Ja senare idag är det nytt år!



Ja eftersom jag är uppe mitt i natten och även min sambo så är det ju snart dax att fira in det nya året, klockan fem idag så ska vi åka över till mina svärföräldrar för att fixa med grillningen och ja vi ska ju ha förrätt och efterrätt och för att hinna med allting och kunna sitta och äta i lugn och ro så börjar vi i tid *ler*. Det kommer att bli kallt men det gör inte min sambo något, han står gärna ute och grillar bara han har bra med kläder på sig, för det är ju så gott med grillat så det ska bli riktigt smarrigt att äta grillat och ha hasselbackspotatis till det och hemma gjord bernaissås till det mmm..... mums. På nyårsdagen kommer min mor och far hit och då har ju jag och min sambo varit förlovade i 3 år och vi har varit ihopa i fyra och Kurre har då varit hos oss i två år så vi firar mycket den dagen både att vi har varit förlovade i 3 år och till Påsk så har vi varit ihop i fyra år för det var till Påsk som vi träffades igen efter många år och vi blev ihop, nåja vi dejtade lördagen efter och sedan dess så var vi ihop hehe! Första dejten var här hemma hos min sambo och vi såg på film och åt gott resten lämnar vi därhän *ler*. Man undrar bara var tiden har blivit av, man tycker att det var igår typ, men det är ju dock fyra år sedan vi träffades och blev ihop och sen 3 år sedan som vi förlovade oss, ja tiden bara springer iväg. Nåja nu ser vi fram emot ett härligt år och en trevlig nyårsafton, Gott Nytt År på er!!!!

Ja imorgon är det nyårsafton



Ja i morgon är det nyårsafton och ett nytt år står för dörren *ler*, vi ska grilla och ha en god förrätt som jag bara älskar och sen är visst efterrrätten hemlig, det skulle bli en överraskning *ler*. Vi ska inte smälla några egna raketer utan vi tittar på dom andra som skjuter upp sina pengar i luften det räcker tycker jag. Annars så har jag fått min släkting i USA:s julklappar och jag har skickat mina till henne nu också så att hon får sina så fort som möjligt, kunde ju ej få iväg dom innan när det var sådant oväder här, men bättre sent än aldrig som man säger. Annars så ska vi bara ta det lugnt ikväll och  mysa. Gott Nytt År på er!

Fick paket från USA



Ja idag fick jag paketet från USA min släkting som bor där Eloise brukar ju alltid skicka julapp till mig och jag till henne och idag kom paketet, gissa om jag vara nyfiken? I alla fall så fick jag en jättefin mössa och en fin almanacka med bilder från Oregon i USA där Eloise bor och en barlock som hon själv har gjort, väldigt rolig faktiskt, så jag ska köpa ett skinnsnöre så att jag kan ha det runt halsen till en tjockare tröja eller till en enfärgad tunika *ler*.  Annars så står snart ett nytt år på ingång och jag och min sambo ska fira nyår med min svärmor och svärfar och vi ska äta god mat, vi ska faktiskt grilla och sedan dagarna mellan nyår och trettonhelgen så ska mor och jag åka till Ystad och ha vår egen mor och dotter dag så då får jag se om där kanske är något som man kan fynda på rean. Ha det gott allesammans, nu ska jag se på nyårskarameller med krysset som går på fyran just nu.

På fika hos svärmor och svärfar



Ja vi har precis varit på fika hos svärmor och svärfar och det var trevligt vi pratade och hade kul som vanligt, annars så ska jag och min sambo bara ta det lugnt ikväll, jag vet inte vad där går för något på teven men där är säkert något som man kan titta på, annars så har man ju alltid någon bra film att titta på. Det ska visst bli kallt snart igen, så snön dyker säkert upp när som helst igen, jag kände att det var ganska kallt redan nu ute men det är ingenting mot vad det ska bli, det ska bli 10 minusgrader så vi får väl se hur vädret blir vid nyår. Ha det gott allihopa!

på julbort hos svärmor och svärfar

Ja nu ska vi åka och äta julbord hos min svärmor och svärfar och en ska vi bara ta det lugnt resten av dagen och det ska bli skönt. tjingeling!

Trevlig kväll

Ja det var jättetrevligt hos mina kusiner och dom öppnade sina klappar idag och dom blev glada för sakerna som dom fick och innan dess så hade vi ätit god mat och sen avslutade vi med att äta julgröt med saftsås och vi pratade och hade roligt så det var en lyckad kväll. I morgon ska vi åka till mina svärföräldrar och äta julmat och sen ska vi bara ta det lugnt resten av dagarna så det ska bli skönt, att bara ta det lugnt och slappa här hemma sen. Ha det gott allesammans!

Idag ska vi fira jul hos mina kusiner

Ja snart ska vi köra till Sjöbo och fira jul där med mina kusiner, vi öppnade våra julklappar igår men dom har inte öppnat sina ännu så det ska bli kul att se vad dom tycker om sina ikväll och vi ska äta god julmat och prata och ha det mysigt. Vi ska vara där klockan 3 så vi kör snart. Önskar alla en trevlig fortsatt jul.

Julaftonen var lyckad






Ja julaftonen var lyckad och vi åt och drack så att vi fick ont i magen och sen öppnade vi paketen och jag fick ett jättefint armband av märket Snö of Sweden från min sambo och jag fick pengar av mor och far och Idol Eriks skiva av mor och far och även en tunika som var jättefin av dom, sen fick jag skumbad av min kusin Carro och hennes sambo ett jättefint sätt med olika skumbad och två andra armband av mor och far. Vi fick ett dubbelt våffeljärn från svärmor och svärfar som var jättefint  så det var en lyckad julafton och imorgon ska vi åka till mina kusiner och äta gott och bara mysa.

Julafton

Ja idag är det julafton och klockan två kommer mor och far hit och då ska vi se på Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul och fika och sen åker vi över till mina svärföräldrar senare och äter mat och pratar och sen kommer tomten och jag är så nyfiken på vad jag ska få för något *ler* och det ska bli kul att se dom andras miner när dom öppnar sina paketer och vad dom tycker om sakerna som dom får, sen blir det ju julgröt förstås, men nu ska vi börja med en kopp kaffe jag och min sambo och sen kommer julen in i stugan GOD JUL!!!!

Nu vet vi hur julaftonen kommer att bli *ler*

Ja nu vet vi hur julaftonen kommer att bli, idag när vi var och firade min kusins födelsedag så lämnade vi deras julklappar från oss och vi fick våra julklappar från dom med oss hem så klockan två kommer min mor och far hit i morgon och då ska vi se på Kalle Anka och hans vänner och dricka kaffe, min sambo åker hem till sin mor och hjälper henne då med mat och så, det brukar han alltid göra och sen så åker vi dit lite senare  och då äter vi och sedan följs kvällen med klappar och julegröt. Juldagen kommer vi att åka till min moster och mina kusiner i Sjöbo om vädret tillåter och då ska vi äta god mat och bara umgås med dom, men som sagt det beror på hur vädret är, men vi hoppas på det bästa. God Jul på er alla!!!!

Idag fyller min kusin Carro år!

Ja idag fyller min kusin Carro år och vi kan köra dit, så vi tar alla klapparna med oss för vi vet ju inte om det blir oväder den 25:e då vi skulle ha träffats och fira jul med dom men då har dom i alla fall klapparna så att dom kan öppna dom redan i morgon om dom vill och vädret ska bli bra i morgon så att mor och far kan komma hit och fira jul med oss och mina svärföräldrar. Det är så roligt att vi kan köra iväg och gratulera min kusin idag för det trodde jag inte att vi skulle kunna eftersom det har varit sånt oväder men som tur var så drabbades inte vi så hårt här nere denna omgången utan det var längre upp som dom fick mer snö. God Jul på er allihopa!!!!

Nu kommer ovädret in



Ja nu kommer ovädret in och jag har precis kollat radarn på DMI danmarks väderprognos och det ser inte nådigt ut kan jag säga, min sambo är trött på snön nu för han har skottat snö i tre dagar både här och hemma hos sina föräldrar och nu blåser allt igen igen och dessutom så snöar det mera så man undrar hur mycket snö som ska komma. Just nu så blåser det som bara den och snöar för fullt, men vi har kaminen igång och jag har tagit in gott om ved. Ikväll är det Anna Ankas jul igen på trean klockan åtta så missa inte det och senare kommer det omtalade programmet där hon var med i programmet hollywoodfruar som jag missade och det ska gå ikväll så det ska jag också se och jag råder er till att se det också för det var efter det programmet som det blev sånt rabaler om vad hon hade kläckt ur sig där, så det ska bli spännande *ler*.

mera snö på ingång

Ja det är mera snö på ingång och det ska börja blåsa, det ska visst komma 20 cm till ska komma men vem vet det kan ju bli mera, jag har precis kollat radarna på DMI danmarks väderprognos på radarn och där ser man hur det kommer in jättemycket nederbörd och rikligt för det är rött och då är det mycket snö som kommer ner och det kommer hitåt  och det är inte lite heller så vi får väl se hur mycket som kommer, men vi har allting hemma så att vi klarar hela julhelgen. Vi har även klappar så julen är räddad, jag har två stycken till min sambo och en till Kurre, jag har slagit in en gammal musleksak som han redan har bara för att han ska få en på julafton, men hans riktiga julklapp som han får senare är hos mor men den kan vi ju inte få tag på nu utan den får han senare precis som min sambo får sina andra julklappar senare när vi träffas här och mor och far får sina och min moster och mina kusiner och mina svärföräldrar får ju också ha sina sen, ja det måste ju bli någon dag sen i jul som det blir bra väder så att dom kan köra hit och då får vi fira jul med julmat och så. Jag har lite sill och ägg och prinskorv och lite sylta och nytt bröd som min svärmor har bakat så det får bli vår julmat om det nu blir riktigt illa så att vi får vara här hemma, men det kan bli mysigt också, men annars om vi kan så är det ju klart att vi tar oss till mina svärföräldrar, men som sagt blir det snöstorm så ger man sig inte iväg någonstans inte ens dit. Jag kan i alla fall säga en säker sak att vi kommer aldrig till att glömma denna julen min sambo och jag *ler*.

Vägen går att köra på nu

Ja nu har dom tagit bort så mycket snö på vägen så att man kan köra och även på vår lilla tog dom hela vägen upp men som sagt börjar det snöa mer och blåsa som det ska i morgon så är det snart kört igen på bara en kort stund. Man vet inget om hur det kommer till att bli så man får ta varje dag för sig för rätt som det är så kanske det går att fira julafton hemma hos svärmor och svärfar och då kommer ju mor och far också dit om det är sånt väder som det är idag, men som sagt vi får väl se hur vädret kommer att bli. Ni som vill se något och reta er lite också på något ni ska se Anna Anka när hon firar jul ikväll på trean, hon är bara inte klok hon är rätt häftig samtidigt som hon är knasig men jag tror att hon spelar mycket på det för att tjäna pengar och göra stora rubriker men som sagt, hon vågar säga precis vad som helst hehe! Hon är från Malmö och pratar fortfarande skånska och har alltså varit gift med Paul Anka ni vet han som sjöng Diana på 60-talet och flera andra låtar och därav har hon alltså fått namnet Anna Anka kvack hihi! Det är väldigt spännande att se på programmet för man vet aldrig vad hon ska vräka av sig i nästa sekund  och sen är hon väldigt sexfixerad så har ni inte sett henne innan så borde ni göra det nu ikväll klockan åtta på 3:an första programmet gick igår men det kommer att bli likadant ikväll och i morgon och i övermorgon för dom programmen går nu i rad i dessa dagar så vi får väl se vad som händer *ler*. Kvack kvack!

Jösses vad mycket snö som kommit

Ja idag gick min sambo över till mina svärföräldrar och det brukar ta i vanliga fall 5 minuter att gå över till dom men i all snön som var 85-90 cm överallt jämnt över hela åkern så tog det 45 minuter så han var ju helt slut efter att äntligen ha kommit dit och sen efter det så skottade han och min svärfar precis runt hundarnas boxar och på andra ställen också men även om dom skottade och använde traktorn så kunde dom inte få hela gården fri från snö för så mycket snö var där och min sambo var så slut när han kom hem som han hade skottat snö och sen gick han hem hela vägen igen över åkern bland all snö och nu i morgon så ska det visst komma mera snö och det ska börja blåsa så jag undrar om vi ska kunna gå över till mina svärföräldrar på julafton, för man går inte ut bland dessa mängder snö om man inte rent måste utan då får vi göra det bästa vi kan här hemma av det hela istället och äta julmat en annan dag istället när vädret har lugnat sig för vem vet hur det ser ut när det har satt igång och blåsa, nej vi firar julafton här hemma, men som sagt det beror helt och hållet hur allt ser ut, men min sambo var inte så sugen på att vi skulle plöja igenom all den snön på julafton, men som sagt vi får se hur det blir.

Julafton

Ja på julafton får vi försöka pulsa över till min svärmor och svärfar  och fira jul, jag får ta med mig extra byxor och strumpor för dom lär bli fulla med snö och blöta så när vi väl kommer fram så får jag byta om, men vi ger oss inte ut om det är full storm förstås men annars så får vi pulsa fram genom snön 800m för mer än så är det inte till mina svärföräldrar, men vi vet inte hur vädret blir ännu för dom har sagt att det ska börja blåsa nu och börjar det blåsa nu när vi har fått så mycket snö och det dessutom snöar också ja då blir det riktigt oväder jösses! Ja det är bara att vänta och se vad som händer.

Jösses så mycket snö vi har fått här ute!





Ja man blir minst sagt chockad när man tittar ut och ser hur mycket snö som har kommit, det är jättemycket hela gården är full och det är 70 cm  ca och när jag precis var ute för att filma hur mycket snö som har kommit så gick det upp till midjan på mig och när min sambo var ute och gick igår så på dom djupaste ställena så gick det upp till midjan på honom och då kan ni tänka er hur det skulle vara om jag hade gått där då hade bara huvudet synts hihi! Dom säger att det ska ta till och blåsa i morgon också och då kommer det ju till att bli roligt "sarkasm". Jag ska ta lite foton sen så att ni får se hur mycket snö som har kommit. Hej mitt vinterland nu är jag här......

Så har granen kommit in *ler*



Ja ute snöar det för fullt här och mer ska det visst bli men i alla fall så har vi fått in vår fina gran och jag har proppat den full med massa julgransdekorationer så den ser verkligen ut som en äkta amerikansk julgran. Julaftonen kommer vi att fira här hemma men om vädret är hyffsat så kan vi gå hem till mina svärföräldrar och fira jul där, äta lite god julmat och jag tar med mig bara deras paket och mitt till min sambo och hans till mig sen får vi träffa dom andra en annan dag och då får dom öppna sina paketer, det får ju bli så nu när vädret är som det är och där är många som har fastnat på vägen här uppe med sina bilar, men visst blir man lite besviken när man inte kan åka och gratulera min kusin Carro som fyller år den 23:e eller att inte mor och far kan komma hit på julafton och att vi heller inte kan fira juldagen med mina kusiner och min moster och hennes sambo på juldagen, men som sagt vi får träffas en annan dag kanske rent av här hemma hos oss och äta lite god julmat och öppna julklapparna då istället. I alla fall så har vi fått in granen idag och jag har klätt den och den är så fin så *ler*. Ikväll är det sista programmet av dansbandskampen missa inte det, det är finalen, ska bli spännande att se vem som vinner.

Blir nog en annorlunda jul i år



Ja eftersom det snöar för fullt här ute och man inte kommer någonstans just nu för vägen är helt igensnöad och det ska komma ännu mera snö så undrar man hur vi ska kunna fira jul som vi hade tänkt oss och vi har redan ställt in oss på att det inte kommer att gå att för det första gratulera min kusin den 23:e eller kunna fira jul med min mor och far för dom kommer inte heller ut och dom skulle ju ha kommit hit och firat julafton med oss hos min svärmor och svärfar, kanske att jag och min sambo kan gå över till min svärmor och svärfar och fira julafton så så kommer det nog att bli i år, men juldagen som vi hade tänkt fira med min moster och mina kusiner kommer vi nog inte heller till att kunna fira men så är det, man får i alla fall vara glad att vi har mat och värme här hemma och att vi inte behöver ligga ute som uteliggarna för dom har verkligen något att oroa sig för så mitt i min besvikelse av att inte kunna fira julen som man har tänkt så får man vara realistisk och tänka som så att man har tak över huvudet och att man har mat och någonstans att sova vilket inte är självklart för alla människor så mina tankar går till uteliggarna i dessa tider.  EMD har gjort en ny julskiva där en stor del av pengarna går till just uteliggarna och jag har köpt den skivan och den är mysig att lyssna på, fina och mysiga jullåtar med EMD så det är ett sätt att kunna hjälpa uteliggarna gör ni så också vet ja! Just nu snöar det som bara den här ute och det har fastnat många bilar ute på vägen och våran grusväg den är helt igensnöad så nog blir det en vit jul alltid, i alla fall God Jul på er!!!!

mera snö



Ja nu snöar det för fullt här och jag hörde med mor och far och dom har fått hela gården full med snö så far hade varit ute och försökt skotta fram bilen för den satt fast i snö och mera snö ska det bli så nog blir det en vit jul alltid och det är ju trevligt. Annars ikväll så är det sista avsnittet av bonde söker fru klockan åtta och sen efter det kommer Jul med Ernst vilket jag tror kommer att bli trevligt för hans program brukar alltid vara trevliga och alla program som handlar om julen är trevliga *ler* man får sådan julstämning då, just nu lyssnar vi på julmusik och njuter av värmen som strålar från kaminen och strax är det dax för en kopp kaffe. På söndag kommer mor och far hit på fika, men jag sa till dom att ta med sig hundarna för om det skulle bli dåligt väder så kan dom ju sova över. Ha det gott allesammans!!  Ps jag måste bara visa årets nya tomte som vi fick av mor och far, den är gammal och jag tycker att han är så charmig och nu väntar tomten bara på att granen också ska komma in.

Det har kommit lite snö här minsann *ler*



Ja det har kommit lite snö här och jag tror att det kommer snöa mera senare idag, det ser så ut på molnen så vi får väl se, det hade ju varit trevligt om snön hade stannat kvar lite. Annars ikväll sä är det bonden igen och då ska dom ut och resa så det ska bli spännande att se hur det går när dom ska ut och resa, sedan är det halv åtta hos mig också ikväll så det ska jag också se på förstås.

Hämtat gran idag



Ja som tur var så snöade det inte i morse så då gav vi oss iväg för att hämta julgran och vi fick tag på en jättefin gran *ler*, men det ska snöa som bara den ikväll eller i eftermiddag och i morgon och i övermorgon så det var tur att vi gav oss av idag och fick tag på granen innan det blir oväder. Ikväll är det bonde söker fru på teve 4 och glöm inte att det sen är i morgon och i övermorgon också dom har väl fått göra så nu för att programmet ska ta slut och sen börjar ju andra program som har mera julteman och så och sen är det halv åtta hos mig där dom lagar mat som jag också ska se, sen är det Pernillas jul klockan nio på teve 4 plus glöm för allt i världen inte det heller för det är jättetrevligt och man får riktiga julkänslor när man ser på det, hon har så juligt och fint hemma hos sig. Kram på er!

röd snygg tunika

Ja jag har fått tag på en jättesnygg röd och söt tunika som jag tänkte ha när vi ska till min moster och mina kusiner och fira jul den 25:e den är jätteskön och dessutom så snygg och så ska jag ha svarta jeans till det så det blir kanonfint, jag har ju det mesta men sen vill man förnya sig lite någon gång och då hittade jag denna snygga tunika, tänkte ha några av mina andra toppar som jag har sedan tidigare dom andra dagarna som vi ska bort och inviga denna den 25:e *ler*. Annars så har det snöat och det håller på att snöa som bara den just nu ute och det är härligt, kanske vi rent av får en vit jul denna julen hoppas på det! Jag ska se på det programmet som handlar om barn som vill bli stjärnor på fyran som börjar klockan nio och halv åtta hos mig förstås. Nej nu ska jag gå och göra en kopp kaffe till oss, kram på er!


Det har snöat här idag



Ja i morse så kom det snö här idag *ler* jag hoppas att det blir mer snö så att man kan få lite julkänsla. Ikväll kommer halv åtta hos mig och sen efter det är det svenska hjältar galan, det är alltså dom som har räddat människor i nöd som ska hedras och det ska bli intressant att se på missa inte det klockan åtta på fyran. Idag ska vi göra räkmackor till kvällsmat så det ska bli gott, det är så smarrigt med räkmakor mm.... Nej nu ska jag göra en fika till oss ha det gott allesammans!

Blir till att se lucia ikväll vid 6-tiden istället *ler*

Ja alltså jag hade ju ställt klockan på halv sju för att gå upp och äta lussebulle och se på luciamorgon men när klockan ringde så var jag så trött att jag bara stängde av den och somnade om *ler*. Jag såg att det kommer till att gå senare idag vid sextiden så vi kommer att se på lucia då istället och äta lussebulle, men jag trodde att jag skulle gå upp och se på lucia men så blev inte fallet i morse, jag var så trött, å andra sidan blev det rätt sent igår som vi satt uppe och det kan ju bero på det *blink*, nej nu ska vi ha en kopp kaffe och lite frukost eller middagsfika vilket man nu vill *ler*. 18.15 går lucia ikväll på kanal 1 missa inte det!

Idag har mor och far varit här på lussefika

Ja idag har mor och far varit här på lussefika så det var trevligt *ler*. Ikväll är det dansbandskampen så det ska bli spännande att se vad det är för band som ska vara med ikväll och hur det går för dom, sen ska jag och Kurre upp tidigt i morgon bitti och se på Lucia för det hör ju liksom till, men min sambo han kommer att ligga längre och snarka vidare hehe!

Undrar vem som vinner

Ja ikväll är det Idol och det är finalen mellan Erik och Kalle, jag undrar vem som kommer att vinna, det är spännande, båda är jätteduktiga men jag håller på Erik fast som sagt det är så svårt för båda är duktiga fast dom har olika musikstilar ju så egentligen kvittar det vem som vinner, det ska i alla fall bli roligt att se hur det går ikväll. I morgon kommer min mor och far hit och vi ska fira lucia även om det är en dag för tidigt, för den 13:e ska min mor och far bort så då kan dom inte komma men det går ju lika bra i morgon så då ska hon handlar lussebullar med sig hit så det ska bli kul. Annars idag kommer det till att vara en lugn dag och jag eldar för fullt i brasan för det är minsann inte så varmt, kallt och ruggigt ute. Glöm inte Idol ikväll klockan åtta på fyran tjingeling pling!

Snart Lucia



Ja snart är det Lucia och mor och far kommer hit på lussefika den 12:e för sen ska dom bort den 13:e men det går ju lika bra den 12:e *ler*. Annars så har dagen varit lugn och ikväll ska jag titta på mammas pojkar som går på fyran klockan åtta. Idag var vi inte speciellt hungriga så det fick bli en smal korv med bröd, jag gör en fika till oss lite senare. Det är inte alltid som man är sådär hungrig precis, men man får ju äta något ändå liksom så då är det lagom med en smal korv med bröd, man står inte och lagar en hel middag om man inte är särskilt hungrig. Dom har lovat att det ska bli kallare och att det tom kan bli snö snart så vi får väl se, det hade ju varit mysigt med lite snö på åkrarna i alla fall *ler*. Nej nu ska jag gå och koka en kopp kaffe ha det gott allesammans!

Pernilla jul ikväll



Ja ikväll går Pernilla Jul på teve 4 plus klockan nio så missa inte det, jag ser faktiskt hellre på hennes program än att se på bonde söker fru, för där händer inget och sen är det mycket mysigare att se när Pernilla lagar god mat och pyntar och pysslar, man får mera julstämning då tycker jag, ni som inte har sett det innan gör det för det är ett himla roligt och mysigt program och sen blir man så glad av Pernilla som själv alltid är så glad av sig *ler*.

Spela in Juleshowen

Ja under alla åren innan så har danmarks Juleshow gått på kanal 1 på juldagen den 25:e men nu har dom tydligen ändrat på det så att den går klockan fyra alltså en timme efter den svenska julshowen  så nu går den alltså på julafton istället, jag förstår inte varför dom har ändrat på det? I alla fall så har vi tänkt spela in den danska julshowen så att vi kan se på den dagen efter då vi ska fira julafton med mina kusiner och öppna paketen och så då som alla andra länder gör och då får vi se på julshowen som vi har spelat in på dvd, min svärmor har nämligen sån som man kan spela in på dvd och det är ju kanon, så det lär ju ordna sig ändå som tur är. Annars så blir det en lugn dag idag och ikväll kommer halv åtta hos mig och sen är det bonde söker fru, jag missade förra gången, men enligt mor så missade jag inget då så det är ju lugnt. Svärmor gjorde så många köttbullar till oss igår att vi har tills idag också och det är ju kanon så middagen är räddad idag också *ler*, nåja det hade den varit ändå för hela boxen är full med kött och annat men detta är ju enklare och går fortare att göra och det är ju aldrig fel.

Städas idag

Ja idag städas här hemma för fullt, jag drar med mig lilla Fido genom hela huset *ler*. Jag tar det lugnt för jag har ju precis varit dålig och det vill jag ju inte bli igen och jag är fortfarande lite förkyld men det är inte så farligt. Jag har julmusik på för fullt ös, städningen går ju lättare då och sen kommer man i skön julstämning. Ikväll är det halv åtta hos mig och äntligen hemma och lite senare är det finalen i Americas got talent så det ska jag se  och Jordan rättsläkaren brukar jag också se på. Idag har svärmor gjort köttbullar till oss som vi ska ha till kvällsmat så det är inte dumt *ler* lite lyxigt sådär hehe! Nej nu får jag städa vidare tjingeling!

ska se på Lotta ikväll och julmysa

Ja just nu så steker jag korv till oss, blir enkelt ikväll korv med bröd men det är gott och enkelt, sen klockan åtta ska jag se på Lottas jul på Liseberg på fyran och jag ska se på halv åtta hos mig så där är lite att titta på ikväll. Jag tänkte att vi skulle dricka lite glögg till Lottas jul på Liseberg, det är så gott med glögg. Annars så är det lite bättre med mig, men jag har ont i huvudet idag bara, förkylningen är kvar men febern är borta så det är ju bra. Ha nu en riktigt mysig kväll allesammans!

Missa inte Lottas jul på Liseberg



Nej missa inte Lottas Jul på Liseberg som går ikväll klockan 20.00 på fyran och halv åtta hos mig går precis innan och det är ju också roligt när dom bjuder hem varandra och lagar mat till varandra, men jag ser fram emot Lottas jul på Liseberg och hon har ju precis gjort en julskiva med gästartister och dom ska vara med i programmet ikväll. Ja det blir ju ikväll eftersom det har blivit sent och klockan är nu 01.50 och jag ska snart gå och lägga mig, blev lite sent när jag såg på en bra film och sen kom det någon bra deckare efter det och ja hm... sen blev klockan lite mycket så att säga... Nej nu ska jag gå och lägga mig, men missa nu inte Lottas jul på Liseberg för där kan man få riktigt julstämning *ler*.

Andra advent idag

Ja idag är det andra advent tiden bara rinner iväg tycker jag. Det känns i alla fall så skönt att vi har redat ut att vi numera ska fira den 25:e i fortsättningen med mina kusiner och min moster och hennes sambo och det är ju som sagt egentligen det rätta eftersom Jesus föddes natten mellan 24:e och 25:e och alla andra länder firar julafton då så då gör vi också det *ler*.Man blir så kluven när man är mellan två familjer och min svärmor vill alltid ha julafton och sen orkar hon inte ha så många som vi blir när mina kusiner också är där så det blir ju lite synd eftersom man även vill fira med dom men som sagt nu har vi löst det hela på ett jättebra sätt  och det känns skönt.

Så var det lördag

Idag är det lördag och ikväll kommer dansbandskampen igen så det ska jag titta på, annars så är man fortfarande dålig men det känns bättre i alla fall och jag har ont i halsen på ena sidan men det är inte så farligt, så vi får hoppas att det håller i sig och går åt rätt håll nu. Annars så är det kallt och ruggigt ute och det regnar så jag ska gå och koka en kopp kaffe till mig och min sambo nu och vi ska äta frukost och sen ska jag göra eld i kaminen så att här blir varmt och gott inne, ha nu en riktigt mysig lördag allesammans!

Har ätit lite idag

Ja idag har jag ätit lite, vi gjorde stekta chaminjoner och köttbullar och ris till det och god sås så det var gott, jag kunde inte äta så mycket men det var gott i alla fall så det går åt rätt håll. Snart ska jag se på Idol och det ska bli spännande att se vilka två som går vidare till final, jag håller på Tove och Erik. Nej nu ska jag gå och göra kaffe till oss tjingeling.

Känner mig lite bättre

Ja idag känner jag mig lite bättre men inte mycket, inatt var det jobbigt också men dock inte så jobbigt som förra natten så man får vara glad att jag har blivit lite bättre i alla fall. Någon mat blev det inte igår för det smakade inte, min sambo var så snäll och undrade om han skulle laga till något men jag kunde inte äta. Idag har han varit och köpt köttbullar och Yoghurt så något av det ska slinka ner i alla fall. Annars så är det Idol ikväll och det tänker jag inte missa, jag får släpa in täcket och kudden till soffan som jag gjorde igår och se det där. Jag hoppas att jag snart blir frisk för det här är inte roligt.

vilken frossa jag hade inatt



Ja jag som trodde att jag skulle klara mig från att bli dålig men nä icke sa Nicke, jag kände igår kväll att där var något som inte stämde, jag började känna mig lite halvkass och fick ont i halsen först bara ena sidan och sen andra så jag tog en alvedon och en halstablett. När det var dags att lägga sig så började jag frysa och skaka som bara den och jag tog fram min värmedyna och ställde den på högsta värmen och den längsta tiden, det är en sån som stänger av sig själv efter en viss tid om i fall att man skulle somna ifrån den och det är ju bra. I alla fall så lade jag dynan på mig och det värmde gott men jag frös som bara den ändå, jag bara skakade och huttrade, skakade tänder ett bra tag fastän jag låg med dynan, hela natten var skit, jag vaknade med jämna mellanrum och fick gå på toa och då kände jag att jag var helt öm i varenda muskel, särskilt då i knäskålarna och i knävecken, så man kände sig som en sombie varje gång man skulle gå upp ur sängen och gå på toa. När jag vaknade på morgonen i morse så kändes det lite bättre men inte mycket kan jag säga, så ikväll när jag skulle se på Mammas pojkar så tog jag täcket och kudden och lade mig i soffan, men jag tittade lite då och då för jag kände att febern var på väg igen, denna gången frös jag inte utan man kände i pannan att man var varm och att man kände sig yr och ja kass helt enkelt. Nu känner jag mig mitt emellan, men rätt som det är så börjar man väl frysa igen man vet ju aldrig för det skiftar väldigt hela tiden, förhoppningsvis så ska det väl inte vara så hemskt som inatt i alla fall denna natten, jag måste ju ha somnat, men det kändes som att jag var vaken hela tiden, för när jag skulle upp och gå på toa så kände man sig så mörbultad och trött precis som att man inte sovit en blund, så det har väl tagit hårt på en den där frossan. Man kan alltid hoppas på att det värsta har lagt sig nu och att jag bara blir bättre nu, men vi får väl se. Nu ska jag gå och lägga mig och kanske ta något att dricka innan jag lägger mig och försöka få något i magen, blir nog lite yoghurt tror jag. TJingeling och krya på dig Karina, inte bra att du också känner dig dålig usch och fy.

Pernillas jul



Ja missa inte Pernilla Wahglrens julprogram på teve 4 plus som går klockan nio ikväll, det är faktiskt jättebra och trevligt, hon är en så glad och go tjej och sen lagar hon god mat där och pyntar och så, hon är lika tokig som jag i julen *ler*. Annars så är det andra december idag och jag har öppnat andra luckan i vår Ica kalender. Just nu tittar jag på förkväll på fyran och där är Pernilla med just nu och dom pratar om hennes julprogram på teve 4 plus, det är andra programmet som går ikväll så missa inte det nu, programmet går klockan 21.00  kram på er!

julafton den 25:e för oss



Ja alltså egentligen är ju julafton den 25:e och USA firar också den då och eftersom vi ska fira den 24:e med min svärmor och svärfar och öppna paket med dom men då bara dom som vi ger till dom och dom som vi får av mina svärföräldrar då och äta mat förstås och det blir min mor och far bara som är där då, för min svärmor orkar inte ha så många personer längre så på julafton blir det att vi firar var för sig inledningen till julafton dvs, vi kommer ju att fira den riktiga julaftonen den 25:e med mina kusiner och min moster och hennes sambo och det känns mera rätt att göra det också, det blir mycket roligare också, så det blir bara att vi öppnar vars ett paket till mor och far på julafton bara för att vi ska ha något att öppna vars då när vi är hos mina svärföräldrar och vi öppnar det som vi får av dom och sen har vi alla dom andra julklapparna till dagen efter eller så kallat den riktiga julaftonen den 25:e och då ska vi naturligtvis äta julmat och så för hela slanten och sen går det ju distney även på juldagen på danmarks kanal och den ska vi ju se på förstås, så jag längtar nästan mer till juldagen än till julafton får jag nog erkänna, det är ju så roligt att se minerna på mina kusiner och min moster och hennes sambo när dom får sina klappar och se vad dom tycker om dom och det andra som min mor och far ska få av mig och min sambo, det är den största glädjen för mig att se hur glada dom blir för klapparna, för jag har tänkt igenom särskilt vad var och en ska få i julklapp, det ska vara rätt sak till varje person som passar just dom så det ska bli kul att se vad dom tycker om sina klappar i år. Det är klart jätteroligt att själv få klappar också självklart, så spännande att se vad mina kusiner har hittat på i år *ler*. Jag läste också på en sida som handlar om traditioner att egentligen så ska det vara den 25:e som ska vara julafton enligt det riktigt gamla så den traditionen som vi kommer att göra med mina kusiner blir den rätta och sen något annat som är positivit är att min moster inte jobbar juldagen, annars så jobbar hon inom hemtjänsten och det kan ju ibland vara svårt att få julafton fri men juldagen är nog lättare tror jag och ska vi då fira den riktiga julaftonen då så kommer det nog att ordna sig i fortsättningen också *ler*. http://www.familjehogtider.se/jul.html Här är länken för dom som är intresserade av att läsa om det. Kram på er!

en lugn dag

Ja idag har det varit en lugn dag, jag har gjort lite saker här som behövdes göras som tvätt och lite sånt, annars så har jag hört på julmusik och eldat i kaminen. Nu ska jag koka en kopp kaffe till oss och vi ska äta varsin lussebulle och se på någon bra serie. Den 11 december ska mor och jag ha en mor och dotterdag och åka till Ystad och titta i affärer och gå och fika och bara prata och ha det trevligt, man behöver det ibland och jag ska köpa några julklappar där också så det passar jag på att göra då, det är extra kul att gå i Ystad nu när dom har julpyntat lite så det ska bli kul, på morgonen ska jag först till läkaren på rutinkontroll, ja dom ska ta värdena och så som dom brukar göra, som sagt bara ren rutinkontroll, det gör jag varje år och sen efter det så ska vi gå och fika och bara mysa och prata och sen blir det en liten tur i Ystad, åhlens och bokhandeln och lite smått och gott. Annars idag så var Kurre uppe och beundrade mitt fina jullandskap, det såg så roligt ut när han låg där uppe och tittade på alla tomtar och allt som jag har i det, jag tror visst att han tycker om att pynta lika mycket som jag *ler*.

Det är första december idag och första luckan ska öppnas



Ja det är första december idag och jag ska öppna den första luckan på min Ica kalender, man är lite barnslig, men jag har alltid haft en sån där Ica kalender ända sedan jag var liten, så det hör liksom till att man ska ha en sån och öppna en lucka varje dag ända fram till jul och sen står där så roliga små verser i varje lucka och det är ju det som är så charmigt också, det är tur att man har barnasinnet kvar *ler*, nej nu ska jag kila iväg och öppna första luckan *ler* tjingeling!

RSS 2.0