gjorde så går det ikväll klockan 23.10 på fyran så det ska jag se och sen går halv åtta hos mig ikväll också på fyran, men annars så är där inget särskilt på teven ikväll. Det ska däremot bli kul att se och höra melodifestivalsdeltagarna på lördag då är det också alla hjärtans dag så jag och min sambo har tänkt köpa kinamat och ha det mysigt och duka fint. Jag hoppas verkligen att det blir bättre låtar i melodifestivalen på lördag för förra lördagen var det ju katastrof, jag menar visst brukar låtarna vara dåliga men denna gången var det uruselt, men det brukar ju vara så att en gång av lördagarna så är alla låtarna samlade på en och samma gång och då är det jättesvårt att rösta, jag antar att det blir en sån kväll på lördag för då ska Lili och Susie komma tillbaka och dom har en 80-talslåt och det är ju alltid välkommet med 80-tal så den låten kommer nog att vara bra, jag ser i alla fall fram emot att höra och se dom på lördag. Nu ska jag gå och vila mig en stund för jag känner att jag börjar blir väldigt trött efter träningen, oftast så känner man det inte med detsamma utan det kommer först efter någon timme eller två och nu börjar det kännas så jag ska nog gå och vila mig så att jag är pigg tills ikväll.

Nu har jag varit och tränat i Ystad

Ja nu har jag varit och tränat i Ystad för andra gången och det gick bra men jag ökade till fler kilon på maskinerna så jag lyfte mer denna gången och det kommer säkert att kännas i morgon i både lår och armar och ja hela kroppen, men just nu är jag bara sådär trött på ett bra sätt, så nu ska jag bara ta det lugnt och koppla av resten av dagen.Det ska förresten komma snö snart och det ska snöa och blåsa mycket har dom sagt så mor och far skyndade sig hem innan det ska börja snöa och blåsa och sen skulle det visst hålla på i flera dagar så vi får väl se hur det blir.

Mina fina jultavlor



Ja dessa är också mina favoriter och självklart åker dom upp när det är jul varje år och reklamskylten för dansk öl den hittade jag i Wejle i en antikaffär där, den är så klämmig tycker jag *ler*

Här är några av mina klenoder *ler*



Ja här har ni ännu några klenoder och detta är min 60-talslampa och mer 60-tal än så kan det inte bli och det är ju så inne just nu. Jag vill även passa på att visa några av mina klenoder som jag har haft uppe i jul så håll till godo.


min stil



Alla som känner mig vet ju om att jag samlar på 50-60-tal och att jag gärna blandar det med andra gamla saker så att det blir en egen och mysig blandning här hemma, men jag tänkte visa ett smakprov på mina klenoder som jag verkligen tycker jättemycket om och som jag har i hemmet. Jag tänkte börja med min fina Junghaus klocka som jag har i köket och den är äkta 60-tal och väldigt ovanlig, tänkte också visa min fina och unika " mattavla" vår föda som man förmodligen har använt i skolan för att visa vad vi får i oss och vad som är viktigt att få i sig för att må bra, den är också från 60-talet om inte äldre.

Träna

Ja då var det tisdagmorgon och idag ska jag iväg och träna i Ystad igen, så mor och far kommer om ca tre timmar, jag har som vanligt gått upp alldeles för tidigt, brukar göra det för man tror att allting ska ta mycket längre tid än vad det egentligen gör och sen att man ska vara uppe så pass så att man liksom "vaknar" *ler*. Nåja här sitter jag nu och jag har laddat kaffekokaren för vi bestämde att istället för att fika på kaféet här i Skurup så skulle mor och far köpa bullar och komma hit och fika istället och det är ju dessutom mysigare att sitta i lugn och ro hemma och sen får man fler bullar för pengarna också, för inte blir man mätt när man går ut och ska fika ute, det kan däremot bli nu *Ler* och det krävs ju lite energi när man ska träna. Jag kan ju erkänna att just i nuläget så känner jag mig inte så hågad att träna men när jag väl har vaknat till och har blivit människa så ska det nog gå vägen.

Fikat och ätit goda bullar

Ja nu har vi fikat och ätit goda franskbrödbullar mmmm... inte dumt, annars så är det lugnt idag, i morgon kommer ju min mor och far och vi ska köra och träna i Ystad men innan dess så har vi nu bestämt att dom ska köpa bullar och ha med sig hit och att vi fikar här istället, det blir bättre tycker jag och man kan prata om vad man vill, ingen som sitter och lyssnar sidan om och ja man är ju på hemmaplan så att säga och jag ska ta upp gott pålägg tills i morgon när dom kommer, dessutom så får man mera bullar för pengarna när man köper hem dom än om man fikar på fiket, för det är ganska dyrt att fika ute och mätt blir man ju inte direkt på en bulle och ska man träna ja då får man äta rättså bra innan så att man orkar, jag måste i alla fall göra det, så det var ju bra att vi bestämde att fika här hemma i morgon bitti istället.

På teve ikväll

Ja ikväll kommer halv 8 hos mig, det programet där dom är ett gäng som ska laga mat till varandra den ena i gänget bjuder hem alla och lagar mat och sen nästa dag så ska en annan i gänget laga mat och bjuda dom andra i gänget och sen i slutändan så ska dom se vilken som har varit bäst på att laga mat och den som varit bäst vinner pengar, så det ska bli kul att se den som ska laga maten ikväll vad den personen får för betyg av dom andra. Efter halv åtta hos mig så kommer familjen annorlunda som handlar om familjer som har många barn och hur deras tillvaro ser ut och hur dom pusslar för att få allting till att gå ihop, jag förstår bara inte hur dom orkar att ha 10 ungar tex, men det varierar i antalet några av familjerna hade två barn innan men ville ha en till och då blev det trillingar och då kan man ju inte hjälpa det men dom blev chockade när dom fick se det på ultraljudet att där var tre huvuden, så först trodde dom att det var ett barn med tre huvuden vilket det som tur var inte var utan det var ju trillingar, ett intressant program att se på som börjar 20.00 på tv 4 ikväll.

I morgon blir det träning igen

Ja om vädret håller i sig och det inte blir snö och halt så ska jag till Ystad och träna i morgon igen, mor och far kommer hit klockan halv 10 och sen ska vi fika på ett café i Skurup och sen är det raka vägen till Ystad och träna, efter det så åker vi hit hem igen, men vi får se hur vädret blir för om det blir halt och snö så får vi strunta i det i morgon men det blir säkert bra väder. Annars idag så händer det inget särskilt men på lördag är det ju Alla hjärtans dag och det är melodifestivalen andra programmet och då ska Lili o Susie vara med så dom har säkert en bra låt, det skulle i alla fall vara en låt med 80-tals stil och det är ju alltid bra. Jag tänkte att jag  skulle duka lite fint på lördag eftersom det är Alla hjärtans dag och att jag och min sambo ska beställa kinamat för det har vi inte haft på länge nu så det hade varit mysigt och gott.

På teve ikväll

Ikväll är det Beck Flickan i Jordkällaren och jag har inte sett den så den måste jag ju se klockan nio på fyran, jag har alltid gillat Beck filmerna och jag tycker att Mikael Persbrandt är så härlig i sitt sätt i Beck haha, tänk om alla poliser idag hade kört med hans metoder då hade  det minsann hänt något *ler*. Annars så är där inget annat på teven ikväll, inte som man är intresserad av men jag brukar se på Zone Reality en kanal som vi har och finns där inget annat att titta på så är där alltid något intressant där, det kan handla om mordlösningar som dom inte har kunnat lösa förräns flera år efter eller så är det saker som handlar om spöken som går igen, det är rätt intressant tycker jag och sen kan det vara program som handlar om folk som är sjuka och har gjort undervärk genom att besöka människor som har speciella krafter och som kan hela sånt är också intressant för det finns så mycket sånt som går över människans förstånd som vi liksom inte kan förklara, ibland kan det handla om att folk har sett rymdvarelser så där är alltid något intressant att titta på på den kanalen om där inte är något annat.

Jättetrevlig lördag

Ja igår när mor och far var här så hade vi det jättetrevligt, melodifestivalen var ingen höjdare men det brukar det ju i och för sig inte vara heller men det var ovanligt dålig i år tyckte jag, men sen å andra sidan nästa lördag så är väl alla dom bra låtarna samlade på en och samma gång och då har man skitsvårt för att välja vilken som är bäst, det brukar vara så. Vi började med att fika när mor och far kom och sen åt vi thairätten som vi hade tillagat till melodifetsivalen och sen satt jag och mor och läste på min blogg och vi skrattade och hade jätteroligt, för det mesta handlade ju om mat cykling och fika hehe! Men det är viktigt med mad hehe, det ska vara go mad och möed mad och mad i rättan tid som man säger *ler*. Sen satt far och min sambo och såg på Braveheart med Mel Gibson, men mor och jag vi pladdrade på hehe!  Idag ska vi bara ta det lugnt och nu ska vi ha lite fika så det ska bli gott. Solen visar sig minsann idag också och det är inte så dumt, det blir man lite piggare av. Tjingeling pling på er så länge för nu ska det fikas *ler*.

Idag kommer mor och far hit och det är melodifestivalen

Ja idag kommer min mor och far hit och vi ska äta thaimat och se på melodifestivalens första deltävling så det ska bli spännande och se och höra alla deltagarna i kvällens program. Annars så mår man som en pissepotta när jag ännu inte har fått lingonveckan, man förvandlas till ett monster veckorna innan man ska ha den veckan och det värsta är ju att man inte själv märker hur man är eller hur man beter sig utan det får min sambo erfara vilket kanske inte alltid är så trevligt och sen snarkar jag som bara den, så min sambo kan inte sova om natten stackaren...... med andra ord har jag PMS eller rättare sagt det som är ännu värre PMD som är ett snepp värre och det värsta är att där är inget att göra åt det heller, jag har provat naturmedel men det hjälpte inte och P-piller får jag ju inte ta eftersom jag höll på att dö av propparna som jag fick i lungorna för ett antal år sedan och sedan dess får jag inte ta några sådana eftersom jag har sånt blod som gör att jag lätt kan få proppar om man tar p-piller, det är ju det enda som egentligen hjälper mot sådana besvär men men..... jag försöker att hålla humöret uppe och  man gör allt vad man kan men man  man ju inte styra sig helt och hållet själv så då blir dom som är runt omkring en lidande, min väninna har samma problem och hon säger att hon själv förvandlas till ett pms monster när hon ska ha den veckan och att hennes familj blir lidande men sen ångrar hon sig och det är ju det man gör bakefter att oj, vad sa jag nu eller vad gjorde jag och det menade jag ju inte, så det är rent ut sagt ett helvete att där inte finns någonting för sådana besvär, men det går ändå. Nu ser jag fram emot att mor och far ska komma idag och att vi ska se på melodifestivalen ihop och äta gott ikväll. Trevlig helg på er alla!

Ingen träning idag

Nej det blir ingen träning idag heller eftersom jag mår som jag mår och jag får heller inte cykla under tiden som jag har lingonveckan för då sätter det fart ännu mer och det blir inte så kul man blir ännu mera illamående och yr och ja resten vet ni ju redan, så jag får inrikta mig på att träna efter den där veckan istället.

Barbie 50 år

Barbie


Ja tänk dockan Barbie som jag själv avgudade när jag var liten och som jag lekte med mycket har blivit 50 år, jag kommer ihåg hur man stod på Bo Ohlssons och avgudade dom fina dockorna med dom fina glittriga klänningarna och ja jag fick några stycken dockor som jag fortfarande har kvar och jättefina klänningar till dom och häst och garderob och skor och väskor och en dubbelsäng också och Ken har jag också och det lekte jag med länge och hade jätteroligt med det och nu har hon blivit 50 år.

Nu börjar helgen *ler*

Ja idag är det fredag och idag börjar helgen, har inte en blekaste vad vi ska ha till kvällsmat idag men det får vi se vad det kan bli för något. I morgon kommer min mor och far hit och då ska vi göra thairätten inte grytan men den andra thairätten som vi brukar göra med stark sås till och ris, den är jättegod mmm.... vattnas i munnen redan hihi! Dom kommer vid 5-6 tiden och sen är det ju melodifestivalen klockan åtta så den ska vi se tillsammans, så det ska bli kul. Annars så har jag dammsugat idag för man vill ju ha det fint tills imorgon då mor och far kommer, men annars så har jag tagit det lugnt idag för man mår inte sådär jättebra, den där veckan har ännu inte satt igång och jag retar mig såååå...... för man mår ju så piss innan liksom, man vill bara att det ska komma igång så att man kan bli människa sen igen. Nåja, ikväll är det let´s dance på teven så det får man ju se, ska bli spännande och se hur det går för dom som är kvar i tävlingen. Trevlig helg på er!!!

Ankie bagger har ny singel på G



Ja ikväll är där halv 8 hos mig det programmet där dom ska bjuda hem folk och laga middag och sen bjuder alla varandra och i slutändan så ska man se vem som har lagat bäst mat av alla och den personen vinner pengar så vi får väl se hur det går för den som ska laga mat ikväll, men annar så är där inget bra på teven. Har precis fikat och nu sitter man och tar det lugnt framför datorn en stund. Ikväll blir det pyttipanna som jag själv gör och skinka så det ska bli gott. Ankie Bagger har förresten kommit ut med en ny singel Du kan inte köpa mig heter den och den är jättebra, det är 80-tals stil på låten och dom som har Facebook kan gå in på min sida där och se och höra låten både på engelska och på svenska för Bimbo Boy som också sjunger har gjort ett bildspel till låten där och jag har lagt in det från You Tube på min sida så det är bara till att gå in där och höra låten om ni vill. Ankie som jag har i min vännerlista har jag själv pratat med och hon sa att hon har lämnat låten till en radiostation och nu är det helt upp till dom om dom spelar låten så att den kan bli känd så jag hjälper till lite genom att lägga in Bimbo Boys clip från You Tube på min sida så att alla kan höra låten, jag lovar er ni blir inte besvikna den är såååå bra, om man nu gillar 80-tals musik vilket jag gör *ler*.

Jösses vilken träningsvärk i armarna jag har

Ja jag som inte trodde att jag skulle känna av någon träningsvärk, men i armarna känner jag det mest för jag är mest otränad i dom och särskilt då den vänstra armen den känns som bara den, fast det är ju tecken på att man har tränat rätt *ler*. Min sambo sa till mig igår när jag började känna av det att ja vänta du bara, det kommer till att kännas mer sen och jodå det känns ännu värre idag kan jag säga i armarna, men då sa han också att då har du tränat rätt om du känner av det nu och jo det har han ju rätt i. Annars så är det tråkigt väder idag ute men det är ju i och för sig inget ovanligt. Nej nu ska jag gå och koka en kopp  kaffe, jag slänger in ett nytt inlägg lite senare idag, hej hopp så länge.

Så var det kväll

Ja dagen går fort och nu är det kväll igen och vi hade köttbullar och kokta potatisar till middag idag med lingon och gurka så det var gott  och lite god sås till det. Jag har spelat lite Guildwars och sen såg jag halv åtta hemma hos mig, ni vet det där programmet där dom bjuder hem okända personer och lagar mat till dom och sen ska gästerna laga mat till dom andra och i slutändan när alla har lagt mat och bjudit hem varandra så ska dom se vem som är bäst på att laga mat och den personen vinner pengar. Annars så håller jag på och tvättar, tvättmaskinen går på full speed och nu ska jag göra lite kaffe tänkte jag, alltid gott med en kopp kaffe såhär på kvällstvisten. Det ska visst bli kallt inatt och det kan kanske bli snö och det skulle det visst bli i helgen också, så vi får väl se hur vädret blir. Jag hade tänkt att mor och far skulle komma hem till oss på lördag och vi skulle laga till den där thairätten för den har inte dom smakat och så skulle vi se på melodifestivalen den första uttagningen av fyra, så jag hoppas att vädret är så bra att dom kan köra hit för det hade varit kul.


Nu har jag cyklat 5 km

Ja nu har jag cyklat 5 km så nu ska jag bara ta det lugnt och vila och koppla av framför datorn, kanske spela lite Guildwars och sen får jag nog snart gå och ta en fika och få något i mig igen för det har gått åt lite energi känner jag *ler*. Jag har inte en aning om vad vi ska ha till kvällsmat men jag får väl upp och rota och se om där är något som vi kan laga till och boxen är full så det ska säkert inte vara några problem, hamster som man är *ler*. Nej nu ska jag ha något att äta så att jag får upp blodsockerhalten igen.

Så var det onsdag

Ja idag är det onsdag och vädret är tråkigt ute, som tur är så har vi fullt ös i kaminen så vi har varmt och gott inne men det kommer nog bli kallare senare idag verkar det som och halt på vägarna. Annars så blir det en lugn dag idag, den där veckan har inte kommit ännu och man mår skit men men.... den kommer när den kommer.

Melodifestivalen börjar på lördag

Ja första delfinalen börjar på lördag och där är bland annat artister som Marie Serneholt och Shirley Clamp, scotts, alcazar mfl så missa inte det klockan 20.00 på SVT 1

Nu börjar träningsvärken komma

Ja det är först nu som jag börjar känna av träningsvärk men det är inte så farligt, men det blir nog värre imorgon antar jag. Jag har satt på en kanna kaffe nu till oss nu och sen ska jag se på Samantha men det är inte förräns 23.10 så innan dess blir det att jag sitter här med min kaffekopp och myser en stund.

På teven ikväll

Ja ikväll kommer Samantha igen på teve 4 ja ni vet hon som låg i koma och som hade tappat minnet när hon vaknade upp och inte har en aning om vilka alla omkring henne är eller vem hon själv är, jag missade förra avsnittet så det går i repris ikväll 23.10 så det ska jag se på, annars så ska jag bara ta det lugnt nu när jag har varit och tränat. Undrar om jag kommer få någon träningsvärk *ler*, hoppas inte det.

Nu har jag tränat i Ystad

Ja nu har jag varit och tränat i Ystad och det var skönt, jag provade alla maskinerna och det känns bra nu när man har varit igång och man ska göra ett visst antal av varje som tex situps och en viss tid på gångbandet och ja osv på dom andra maskinerna som på roddmaskinen så gör man kanske 15 stycken av varje på varje maskin sen ökar man efter hand och där var lite andra övningar som man också ska göra, så jag har ett kort där jag ska fylla i hur många jag har gjort av varje varje gång jag är där. Idag följde sjukgymnasten med och visade vad man skulle göra på alla maskinerna och hon kommer att vara med nästa gång också och se så att jag gör rätt på alla sakerna sen sköter man ju sig själv dom andra gångerna.

Nu ska här tränas

Ja nu är jag uppe och har gjort mig klar till att träna och halv 10 kommer mor och far och hämtar mig för att vi ska träna i Ystad och jag har varit uppe sedan halv 8 för jag vill ha god tid på mig att duscha och göra mig i ordning, äta i lugn och ro och ja helt enkelt vakna *ler*, så nu sitter jag här och kollar läget på internet och skriver mitt första inlägg för idag i min blogg.

Nu ska det bli gott med en kopp kaffe

Ja nu ska det bli gott med en kopp kaffe och lite bullar och sen ska jag ju träna  i morgon så man behöver inte känna dålig samvete för att man tar en bulle nu eller så och det är ju bra. Jag ska lägga mig någotsånär i tid ikväll så att jag är pigg i morgon när jag ska träna, jag tror att jag går upp vid 8-tiden och tar det lugnt så att man hinner och vakna,duscha och få lite yoghurt och flingor i sig och så innan man ska iväg och träna.

Ett tevetips

Ikväll klockan 20.00 på fyran går ett program som heter familjen annorlunda och det handlar om en familj som har en herrans massa ungar och hur dom får vardagen till att gå runt, så det ska bli spännande att se hur deras vardag ser ut, jisses med ungar dom har alltså, det var inte en eller två utan det var fyra fem ungar jösses!!!!

Så var det måndag

Ja idag är det måndag och jag har fikat och nu sitter jag här och kollar läget på internet och ja allmänt bara tar det lugnt för man mår ju inte så bra idag, men imorgon ska jag iväg och träna för första gången i Ystad så då hämtar mor och far mig klockan halv 10 så jag får slänga i mig lite youghurt och flingor innan så att jag inte är helt tom i magen innan jag ska träna och sen tänkte vi köpa bullar och fika här hemma hos oss efteråt. Det blir ganska lugnt i morgon, sjukgymnasten som är där ska visa mig hur maskinerna fungerar och sen tar man allting i sin egen takt och far är ju också där och tränar i samma lokal om det är något som jag undrar över eller så, han har ju gått där länge nu så han kan alla maskinerna utan och innantill, men först ska hon titta på mina fötter och så för det är ju därför som jag går där eftersom jag har haft proppar först i lungorna när jag var 27 då jag höll på att stryka med pga p-pillerna, men sen fick jag propp i foten pga att någon trampat mig med sin höglack mitt på min fot när jag var ute och dansade, jag visste ju inte att man kunde få propp av en skada som man får på det viset, men det kan man om man nu har det blodet som jag har och min far har ju samma för vi har testat och det är jättevanligt att man har sånt blod som gör att man lättare får proppar men, där är inte många som vet om att dom har sånt blod som gör att dom har lättare för att få proppar, men själva orsaken till att jag fick proppar var just att jag tog p-piller och då fick jag proppar i lungorna och höll på att stryka med, men det är ett tag sedan nu och jag är tacksam för att jag lever och jag ska inte få proppar såvida jag inte går på p-piller, vilket jag inte gör, men man ska ändå hålla sig aktiv det är ju alltid bra och man ska inte sitta stilla hela tiden om man är ute och reser på buss eller i flyg, då ska man upp och gå lite och ha stödstrumpa på benet men sen tar man ju trombyl för säkerhets skull varje dag just för att man ska vara säker på att man inte får propp, det är mest för min egen skull, det tunnar ju ut blodet lite så att risken är lika med noll då alltså även om jag inte skulle få det ändå nu när man inte tar p-piller men som sagt efter en sådan händelse så blir man rädd och då vill man ju vara på den säkra sidan, som om man nu hade skadat sig och man nu går på trombyl så behöver man inte vara rädd för att där ska bildas propp eftersom trombyl tunnar ut blodet så att det kan strömma igenom fritt även om där har blivit en skada i foten eller var det nu än är och det är ju en trygghet. I alla fall så är det därför som jag ska träna på gymet för att hålla mig igång och det är bra för hela blodcirkulationen för jag har dålig blodcirkulation, något som sjukgymnasten sa innan att man gärna fick när man har haft blodpropp och då fryser jag som bara den. Min sambo kan elda i kaminen som bara den och ändå så fryser jag och då är det ju dålig blodcirkulation som man har helt klart, men jag cyklar ju varje dag annars också för att hålla mig igång så det blir en gång i veckan som jag ska träna i Ystad och sen tränar jag resten hemma på min motionscykel.

Inte cyklat idag

Nej idag eller igår blir det ju *ler*, för nu är det måndag,  men igår så cyklade jag inte för jag mådde inte alls bra och jag ska inte cykla idag heller för i morgon ska jag ju träna för första gången i Ystad och då gäller det att vara i form till att satsa då istället eftersom jag snart ska ha den där veckan och mår skitdåligt. Eftersom jag sov några timmar tidagare ikväll pga att jag mådde dåligt så är jag inte speciellt trött just nu så det blir väl att man sitter uppe en stund till tills jag blir trött. Jag har tagit tabletter för mina magsmärtor och ätit lite för det har jag varit dålig på nu när man inte mått så bra, jag har legat framför kaminen för det lindrar ju magsmärtan lite värmen som kommer från kaminen, önskar bara att det kunde sätta igång, för det är allra värst innan man har fått det, sen är det skit dom första dagarna men sen vänder det igen och allt blir som vanligt igen som tur är *ler*. Annars så är det lugnt senare idag, jag ska tvätta lite och så men annars så är det lugnt.


Första finalen i Melodifestivalen den 7 februari


Ja det är faktiskt redan dax för melodifestivalen igen och som ni vet så har vi ju många finaler innan den slutliga finalen och i år börjar den första omgången den 7 februari på svt 1 klockan 20.00 då ska bland annat Marie Serneholt vara med i den omgången och i omgång 2 ska Lili och Susie göra comeback med en 80-talsinspirerad låt och Måns Zemerlöv ska också vara med i omgång 2 så missa inte det!


blääää

Usch och fy känner mig inte bra alls och magen gör ont som bara den, ja det är ju inget konstigt med det för det är ju så när man har fel vecka men ändå, det är ingen höjdare precis. Jag har vilat några timmar för jag kände mig så kass och hade ont i huvudet att jag bara var tvungen att gå och lägga mig några timmar och nu är jag uppe igen för att sitta en liten stund vid datorn och kolla på nätet och lite så och sen får man snart gå och lägga sig igen. På tisdag ska jag börjar träna i Ystad så då har jag förhoppningsvis fått det, men det är ju inte så kul heller när man mår skit och hålla på och träna och så, men jag får väl ta det lite nätt ändå när jag tränar för jag vet att jag lätt kan svimma när jag har den veckan, en gång var mor och jag inne i en mataffär när det rätt som det var bara svartnade för ögonen på mig, men jag vaknade till snabbt igen så jag hann liksom inte svimma riktigt där som tur var, men mor sa att det var nog bäst att vi körde hem direkt efter det eftersom jag mådde så dåligt, så jag får ta det försiktigt på tisdag, men far är ju också i samma träningslokal som jag samtidigt så det är ju lugnt.

Nu har min kusin åkt hem

Ja nu har min kusin åkt hem för det är ju skola igen i morgon. Nu sitter vi bara och kopplar av och fikar och vi har kaminen på full speed för det är ganska kallt ute idag så det gäller att elda. I morgon är det lugnt men på tisdag ska jag iväg och träna i Ystad för första gången så det ska bli kul. Nu har jag fått besked om att min släkting i USA har fått sin födelsedagspresent, hon hade varit i Hong Kong nu och hade precis kommit hem och hämtat ut paketet och hon blev jätteglad för sin födelesdagspresent, det var salladsbestick fina sådana i dansk design så dom var moderna men dom är gjorda i typisk nordisk stil, lite 50-60-tals känsla på dom i stilen. Laurie fyllde 30 år nu så jag ville skicka en present till henne och jag skickade också ett jättefint kort. Hon kommer att fira sin födelsedag nu istället för hon har ju inte varit hemma när hon fyllde år och hon sa att alla hennes kompisar var på henne nu och att dom ville gratulera henne nu när hon var hemkommen och det är ju klart *Ler*.

Så var det söndag



Ja idag är det söndag och vi har fikat precis och nu sitter vi framför datorerna och kollar läget, jag kollar läget på Tradera och tittar på Facebook och ja allmänt kollar runt lite på nätet medans dom andra spelar wow. Det har kommit lite snö och det ska visst komma mer senare idag, dom har i alla fall sagt att det kan bli lite snöbyar så vi får väl se om det kommer mer snö idag. På tisdag ska jag börja träna i Ystad så det ska bli spännande att prova alla dom andra redskapen där.


Nu snöar det

Ja vi har suttit uppe länge och sett på en bra film och haft lite gott till som chips och lite annat gott, det är ju dock lördag så det har varit mysigt, men det har blivit lite väl sent även om det är lördag och när jag tittade ut precis så såg jag att det hade snöat ganska mycket faktiskt och det är minus fyra grader ute och mer snö ska det komma enligt väderprognosen så vi får väl se hur vädret blir senare idag. Nu är det dags att gå och lägga sig, natti natti eller Godmorgon om man så vill *ler*

RSS 2.0