Imorgon kommer min kusin hit och har med sig sin kompis Kevin

Ja imorgon kommer min kusin Joakim och hans kompis Kevin hit, Joakim har berättat hur roligt han har det när han kommer hit och hur god mat han får så Kevin ville också komma och frågade Joakim om han ville höra om han också fick komma hit och det är ju självklart, roligt att dom båda två vill komma hit och vi har bestämt att vi ska grilla första kvällen så vi hoppas att vädret håller i sig. Pågarna ska spela dataspel och sen blir det att vi äter gott och ser på en ny bra film som vi har. Annars så har jag tvättat och hängt ut tvätten på tvättlinan där ute precis och mer tvätt har jag i maskinen, jag har även dammsugat hela huset och gjort fint här hemma och diskat så det har blivit lite av varje. Vädret kan man inte klaga på idag, det är nästan så att det är för varmt istället, men det är ju härligt att solen skiner och att värmen är här. Det man måste tänka på som man oftast glömmer bort är att dricka mycket nu när det är så varmt. Nej nu ska jag gå och ta ut tvätten och hänga ut en omgång till tjingeling!!!

Härlig midsommarafton

Ja vi hade en jättetrevlig och härlig midsommarafton och vi åt gott med sill och nubbe och sen fick vi rabarberpaj och vaniljsås och sist sent på kvällen så var det kaffe och budapestrulle och vi hade jätteroligt och pratade en massa och sen sov mor och far över hos oss så dom har nästan precis åkt hem. Dom tyckte att det hade varit jätteroligt och sen att dom kunde sova över hos oss var ju också jättebra tyckte dom och det är självklart att dom får göra det, desto roligare också ju *ler*. Det blev sent igår vilket tyder på att vi hade jätteroligt klockan var ett när vi åkte hem här. Idag blir det en lugn dag så det är skönt det också, ha det gott allesammans!!

I morgon är det midsommarafton *ler*



Ja imorgon är det midsommarafton och då ska vi fira hemma hos min svärmor och svärfar och min mor och far kommer också och sen ska dom sova över här hos oss tills midsommardagen så det ska bli kul. Mormor kommer inte för hon orkar inte, annars så var det ju tänkt att hon också skulle komma hit och fira men hon var nöjd och fira hemma hos sig själv om hon bara hade god mat hemma och det är ju klart att vi ordnar det och man förstår också mormor att hon inte orkar åka iväg på samma sätt som förr i tiden. Mor och far kommer nog lite innan på dagen så att vi först kan ta en fika här hemma, jag ska prata lite med mor om det ikväll och sen äter vi ju sill hemma hos svärmor och svärfar men min sambo äter ju inte sill och inte fisk över huvud taget så han ska äta grillat istället, sen blir det nog någon smarrig efterrätt som budapesttårta eller rabarberpaj eller liknande och det är ju inte så dumt, det skulle svärmor fixa. Det är jättefint väder idag och det hoppas vi på att det blir i morgon också, i morgon ska vi också fira min sambos födelsedag för min mor och far kunde inte komma när han fyllde år den 23:e och sen hade inte min mor hunnit fixa hans födelsedagspresent heller men det har hon fixat idag så han kommer att få den i morgon *ler*. Glad Midsommar på er!!!!

Vilket tal Daniel höll, så fint *ler*



Ja vilket tal Daniel höll på slottet på middagen där var både humor och kärlek och avslöjande av personliga saker som att victoria hade skrivit 30 brev till honom ett för varje dag då hon skulle vara borta så fint och kärleksfullt, det talar ju om allting om hur deras kärlek är och hur stark den är. Daniels tal var bättre än både kungens och Daniels fars och han har fått mycket bra kritik för talet och så gulligt när han gång på gång tittar på Victoria och smeker henne ömt på kinden vilket han gör lite då och då, för er som inte har sett talet så skickar jag länken här till er och det är textat också så att ni kan följa med riktigt, jag retar mig så på att dom inte hade tagit med Daniels hela tal när dom visade dom samlade godbitarna från bröllopet för hans tal var ju det bästa, dom hade bara klippt lite här och där för att spara tid, kungens tal och Daniels tal var med i helhet men inte Daniels tal och det var dåligt tycker jag, men som sagt här kommer hela talet för er som inte såg det på teven vilket jag gjorde *ler*.http://www.youtube.com/watch?v=SEqXISc--xo&feature=popular

Ny har dom fått varandra *ler*

Ja nu har dom fått varandra Victoria har fått sin prins och det var så fint och det är inte slut ännu utan nu ska vi följa dom hela festen och se dom dansa brudvalsen klockan tolv sedan så bär det av för dom på bröllopsresa efter tolvslaget och då får dom äntligen vara ifred, men ett underbart härligt bröllop och där var så många människor ute en halv miljon var ute och det är inte illa.


Bröllopsyra *ler*




Ja idag gifter sig Vicktoria med sin Daniel Westling och jag är så glad för hennes skull att hon har fått gifta sig med en helt vanlig kille som hon älskar, många tycker inte om bröllopet men jag gläds för hennes skull att hon får den hon vill ha, det tycker jag att hon är värd för hon är en så sprudlande glad tjej och bjuder på sig själv, jag har alltid tyckt om Victoria och hennes glada sätt och spontana sätt mot alla och hennes humor så jag kommer att följa hela hennes stora dag med glädje framför teven idag, Grattis Victoria och Daniel och Lycka till i livet!!!!!

Vilken gormé middag



Ja idag var det sista dagen som min sambo jobbade i affären för sen ska dom ha in unga arbetare nu under sommaren för dom är ju billigare att ha då, men till hösten kan han få jobb igen där och det är ju bra det. Ikväll har vi ätit gott kött och pommes till det och bernaissås så det var mumma för gommen *ler*. Annars så har det varit lugnt idag, inte så fint väder idag som dom andra dagarna men värmen kommer väl igen får vi hoppas. Jag hoppas att det blir fint väder när min sambo fyller år  för det hade varit härligt att kunna sitta ute och äta. Jag ska snart gå och göra en kopp kaffe till oss och sen blir det väl att vi kryper upp i soffan och ser på NCIS för den serien är bara sååå bra. Tjingeling pling på er!

Det blir visst pizza idag *ler*

Ja min sambo ringde precis och sa att han hade beställt pizza till oss ikväll och att han snart skulle hämta dom, han kommer ju direkt från jobbet och det är inte dumt med pizza *ler*. Annars så har det varit fint väder idag, jag har suttit ute och solat lite innan idag, man får passa på dom dagarna när solen visar sig. Ikväll är där inget särskilt på teven men vi har alltid någon film som vi kan se på och det är ju tur det när där inte går något bra på teven. Nej nu ska jag gå och duka så att vi kan äta när min sambo snart kommer hem med pizzan.


fint och soligt väder idag

Ja idag är det fint och soligt väder ute och det har man ju längtat efter så det tackar vi för *ler*. Jag tror att jag ska gå ut och sätta mig vid trädgårdbordet idag och sola lite och kanske läsa någon bra bok där, vi får väl se men först så ska jag ha en kopp kaffe och en macka. Min sambo har inte kommit upp ännu, han ska börja jobba klockan nio så han stiger inte upp förräns i alla fall halv nio för han har ju så nära till jobbet att köra så han behöver inte gå upp förräns då. Konstigt nog så lade vi oss sent igår men jag känner mig utvilad ändå trots det, fast ibland behöver man inte sova så värst många timmar för att man ska vara utvilad. Nej, nu är det kaffedags hej svej!

Inget Boa i morgon

Nej det blir inte att vi åker till Bo Ohlssons i morgon för mor har så ont i ryggen och då vill jag inte att vi ska ta iväg, man tänker ju på hennes bästa, det får vänta tills hon känner sig bättre. Annars så kommer snart min sambo hem från jobbet, han jobbar till 15.00 idag så jag ska snart gå och fixa lite till fikat och så, gå och hämta upp bröd ur frysen. Vädret är inget vidare idag heller, man undrar när det ska bli varmt men det kommer förhoppningsvis snart. Mormor skulle ju ha varit med och firat midsommarafton här men hon sa att hon orkade inte och det förstår man ju hon är inte ung längre men hon var nöjd om hon bara hade mat hemma och så. Ikväll blir det pannkakor och köttbullar rensar kylen idag igen *ler* men det är gott. Jag har satt igång kaffekokaren nu då min sambo precis kommit hem så nu ska vi ha en fika och prata och ha det mysigt, han kom hem lite tidigare idag och det är ju aldrig fel *ler*. Ha det gott och kram på er!

En vanlig dag

Ja idag är det måndag igen och det är en helt vanlig dag, jag ska snart ha röda veckan uträknat att jag ska få det idag, men det kommer ju aldrig på den dagen det är uträknat på så det ger sig hur många dagar man får vänta tills det sätter igång usch ja. Annars så händer det inte så värst mycket här idag, jag mår pissigt pga det jag sa innan och jag har precis ätit lite och duschat och sen kommer min sambo hem om två timmar, han slutar klockan fem så då ska jag fixa till lite mat eller ja, vi har maten redan klar men jag ska värma upp det, det blir lite av varje idag som vi har kvar i kylskåpet lite pannkakor och lite kött som vi behöver äta upp så det blir det ikväll, vi grillade ju igår så där blev lite kött över så det är det som vi ska ha till kvällsmat ikväll tillsammans med pannkakorna men det går ju hur bra som helst. Vädret är lite mulet men det har inte regnat ännu i alla fall men jag kan inte påstå att det är något upplyftande väder precis, det känns inte som sommar. Jag pratade med mor precis och hon hade så ont i ryggen så vi får se om det blir någon tur till Boan på onsdag för jag tänker ju på mor i första hand så vi får väl se hur det blir. Det som jag ser fram emot nu är att jag och mina bästa väninnor ska träffas senare i sommar och då ska vi äta gott och dricka lite vin så det ska bli kul, hoppas bara att det blir fint väder då så att vi kan sitta ute och äta, en sak är säker det kommer att bli mycket prat hehe, då vi inte har setts på länge, jag tror att min kusin Joakim kommer att vara här då för så kan han och min sambo ha en killkväll och bara spela spel och prata det tycker dom är roligt och det förstår man ju precis som vi tjejer vill ha en kväll för oss själva och prata och ha roligt. Jag skriver nog ett litet inlägg lite senare idag men just nu känner jag mig lite kass så jag tror att jag ska gå och vila mig lite nu. Tjing pling!

Marknad idag *ler*

Ja idag ska jag gå på marknad med min moster och min mor och min kusin Carro så det ska bli kul. Min mor och far ska vara hos min kusin mellan två halv tretiden och sedan så åker dom hit och då ska vi fika, sedan kommer min sambo hem från jobbet klockan fyra och sen ska han bara vila lite och kanske ta ett bad och sen ska vi gå på marknad. Någon grillning blir det dock inte idag eftersom vädret inte tillåter det utan vi gjorde faktiskt thaigryta igår så det är bara att vi ska lägga i bamuskott som vi inte hade hemma och som min sambo ska köpa idag i affären så när vi kommer hem från marknaden så är det bara dom som ska i och sen ska vi göra ris i riskokaren och sen är det klart och det roliga är att min svärmor och svärfar har aldrig ätit denna grytan så vi gjorde den inte fullt så stark som vi brukar för att dom ska kunna äta den, den är fortfarande stark men lagom så att dom kan äta den. Svärmor och svärfar är inte så mycket för marknad så dom ska inte gå på marknaden men dom vill gärna komma och äta med oss efteråt och prata och så. Nej nu ska jag gå och fixa till mig lite, synd bara att det inte är fint väder idag, det regnar och blåser idag så man får ta på sig en tröja och ett par jeans så att man inte går och fryser på marknaden. Hej svej leverpastej!

Känns inte som sommar direkt

Nej det känns verkligen inte som att det är sommar när det är så här kallt och regnigt ute och det blåser som bara den usch och fy, jag hoppas verkligen att det snart kommer värme och att solen visar sig för just nu så känner man sig så hängig, ja i och för sig ska jag ha den där omtalade röda veckan men ändå, det hade gjort på sig om solen hade visat sig för då hade man kännt sig piggare. Ikväll ska vi ha köttbullar till kvällsmat och pasta så det ska bli gott, annars så är där inget särskilt på teven ikväll men på måndag börjar Lotta på Liseberg och det är alltid roligt, jag ser hellre på henne än att se på Skansen för jag kan inte med han den där Anders som har Allsång på skansen och sen tycker jag inte heller att han har några bra artister, men däremot Lotta har alltid bra artister och sen så är hon på en så härlig plats som Liseberg så man minns och kommer ihåg när man var på Liseberg när man ser bilderna därifrån så på måndag börjar Lotta på Liseberg och sedan kör hon hela sommaren varje måndag där så det ska jag se på i alla fall *ler*. Om en timme kommer min sambo hem han jobbar till fem idag och imorgon jobbar han till fyra och sen ska vi ju gå på marknad så vi får hoppas att det är hyffsat väder i morgon och att det inte regnar. Nej nu ska jag gå och göra mig en kopp kaffe hej svej!

Vilket pisseväder det är idag

Ja idag regnar det igen och jag som trodde att solen skulle komma fram och pigga upp mig tji fick jag. Annars så är det lugnt idag min sambo jobbar inte idag men han ska hjälpa mina svärföräldrar att besiktiga husvagnen så han har kört iväg nästan precis, dom ska till Ystad, men det tar nog inte så värst lång tid. Annars så närmast så är det marknad på fredag här i Skurup så vi får verkligen hoppas att det  inte blir regnigt då, nej nu har jag inget mera att skriva så vi får väl se om jag skriver ett annat inlägg lite senare idag tjingeling!

Jösses vad kvavt det är idag

Ja idag är så kvavt ute och jag tror att det kommer att bli åska idag för jag har haft sådan huvudvärk hela dagen och jag har provat allting från att dricka mycket och sedan gick jag och lade mig för jag tänkte kanske kan huvudvärken försvinna om jag sover några timmar, men icke sa Nicke huvudvärken var kvar och när min sambo kom hem så tog jag en huvudvärkstablett och en kopp kaffe och en macka så nu får vi se om huvudvärken försvinner och gör den inte det så får vi hoppas att det snart sätter igång att ösregna och åska lite så att luften blir rensad och min huvudvärk går över, inget vidare att ha sådan huvudvärk precis. På fredag är det Skurups marknad så då ska jag och min sambo och min mor och far och min moster och min kusin Carro gå på marknaden och sedan så ska vi grilla efteråt, Skurups marknad är jättefin och inte så stor heller utan lagom stor och jättebra saker inte en massa tingel tangel och det är bra tycker jag.

Inget vidare väder idag

Nej idag är det inget vidare väder, det regnar och är mulet men å andra sidan så kanske det blir bättre väder i morgon, tur var i alla fall att jag tog in tvätten igår så att den inte hängde ute nu och blev blöt igen *ler*. På fredag är det Skurups marknad så då ska mor och far komma hit och min moster och min kusin Carro komma hit och vi ska gå på marknad. Min andra kusin Joakim ska ha sista natten med gänget då han ju går ut nian och det förstår jag ju och Patrik min mosters sambo han jobbar så han kan inte komma. Efter marknaden så har vi tänkt att grilla och då kommer även min svärmor och svärfar hit och grillar så det ska bli roligt. På tal om grillning så var vi över hos min svärmor och svärfar igår och grillade, vi hade jättetrevligt som alltid och åt gott och pratade en massa, idag är det lugnt och jag ska ha nypotatis och gräddfil och matjessill till kvällsmat men min sambo gillar inte matjessill eller sill överhuvudtaget så för honom blir det biffar som min svärmor har gjort som ligger i frysen just nu och så ska han också ha nypotatis till det och grädde på pärorna och salt, han bara älskar det och visst det är ju gott. På torsdag ska eventuellt jag och mor åka till Bo Ohlsson för jag ska handla jeans och lite annat smått och gott och vi tänkte fika på Boan också men jag kommer hem samma dag igen, så det blir bara en liten tur till Boan med mor men det är ju kul, sånt piggar alltid upp *ler*.

Det var en helt underbar dag igår

Ja igår när jag fyllde 35 så var det härligt väder och jag hade dukat fint på bordet där ute och mor och far och svärmor och svärfar och min kusin och hans far kom och sedan blev jag gratulerad via kort och telefonsamtal och även på Facebook så det var roligt. Svärmor och svärfar flaggade tom för mig igår inte illa *ler*. Vi började med att äta budapestrulle som svärmor hade gjort till mig och sedan senare så grillade vi både korv och hamburgare för det blev nämligen sent, vi hade så roligt så att tiden gick som bara den och rätt som det var så tittade vi på klockorna och klockan var halv 10 bara hoppsan var blev tiden av? Jag fick ett jättefint ångstrykjärn av mor och far och pengar av svärmor och svärfar och en burk att ha sill i med lock från 60-talet, jättefin sån, jag samlar ju på saker från 60-talet och använder dom också fast jag är jätterädd om dom så det blev jag glad för, sedan fick jag ett jättefint kort från min bästa väninna och hennes familj tack så mycket Karina! Jag fick även kort från med ena moster och sedan blev jag gratulerad både på Facebook av dom jag känner där och per telefon, pengar fick jag även av mormor och av min sambo så att jag kan köpa nya jeans bland annat på Boan nästa vecka så det var en jättelyckad dag.

Vad har hänt än så länge?

Ja just nu så väntar jag på att mor och far ska komma och fika och då ska vi ha franskbrödbullar sedan klockan fyra kommer min sambo hem och sedan vid femtiden eller halv sex så kommer min svärmor och svärfar och min kusin och hans far kommer väl lite efter mor och far har kommit hit, det beror på när min kusin har slutat skolan. Annars så har telefonen gått varm här hemma alla har ringt och det är roligt, bland annat en kompis till mig och Christer har ringt och grattat och mormor och min ena moster och sedan har många gratulerat på facebook så det är ju roligt. Nej nu ska jag gå och sätta igång kaffekokaren för när som helst kommer mor och far in på gården.

Idag fyller jag 35 år

Ja idag är det jättefint väder precis som jag beställde på min födelsedag *ler*, ja idag fyller jag 35 år och jag har dukat fint där ute med ny fin vaxduk med smultron och jag har dukat fint annars också så jag ska sätta in lite bilder på hur jag har dukat imorgon och berätta hur hela dagen har varit. I morse så ringde svärmor och gratulerade mig och svärfar gratulerade i bakgrunden men så berättade hon att han hade inte kunnat sova inatt för han hade nackspärr så han hade suttit uppe hela natten i stolen i teverummet så han hade jätteont i nacken idag så hon sa att annars så hade vi flaggat för dig, men jag sa att nä men det behöver ni inte göra nu då när han har så ont i nacken men tanken var god sa jag. Efter det så gick det bara några minuter sedan så ringde det igen, så sa svärmor gå runt huset nu och titta, ja sa jag och log, och när jag kom runt hörnan och såg min svärmor och svärfars hus så såg jag att flaggan var i topp trots allt, så sa jag: -Nämen har ni satt upp flaggan ändå? Ja flaggan skulle upp i topp trots allt så vi stod här och hjälptes åt att få upp den i topp och svor lite medans vi gjorde det för det var ju lite besvärligt eftersom min svärfar hade så ont i nacken men som sagt skam den som ger sig, flaggan skulle upp i topp på min stora dag hehe! Det är inte illa när svärfar offrar sig så för mig på min stora dag och det är jag jätteglad för och det uppskattar jag mer än något annat, man kan tycka att det är småsaker men oftast är det ju faktiskt det som gör en allra gladast för mig är det så i alla fall. Jag har precis pratat med mor så hon och far håller på att göra sig i ordning för att köra hit och dom andra kommer inte förräns senare idag efter fyra för min sambo slutar klockan fyra så det blir lagom att dom andra kommer vid fem halv 6 tiden, men mor och far kommer nog lite efter middag och då ska vi börja med att fika med franskbrödbullar och sedan så ska vi faktiskt köra ut en runda till Skurup på Röda korset och titta om där är något roligt för där har vi aldrig varit något gång, inte här i Skurup. Svärmor har bakat tårta idag, jag vet inte vad den heter men det är en rulle med grädde och clementiner på burk som man har i den och degen är där nötter i den är jättegod den rullen så den ska hon ha med sig senare idag som vi ska ha till kaffet och det kan inte var bättre väder på min stora dag så jag är helnöjd *ler*. Nu ska jag gå och äta något och sedan börjar min stora dag. Kram på er!

Nu är här nystädat och fint



Ja nu är här nystädat och fint, jag har dammsugat hela huset och strukit en ny duk till stora bordet och bytt sängkläder och tvättat och nu steker vi korv, så det blir korv med bröd idag och sen ska vi se NCIS det är en bra serie tycker jag och Abby är häftigast där tycker jag. Ja om några timmar så fyller man 35, ska bli kul i morgon när mor och far och svärmor och svärfar och  min kusin och hans far kommer hit för att fira mig, jag hoppas på fint väder, nej nu ska det bli gott med korv och så ska vi mysa och se på NCIS.

Nu har man vaknat

Ja nu har man sovit lite till för det var lite väl tidigt som jag var uppe i morse *ler*. Nu har jag bytt sängkläder och har dammsugningen kvar, men först ska jag ha en kopp kaffe och en bulle, vädret är fint idag soligt och fint får hoppas att det håller i sig tills i morgon. Jag satte ju ut trädgårsmöblerna igår och tvättade av dom och sen har jag plockat fram en plast eller vaxduk som jag inte har använt ännu med smultron på som jag har tänkt inviga i morgon jättefin är den, så somrig och fin *ler*. Ni undrar kanske vad jag önskar mig imorgon, jag önskar mig något så tråkigt som pengar hehe, jag ska nämligen inhandla två par nya jeans och kanske en snygg sommartopp på Boan tänkte jag, dom andra jeansen jag har är så slitna nu och sen är det ju alltid kul att köpa något nytt som en ny topp eller något annat som nya shorts för det hade dom fina sist jag var på Boan, men egentligen är det ju bäst att få pengar i alla fall från dom närmaste om man inte önskar sig något särskilt då som ja något som man behöver och som man vet om att man vill ha och som man använder, annars så är det egentligen släkten som är det viktigaste att dom kommer och att man pratar och har roligt som är det allra viktigaste förstås så jag ser fram emot den stora dagen i morgon då man fyller hela 35 år.

Vad gör jag uppe klockan fem på morgonen egentligen?

Ja jag vaknade precis och är klarvaken och klockan är ju inte merrän lite över fem, vad gör jag uppe så här tidigt egentligen? Visserligen ska jag dammsuga huset idag och byta sänkläder och tvätta men det tar ju inte hela dagen så man undrar ju varför jag vaknade så här tidigt *ler*. Man får väl skylla på det fina och härliga vädret och den friska luften och hur vackert det ser ut i trädgården när man tittar ut, äppelträdet står i full blom och är jättefint. Igår tvättade jag av trädgårdsmöblerna som ju blivit lite smutsiga sedan förra året då dom var ute och som nu under vintertiden stått inne i stallet, så dom tvättades av och ställdes ut på gräsmatten, jag har nämligen tänkt att vi ska sitta där ute och fika när jag fyller år i morgon. Vi blir inte så värst många men det blir den närmaste släkten bara så det blir mor och far och svärmor och svärfar och min kusin Joakim och hans far, min moster kan inte komma imorgon för hon ska jobba men vi bestämde att vi ska fira min födelsedag senare och grilla då istället, men det är ju kul att min kusin Joakim och hans far kan komma i morgon och sen kommer ju snart min andra kusin hem Caroline och hon kommer inte hem förräns den nionde så det passar ju bra då att vi firar min födelsedag senare med även min moster och min andra kusin senare så att vi kan grilla och ha roligt då istället. I morgon blir det bara kaffe och tårta men det räcker ju gott och väl. Igår var min svärmor och svärfar i Småland en tur så vi åkte över och släppte ut hundarna men när svärmor och svärfar kom hem så hade vi ordnat grillat här hemma och nypotatis så vi åt gott här hemma när dom kom direkt ifrån Småland och det är så gott med nypotatis och grillat mmm..... Nu längtar man bara till att jordgubbarna ska bli färdiga för det är ju så gott med jordgubbar, då känner man riktigt att det är sommar när man äter jordgubbar så vi får väl hoppas att vädret håller i sig som det är nu och jordgubbarna kan bli riktigt röda stora och fina till midsommar i alla fall. Nej, nu ska jag gå och försöka somna om igen lite för det är fortfarande lite för tidigt att gå upp så vi får väl se om jag kan slumra till igen tjingeling pling på er!

mulet och regnigt

Ja idag är det likadant väder som dom andra dagarna som varit tidigare regn och mulet usch jag längtar tills solen visar sig igen, men dom har lovat att det ska bli fint väder i slutet av veckan och då fyller jag år nämligen på fredag och då har dom lovat jättefint väder, så vi får hålla tummarna på att det stämmer. Ja på fredag blir man alltså 35 år jösses var har alla åren tagit vägen egentligen? Fast jag känner mig inte gammal precis utan man har barnasinnet kvar och det är viktigt tycker jag. Min sambo slutar klockan två idag så det är skönt att han slutar tidigt idag och då ska jag ha fikat klart och nya fina bullar som jag bakade igår, franskbrödbullarna ni vet som jag har visat er tidigare här på bloggen, dom är jättegoda så här kommer receptet för er som vill prova:

125 g smör

3 dl mjölk

3 dl vatten

50 g jäst

3 msk socker

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

vetemjöl

pensling ägg

vallmofrö/sesamfrö

1. Smält smöret rör ner mjölk och vatten och låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och rör ner vätskan, rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt , bakpulver och så mycket mjöl att degen blir lagom fast.  Låt degen jäsa i bunkern i 20 min gör sedan bullar och lägg ut på plåtarna låt jäsa i ytterligare 20 min under bakduk, pensla sedan bullarna och lägg sesam eller vallmofrön på och in i ugnen på 250 grader, lägg gärna ett bakpapper över om dom blir olika färdiga beroende på om är lika stora, blir ej brända om papperet är över.

Degen ska vara så pass torr att man kan känna med handen på den utan att den fastnar, jag bakar alltid i matberedaren och använder då degkrokar.

lycka till med baket!

RSS 2.0