Har varit en jättetrevlig helg

Ja det har verkligen varit en jättemysig helg och vi grillade igår och såg på melodifestivalen, jag hejade på Danmarks bidrag eller ja den är ju skriven av en svensk och blev nobbad av Christer Björkman men han har ju heller ingen smak så det var lika gott till honom att Danmark nu kom på fjärde plats och det hade den även gjort om svenskarna hade sjungit den men Christer Björkman envisas ju med att han vet bäst vilka låtar som ska gå vidare, ta bort honom istället! Jag tycker dock att den låten som vann med Lena alltså tysklands bidrag var häftig och bra men dock gillar jag Danmarks bidrag bäst ändå. Det var jättegott med grillat igår och till det hade vi god sås och pommes som jag hade friterat i vår fritös och sen så senare när dom röstade så hade vi kaffe och lite choklad till det, sedan sov mor och far över här och sedan idag så kom min svärmor och svärfar hit vi fikade och åt kakor som jag har bakat så det var trevligt. Det är så tråkigt väder ute det bara regnar och blåser så  det känns inte som att det är sommar precis men värmen kommer förhoppningsvis snart. Kram på er!

Kommer vid fyra tiden

Ja idag kommer mor och far vid fyratiden och då ska vi fika och sen stannar dom tills imorgon och då ska vi fika för det är ju morsdag och svärmor och svärfar kommer hit och dom kommer hit klockan fem eller sex ja där mellan någonstans svärmor ska ringa senare idag och säga exakt när det passade dom, mor och far ska ju sova över tills i morgon här så det kvittar ju när för dom och det är ju här vi ska vara så.... Ikväll får vi se vem som vinner hela melodifestivalen och jag hejar på Danmark, jag har satt in en länk på mitt förra blogginlägg där ni kan höra låten, jag ska se om jag hittar en bättre länk där ljudet är högre för det är lite lågt där, låten gör sig bäst när det är lite högre ljud på den, men jag kunde bara hitta den länken då men ska se om jag hittar en som är bättre, i alla fall så är det en svensk som har gjort låten och den har fastnat i mitt huvud den är bara såååå bra så det blir nog min sommarlåt tror jag *ler*. Hoppas att vädret blir hyffsat idag för vi ska ju grilla och vi ska ha pommes till som jag ska fritera i vår fritös och vi ska göra god grillsås till mmm.... gött. Ha nu en riktigt trevlig helg!http://www.youtube.com/watch?v=bPzXy-iHVgA HÄr har jag nu hittat en bättre version där en verkligen gör sig låten lyssna och njut och säg vad ni tycker.

Min kusin är här nu *ler*

Ja nu är min kusin Joakim här och vi sitter alla tre vid datorerna just nu, jag sitter och kollar läget på facebook och spelar spel på facebook, kollar läget på Tradera och skriver inlägg på min blogg *ler*, de andra två sitter och spelar spel men dock inte på Facebook. Annars ikväll har det varit trevligt min moster och hennes sambo var här innan idag och vi beställde pizza och såg på en bra skräckfilm, det var verkligen så att man hoppade till mellan varven, men så ska det ju vara om det är en riktigt bra skräckfilm. I morgon kommer mor och far hit och då börjar vi med att fika, dom kommer någon gång på eftermiddagen men mor ska ringa när dom är på väg så att jag kan ha kaffet klart tills dom kommer hit och sen på kvällen ska vi grilla, vi har redan lagt köttet i marinad så att det ska ligga och gotta till sig över natten och imorgon ska mor och far och jag se på finalen i melodifestivalen och jag hejar på Danmarks bidrag för den är bara så bra tycker jag men det var synd att Anna Bergendahl inte gick vidare, för er som inte har hört det danska bidraget så kommer det här:http://svt.se/2.129716/1.1946099/chanee_och_n_evergreen_danmark?lid=puff_1939012&lpos=lasMer


Min kusin kommer hit idag

Ja min moster ringde precis och undrade om det gick bra att Patrik och hon kommer med Joakim min kusin ikväll klockan fem och det går ju jättebra och om vi kunde beställa pizza och äta här och det går hur bra som helst ju så ikväll ska vi äta pizza och ha fredagsmys och där är alltid någon bra film som vi kan titta på så det blir kul! Annars så är det jättetråkigt väder ute idag, det är kallt och ruggigt och det regnar hela tiden usch och fy, man undrar ju när värmen ska komma, men det blir väl som vanligt att värmen först kommer efter midsommar. Ha nu en riktigt trevlig och mysig fredagskväll och kram på er!

Mor och far sover över här i helgen

Ja jag pratade med mor igår och vi bestämde att för att vi ska kunna dricka lite gott vin till maten så kan dom ju sova över tills på söndag och då är det ju morsdag och då kan vi fira morsdag här hemma och att svärmor och svärfar kommer hit på fika så kan vi allihopa träffas på söndag här och ha trevligt och fika, det tyckte mor var en jättebra idé så dom ska ta med sig täcken och kuddar och så stannar dom över från lördag till söndag här och min kusin Joakim kommer ju hit på fredag så han kommer också att vara här, fast det blir nog bara mor och far och jag som ser på melodifestivalen för varkens min kusin Joakim eller min sambo gillar att se på melodifestivalen utan dom kommer att sitta vid datorerna och spela spel men det gör ju inget *ler*. Vi får se om det är väder så att vi kan grilla annars så får vi göra thaigrytan istället och det är ju lika gott det, men har vi tur så kan vi grilla som vi hade tänkt oss, men det är klart skulle det regna så är det inte så lyckat att grilla precis så vi får väl se vad det blir till kvällsmat på lördag *ler*.

Ikväll är det andra uttagningen tills finalen på lördag och ikväll ska Anna Bergendahl vara med

Ja ikväll klockan 21.00 på ettan går andra uttagningen till finalen på lördag och ikväll ska Anna Bergendahl vara med så håll tummarna för att hon går vidare till finalen på lördag. Ikväll ska vi ha potatisgratäng och hamburgare till det så det ska bli gott men först ska vi ha en fika och en fralla när min sambo snart kommer hem och sen ska jag börja fixa kvällsmaten. Bilden på Anna är tagen från hennes officiella hemsida och är ni intresserade så kommer adressen till henne här:http://anna-bergendahl.se/

Mitt nya favoritchoklad



Ja mitt nya favoritchoklad från Marlabou är Polka och ja jag var skeptisk mot det i början för jag gillar inte polkagrisar annars men just denna kombinationen av choklad och polkasmak är helt fantastisk så den måste ni bara prova, annars så är min favorit Marlabous med nötter men nu har jag fått ännu en favorit och det är denna Polka, varför inte handla in detta helt underbara choklad och unna er i helgen till melodifestivalen, nu ska jag göra lite kaffe för när som helst kommer min sambo hem tjingeling pling!

Idag är det mysdag för mig och min sambo



Ja idag är min sambo hemma, han jobbar inte idag så det är skönt att vi kan bara mysa och ha det skönt idag, kanske min sambo ska över till mina svärföräldrar och sätta jordärtskockar senare idag men det tar ju inte så lång tid, själv tvättar jag och det börjar minska på tvätthögen nu som tur är *ler*. Ikväll vet jag inte vad vi ska ha till kvällsmat, det blir i alla fall potatisgratäng och sen får jag upp i frysen och se vad där är för något som vi kan ha till den. Solen skiner idag men det är kallt som attans ute, jag bara längtar tills värmen kommer och man kan sitta ute med bara shorts och t-shirt. Ni som är Rod Stewart fans kan nu göra ett klipp inne på Tradera där är två pärmar med gamla urklipp med Rod Stewart som kommer hit till sverige i sommar och där är urklipp på båda sidorna av pappskivan som det sitter på och där är många sidor i varje pärm plus att där även är en Rod Stewart bok som bara handlar om honom gå in på länken och titta om det är något eller tipsa någon som ni vet är ett stort Rod Stewart fan. Kram på er!http://www.tradera.com/Rod-Stewart-EN-BOK-ochTVA-ALBUM-auktion_292405_113386266

Nu skiner solen lite

Ja just nu så skiner solen här ute även om det blåser som bara den men att det blåser gör inget bara att solen visar sig är skönt tycker jag. Jag har precis pratat med min mor och vi bestämde att dom ska sova över från lördag till söndag och på söndag är det ju mors dag och då hade vi tänkt åka över till min svärmor och svärfar och fira morsdagen där allihopa, mor och far tycker att det är roligt att umgås och prata med svärmor och svärfar och dom går så bra ihop och det är jag glad för och dom har jätteroligt tillsammans när vi träffas och det blir ganska ofta kan jag säga *ler*, vi ska bara inte tala om hur mycket de pratar hehe! Klockan fyra slutar min sambo idag och då ska jag ha fikat färdigt här hemma.  I morgon ska inte min sambo jobba så då har vi en ledig dag tillsammans, min sambo jobbar ju inte varje dag utan det beror på helt och hållet hur mycket dom har att göra där men alla dagar i veckan utom onsdagen brukar han jobba, sen kan det skifta förstås om dom nu skulle behöva hjälp en onsdag så rycker han ju in förstås. Nej nu ska jag gå och lägga ut dom nya mattorna i köket som jag fick av mor när jag var hemma så blir köket sommarfint *ler*.

Min kusin kommer nog också till helgen

Ja igår så pratade min sambo med min kusin Joakim och han ville visst komma till oss på fredag så då kommer han också till att vara här när vi grillar och ser på melodifestivalen så det är roligt, mor och far kommer ju hit på lördag eftermiddag och sen ska dom vara här på kvällen och vi ska grilla och se på melodifestivalen så det ska bli jätteroligt. Ikväll blir det pannkakor till kvällsmat och jag har prinskorvar kvar som blev över sedan igår så det ska vi ha till och det är ju gott, annars så håller jag på och tvättar för fullt, det har samlat sig en hel del tvätt som jag får ta itu med nu *ler*, hej svej på er!

lite reklam *ler*

Ja jag har ju börjat gilla att baka vilket jag inte har gjort tidigare så en dag så såg jag en ny tidning i affären som handlade om just bakning och jättefina recept i den så nu vill jag tipsa alla som gillar att baka och att baka både lättare och lite svårare kakor för i denna tidningen finns det blandat allt ifrån bakning i ugnspanna vilket är enkelt och svårare bakverk så det är blandat en superdupertidning för dom som gillar att baka *ler*. Annars så har jag dammsugat idag och tvättat och bytt sängkläder och till kvällsmat blev det pannkakor som min svärmor har gjort idag och sedan stekte jag prinskorvar till det så det var gott. På lördag kommer min mor och far hit och vi ska se på melodifestivalen och grilla gott kött och ha pommes till det och sen gör vi en god grillsås på creme fraiche och lite kryddor som är jättegott till grillat så det ska bli kul, dom kommer på eftermiddagen så kan vi fika först och sen äter vi inte förräns melodifestivalen. Min sambo är inte så mycket för melodifestivalen så han kommer nog mest att sitta vid datorn när melodifestivalen går, möjligtvis så sticker han in huvudet och tittar om det är något särskilt som han är nyfiken på eller om det låter för jävligt så vill han se vem det är som sjunger eller titta hur dom ser ut om vi kommenterar att han eller hon ser ju för jävlig ut *ler*. Annars så trivs han bäst framför grillen för han är en mästare på att grilla och sen blir det att han sitter vid datorn och hör våra kommentarer om melodierna och han hör ju hur dom låter så då brukar han kommentera inifrån datarummet att den låten låter ju för jävlig hehe! Vädret är inte så uppmuntrande idag det är regnigt och mulet men å andra sidan föredrar jag att vädret är så här som det är idag än att det är jättekvavt vilket det har varit i helgen. Nej, nu är det dax för en kopp kaffe och sen ska jag kolla läget lite på facebook och spela lite spel där inne, tjingeling pling på er!

Så var man hemma igen

Ja igår kom jag hem igen och bara en liten stund efter att jag kommit hem så kom även min sambo hem från det militära och han hade haft roligt men det var jobbigt så han var jättetrött och vi åt lite och sen gick vi både och lade oss och sen somnade vi och sov ändå tills nu på morgonen, som tur var så skulle inte min sambo börja jobba förräns klockan tio idag så det var ju bra. Annars så ska jag dammsuga idag lite och byta sängkläder och tvätta, det är rätt väder för det idag också för det är lite svalare idag än vad det var i helgen, man kunde ju inte sova i helgen pga den kvava värmen och inatt så fick vi ha fönstret öppet här hemma men det brukar vi i och för sig ha alltid under sommartid.

Hemma hos mor och far denna helgen

Ja denna helgen skulle min sambo på militärt FBU så han har varit på militärövningar från fredagen tills nu idag söndag och kommer hem senare idag, så jag har varit hemma hos mor och far på österlen och hjälpt mor för hon har så himla ont i ryggen och det strålar ut i benet så jag har dammsugat och gjort allting sånt som hon inte orkar med nu när hon har så ont, hon ska på behandling och få någon slags röntgen, hon har varit på andra röntgen innan men detta var visst något annat där dom sprutar in något i ryggen och sedan röntgar, det är visst tal om att mor ska bli sjukpensionerad för hon kan ju inte jobba så ont hon har, hon kan ju knappt köra bil utan far får köra oftast, men som tur är så har hon värktabletterna men sen får hon ju ont i magen av dom så det är upp och ner med det. Jag har dammsugat och lagat mat och tvättat och så nu när jag har varit hemma, man försöker ju hjälpa till så mycket man kan, inte roligt när ens föräldrar blir dåliga och mår dåligt, för då mår man ju inte själv bra heller. Min far var dålig i början av året då han ju höll på att stryka med han fick proppar i lungorna men som tur var så klarade han sig och nu mår han bra och är kry och pigg men nu är det istället mor som har jätteont i ryggen och det strålar ner i benet och någon operation är det ju inte tal om för dom misslyckas hela tiden med sånt och då kan man ju bli förlamad nä hon får leva med smärtan men ta sina tabletter, men det går upp och ner med smärtan, vissa dagar är hon lite bättre än andra så det går upp och ner med det, sist hon var inne på sjukhuset nu så skulle dom göra den där skiktröntgen tror jag att det heter och det hade dom ju bestämt förra gången men nu när mor kom in och var inställd på det ja då hade dom glömt bort att dom redan hade bestämt att dom skulle göra den där röntgen och det blev inget av med det då utan nu får hon vänta tre veckor till minst innan det blir någon röntgen, man undrar ju om dom inte har någon koll alls på någonting på sjukhusen längre. Nåja idag ska jag åka hem till min sambo och vår katt Kurre som ju varit ensam hemma nu  men svärmor och svärfar har varit hemma varje dag hos honom och gett honom extra lyxig mat i små burkar och torrfoder vid sidan om till det så han har ju haft det bra hela tiden, skönt att dom bor så nära att dom kan åka och titta till honom varje dag och ibland har dom åkt dit flera gånger om dagen så det är ju tryggt att veta. Nej nu måste jag göra i ordning lite frukost till mor och far och mig tjingeling pling på er!

Solen skiner idag *ler*

Ja idag visar sig solen och det är härligt *ler* det piggar alltid upp och sen är det fredag, fredagsmyys. Annars så har jag tvättat och dammsugat och just nu sitter jag och väntar på att min sambo ska komma hem så att vi kan fika, jag tror visst att han slutar vid tretiden idag, det är inte alla dagar som han jobbar heltid eftersom han jobbar efter hur mycket dom har att göra just nu, men kanske han får mera senare. Nej nu ska jag gå och förbereda en fika så att det är klart tills min käre sambo kommer hem. Ha det gott allihopa och trevlig helg!

Nu har min sambo fixat min dator

Ja nu har min sambo fixat min dator igen så det är skönt, men som sagt akta er för länkar som dom sprider på facebook dom har satt dit en kompis foto till länken så att ni ska tro att det är den personen som har skickat det till er men det är det inte utan det är bluff och sen får ni virus i er dator, jag kommer att vara extra noga med att inte öppna sådana länkar och sånt som skickas där nu pga det. Det är så fult att dom gör så, min sambo sa att ibland gör dom sånt för att folk ska skaffa virusskydd på sin dator men jag tycker att man gör inte så ändå. Det är tråkigt väder idag igen usch och fy vad trist inget vidare hoppas på att solen ska komma fram snart och ge oss lite värme, dom har ju lovat värme i helgen så vi får väl  se hur det blir med det, hade ju inte varit så dumt *ler*. Ha det gott allihopa!

Skit också

Ja idag fick jag virus i min dator på Facebook där var någon som hade satt en länk och en person som jag känner framför så att det såg ut som att den personen skickade en länk till mig och då tror man ju att det är något som är okej men det var det som sagt inte så öppna inte en länk även om det står att det är någon som ni känner som har skickat det för det är inte dom som har skickat det, det är någon som luras för att man ska få virus i sin dator, jag förstår inte att folk inte har bättre saker för sig än att hitta på sånt skit, så just nu sitter min sambo och fixar min dator och gör den fri från virus och jag sitter vid vår laptop så det är ingen risk med virus nu eftersom jag aktar mig väldigt noga hädanefter vad jag öppnar. Det värsta med det hela var att jag tydligen har skickat vidare virus till andra utan att veta om det själv för har man väl fått det i datorn sedan så skickar den vidare det till andra och låter det se ut som att det är jag som har skickat det, blir så förbannad på sånt skit, så har ni fått det av mig så är det inte  meningen och inte mitt fel från början eftersom man har blivit lurad.

klippningen

Ja klippningen blev bra och jag har försökt att ta foton på mig själv för att ni ska få se hur frisyren blev men det blir aldrig riktigt bra när man själv tar men ni får ändå en uppfattning om hur frisyren ser ut och jag tycker att det blev riktigt bra.

Nyklippt och fin

Ja nu har jag varit och klippt mig och det blev jättebra, så skönt att vara nyklippt och fin igen. Annars så har jag tvättat idag och jag tvättade min sambos jobbskjorta som han har på jobbet, han har bara en skjorta än så länge, dom har lovat att ta in fler men dom görs ju i Kina så där är bara skjortor än så länge till småfolk men som sagt det ska komma in normala skjortor för man får ju i stort sett tvätta skjortan varje dag eftersom man blir svettig när man arbetar för fullt och det sliter ju å andra sidan också på skjortan så det borde ju inte vara så svårt tycker man för dom att skaffa fler skjortor men vi får väl se om dom har skaffat några nya nu snart. Jag tvättade skortan och strök den för det värsta jag vet är när man kommer i skrynklig skjorta likadant när jag har tvättat min sambos jobbebyxor så stryker jag dom också, det ska vara stil på det hela och särskilt då när man jobbar i livsmedelsaffär, ja även annars men det är ännu viktigare att man är snygg och ser proper ut när man jobbar i en affär, jag menar hade han kommit i skrynklig skjorta och skrynkliga byxor så hade ju folk undrat kan inte hans sambo stryka skjortan och byxorna? Jag har å andra sidan alltid tyckt att det var roligt att stryka precis som min mormor så mig gör det inget att jag tvättar skjortan nästan varje dag och stryker den men som sagt man måste ju ha mer än en skjorta så nu får dom sätta fart och skaffa in fler tycker jag.

Idag är det klippning på G

Ja idag ska jag följa med svärmor och svärfar där dom klipper sig så det ska bli spännande att klippa sig hos henne, jag har foton med mig hur jag vill ha det och det är ju en helt vanlig enkel 60-tals frisyr som jag vill ha och som jag alltid har haft under alla åren men jag trivs i den, ni vet lite polisonger och lång nacke så att man kan sätta lite gelé i det och fixa till det lite extra om man ska på fest eller så och då brukar jag göra en liten ankstjärt med värmetången och sen vill ja ha inte alltför kort framme så att jag kan även där sätta i lite gelé och föna upp det lite fluffigt eller ja hur man nu vill ha det för man kan fixa lite olika frisyrer av denna korta frisyr om man inte klipper det för kort upptill, kanske snedlugg eller ja man kan fixa till det lite som man vill, fast för det mesta brukar jag bara föna upp det så att det blir liv i det och så att polisongerna syns vid sidorna lite en sextitalsfrisyr som Siw Malmkvist hade på 60-talet och alla dom andra som Lill-Babs och dom. Idag är det mulet och grått igen och det regnar usch när ska det bli sol och värme? Jag längtar tills den 11-13 juni för då ska mor och far komma hit och vi ska gå på Skurups marknad, det är en väldigt trevlig marknad för dom som inte har varit på den, det är nyttiga saker där och trevliga och inte alls tingel tangel, jovisst lite sånt finns det ju men inte så som man säger Kiviks marknad för där tycker jag att det bara är tingel tangel så för det mesta blir det bara att vi tar på Skurups och på Sjöbos marknad det är lagom marknader tycker vi. Nu ska jag göra en kopp kaffe och ta en rostad macka och bara njuta av morgonen, morgonstund har guld i mun brukar man ju säga och det blir ju vad man själv gör det till så nu ska jag ha en mysstund med en kopp kaffe och Kurre som sitter på stolen bredvid mig och rätt som det är så slinker det ner en skinkskiva till Kurre hehe! Tjingling pling!

Solen visar sig lite idag

Ja solen tittar fram lite idag och det är ju aldrig fel, men man är ju lite avis på dom i Haparanda som har haft 27 grader mummel mummel.... *ler*. Annars så är det ny vecka och ikväll ska vi ha nypotatis och stekt fläsk och grädde och salt på det, det är min sambos favoriträtt och visst är det gott med fläsk och potatis inte dumt alls och sen var det länge sedan som vi hade det nu så då är det ju extra gott. Ikväll kommer det en intervju med Prinsessan Victoria och Daniel som handlar om inför bröllopet det kommer klockan åtta, jag vet ej vilken kanal riktigt men jag tror att det var på fyran, ska kolla upp det mera för det är tydligen inlagt nu för det står ej i min Se o Hör ja ni vet dom har ju tevebilaga för hela veckan där och där står inget om denna intervjun så det måste vara inlagt nu, men tittar man på tevesidan så på internet så bör där ju stå idag på vilken kanal det går så jag ska kolla det, det är i alla fall den 19 juni som dom ska gifta sig, så då ska jag se på bröllopet *ler*. Min sambo började jobba klockan tio idag så han kommer inte hem förräns klockan fem idag men tiden går fort så snart går tiden så att han är hemma och då ska vi ha det mysigt, själv så går man och slänger i tvättmaskinen och plockar undan och lite så, igår städade jag hela huset så nu är här fint igen och det känns skönt. Nej nu ska jag gå och göra en fika till mig och ta en franskbrödbulle, vilket blir det första jag äter idag för jag har inte blivit färdig till att äta innan, har haft lite annat att göra här hemma innan och då tänker man inte på att man behöver äta, men nu känner jag att det är dags att slänga ner något i kistan tjingeling pling! Ps jag har kollat upp det nu och det är på fyran klockan åtta som det är en bröllopsintervju med prinsessan Victoria och Daniel ikväll.

ska dammsuga idag

Ja idag ska jag dammsuga för det behövs idag här, eftersom vi har vår kära katt här så blir det ju lite dammråttor i hörnorna men dom slukar dammsugaren fort upp *ler*. Så orättvist det har varit nu dessa dagarna, här har det regnat och varit skitväder och sen i Haparanda så har det varit 27 grader och här bara 8 grader fy vad orättvist *Ler*, man längtar ju verkligen efter sol och värme nu, det känns inte som att det är sommar i alla fall, inte i nuläget. Nu i veckan ska jag klippa mig så det ska bli skönt, jag ska följa med svärmor och svärfar till där dom klipper sig och svärmor är alltid så fint klippt och dessutom så blir det mycket billigare också och dom pengarna kan man ju lägga på annat så det är ju kanon. Ha det gott allihopa och deppa inte ihop pga vädret solen kommer nog snart *ler*.

Idag ÄR det fredag *ler*



Ja igår fick jag för mig att det var fredag och skrev det i min blogg men det är ju idag som det är fredag, hehe, man har dåligt koll på dagarna *ler*, nåja det var ju helg igår men dock torsdag men jag hade som sagt fått för mig att det var fredag, men idag är det dock fredag och nu ska jag snart se på Talang. På midsommarafton kommer även min mormor hit och firar med oss så det ska bli roligt, ja jag skrev ju om att jag och min svärmor hade pratat om att vi skulle fira midsommarafton hemma hos dom med mor och far och mormor, andra år så har mormor inte orkat vara med och fira men i år så ville hon vara med och fira och det är ju jätteroligt. Mor och far och mormor kommer att sova över hemma hos oss och då sover jag och min sambo i min svärmor och svärfars husvagn för mormor och mor har dåliga ryggar och behöver sova i en riktig säng så dom två får sova i vår stora säng medans far min får sova i soffan och det går ju bra *ler*. Nej, nu ska jag så och sätta igång teven och se på Talang och sedan ska vi äta pannkakor som svärmor har gjort till oss mums! Trevlig helg!


Måtte han åka in nu

Ja jag hörde precis att dom har tagit mordbrännaren så han sitter visst i förhör just nu men sen är ju frågan om dom kan sätta dit honom, men man hoppas juhttp://www.aftonbladet.se/nyheter/article7123803.ab på att dom äntligen gör det.

Nu får det väl ändå vara nog!





Ja den där mordbrännaren som härjar på österlen har slagit till igen och denna gången är det i Hammenhög och kyrkan blev rökskadad men klarade sig för övrigt, värre var det med kaffestugan som ligger mitt emot Hammenhögsfrö, jag fattar inte att dom inte kan sätta dit honom, där är ju många solklara fall men nä det går inte att sätta dit honom för dom måste i stort sett se honom när han sätter fyr på kåken innan dom kan ta honom, det är vansinne, han ska få bränna ner hela österlen tydligen.

Så var det fredag *ler*

Ja idag är det fredag igen, och ikväll är det Talang och då får vi se vilka som går vidare i tävlingen, för nu ska det ju gallras ut av deltagarna ännu mer. Annars så jobbar min sambo idag tills klockan ett i affären och dom skulle visst ha lite jippo i affären idag med kaffebjudning och lite roligt för barnen och så, det brukar dom ha när det är lite helgdagar och det är ju alltid trevligt, här är det den där veckan på gång igen så det är sådär men det går an ändå eller som sagt det får gå *ler*. I morgon ska jag och min sambo bara slappa och ta det lugnt och  mysa och se på någon bra film och äta något gott så det ska bli skönt, ikväll har jag faktiskt inte tänkt på vad vi ska ha till kvällsmat men jag får väl se vad jag kan fixa till ikväll *ler*. Svärmor och jag pratade om midsommar så vi och mina föräldrar ska vara hemma hos dom på midsommarafton och vi ska ta lite av varje med oss lite knytegille som man säger och det är bäst tycker jag, det ska inte vara några märkvärdigheter så det blir lite olika sorters sill och kokta ägg och ja jag gör nog en Janssons Frestelse och ja vi får se vad vi plockar ihop för något lite lax också kanske *ler*. Det känns i alla fall härligt att sommaren är på väg även om det nu dessa dagar har regnat och varit lite trist väder så går det åt rätt håll i alla fall och det är härligt. Trevlig helg på er allihopa!

Gjorde nya bullar igårkväll



Ja eftersom de andra
franskbrödbullarna har gått åt som bara den så gjorde jag nya igår och lade i frysen så nu är där gott om bullar igen, härligt att ha färska nybakade bullar att ta upp till fikat och frukosten *ler*. Ikväll är det uttagningen av talang finalisterna så det ska bli roligt att se vilka som kommer att komma med i slutändan. Annars så ska jag göra en ris och skinklåda idag med bernaissås till kvällsmat, det är praktiskt och gott och sen så har vi mat i morgon också bara till att värma i ugnen. Talang kommer klockan åtta ikväll på fyran så glöm inte det tjingeling pling!

Har firat min kusin Joakim idag

Ja vi har varit och firat min kusin Joakim idag som fyller 16 år och vi hade gjort en stor fin tårta till honom och jag hade bakat två drömtårtor också till honom sedan fick han även en snygg t-tröja och en musmatta av oss så han blev jätteglad alla tyckte att tårtan var jättegod och det var ju roligt *ler* och den blev jättefin också.

Uppskattade bullar

Ja när mor och far var här så fikade vi och dom åt franskbrödbullarna och dom tyckte att bullarna var jättegoda och dom fick även bullar med sig hem, senare på dagen så fikade vi och då fick dom smaka alla goda kakorna som jag har gjort och dom tyckte också att dom var goda så det var roligt, dom fick lite kakor med sig hem också då jag ju vet att min far är tokig i kakor, min mor gillar också kakor men inte lika mycket som min far *ler*. På lördag fyller min kusin Joakim 16 år så då ska vi åka till Sjöbo och gratulera honom, jag har bakat drömtårta som jag ska ha med mig till honom men vi har köpt present också förstås. Nej nu känner jag att det drar i tittorna så nu är det dags att lägga sig, godnatt allihopa!

Imorgon kommer mor och far hit på fika

Ja imorgon kommer mor och far hit på fika och då ska vi börja med att äta franskbrödbullarna som jag bakade idag och sen ska dom få smaka alla dom andra kakorna senare på dagen när vi fikar igen, idag bakade jag även en ny sorts muffins med äppelmos inuti och dom blev kanongoda så dom ska dom också få smaka. Nu är jag trött och ska bara sitta och slöa framför datorn en stund, annars så blev det pizza till kvällsmat idag, ja det blev sån pizza som man köper i paket och värmer, vi hade det i boxen så det fick bli det till kvällsmat idag och det gick ju bra. Ni vet dom bullarna jag bakade idag dom tog jag ju foto på och satte in bilder på dom på facebook och det roligar var att där var en av mina vänner där som ville ha receptet så han fick det naturligtvis, roligt för det är bevis på att han tyckte att dom såg goda ut. Nej nu ska jag upp och hämta bullarna och kakorna i frysen så att dom hinner tina upp tills imorgon då mor och far kommer, ska bli så roligt att bjuda på alla dom goda bakverken jag har gjort *ler*. Ha det gott allihopa!

nybakade franskbrödbullar till kaffet

Ja idag hade jag helt nybakade franskbrödbullar färdiga till kaffet när min sambo kom hem från jobbet och dom blev jättegoda, annars så har jag inte gjort så mycket annat idag bara tagit det lugnt, jag ska upp och titta vad vi ska ha till kvällsmat sen. Tjingeling så länge.

Dammsugat idag och bakat cocoskakor och drömtårta

Ja idag har jag dammsugat hela huset och bakat mitt livs första drömtårta och cocoskakor, nu har jag snart fyllat hela frysen med olika sorters kakor, men det är bra att han är far och mor kommer på besök för far ÄLSKAR kakor hehe, så han blev glad när han hörde att jag hade börjat baka en massa kakor *ler*. Idag blev det potatisgratäng och hamurgarbiffar till kvällsmat det var gött, i morgon jobbar min sambo bara till klockan två så det är skönt att han kommer hem tidigare i morgon. Nej nu ska jag gå och sätta på en kanna kaffe och sen ska min sambo få smaka min drömtårta. Ha det gott allihopa!

Min livs första rulltårta *ler*

Ja idag när min sambo var hemma hos sin mor och far och hjälpte dom lite så fick jag för mig att jag skulle försöka göra min livs första rulltårta med äppelmos så som min mormor alltid har gjort det och det gick jättebra *ler* så jag är så stolt över att ha gjort den och god blev den också så nu har jag fryst den och det ska bli kul att kunna bjuda på alla goda kakor som jag har gjort när mor och far kommer och när svärmor och svärfar kommer och även andra som vi känner. Ikväll ska jag steka falukorv i små bitar och koka pasta till det, det är gott.

bakat idag igen hehe!

Ja jag får väl erkänna att jag har aldrig riktigt fårstått mig på vad det var som var så roligt med att baka innan, min bästa väninna bakar ju ofta och jag har inte varit så mycket för att baka innan men nu förstår jag vad hon menar med att det är så roligt med att baka *ler*, för när man väl har börjat sen är det ju svårt att sluta någon slags bakmani hihi! Idag har jag först bakat en omgång av matbullarna som ni såg i förra inlägget och sedan har jag bakat en sockerkaka som blev jättefin. Min svärmor och svärfar tyckte att matbullarna och muffinsen var jättegoda igår och svärmor tyckte så mycket om bullarna att hon ville ha receptet på dom och då var dom ju riktigt goda gott betyg *ler*.

RSS 2.0