Undrar vad det kan vara?

Ja nu har jag fått reda på att min sambo har fixat min födelsedagspresent och jag undrar vad det kan vara *ler* nyfiken som bara den *ler*. Annars så är min kusin Joakim här nu och vi ska snart dricka kaffe och äta frukost, så jag har laddat kaffekokaren. Idag blir det den där kycklingrätten som är lite starkare med stark sås till och ris, den är sååå god. Nej ju är  jag sugen på kaffe så nu får jag duka bordet och ställa fram lite pålägg och annat gott till frukosten, ha nu en bra dag!

Nu är min kusin här

Ja nu är min kusin Joakim här, min sambo körde och hämtade honom idag så han ska vara här i helgen kul! Annars så har vi precis ätit korv med bröd och jag har sett på teve och pågarna spelar wow och jag sitter och kollar lite på Facebook och på internet lite allmänt. Jag pratade med mor idag så dom kommer nog eventuellt hit på måndag på fika och sen ska vi grilla korv på kvällen, sen fyller jag ju snart år också den 4:e juni och Kurre fyller ju också år samma dag som jag, så det blir dubbelt firande då *ler*. Nej, nu ska vi ha lite kaffe, ha det gott allesammans!

Pencillinkur ska börjas tas idag bläää.....

Ja idag måste jag börja ta en pencillinkur ca 10 dagar och sen så ska väl förkylningen vara borta och infektionen i halsen också, men bläää jag hatar att ta pencillin det smakar ju skit och sen är det jättestora tabletter så jag lär ju få dela på dom, det värsta är ju när man inte kan svälja dom direkt utan det börja smälta och man känner den äckliga smaken av pencillinen beskt och äckligt usch och fy, man jag måste ju ta det för att bli av med denna ruskiga förkylning och infektionen i halsen. Annars så är det blåsigt som bara den ute idag, jag som trodde att det skulle bli varmt och soligt men nä det dröjer visst lite till innan värmen kommer, antagligen blir det väl som det alltid brukar vara att det är regnigt fram till midsommar och sen kommer värmen, nåja vi får hoppas att den kanske dyker upp tidigare än så, ha det gott allesammans, förresten ni som var intresserade av parfymen jag tipsade om kan titta på nätet på Parfym.se  och söka på Lancome där finns den i 30ml och 50ml och den kan beställas där och den är dessutom billigare där också. Kram på er!!


Ett parfymtips

Jag vill komma med ett parfymtips och det är en härlig doft av Syrener och den heter Hypnose, jag bara älskar den och min sambo tycker också att den luktar jättegott, den är så fräsch och härlig särskilt nu när det är sommar, man känner sig så pigg och fräsch när man har den på sig, flaskan ser ut så här och den kostar 329 kronor, det tycker jag att man kan unna sig och sen så varar den länge dessutom.

Förkylningen vill inte ge med sig

Nej idag har jag jätteont i halsen, så förkylningen vill inte ge med sig och nu får jag börja ta pencillin för att bli av med förkylningen och infektionen i halsen bläää..... Annars så är det soligt ute idag men det blåser som bara den, så varmt är det inte precis. Kanske min kusin Jokaim kommer hit i helgen, jag vet inte riktigt än men han sa något om att han var sugen på att komma hit i helgen så vi får väl se hur det blir om han kommer i helgen eller inte. Nej nu är jag kaffesugen så jag ska gå och sätta på kaffehurran och sen värmer det ju gott i halsen också när man har ont i den *ler*, ha det gott allesammans!

lita inte på väderleksrapporten

Ja jag som trodde att det skulle bli jättevarmt väder idag för det lovade dom igår, dom sa att det skulle bli upp till 25 grader varmt idag och det är det definitivt inte nu, istället så är det kallt och snart kommer det till att regna här. Min sambo vaknade i morse och gick upp för att se hur vädret skulle bli och då stod det att det skulle bli kallt och regnigt idag hm.... ingen vidare koll dom har dom som läser ut vädret. I alla fall så fick han skynda sig så att han hann att klippa gräset innan det nu snart börjar regna och jag har laddat kaffekokaren här inne så att det är klart tills han kommer in, men visst är det tråkigt när man ställer in sig på att det ska bli fint väder och sen blir det raka motsatsen men men......

Nypotatis mm... gott

Ja idag ska vi ha nypotatis och fläsk mmm... vad gott, det är lika gott som när man äter dom första jordgubbarna, nypotatis för mig är det första tecknet på att det är sommar. Annars ikväll är det buskis på teven det är dom från Stefan och Krister som har buskisen och den heter solsting och snedsprång och går på fyran klockan 19.30 så den rekommenderar jag er till att se ikväll. Nu ska jag njuta av en kopp kaffe och nya skorpor som min svärmor har gjort till oss, dom är bara såååå goda. Jag är fortfarande förkyld så vi får se om jag kan åka till mina svärföräldrar och fira morsdag i slutet av veckan, för min svärmor vill absolut inte bli förkyld eftersom hon har problem med öroninflammationer och så, så vi får se hur det går med förkylningen. Det värsta är att när jag väl har blivit förkyld så sitter det i jättelänge, inget vidare precis men men......

Så var det söndag

Ja idag är det söndag och vädret är mulet, så snart kommer det att regna ser jag, jag tycker solen kunde visa sig istället men nädå.... Som det åskade förra veckan jösses!!! Ärligt talat så tror jag att det kommer till att åska mycket denna sommaren, jag bara känner det på mig. Nej nu ska jag gå och göra kaffe till mig och min sambo, annars så ska vi bara ha en lugn och härlig söndag idag.

Yeah!!!

Jag provade ett par gamla jeans som jag lagt undan innan för att dom hade blivit för små och nu när jag provade dom igen så passar dom perfekt Yeah! Så jag måste alltså ha gått ner lite i alla fall nu, jag har inte gjort något särskilt för att gå ner men det är så med mig att jag brukar gå ner när det är sommar några kilon och sen tar man sig på hösten och vinterhalvåret några kilon, så nu sitter jag här i dom där jeansen som jag inte kunde ha innan, det känns jätteskönt att kunna ha dom igen *ler*. Ibland ska det inte så mycket till för att man ska bli glad  hehe! Nej nu ska jag gå och göra kaffe tjingeling pling!

Min röst börjar komma tillbaka yeah!!

Ja min röst börjar komma tillbaka och den har kommit ganska mycket faktiskt så jag är jätteglad *Ler*, min sambo är nog lite mindre glad för nu inser han att snart är den lugna och tysta tiden slut hehe! Jag babblar som bara den annars så han har retats med mig nu att det har varit så lugnt och skönt nu när jag inte har kunnat prata så mycket, sicken retsticka va? *ler*. Nu har jag börjat komma igång igen med att prata och det känns härligt hehe! Annars så håller jag på och tvättar idag och ikväll ska jag göra en enkel maträtt med ris och kassler och god sås i den och svamp och sen ost ovanpå och in i ugnen på 20 minuter och sen har man mat i flera dagar så slipper man tänka på vad man ska ha till middag, väldigt praktiskt faktiskt och sen är den jättegod. Annars så är det ganska mulet väder idag och det kommer nog snart att regna tror jag, det ser ut så i alla fall. Nej, nu ska jag gå och sätta på en kopp kaffe till mig och min sambo, tjingeling pling på er!

Min röst

Ja min röst eller ja jag har knappt någon röst eftersom förkylningen har satt sig på stämbanden och jag har fått order att inte säga något alls nu så får jag se vad som händer efter två veckor och är det likadant då så måste jag ta iväg till läkaren. Det är bara så svårt att inte säga något eftersom att ibland måste man ju säga något men mor hade hört med läkaren och om man var tvungen att säga något så fick man inte viska utan då skulle  man säga det i vanlig ton ändå för det tog mer på stämbanden om man viskade sa han. Nåja, jag skriver ner det mesta så att min sambo kan läsa det, men det känns så konstigt att behöva göra det när man är så van vid att kunna prata, visst har man varit hes och så innan men inte tappat rösten, eller ja jag kan ju säga något men det låter pipigt och konstigt, men  nu får jag inte säga något förräns jag är bra i rösten igen. Vilken tur att jag kan blogga i alla fall där använder man inte rösten *ler*.

Grattis Norge!

Igår var mor och far här och vi såg på melodifestivalen och Norge och Island var bäst och Norge vann och det var roligt för den var jättebra tycker jag. Vi hade roligt och åt kinamat och sen drack vi kaffe och min sambo hade gjort en överaskning till efterrätt nämligen marrängtårta med banan och den var jättegod, jag tog bara en liten bit eftersom man var så mätt efter kinamaten men det var jättegott. Jag har gått och blivit jätteförkyld så något besök hos mormor blir det inte idag, jag har jätteont i halsen och är hes som en kråka så det låter för jävligt rent ut sagt när man pratar, man får dricka varmt och försöka krya på sig, där är inget annat att göra åt det. Annars så blir det en lugn dag idag, solen skiner  och det piggar ju alltid upp lite i alla fall.

Idag är det lördag

Ja idag är det lördag och just nu sitter jag och väntar på att mina päron ska komma hit och vi ska börja med att fika med franskbrödbullar och gott pålägg, ska bli gott med kaffe *ler*. Annars så är det ju melodifestivalen ikväll och jag hoppas och tror att Malena ska komma på en bra plats, kanske hon rent av vinner hela baletten *Ler*, jag tycker att låten blir bättre och bättre ju mer man hör den. Det ska även bli kul att titta på dom andra från dom andra länderna som sjunger eller ska vi säga skriker i vissa fall, kul att sitta och kommentera vad dom har på sig och hur jävligt dom låter hehe! Vi ska beställa kinamat ikväll så det blir biff med purjo för min del ikväll det är bara så gott med kinamat mums! Nej nu ska jag gå och duka och göra det färdigt tills mor och far kommer, mor skulle vara på Erikshjälpen först idag och sen skulle hon åka och handla bullar och efter det så skulle dom köra hit så dom kommer vara här tidigare än jag sa innan vid tretiden, dom kan komma när som nu *ler*. Jag önskar alla en trevlig helg, kram på er!


En lugn dag

Ja idag har det varit en lugn dag och min sambo  och min svärfar har varit ute och gjort lite i trädgården och efter det så fikade vi här med bullar så det var trevligt. I morgon kommer min mor och far hit och vi ska se på melodifestivalen och äta kinamat, men dom kommer redan vid fikadags vid tretiden och då ska vi äta franskbrödbullar och fika. Nej, nu är jag trött och ska jag vara någotsånär pigg imorgon så får jag nog gå och lägga mig nu så natti natti på er!

Soligt men blåsigt idag

Ja idag är det soligt väder men det blåser en hel del ute. Min sambo och min svärfar är ute och klipper buskarna ute vid husknuten och när dom är klara så ska vi fika med franskbrödbullar och  jag vet inte än om vi ska fika här eller hos mina svärföräldrar för det blev snabbt bestämt att dom skulle fixa buskarna idag så vi får väl se. Svärmor och jag hade roligt igår när vi var på shoppingtur men jösses vad man var trött när man kom hem, det är som man säger borta bra men hemma bäst *ler*. I morgon kommer min mor och far hit och vi ska se på finalen av melodifestivalen och beställa kinamat så det ska bli skoj, min sambo är inte mycket för melodifestivalen så han lär ju sitta vid datorn, okej ibland kommer han in och tittar om han hör att det är något extremt som han bara inte kan missa att se eller höra på men annars så är han inte intresserad av det. Mor och far och jag tycker att det är roligt att kritisera hur dom ser ut och vad dom har på sig och hur dom sjunger och så, för en del bidrag låter ju för jävligt rätt ut sagt hehe!, men det är kul att titta på ändå. Annars idag så håller jag på och tvättar för fullt men annars så är det lugnt. Ha en bra dag allihopa.

shoppingdag med svärmor

Ja idag har jag och min svärmor varit på shoppingrunda, vi började dagen med att fika hemma hos mina svärföräldrar och min sambo skulle hjälpa hans far idag med lite saker där hemma i trädgården. Efter fikat så gav jag och min svärmor oss iväg på shoppingturen och vi körde till Tomelilla där vi först gick på Bo Ohlssons och vi kikade på jacka till min svärmor, men sen skulle vi även gå på Erikshjälpen och kolla om där var något roligt för min mor har börjat arbetsträna där, så vi var ju bara tvugna att gå in och titta vad dom hade där och prata med mor förstås *ler*. Jösses med folk där var när dom öppnade, jag och min svärmor stod först i kön och sen bara vällde det in med folk, där var så mycket folk att vi bestämde oss för att gå och fika på Bo Ohlssons först och sen gå tillbaka igen när det hade lugnat ner sig med folk på Erikshjälpen. Vi tog en räkmacka på Bo Ohlssons och den var bara sååå god, där var räkor ägg och lax på den mums! Sedan tittade vi på jackorna igen och min svärmor kunde inte bestämma sig för vilken av jackorna hon skulle ha, för där var två stycken som var jättesnygga, så jag sa jamen köp båda då och ha den ena till fint och den andra till vardags *ler*, så det gjorde hon. När vi gick in på Erikshjälpen igen så pratade vi med mor och där var mindre folk då som tur var och sen körde vi till Ystad och handlade på Willys, jag hittade lite hamburgare som var på billighetspris och kassler som också var på billighetspris. Jag glömde att berätta att när vi var i Tomelilla så gick vi även på Lidl, där jag köpte lite Digestivekex som dom hade billigt och lite annat smått och gott, jag köpte valnötter i påse till min sambo för han bara älskar det, jag är inte så förtjust i nötter precis men vad gör man inte för sin älskling *ler*. På Bo Ohlssons så träffade jag på en gammal klasskompis och hans mor så jag pratade lite med dom och sen fortsatte svärmor och jag vår shoppingrunda på Bo Ohlssons och sen gick dagen så fort och när vi kom hem så fikade vi och sen åkte jag och min sambo hem för att vila för vi var båda så trötta efter dagens bravader. Vädret har inte varit så värst bra, jag som hade hoppats på att det skulle bli fint väder så att jag och min sambo kan åka ut och cykla varje kväll, för det är så härligt och sen har man ju lagt på sig några kilon som man vill göra sig av med, inte för att man äter onyttigt men man rör sig alldeles för lite, så därför hade det ju varit bra om vädret kunde bli fint så att vi kan cykla varje kväll ute, nåja man ska inte gnälla man ska vara glad för att man är frisk i alla fall, det går ju att gå ner dom kilona igen som man har lagt på sig, jag har ju alltid tagit tillvara allting i det man äter, jag äter inga kakor och inget godis utan man äter nyttigt och tänker hela tiden på vad man äter men eftersom man har den benägenheten att kroppen tar upp all näring av det man äter och sen att man inte rör sig så mycket då tar man sig så lätt, men det ska bli ändring på det, bara vädret blir bra så ska vi ut och cykla. Det har inte blivit så värst mycket cykling här hemma på motionscykeln nu eftersom det inte är speciellt roligt att cykla inne när det nu inte är vinter och sen har jag en tendens till att bli fanatisk när det gäller cyklande och att gå ner, jag har ju haft ätstörningar en gång i tiden och det går inte bort utan det får man leva med och bara kunna kontrollera det, innan när jag cyklade på motionscykeln så blev det liksom bara det man tänkte på hela tiden, om min sambo frågade om vi skulle köra till mina svärföräldrar på fika så sa jag att nä jag ska cykla idag och hade man inte cyklat en dag, ja då fick man så dåligt samvete och mådde dåligt för det, men det blir en helt annan sak när man cyklar varje kväll på sommaren för då kommer man för det första någon stans och man ser allt det vackra runt omkring sig och får intrycken och dofter och så och man tänker inte på att man slår två flugor i en smäll och det blir inte det här fanatiska heller, men som sagt man ska inte klaga , när man väl har satt igång och börjat komma ut och cykla och när man sedan grillar och jag köper svensk sallad och så går man snart ner dom kilona som man har lagt på sig, vikten har alltid varit ett problem för mig, även om man alltid har tänkt på vad man äter och ätit nyttigt, det är så orättvist att en del inte går upp ett enda kilo utan håller sin vikt hela tiden, en annan tycker att det räcker att man tittar på något gott så går man upp. Dom som vräker i sig kakor och chips och godis dom får ju själva skylla sig att dom har gått upp men en annan som inte gör det och ändå tar sig, det tycker jag är orättvist men men.......

Hemma igen *ler*

Ja jag var ju hemma i måndags och tisdags, ja alltså jag kom hem på eftermiddagen idag och idag gjorde vi mest ärenden och så och jag handlade lite mat som vi behöver och så och igår så städade jag hela huset och vi fixade lite andra saker som behövde göras där hemma hos mor och far. På lördag så kommer mor och far hit för då är det ju finalen i melodifestivalen och då ska vi beställa kinamat och se på den så det ska bli kul. I morgon händer det inget särskilt vi ska bara ta det lugnt min sambo och jag. Jag hoppas på att det blir fint väder imorgon så att man kanske kan ut och cykla på kvällen, det hade ju varit härligt.

Åka och fika hos svärmor och svärfar



Ja snart ska vi åka och fika hos min svärmor och svärfar så det ska bli kul och vädret är soligt och fint idag och det är ju inte så dumt. Annars i morgon ska jag åka till mor och far igen och hjälpa dom där hemma så jag stannar över tills på tisdag, man hinner med att göra lite mer när man stannar över och sen är det ju roligt att träffa dom lite mer eftersom jag inte har lika nära till mina föräldrar som min sambo har. Annars idag så är det bara lugnt och vi ska bara softa ikväll

Idag har min bästa väninna namnsdag

Ja idag har det varit en lugn dag och vädret har väl inte varit så bra precis, det bara blåser hela tiden så det känns ju mer som om det var höst just nu, men förhoppningsvis så visar väl sig solen snart igen och man längtar ju efter värmen. I morgon fyller min kusin Joakim 15 år så då ska vi åka till Sjöbo och gratulera honom, så det ska bli kul. Ikväll har vi ätit ärtsoppa som min svärmor har gjort och det är jättegott med hemmagjord ärtsoppa mmm..... Jag vill passa på att gratulera min bästa väninna på namnsdagen Grattis Karina!!!! Nu ska jag gå och koka en kopp kaffe och sen när ishockeyn har varit så ska vi titta på film jag och min sambo, min sambo är intresserad av ishockey och jag tycker också att det är rätt roligt med hockey, i alla fall när det är sverige som spelar vilket det är idag. Nej ju suger det i kaffetarmen så nu får jag sätta på kaffet *ler*, ha en bra kväll!

Hemma igen *ler*

Ja igår eftermiddag så kom jag hem igen och det var skönt att vara här hemma igen, borta bra men hemma bäst som man säger, även om det var hemma hos mina föräldrar jag var, för jag hjälper dom en gång i veckan med lite saker som inte min mor kan göra nu när hon har ont i ryggen, det är jättekul att komma hem och träffa min mor och far och att hjälpa dom men sen när man väl kommer hem till min sambo och vår katt Kurre så är det ljuvligt *ler*. Jag har gått och blivit förkyld så man känner sig lite hängig idag och jag har tagit alvedon och vilat lite så vi får hoppas att förkylningen snart ger med sig för på fredag ska vi fira min kusin Joakim han fyller 15 år då. Annars så ska vi bara ta det lugnt i ikväll och koppla av. Jösses vad det blåser ute, det är rena rama stormen ute, jag tror inte att det har stormat så på länge. Nej, nu ska jag gå och vila mig igen för jag känner mig hängig av förkylningen men ha en bra dag allesammans.

Hem och hjälpa mor och far

Ja i morgon ska jag hem och hjälpa mor och far igen och jag sover över tills övermorgon så hinner jag göra lite mer än vad jag annars skulle göra och sen tycker mor och far att det är så roligt när jag kommer hem, okej visst kommer dom hit någon lördag då och då och när vi har fest och så men där är ju ändå en liten bit emellan här så man träffas inte så jätteofta men man pratar ju telefon varje dag, men det är ändå inte detsamma som att träffas riktigt och min sambo bor  ju bara 800 m från sina så vi bor ju nästan grannar med mina svärföräldrar, så han har ju nära och bra till sina och han ska hem och hjälpa dom lite i morgon, för dom orkar inte heller med allting som ska göras i trädgården och annat längre själva och det är ju självklart att man hjälper sina föräldrar när dom behöver det. Mor hämtar mig klockan 7.00 i morgon och sen åker vi till Gärsnäs och fikar och sitter där och myser en stund innan vi åker hem till mor och far och sen ska jag göra lite smått och gott där hemma som behöver göras, mor kan ju inte göra allting längre eftersom hon har så ont i ryggen och då får jag hjälpa henne med saker som dammsuga och andra saker som hon behöver ha hjälp med. Det ska i alla fall bli roligt att komma hem till österlen och hjälpa mor och far och sen åker jag hem igen på tisdag eftermiddag och då är det skönt att komma hem igen till min sambo och Kurre *ler* för visst tänker man på min sambo och Kurre när man lägger sig på kvällen och ska sova där hemma, jag brukar alltid ringa och höra hur det är med dom eller så ringer min sambo och hör hur det är och vad jag har gjort under dagen och jag undrar vad han har gjort under dagen *ler*. Nej nu är det dags att gå och natta sig för jag ska ju upp tidigt i morgon. Natti Natti!

Valborgsmässoafton

Ja igår var min svärmor och svärfar och min mor och far här på middag, vi hade det jättetrevligt och vi åt gott, min moster och hennes sambo kom tyvärr inte så det blev bara vi, men jösses vad tiden gick fort, rätt som det var så sa min svärmor oj, är klockan så mycket! Vi hade pratat och pratat och ätit och ätit och haft så trevligt att klockan bara hade rusat iväg och det var dags för att sätta på kaffet och sätta fram tårtan som var sååå smarrig *ler*, sedan fortsatte mina föräldrar och mina svärföräldrar att prata vid bordet och jag och min sambo gick in för att se en serie på science Fictionkanalen som vi brukar titta på och vi satt där och myste. Idag ska vi bara ta det lugnt och kanske ikväll att vi ger oss ut och cyklar, det beror lite på hur vädret är och hur min sambo känner sig för han är över och hjälper mina svärföräldrar att plantera kronärtskockor och lite annat smått och gott i grönsaksväg, det blir visst allt vanligare att man odlar grönsakerna själv eftersom priserna är svindyra på grönsaker och sen så slipper man ju alla gifter som finns i grönsakerna i affären, det har väl aldrig förr varit så inne med kolonier som det är nu *ler* och det är ju trevligt och ett bra nöje för folk i dagens samhälle då vi inte har så mycket pengar att göra någon semester av, det blir tillbaks till det gamla att man roar sig med enkla medel som picknick eller ut och cykla eller att man har en liten koloni som man är och myser vid, nåja i alla fall enkla men härliga nöjen *ler*. Nu är i alla fall våren här och den ljusa tiden är framför oss  och det är härligt.

RSS 2.0