Tevetipset



Ja ikväll kommer det på kanal 4 först fyra bröllop klockan 19.25 efter det kommer  Äntligen hemma 20.00 och House klockan 21.00 och senare ikväll klockan 23.00 kommer Americas got talent och alltihop går på fyran, jag tycker att det är jättebra när där är så många bra program på en och samma kanal och sen att dom går efter varandra också är kanonbra tycker jag. Först nu klockan 13.05 kommer det en Bom film med Poppe och jag har ju alltid älskat Nils Poppe, jag tycker att han är jätterolig och just denna filmen som går idag har jag aldrig sett så det ska bli spännande att se den, jag har ringt hem till mor och bett henne att spela in den om den nu är bra. Jag har några poppefilmer själv, det finns ingen som har varit så bra som skådespelare som Poppe, jag och mor och far var och såg på Poppe flera somrar i Frericksdals teater som är utomhus förr då han hade förseställningar ja det är ju förresten den som Eva Rydberg har tagit över från Poppe nu men hon är inte på långa vägar lika bra som Poppe, han var jätterolig och ingen kan komma i närheten av honom och hans talang när det gäller att få folk att skratta med hela hans minspel och kroppsspråk. Denna filmen heter Pappa Bom och går alltså på kanal 1 klockan 13.05 idag.


Tisdag var det idag ja



Ja idag är det tisdag och det händer inget särskilt här idag, jag mår pissigt pga endon men jag försöker att göra det så bra som möjligt av det hela ändå. Jag ser fram emot min födelsedag på lördag då min moster och hennes sambo och min kusin Joakim kommer och mor och far och en kompis till oss som heter Kalle. Jag har tänkt bjuda på grillat och potatisgratäng till det och god sås  och grönsallad förstås, det är ju alltid gott med grillat särskilt på sommaren. Till kaffet har jag tänkt att vi ska ha vanlijglass och jordgubbar för jag är inte så glad för tårta och sen är det dessutom bättre för figuren med glass och jordgubbar, vill ju bli smal och fin då jag ju har lagt på mig en del kilon men nu ska dom bort igen så att jag får på mig alla fina kläder som jag har där uppe i lådor och mina gamla fina klännningar ska jag kunna ha igen hade jag tänkt, herregud jag har hållit på såhär i alla år och bantat och sen har det hållit ett tag och sen har man lagt på sig och sen har man fått banta igen och sen har det hållit ett tag och ja så har det hållit på hela livet så är det för mig, men jag har ändå aldrig ätit en massa kakor och godis och chips och sånt, nu äter jag mycket sallad och kött och ja bra mat vilket jag är van vid att göra sedan förr så det är inget konstigt för mig. Det som har svårare nu för att gå ner är ju att jag har endometrios och att jag inte kan gå ut och gå och röra på mig som jag kunde innan eftersom jag ju är yr men jag har önskat mig ett gångband som jag kan använda här inne när som helst oavsett vädrer och vind så det ska jag använda ofta när jag väl har skaffat ett sånt och sen är det bra för mitt blodtryck också, fick ju reda på att det är lite högt så det är också bra för den delen och sen mår man  ju bättre av att röra på sig och skulle jag bli yr här hemma så är det ju bara till att lägga sig ner en stund på sängen och sen när man känner sig bra igen så kan man gå igen på gångbandet. Jag önskar mig inget särskilt annars i födelsedagspresent jag är glad att mina nära och kära kommer hit till mig men sen är det ju klart att det är roligt att få något i present också men det viktigaste är ju att dom kommer till mig. Ha nu en riktigt bra dag allihopa och kram på er!

Har städat huset idag blää....



ja idag har jag städat huset trots att jag mår pissigt men jag tänkte att det ska ju göras innan veckan är slut, jag städar inför min födelsedag den 4:e juni det är nästa lördag visserligen så visst lite tidigt kanske men jag får väl ta ett litet tag till om det skulle behövas innan dess men nu pressade jag mig själv fastän jag mådde så dåligt och svettades och mådde illa när jag höll på men envis är jag så det skulle ju göras!! När jag väl hade gjort det så var det på ett sätt en lättnad men sen var man så utpumpad att och svettig, ja inte svettig för att det är jobbigt utan min edometrios gör att man svettas och mår illa och har ont i magen så det var därför och det är säkert inte speciellt nyttigt att pressa sig själv till sånt här när man mår dåligt men jag är envis som sagt så det skulle bara göras punkt slut. Nu ska jag bara ta det lugnt resten av dagen och dricka mycket vatten och sen ikväll blir det rester det blir lite kassler och jag ska koka nypotatis som vi ska ha till och där är lite gratäng kvar sedan igår och sedan ska jag ju göra lite sallad också förstås. Vädret är inget vidare precis men det ska visst bli bra i början på juni när jag fyller år så vi får hoppas att vädret håller i sig *ler*. Ha det gott allihopa och glöm nu inte att gratta eran mor idag för det är ju mors dag idag!!

lördag



Ja idag är det lördag och det är inget vidare väder ute, det är mulet och snart börjar det regna. Idag är jag ensam hemma för min sambo är på skyttetävling så vi får väl hoppas att han vinner och går vidare idag *ler*. Jag har inte en aning hur länge det varar men det kvittar för jag har ju Kurre vår katt och vi myser här hemma och ikväll ska jag se på Martin Stenmarcks program Kvällen är din det är jättebra tycker jag. Annars så mår jag inte så bra idag pga endometriosen men det är ju som vanligt får knapra i mig tabletterna så att jag har lite mindre ont bara, känner bara att det snart kommer att komma igång då kroppen ska rensa ut allting och då menar jag inte mens utan det är endometriosen blodet som inte ska vara där kommer ut och det är då som det inte är så roligt för då flödar det på som bara den bläää säger jag bara det är på gång så det är också därför som man mår pissigt. Dom pratar just nu om att en viss sorts gurkor utländska från Spanien har gjort att människor har blivit sjuka men jag äter bara svensk gurka som tur är och jag har visserligen köpt holländska tomater men jag har som tur är inte blivit dålig av dom och när nu dom svenska kommer så ska jag ju bara köpa dom likadant är det med salladen, jag har inte heller blivit dålig av den då jag ju sköljt den noga vilket jag visserligen alltid gör men ändå och när nu den svenska salladen kommer så köper man ju bara den så det är lugnt jag slutar inte att äta sallad utan jag bara låter den ligga lite längre i vatten en stund innan och sköljer den noga så går det nog bra, jag har inte märkt något innan av det och det var ju visserligen gurkan mest vad dom har pratat om och det har jag bara ätit svensk så på den fronten ska det väl också vara lugnt. Ha nu en riktigt mysig lördag och kram på er!


Så är det fredag och fredagsmyys *ler*



Japp idag är det fredag och fredagsmyys, det gäller att myspysa idag för sen imorgon ska min sambo på skyttetävling hela dagen får hoppas att han vinner något pris i skyttetävlingen. Ikväll är det Talang så då får vi se hur det går för dom som är kvar i tävlingen och imorgon kommer Kvällen är din med Martin Stenmarck ett jättebra program tycker jag där kan allting hända *ler*. Vi hade det trevligt igår när en kompis till oss var här på besök, en arbetskamrat till min sambo så vi åt grillat och sedan såg vi på film så det var roligt. Det var precis på snudden att vi kunde grilla för det blåste som bara den och det var nära att det började regna men vi hann att grilla innan det började regna som tur var. Ha nu en riktigt mysig och pysig fredag allihopa! Kram på er!


Ikväll ska vi grilla



Ja ikväll ska vi grilla och en arbetskompis till Christer kommer hit till oss idag så det ska bli roligt. Dom kommer väl vid sjutiden skulle jag tro när dom båda har slutat att jobba, min sambo ringde innan idag och undrade om det gick bra och det gör det ju, vädret är fint och jag har gjort sallad precis och satt in i kylen och grillat är alltid gott särskilt så här års. Annars så har jag vilat idag har inte kännt mig så pigg precis, förresten jag ska på en sån där datatomografi eller data röntgen sa läkaren när jag var där, där kan dom ju se hela kroppen så förmodligen kan dom väl se att jag har Endometrios där också och sen är det för att utesluta andra saker som dom tar en sådan röntgen, helt enkelt för att klargöra att allt är bra med hela mig, jag hade högt blodtryck när jag var där inne och sist när jag var hos en annnan läkare så sa han bara att ja du har högt blodtryck och sen sa han inget mer, jag menar det är ju inte bra att ha högt blodtryck man måste ju göra något åt det. Kosten är bra för jag äter ju rätt och sen ska jag skaffa eller önska mig ett gångband men denna läkaren ska kolla för övrigt så att allting är bra med mig och sen om jag fortfarande har högt blodtryck så får man kanske sätta in tabletter mot det, jag vet att mor tar tabletter för högt blodtryck så det kanske jag också får göra vi får väl se hur det blir. Ha det gott allihopa och kram på er!

Mycket på gång just nu



Ja det är fullt upp just nu, min sambo ska på skjuttävling på lördag hela dagen och från den 10:e så åker jag hem till mor och far ska hjälpa dom med att sortera i deras förråd och sälja ut lite saker som både är mina och deras som vi inte längre behöver, man har ju samlat på sig en massa saker under alla åren och nu inser man att man inte behöver allt. Det börjar med att det är marknad den 10:e i Skurup så då ska vi gå där sen åker jag hem till mor och far och vi ska även under den tiden åka och hälsa på mormor och sedan är det pingst som vi också ska fira hos mormor. Min sambo är borta på militärövningar då och sen är det min födelsesdag den 4:e juni så då ska min moster och hennes sambo och min kusin Joakim komma hit och vi ska grilla så nog är det fullt ös alltid, det är vad jag vet om just nu som vi ska göra och det kommer säkert att dyka upp något annat emellan för det brukar det alltid göra.

så var den dagen borta



Nåja det låter kanske lite nattsvart men det var meningen att min sambo skulle vara ledig idag men så var där både folk som skulle på möte och där är personal som har skadat sig så min sambo fick jobba idag, men nu hör det till saken att jag hade sett fram emot att bara mysa hemma med min sambo idag och så hände detta och han har jobbat hela tiden och långa dagar ibland så man såg ju fram emot denna lediga dagen men icke sa nicke och sen är det full rulle i morgon och på fredag och sedan på lördag ska han på skyttetävling så det är fullt upp och okej på söndag ska han vara hemma visserligen men sen är det ny vecka igen. Det enda positiva med det hela är ju att han tjänar bra på det och att han har jobbat helger och ska jobba fler helger då är det ju mera betalt och det är ju bra visserligen, men man saknar ibland att ha en hel dag att bara var på men dom kommer väl någon gång *ler*, jag förstår ju också att ha måste rycka in när där inte är några andra som kan jobba så det är inget med det. Ha det gott allihopa.

En rolig vits *ler*




kuken säger till sina kulor, kom igen grabbar jag ska ta er till en fest ni aldrig kommer glömma, kulorna svarar - du ljuger din jävel! du kommer gå in själv sen får vi hänga utanför och banka på tills festen är slut.....

Ett steg på vägen



Ja jag var ju hos doktorn med min fot idag och vi kan ju nu helt utesluta propp och denna läkaren är väldigt noga vilket är viktigt så han tog prover idag och tog blodtrycket och sen ville han att om inte dom där inne skickar en kallelse till mig så ska jag själv höra av mig till dom för jag ska in och ta blodtrycket senare igen  några gånger och sen är det nog dags för en röntgen i hela kroppen och därefter så blir det förmodligen ortopeden där man kanske kan få chansen att prova ut skor som passar min fot, men min läkare vill först kolla att allting är bra med mig och det är ju jättebra men ovanligt att dom kostar på en  så stor undersökning på en.Jag ska önska mig en gångmaskin i födelsepresent tänkte jag, jag var inne på Rusta idag och där var en som gick på 2495 kronor och den var ihopfällbar vilket är väldigt praktiskt och sen kan man ju flytta den från sovrummet och in till teverummet och gå där när man ser på teve och oavsett vilket väder det än är ute så kan man gå på den ju. Eftersom jag har endometrios så kan jag inte gå ut och gå hur som helst då jag som oftast är väldigt yr men det finns ju dock perioder då jag kan gå och då är det ju bäst att jag då går hemma på gångband och när jag känner att jag börjar bli yr så kan jag lägga mig på sängen och sedan fortsätta att träna när jag känner mig bra igen, så det önskar jag mig i födelsedagspresent, det är ju viktigt att man sköter om sig själv och att man mår bra och att kroppen mår bra så det är ju ingen dålig sak att önska sig. Det är i alla fall skönt att jag har varit iväg hos doktorn idag och sen får vi se hur det går vidare med detta. Vi var ju inne på Rusta och där hittade jag även ett par jättefina och sköna skor i storlek 39 och dom passade mig perfekt på båda fötterna, det är sådana som man liksom sticker in fötterna i och sportiga och där är ingen häl på dom, typ en slags tofflor fast då i materialet som joggingskor, jag tror att det beror väldigt mycket på vilken typ av skor man använder och jag får använda bekväma skor som dessa och dom är väldigt fräsiga och sportiga och man kan ha dom till både shorts och jeans på sommaren så det var praktiskt att jag hittade dom och endast 200 kronor och då behöver jag bara köpa ett par skor för denna storleken  passade på båda fossingarna *ler*, jag lämnar tillbaka dom andra fyra paren skor som jag hade tänkt köpa så det blev kalasbra och billigt också yeah! Nu är jag hemma igen och mor och jag fikade när vi kom hit och sen åkte hon hem och  nu väntar jag på att min sambo ska komma hem vid sextiden. Jag har kvällsmaten klar för det blev över sedan igår så det är skönt och pasta har jag som är färdig till att bara värmas så det är bara salladen som jag ska göra. Nu är jag lite trött så nu ska jag gå och vila mig en stund innan min sambo kommer hem hej svej leverpastej!  Jag är jättenöjd med mina skor som jag hittade idag men jag var sugen på dom blommiga inneskorna också men dom får jag ta en annan gång.

Till doktorn i morgon




Ja i morgon ska jag till doktorn med min fot som jag skrev om i förra inlägget och mor kommer redan lite innan sex så vi ska fika lite här och så först och sen ska man ju vara i tid i Ystad så att man ska betala och så innan. Det ska väl inte ta så lång tid tycker man med foten så sen ska vi åka hit hem igen och då har jag lite som ska göras, tvätta och lite annat smått och gott som ska göras. Snart får man väl gå och lägga sig så att man är pigg imorgon, ska i alla fall ha en kopp kaffe nu och kanske se ett avsnitt till av en bra serie som vi har. Kram på er och ha det gott.

Idag söndag



Ja idag har min sambo jobbat dom ringde igår och hörde om han kunde ta någon annans timmar eftersom hon hade skadat ryggen och ja det kunde han ju så han har jobbat från 11.00 till 20.00 idag så visst har det varit lite tråkigt idag för Kurre och mig här hemma och inte har vädret varit upppiggande heller, det har både ösregnat och åskat som bara den så jag och Kurre vi satt uppkurade i soffan och tyckte att det var läskigt för det var inte lite som det åskade kan jag säga. När min sambo kom hem så såg vi på en serie som vi brukar se på och myste lite och sen nu är det dags att gå och lägga sig igen för i morgon ska min sambo upp tidigt igen. På tisdag ska jag iväg till läkaren med min fot, ja ni vet den som jag har haft propp i en gång, den har ju svullnat upp och har liksom inte fått sin normala storlek sedan den skadan så antagligen så är det skadorna som skedde inne i foten som har gjort att den ser ut som den gör nu och problemet är att den foten tar två storlekar större än den andra så jag har ju 38 i min högra fot och det innebär att jag måste ha 40 i den vänstra och då får man oftast fixa till det med sula eller något sånt för att det ska sitta bättre. Förra gången jag var hos läkaren så sa han att man nog kan få lite ekonomiskt stöd eftersom jag ju får köpa två par skor för att få ett par som passar så jag ska prata med läkaren och höra vad han säger för det är ju inte precis roligt när man ska ha snygga skor att behöva köpa två par skor för att få ett par som ska passa. När vi har varit hos läkaren mor och jag  för hon hämtar mig på morgonen och sen fikar vi efteråt här hemma. Imorgon är det en helt vanlig dag så jag ska pyssla om mig för just nu mår jag inte så värst bra pga endon, men det är först på tisdag som jag ska iväg till läkaren, ha det gott allesammans och kram på er!

Så var det lördag idag *ler*



Ja idag har mor och far varit här, dom leverade en spis som en bekant till oss inte ville ha för han skulle ha en annan sorts spis och denna spisen var ändå helt ny och inte använd så vi tackade ja till den, jag menar det är ju inte illa att få en ny spis *ler*, så mor och far kom hit med den och vi fikade och pratade lite så det var trevligt. Annars så har jag värk idag både i ryggen och i magen så det är inget vidare men det är bara till att ta sina värktabletter och bita ihop, vädret är härligt idag i alla fall, solen skiner och det är ganska varmt. Igår hade vi det trevligt när en kompis till oss var här och vi grillade, det var jättegott. Ikväll ska jag se på Kvällen är din med Martin Stenmarck på fyran klockan 20.00 Bonnie Tyler ska vara med där och göra någon lycklig i kvällens program. Ha nu en riktigt trevlig lördag, kram på er!

Inget vidare väder idag



Nej idag är det inget vidare väder det regnar och är kallt ute, så jag har precis satt igång kaminen så snart är här varmt och gott. Annars så har jag min ständiga värk i magen och i ryggen av Endometriosen inget att göra bara till att ta mina värktabletter och bita ihop och stå ut med smärtan för mina värktabletter tar inte bort smärtan helt utan det bara lindrar det hela lite, som tur är så är det lite bättre vissa gånger och det är väl tur det för annars så hade det ju varit ännu värre men det räcker dom det är. Jag har precis tagit ett par fullkornsmackor med leverpastej så nu är man mätt och belåten. Idag jobbar min sambo från klockan 08.00 till klockan 18.00 så jag ska gå upp och titta i boxen sen vad vi ska kunna ha till kvällsmat idag. Ha nu en riktigt bra dag och kram på er!"


Mor och far var här idag



Ja i morse så ringde mor hit och sa att dom var på väg hit dom var ändå på detta hållet så dom tänkte svänga in om på en kopp kaffe så det var roligt *ler*. Annars så är det en rätt lång dag idag eftersom min sambo jobbar ända tills halv 10 ikväll men jag har ju Kurre så det är lugnt. Jag får nog ta och laga till något och äta själv först ikväll eftersom han kommer hem sent och jag har ju maten klar, falukorv som är kvar sedan igår och pasta som bara ska värmas upp och så ska jag göra sallad men det är ju snabbt gjort. Det är inget vidare väder idag det blåser och är kallt ute brrr.... Hoppas att det blir finare väder snart så att man kan bli lite pigg. Idag har jag ont i ryggen och i magen pga endometriosen bläää säger jag bara men men så är det bara. Ha det gott allihopa!

Så var det söndag



Ja idag är det söndag och vi ska se hockey ikväll, det är ju sverige och Finland spännande *ler*. Annars så var det roligt att Eric Saade blev trea i melodifestivalen igår, roligt att han blir känd i lite andra länder nu. Ikväll blir det Pasta ugnsstekt falukorv med senap och ströbröd ovanpå och sallad förstås göttigt. Jag har tvättat lite idag och bytt sängkläder och ikväll när vi har ätit ska jag stryka min sambos arbetsskjortor, så skönt att ha fått snyggt och fint här hemma med nya gardiner och jag har dammsugat och gjort fint överallt, jag har gjort det lite vårfint överallt så att säga och det piggar ju alltid upp, jag har satt upp nya fina bilder på kylskåpet också och lite nya dukar överallt sånt piggar upp en. Nej nu ska jag gå och fixa kvällsmaten, hej svej leverpastej på er!

Ikväll är det finalen heja Eric Saade!



Ja ikväll är det finalen i melodifestivalen och Eric Saade gick ju vidare så man  håller ju själklart på honom ska bli spännande att se hur det går för honom. Annars idag så har min sambo varit på skytteövning inför tävlingen som han ska vara med i, han brukar vara med i skytte tävlingar och har vunnit många priser i det så han är duktig på det. Han kom nästan hem precis så vi har bara fikat och nu vilar han och Kurre en stund. Jag har dammsugat hela huset idag så nu är här nystädat och fint och jag ska även lägga ut den nya mattan här som vi ska ha i datarummet/ finrummet vi har ett stort matbord som vi använder när det kommer gäster så det rummet är både datarum och matrummet när det kommer gäster, bra när ett rum kan fylla två funktioner, vi har även barskåpet här inne som är festligt att öppna när gästerna kommer och ja det ser festligt ut, det är bra när man kan använda samma rum till två saker praktiskt och bra, så vi kan säga att det är liksom är finrummet i huset *ler*. Sedan har vi ju teverummet som är det största rummet i huset och det är ju också finrum på sätt och vis men jag kallar det mer för vårt teverum och allrum så att säga. Jag har fått upp dom andra gardinerna som jag strök häromdagen också så nu är där sommarfint i alla rummen med nya gardiner överallt, nu är det bara sommaren också som ska infinna sig. Innan melodifestivalen ikväll så ska jag se Kvällen är din som börjar på kanal 4 klockan 20.00 det är Martin Stenmarck som har programmet och det är det där dom uppfyller folks önskningar och då har dom gjort saker för andra och deras anhöriga har anmält dom till programmet för att dom ska få sin högsta önskan uppfylld för dom har glömt bort sig själva när dom har tänkt på alla andra och så blir det ju oftast att man glömmer bort sig själv när man bryr sig om alla andra det vet jag själv, så det ska bli spännande att se vad för önskningar dom människorna har som är med i dagens program. I förra programmet var där en kvinna som alltid hade drömt om att sjunga med Kikki Danielsson så det fick hon göra och där var en man som alltid hade drömt om att få flyga ett flygplan och hade i sina ungdomsdagar velat ta flygcertifikat men ej kunnat pga att han hade fel på synen, men nu fick han flyga ett flygplan och han hade en lärare sidan om sig men han flög ju planet alldeles själv ändå så det var en dröm som uppfylldes där och man såg hur lycklig han var, ja där är jättemånga under bara ett program som dom hinner med att uppfylla folks drömmar, i förra programmet var där sex stycken som dom hann att uppfylla deras högsta drömmar, jag trodde ju själv att det bara skulle vara en i varje program men det är mycket roligare när dom har så många och att det är helt olika saker som uppfylls för var och en har ju olika drömmar. Klockan 21.00 är det då dags för finalen i melodifestivalen så då ska jag se på Eric Saade och jag håller både tårna och tummarna på att han ska komma på bra plats om han då inte tar hem hela tävlingen och vinner förstås, nu önskar jag er en riktigt trevlig lördag. kram på er!

Så är det fredag *ler*



Ja idag är det fredag och ikväll ska jag och min sambo bara ta det lugnt och mysa, det blir prinskorv och pasta och sallad till kvällsmat idag, kanske ingen fredagsmyspysmat men det var det som jag hittade lätt i boxen så det fick bli det idag och det är ju inte fel på det. Annars så skiner solen idag men det blåser lite mycket tycker jag, igår var jag och Kurre och min sambo ute och gick en liten runda med Kurre i koppel, han tyckte att det var jättehärligt att komma ut och ja vi också förstås för det var härligt ute i gårkväll, lite senare så åskade det men då satt vi inne och såg på film och hade det mysigt. Min sambo jobbar till 16.00 eller 18.00 vet inte vilket det skiftar vissa fredagar jag tror att det är varannan fredag slutar han 16.00 och den andra då 18.00 men jag har inte hållit reda på vilken fredag det är idag och hur dags han slutar idag men det kvittar ju vilket, hade dock varit roligast om det är den fredagen då han slutar 16.00. Annars så ska jag se reprisen av melodifestivalen som gick igår som jag missade, jag vet att Eric Saade gick vidare för det såg jag på Aftonbladet sen men jag missade ju hans framträdande så det ska jag se på reprisen som går klockan 13.00 idag på kanal 1, sen går ju finalen i morgon så kanske kanske att han har chansen att vinna hela tävlingen, i alla fall så var det ju bra bara det att han gick vidare så här långt. Nej nu ska jag slänga in lite tvätt i tumlaren hej svej på er!

Vad har annars hänt idag?



Ja annars så har jag faktiskt strukit de andra gardinerna som jag ska sätta upp i dom andra rummen och jag har satt upp nya bilder på kylskåpet så jag har piffat till det lite här hemma och vi har fått ny matta i stora rummet som vi har lagt ut och jag har en kvar som vi ska lägga ut i stora rummet, ska lägga ut den ikväll. Det är roligt att piffa till och ändra om lite i hemmet tycker jag. Just nu är det lite mulet ute och jag har precis gjort dagens sallad och satt in den i kylen så att den ska bli lite härligt krispig tills kvällsmaten, det blir falukorv och pasta och sallad till kvällsmat idag och sen ikväll till kaffet blir det Brieost och kanske ett päron om man är sugen på det. Nu är det två timmar kvar tills min sambo kommer hem så jag ska gå och lägga mig en stund och vila så att jag är riktigt pigg när han kommer hem, tjingeling på er!

Yeah har gått ner fyra kilo nu och kanske mer



Ja eftersom jag har den där veckan nu så ska man ju egentligen inte väga sig men jag gjorde det ändå och det visade sig att jag nu har gått ner fyra kilo och kanske mer för man väger ju oftast mer när man har den där veckan och jag märker det på mina jeans som jag har fått använda skärp till nu annars så blir dom så långa så att jag trampar på dom *ler*, jag har tom satt in skärpet i det innersta hålet på skärpet och snart räcker inte det heller längre får nog ta fram ett gammalt skärp tror jag och där är fem hål i detta skärpet och jag har det i det innersta så jag får upp på loftet och leta fram mina gamla skärp, det känns så härligt när man känner och märker på kläder och ja på sig själv efter hand, man provar kläder och märker att jaha nu har den toppen blivit för stor så den får man lägga undan och dom byxorna har blivit för stora så dom får jag lägga undan också tar man på sig något som man inte har fått på sig innan eller som inte suttit lika bra och då passar det perfekt man blir så glad då yeah!

Ikväll ska jag och min sambo se Thor i 3D



Ja ikväll ska jag och min sambo se Thor i 3D yeah! Min sambo har inte sett film på 3D innan så det ska bli spännande att se vad han tycker om det och filmen, jag har ju sett filmen i 3D en gång men det ska bli jätteroligt att se den en gång till  med min sambo då och det kommer jättemånga bra filmer i 3D sen också som vi vill se så det är tur att man har fått ett sånt presentkort i julklapp av mor och far och det ska vi önska oss fler gånger i julklapp för just att se filmerna i 3D är något lite extra *ler*. Vi får se kanske vi beställer thaimat när vi är på väg hem för vi tar den tidiga föreställningen eftersom min sambo ska upp och jobba imorgon igen. Annars så är det fint väder idag och solen visar sig och det är ju aldrig fel, man blir lite piggar då ju. Nej nu är det dags för en kopp kaffe och en fullkornsmacka tjingeling pling på er!


ZZZZZZZZZ snark snark *ler*



Ja inatt hade jag tydligen snarkat som bara den och jag kommer ihåg att min sambo väckte mig gång på gång och sa att du snarkar jättemycket!!! Jag bar eh... jaha och vände mig om och sedan när jag hade slumrat till igen så väcktes jag ännu en gång av samma orsak så jag gick upp och drack lite i hopp om att det skulle hjälpa och sen gick jag och lade mig igen och sen verkade det som att jag inte snarkade längre för sen väcktes jag inte igen. Lite jobbigt att man snarkar så mycket och min sambo har tom spelat in på sin telefon så att jag ska få höra hur det låter och jaa det är mycket som jag snarkar men det är inte alltid utan bara ibland som jag gör det. Jag tror att der beror på att jag är förkyld nu faktiskt. Nåja imorgon är min sambo ledig och kanske att vi ska åka och se på filmen Thor tillsammans då får se om där är några bra platser kvar ikväll. Annars så händer det inget särskilt idag, jag har precis satt igång kaminen så att här ska bil varmt och gott. Jag åkte faktiskt hem redan igår även om jag sa att jag inte skulle åka hem förräns idag men jag kände för att åka hem igår så det blev en överraskning när min sambo kom hem att jag var hemma och Kurre blev så glad när jag kom hem också det är som man säger borta bra men hemma bäst och det stämmer faktiskt. Tjingeling pling på er!

Hemma igen



Ja så är jag hemma igen och idag är det bättre med min förkylning den märks knappt längre och det är ju skönt *ler*. Min sambo jobbar till klockan halv tio ikväll men jag ska se på mamma byter bo klockan åtta och sen kommer Trinny och Susannah klockan nio på kanal 4 plus, mamma byter bo går på kanal 4 klockan åtta. Annars så har jag handlat lite idag innan jag åkte hem och jag handlade hem en grillad kyckling och fullkornsbröd som jag tänkte att jag och min sambo ska ha till kvällsmat ikväll, det får ju bli något enkelt när han som idag jobbar så länge, jag köpte även kalkonbiffar så vi får väl se vad min sambo känner för att äta idag när han kommer hem. Annars så är det skönt att vara hemma igen hos min katt Kurre och min sambo det är som man säger borta bra men hemma bäst, okej nu var jag ju hemma hos mor och far men numera är ju hemma för mig här så det är ändå som skönast när man kommer hit hem för det är ju mitt hem numera. Vädret har inte varit så dumt idag och jag hoppas på att det ska hålla i sig hela veckan för man blir ju alltid piggare när vädret är fint ute eller hur? Nej nu ska jag slå på teven och vänta på att mamma byter bo ska komma. Ha det gott och kram på er!

Är förkyld



Ja jag har gått och blivit förkyld nu också inget vidare, ont i halsen och snörvlig och nyser i ett, får ta alvedon lite från  och till, har inte varit föryld på jättelänge men nu så skulle jag naturligtvis bli det. Annars så har vädret varit fint idag, mor och jag var en tur i Tomelilla och åt mjukglass det lenade gott i min hals eftersom jag har ont i den sen körde vi förbi en loppis och där var några som sålde ut sina kläder och jag hittade ett par jättesnygga och sköna sommarbyxor i ljusgrönt och dom passade perfekt, gav bara 20kr för dom och dom var helt som nya yeah, vilket klipp *ler*. Ikväll blir det sill och potatis så jag ska gå och sätta på potatisen nu på kokning och sen ska jag det nya programmet kvällen är din med Martin Stenmark på fyran klockan åtta. Kram på er!

Ska se filmen med min sambo sen *ler*



Min sambo ringde idag och han hade det bra okej han var trött och så men det är ju inte så konstigt, när man är på militärt och dom ligger ute i tält och sen vet dom inte vad för slags saker som ska hända det är lite det som är charmen med dom här övningarna att dom inte ska vara beredda på vad som sker, dom blir prövade så att säga på att klara av olika situationer. I alla fall så berättade jag att vi hade varit och sett på film Thor och han bara, amen nä.... typ *ler* var den bra? Blev det bra effekt med glasögonen och ja det blev det ju. Jag berättade att jag hade suttit och varit nervös för att min mor inte skulle tycka om filmen för hon brukar inte gilla filmer som handlar om sagor och sånt men detta var ju lite annorlunda när det handlar om gudarna Thor och Oden och dom för dom har man ju hört talas om och Vikingarna trodde ju på dom förr och hon och far blev facinerade av effekterna med glasögonen och filmen var jättebra så jag sa till min sambo att vi ska gå och se den sen för jag kan utan problem se den filmen en gång till för den var sååå bra så det tyckte han också att vi skulle göra. Jag har bara gått och sett en film två gånger på bio en gång innan och det var Rasmus på luffen när jag var liten, för jag tyckte så mycket om den filmen så därför gick jag och såg den en gång till och det var när jag var sex år gammal och nu händer det igen när man är snart 36 år gammal med filmen Thor och det blir ju inte detsamma att se den utan 3D effekt det ska det vara, sin sak att man ser den senare när den har kommit ut på dvd hemma på teven men då har man ju sett den på bio först i 3D och kommer ihåg hur det det var så jo det ska definitivt jag och min sambo göra, ska bli roligt att se hur han tycker om filmen och vad han tycker om 3D effekten. Nej nu ska jag gå och lägga mig så natti natti på er!


Mår pissigt idag



Ja idag så  mår jag inte så värst bra kan jag säga, det är det där skitet både mensen och Endometriosen som håller på så jag ligger hela tiden, tur att jag har tagit med mig min laptop som jag kan ha här vid soffan där jag ligger. Jag mår illa och man känner inte för att äta något så nu sitter jag och försöker få ner lite yoghurt i alla fall för något måste man försöka få ner annars så mår man ju illa pga det. Annars så händer det inget särskilt idag, ska bara vila och hoppas på att det där skitet sätter igång, Endometriosen har man ju alltid så den får man ju leva med. Det var tänkt att jag också skulle följa med till min kusin imorgon när han fyller år men jag stannar hemma eftersom jag är så kass, inte kul när man inte kan ta någonstans pga det här skitet men vad gör man, mor och far ska ta dit i alla fall så dom får gratulera från mig också. Nej nu ska jag lägga mig igen, ha det gott ni andra där ute och kram på er!

Filmen var kanonbra en upplevelse *ler*





Ja vi har precis varit och sett filmen Thor på bio i 3D, det var första gången som jag såg en film i 3D och med glasögon så det var häftigt. Jag satt hela tiden och oroade mig för vad min mor skulle tycka om filmen för hon brukar inte tycka om filmer som handlar om fantasi och sagor och sånt men hon tyckte jättemycket om filmen och var imponerad av effekterna i 3D så det var roligt att hon tyckte om filmen även far tyckte att den var jättebra, jag skulle kunna gå och se den filmen ännu en gång på bio utan problem för så bra vad den och det är inte många filmer som man kan säga det om i dagens läge så det var en kanonkväll. Nu när vi är hemma igen så är vi hungriga och det blir kokt potatis och sill det blir thaisill och vitlökssill till kvällsmat. Det var egentligen meningen att jag och min sambo skulle ha åkt och sett denna filmen men han har jobbat så mycket nu så det har inte blivit av och sen nu när mor och far hade fått biljetter gratis vi något så var det ju lika bra att ta en film som man kände på sig var riktigt bra så det blev denna, jag tror nog att min sambo kommer att bli lite avis när han hör att jag har varit och sett Thor på bio *ler*. Min sambo är ute på militärövningar nu med hemvärnet men vi kommer om inte annat att se på filmen sen när den kommer på dvd men det blir ju inte samma effekt som på bio. Inte nog med att filmen var bra han som spelar Thor var så ......... snygg *ler* mums filibabba säger jag bara.

En tur till Tomelilla

Ja imorgon blir det en tur till Tomelilla och jag ska gå in och kolla lite på Röda korset och ja vi ska göra Tomelilla lite imorgon helt enkelt och sen på kvällen så ska mor och far och jag gå  på bio. Mor har fått biljetter tre stycken inom något och dom biljetterna kunde man använda var som helst så det blir på biografen i Ystad som vi ska se en film och jag ska köpa popcorn gott som bara den till bion, det är bara ett måste att ha popcorn på bio och sen är det ju inte farligt för vikten heller så det är bara plus där *ler*. Nej nu ska jag gå och lägga mig, ska upp någotsånär i tid imorgon så att vi hinner med lite. Natti natti på er!


idag bär det av till österlen



Ja eller ikväll rättare sagt vid fem halv sex tiden så kommer mor och far hit och hämtar mig men först så ska vi dricka en kopp kaffe och invänta min sambo som kommer från jobbet och sen ska vi fika ihop med honom också dom vill ju prata och fika med honom också. Imorgon åker min sambo iväg tidigt tidigt då han ger sig iväg för att åka på sin militärövning med hemvärnet så sen är han där några dagar och dom får aldrig reda på vad som ska hända eller vad för slags övningar som kommer utan det blir en överraskning, det är väl lite det som är charmen och tjusningen med det hela och kompisarna där förstås för dom har ju jätteroligt grabbarna *ler*. Min sambo ringer mig varje dag om han kan så att säga för på vissa ställen är där ju ingen täckning och dom ska ju ligga i tält så vi får väl se han får ringa när han kan och skulle han  inte kunna så är det ju inget med det jag vet ju var han är så det är lugnt. Jag har lite  matvaror som jag får ta med mig hem till mor och far för att dom inte ska bli fördärvade där är lite sillsorter som vi kan ha en dag med potatis och sen har jag olika sorters yoghurt som jag brukar ta när jag är sugen på något, nyttigare än annat ju. Brieosten får jag också ta den brukar vi ha till kaffet, och dom två salladshuvudena och gurkan får jag också ta med mig, ska köpa nytt på vägen hem till nästa vecka, får även köpa ny Brieost då som vi ska ha till kaffet här hemma. Man försöker ju gå ner lite i vikt och jag har satt målvikten 70 kg sedan får vi se hur man ser ut också för det är ju inte bara vikten utan det är ju hur man ser ut i kroppen också som gäller och jag är ju grovt byggd så men målet jag har satt är att jag ska kunna få på mig dom gamla fina klänningarna som jag hade när jag tog ut och dansade så när dom passar allihopa då har jag nått mitt mått sen vad vågen står på då det vet jag ju inte men som sagt man får ta lite i taget och som det är nu så har jag gått ner tre kilon och det är jag nöjd med på denna korta tiden och nu ska jag har den där veckan också och då får man räkna med att man har vätska i kroppen och att man kan väga ett kilo eller mer än vanligt och det stämmer med vad jag har gått ner innan och hur jag väger nu så det är lugnt, visst får man unna sig lite någon gång och jag har en yoghurtglass som är jättebra och god som bara den och jag tar bar lite tills suget är borta sen så är man nöjd men det är som sagt bara när det stora suget sätter in och mjukglass är heller inte farligt det är bara pulver och vatten så det tänkte jag att mor och jag ska köra och handla någon dag nu i veckan. Min sambo var så sugen på pizza nu igår och han frågade mig om jag ville ha nä sa jag jag tar hellre thaimat då för det är ju inte farligt men eftersom vi hade det sist så var inte min sambo sugen på det men jag sa jamen ta du pizza för jag har det grillade och jag har gjort sallad och har lite pasta till det hela så jag är nöjd med det, ta du en pizza så äter jag det andra för jag vill inte att han ska skippa det som han är sugen på bara för att jag inte vill äta pizza nu när jag ska gå ner i vikt, så det blev så att han beställde pizza och jag var helnöjd med min sallad och goda grillade köttbitar och lite pasta till det *ler*, är faktiskt riktigt stolt över mig själv, men det är ju heller inte första gången som man har gått ner i vikt, har hållit på så hela livet ju i stort sätt mer eller mindre. Nej nu ska jag gå och kolla så att jag får med mig allting som jag ska ha med mig men jag tror att jag har fått med allting. När det gäller vikt så är det socker som man ska akta sig för fett och så är inte farligt och även pasta och bröd och potatis ska man äta mindre av och mycket sallad och jag bara älskar sallad ju och socker har jag slutat för länge sedan med i kaffet, jag hade två sockerbitar i förr, så bara där gör det ju mycket på sig och sedan dricker jag alltid vatten till maten varje dag och det är jättegott. Nej nu får jag slita mig från datorn *ler* tjingeling pling på er!

Imorgon bär det av till österlen



Ja i morgon så kommer mor och far och hämtar mig här för min sambo ska på militärövningar några dagar och då ska jag åka hem till mor och far och vara där under tiden, det är inte så roligt att sitta här ända tills på söndag själv, okej Kurre vår katt är här ju men det är ändå inte samma som när jag har min sambo här. Svärmor och svärfar kör hit och matar vår katt så det är lugnt, det är ju bara 800 m mellan våra hus så det är ju ingen sträcka för dom att köra hit. Annars så blåser det en hel del idag och det är minsann inte varmt. Jag har satt upp gardiner i köket och i datarummet får fortsätta med dom andra rummen när jag kommer hem igen, men det är skönt att ha fått upp dom jag har fått upp i alla fall. Kram på er!

RSS 2.0