Inget på teven ikväll

Nej ikväll är där inget bra på teven alls utan vi satte på en film istället, det blev polisskolan 2 och dom filmerna är bara så roliga så vill man skratta mycket så ska man se dom filmerna, dom är lika bra idag än om dom gjordes på 80-talet. Det ju lite det som är charmen också med dom filmerna att man ser hur modet var då och man kommer ihåg och minns själv hur allting var på 80-talet *ler*. Annars så har jag lite smådukar som jag ska stryka och lägga ut på sina platser och imorgon ska jag upp på loftet i julboxarna och leta fram mera julpynt som ska upp ur sina lådor och ställas fram i husets alla vrår. Dom har sagt att det skulle komma mera snö här ute hos oss vid 11-tiden ikväll så vi får väl se hur vädret blir, i så fall så skulle det vara här när som helst nu. Nu ska jag gå och ta en kopp kaffe och bara koppla av ha det gott allihopa!


det börjar mulna på igen



Ja det börjar bli mulet nu igen så snart kommer det nog en snöby in här över. Det var meningen att vi ska åka en tur till Malmö bland annat på Mobilia och på lite andra ställen, det brukar vi alltid göra närmare jul och då med mor och far så då hade jag tänkt att köpa dom julklapparna som jag har kvar att fixa och sen är det ju roligt att komma ut på köpcenter i juletid och se hur fint dom har julpyntat och sen tänkte jag se om där var något fint till mig själv att ha på mig också i juletid kanske en snygg blus på Kappahl vi får väl se, men som sagt det var bestämt den 3:e men vi får se hur vädret är då, annars så får vi flytta det en vecka framåt. Annars så ska jag pyssla vidare med mina julpysslor här hemma, jag tänkte sätta glitter i lampan som jag brukar och ja sen är det upp på vinden och kolla i mina jullådor vad jag har där för tomtar och annat smått och gott, just nu sitter jag och njuter av det nya goda julkaffet som gevalia har, julblandningen är jättegod så har ni inte provat den ännu så gör det. Hej svej!"

Nu snöar det ännu mera



Ja nu snöar det ännu mera här och blåser, men som tur är så har vi kaminen på full speed så här är varmt och gott här inne. Det är jättestora flingor som kommer ner nu så på bara en liten stund och tillsammans med blåsten så har vi snart gården full och vägarna blir igenproppade med snö. När jag pratade med mor idag så sa hon att dom hade ställt in alla bussar både i Simrishamn och Ystad och ja överallt nere på österlen och min kusin han är ju insnöad här hos oss och han hade inte kunnat ta sig till skolan från Sjöbo heller om han hade varit hemma för som sagt bussarna till Ystad är inställda så vi får väl se hur länge han blir insnöad här *ler*, vi har det varmt och gott i alla fall och det är huvudsaken. Min sambos chef ringde hit idag och sa att han inte skulle ge sig ut på vägarna för han hade själv försökt men inte kunnat komma iväg för hela vägen var full så där är nog många som inte har kunnat komma iväg till jobbet idag. Ikväll blir det köttbullar till kvällsmat, jag var precis uppe på loftet och rotade i boxen och där hittade jag köttbullar, det är lätt och enkelt att laga till ikväll. Tjingeling pling på er!

Mysig advent



Ja vi har haft det mysigt idag när det är advent, vi har druckit glögg och brasan har vi haft på fullt ös eftersom det snöar som bara den utanför husknuten och blåser, min sambo är inte så glad för han har varit och skottat undan en hel del snö hos hans mors och fars gård, där hade dom snö ända upp till fönsterbläcket och sen efter det så fick dom på det här hemma och skotta undan och köra undan snö med traktorn, fast nu så snöar det för fullt igen och blåser så snart är det ju igensnöat, vilket innebär att min sambo får ut och få undan mera snö så han tycker inte att det är så himla kul precis. Min kusin är insnöad här och jag tror inte att han kan komma hem i morgon heller för hans mor skulle hämta honom i morgon men om vi ska tro på vad dom har sagt om vädret så ska det snöa och bli riktigt böst ute i morgon så det är inte så bra att hans mor ger sig ut på vägen och ska hämta honom då, men vi får väl se hur vädret blir. Annars så har det åskat som bara den här också idag, jag höll på att skita på mig när jag hade varit på dass och var på väg ut från toan då det plötsligt small till utanför och det sken upp som bara den och sen rök det massor av snö så det slog ner precis här utanför, jeasus alltså! Sen efter det så har det åskat lite till då och då men nu så blåser det mest och snöar som bara den, lite konstigt att det åskar när det är vinter och snö ute men det kan tydligen hända, skumt *ler*. Nej nu har jag gjort lite kaffe så nu ska vi ha kaffe och en sådan där Pepparkaks dammsugare dom är jättegoda mums filibabba!!

Pysslat lite idag

Ja idag har jag pysslat lite här hemma, jag har bland annat satt upp mina adventskransar på dörrarna och sen i morgon ska jag stryka lite smådukar som jag ska ha på bokhyllan i stora rummet och på hyllan ovanför databordet och ja i fönsterkarmar och så. Nu ska jag gå och laga till lite kvällsmat till oss. Min kusin är insnöad här hos oss nu så vi får väl se hur vädret blir för om det börjar blåsa och snöa riktigt så kan inte hans mor hämta honom i morgon och då får han stanna längre så vi får väl se hur allting blir, jag vet inte ens om min sambo kan ta sig till jobbet imorgon för så mycket snö har vi och som sagt man vet ju inte hur vädret kommer att bli, för dom har lovat mera snö och börjar det blåsa ja då är det ju lika kört då för då blåser vägarna igen på noll tid. Nej nu ska jag gå och fixa maten, tjingeling!!

Första advent idag tralalalal!!!



Ja idag är det första advent och det snöar för fullt utanför och vi har fått mycket snö också, så nu är min sambo ute och försöker få undan en hel del av snön så att man kan se vägen igen, men det värsta är att börjar det blåsa så kommer vägen att vara igensnöad på noll time. Annars så ska jag snart göra lite kaffe och sätta igång brasan. Tänkte stryka lite små juldukar idag och ta upp prydnadssaker som jag inte ska ha framme nu i julatid och ja pyssla lite med allt möjligt. Sätta glitter i lampan i rummet som jag brukar göra, det är alltid sånt pilleri med det men det blir ju så fint och en annan som är kort i rocken får ta hjälp av guben som är lång och ståtlig, han brukar alltid få fixa till det längst upp i taket så att glittret fästes uppe i toppen och sen virar ju det kring kedjan som lampan hänger i och ut på lamparmarna så det blir så fint så.... sen brukar jag sätta dit små piprensar tomtar som sitter på armarna, jag får väl ta lite foton sen på allt julpynt senare så att ni får se hur fint jag har julpyntat. Ikväll blir det glögg och pepparkakor och tända ljus och myspys, tjingeling pling!

Ingen marknad idag

Nej som ni förstår när ni ser bilderna i ett av mina förra inlägg så blev det ingen julmarknad idag eftersom det hade kommit så mycket snö, vi kan ju inte komma ut från vägen för den är fullproppad med snö och sen ger man sig inte ut i onödan när det är sånt här väder, nej det gäller att hålla sig inne idag när det är ruggigt och kallt ute och det kommer säkert att snöa ännu mera senare ikväll, det sa dom att det skulle göra både ikväll och imorgon. Jag tror inte att vi har haft så här mycket snö så här tidigt innan jul eller att vi har fått så mycket snö någon gång till advent, inte vad jag kan minnas i alla fall i så fall så har det varit länge sedan. Ja i morgon är det första advent, jösses vad tiden går, jag hoppas att det kommer till att bli fint väder så att vi kan köra som vi har bestämt den 3:e December på vår tur till Malmö då jag har tänkt inhandla lite klappar och så. Nej nu ska jag gå och laga mat hej svej!

Så var det lördag



Ja idag är det lördag igen och där är inget särskilt att titta på i teven ikväll, visserligen så går dansbandstävlingen men jag vet inte, jag tycker inte att det är så intressant att titta på längre och sen är det inga bra dansband heller så jag tror att vi tar fram en film och tittar på istället ikväll. Annars så ska vi ha kycklingdrumsticks och pommes ikväll enkelt och gott. Förresten vi provade en ny sorts kaffe igår, det var en julblandning och den var riktigt god faktiskt så den kommer vi till att köpa fler gånger, det var gevalias julbandning, så den rekomenderar jag er att prova. Jag önskar er en trevlig och mysig lördag.

Jösses vad det snöar!

Ja det snöar verkligen jättemycket här nu och jag har precis varit ute och tagit foto på det och här ska ni få se några bilder på snökaoset *ler*


Min kusin är här



Ja min kusin är här Joakim och vi körde och hämtade honom i Sjöbo idag, vi skulle ändå handla på Netto där och det gjorde vi, för vi tänkte att vi måste handla hem lite varor nu om det blir oväder, vilket det ju har blivit, det har kommit jättemycket snö flera dm och det är snart uppe vid fönstret. Min sambo och Joakim var ute och gick en runda innan idag och det var när det flög som mest omkring och dom sa när dom kom hem att det var knappt så att man kunde se framför sig och jag gick också ut en stund när dom kom hem och jag kan säga att ja det har kommit massor med snö och mer lär det komma så i morgon när man vaknar så är det säkert uppe vid fönstret, för när jag var ute så gick snön ganska långt upp på benen så man fick pulsa genom snön och det snöade jättestora snöflingor hela tiden, det lustiga var att det åskade en tid samtidigt här. Dom har sagt att det ska snöa så här nu i några dagar så då lär vi få massor av snö och börjar det sen blåsa, ja då är det ju kört för då snöar alla vägar igen. Det kom lite plötsligt, man trodde ju inte att vintern skulle komma så här fort, jag ska ta och ta lite foton i morgon så får ni se hur mycket snö som har kommit, nej nu ska jag gå och lägga mig, natti natti!

Rasmus Seebach



Ja ni som inte känner till honom måste ju bara få höra honom och hans nya album det är bara sååå bra, det är inte ofta som alla låtar på ett album är bra men på detta albumet vilket är hans första så är alla låtarna jättebra och han har sålt jättemycket och ligger på alla listor i danmark och han har även fått MTV pris redan nu, sen har han en far som hette Tommy Seebach och han har jag alltid haft som stor idol, jag har en hel del av hans skivor  och vi har alltid sett på dansk teve och hört och sett på den danska Melodi Grand Prix på 80-talet och där var han alltid med och hade jättebra låtar så det är nog inte så konstigt att hans son Rasmus nu har börjat sjunga och att han är så fruktansvärt duktig på att sjunga och att uttrycka sig på ett sätt som är unikt i låtarna. Hans far dog tyvärr år 2003 endast 53 år gammal och det var ju alldeles för tidigt, jag hade turen att få träffa hans far en gång i köpenhamn och då passade jag på att få hans autograf och att bli fotograferad med honom, nu är det Rasmus som man ska försöka se live och att få träffa honom och få hans autograf och det ser jag fram emot, jag lägger ut en av mina favoritvideos med honom och hänvisar även till hans sida så att ni kan se och höra en del av hans låtar på hans nya album. Han är min stora Idol.

http://www.youtube.com/watch?v=GvNel63ChA4


http://www.youtube.com/watch?v=n09xzMb1tdg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=QFtnV6pMqvA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Rdy7S8zAToA&feature=related

http://rasmusseebach.dk/


Julmarknad



Ja i morgon är det julmarknad här i Skurup och vi tänkte köra ner och se om där kanske är någon fin sak som jag kan hitta till min mor i julklapp, där är en sak som hon önskar sig som hon ska få nämligen en viss sorts örhängen, men sen brukar jag alltid ha en sak som dom inte vet om vad det är och det är det som jag tänkte hitta på marknaden *ler*. Annars idag så kommer min kusin Joakim hit idag, så han kommer nog tycka att det är roligt att gå på marknad i morgon för han har ingen aning om att vi har julmarknad här och ärligt talat så har jag aldrig varit på en julmarknad förut så det ska bli lika spännande för mig *ler*. Jag har varit ute och hämtat in gott om ved så att vi kan elda idag för det har kommit mycket snö här och det lär väl komma mer antar jag, men det är ändå mysigt när man ser att det är vitt utanför för man får lite mera julstämning då. Jag tänkte att vi skulle värma lite glögg ikväll för det är ju ändå advent på söndag och då kan vi lika bra ha lite glögg ikväll, det är så gott. Ha det gott allesammans!


Nu har även stjärnorna i sovrummet kommit upp

Ja nu har även stjärnorna i sovrummet kommit upp och dom är jättefina *ler*. I morgon ska jag stryka den stora röda julduken som vi brukar ha på stora bordet i datarummet och sen blir att man plockar fram lite smått och gott efter hand *ler*, jag har lite julkransar som ska hängas upp på varje dörr så jag plockar fram lite då och då av julsakerna. Jag ska även ta fram dom små juldukarna och stryka dom. Det är så skoj att ta fram lite i taget och sätta allt på plats och fixa och dona i hemmet nu till jul och så sätter man på lite julmusik så får man riktig julstämning, särskilt nu när det har kommit snö utanför också. Ikväll har vi faktiskt tänt belysningen i vårt äppelträd så det är jättefint. Jag ska sätta upp julbilderna på kylskåpet sen också så ja här är mycket som ska göras ännu *ler*. Nej nu ska jag gå och lägga mig natti natti.

Snart färdig

Ja snart är jag färdig med dagens städning och det ska bli skönt att bara koppla av efteråt och ta en kopp kaffe, just nu sitter jag och hör på en av dom allra bästa julsångerna som jag vet nämligen den här:http://www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI

Städning på G



Ja här städas det för fullt, jag har dragit med mig Fido några varv i huset och vi har några varv till som vi ska göra innan jag är klar med städningen för idag. Just nu tar jag en fikapaus och sen ska jag och Fido på det igen *ler*. Ikväll kommer Bonde söker fru och det ska bli spännande att se hur det går där och vilka som stannar kvar och vilka som får åka hem, där händer ju alltid något skumt varje gång, ibland sitter man och skäms på en del personers bekostnad, men dom har ju själv ställt upp i programmet så dom får skylla sig själva, men som sagt det är kul att titta på. Nej nu får jag sätta igång med städningen igen så att jag blir klar. Hej svej!

Det har snöat inatt



Ja här har det snöat ganska bra inatt, när jag vaknade i morse och tittade ut så var det helt vitt ute och det har kommit ganska mycket snö, jag var precis ute och hämtade in två kassar ved så att det ska räcka ett tag i alla fall och kaminen har jag satt igång också så snart är här varmt och gott och julskivan med Kikki går på fullt ös här hemma *ler*. Annars så hade jag tänkt att dammsuga hela huset idag men nu ska jag ha en kopp kaffe och en macka, vi hörs senare för det lär säkert bli fler inlägg under dagen *ler*.

Ska bli oväder i morgon

Ja dom har sagt att det ska bli oväder och halt och snö i natt och i morgon så jag ringde till mor och far och sa att vi får ändra att dom ska komma hit tills vi vet att det ska bli bättre väder för jag vill inte att dom ska ge sig ut på vägarna i onödan, så kanske att det blir bättre väder på torsdag eller fredag vi får väl se, men som det ser ut nu så har vi ett täcke med vitt utanför huset, så lite snö har det kommit och mer ska det visst komma så det lär ju bli halt på vägarna också och då ska man inte ge sig ut, nej nu ska jag gå och lägga mig natti natti!

Usch vilket väder det har varit idag



Ja det har inte precis varit något upplyftande väder idag, det har bara regnat och det är så rått och kallt ute så jag har eldat i kaminen hela dagen. Annars så har vi haft grillade kycklingvingar till kvällsmat och pommes och nu ska vi ha en kopp kaffe och dela på den sista dammsugaren eller ja det är  min dammsugare som är över för där var fyra i en paket men jag delar med mig av min till min sambo och sen vill jag inte ha merrän en halv dammsugare till kaffet. Vi får väl se om vädret blir bättre i morgon för då kommer mor och far hit, men annars så har dom ju sagt att det ska bli snö och ja det vet man ju aldrig hur det blir med vädret, så vi får väl se, nä nu ska vi ha kaffe tjingeling!

Dammsugare med pepparkakssmak mums!

Ja igår så hade min sambo köpt hem dammsugare med pepparkakssmak och jag som inte tycker om dom vanliga dammsugarna tänkte att - nä det kan inte var gott, men jag provade en och den var mycket godare än dom vanliga dammsugarna så jag rekomenderar dom skarpt särskilt nu i juletid dom var jättegoda!! Prova själva.

ändrade planer

Ja det blev ändrat, mor och far kommer inte idag för mor ringde i morse och sa att det var halt och riskalbelt att ge sig ut på vägarna och vi hade pratat igår om att om det blev dåligt väder för det skulle ju bli snöblandat hade dom sagt så skulle dom inte ge sig iväg, hon hade hört att det hade hänt en olycka bara ett stenkast härifrån med en skolbuss och någon annan bil så det är tydligen riktigt hemskt att köra ute nu, hoppas att inte allt för många blev skadade av barnen eller av dom som var inblandade, där var visst en del som dom fick köra till sjukhus hade mor läst, ja sånt är hemskt när det händer olyckor, därför ska man helst inte ge sig ut om man inte absolut behöver på vägarna när det är dåligt väder. Vi får se hur det blir i morgon för annars så kommer dom då istället om vädret är bättre. Min sambo har åkt över till sin mor och far dom skulle sätta på snökedjorna på traktorn för man vet ju aldrig när snön kommer och när man behöver använda traktorn till att ta bort snö så det är bäst att vara förberedd. Nej nu ska jag gå och göra mig en kopp kaffe, ha det gott allesammans!

Så var det måndag igen

Ja idag är det måndag igen och idag har jag torkat tvätt framför kaminen, jag ställde torkstället framför så att det torkar fortare, jag har fått tvätta lite omgångar nu eftersom det har samlat på sig lite men nu så är allting tvättat igen *ler*. Annars så har jag bytt sängkläder och det fick bli dom påslakanen med hjärtan på nu eftersom det är advent på söndag. I morgon kommer mor och far hit och då ska vi fika och jag ska sätta upp stjärnorna i sovrummet. Idag tog jag ner min fiberoptikängel och satte i sovrumsfönstret, den är bara så fin. Annars så håller man på och göra det adventsfint, jag har ju redan gjort en hel del men där är ju lite kransar som jag ska hänga upp på dörrarna och lite sånt smått och gott men det kan man ju liksom göra när som, sedan blir det ju inte att man gör landskapet och sätter fram tomtarna förräns närmare jul, men man får ta lite och lite efter hand, juldukarna ska strykas och ja där är lite som ska göras ännu. Nej nu ska jag gå och lägga mig jag måste ju vara pigg i morgon när mor och far kommer hit, natti natti på er!

så var det söndag



Ja idag är det söndag och imorgon är det en ny vecka. Ikväll ska jag sätta upp mina plåtstjärnor i guld i sovrumsfönstren och ängeln som är i fiberoptik, blev ej av igår då vi satt och såg på vår första Blueray film det var rovdjuret med Arnold Swarsneeger och det var häpnadsväckande vilken otrolig kvalitet det var!! Jag kommer att köpa fler filmer i Blueray nu för det är en helt annan upplevelse både med bättre bild och ljud och jag trodde aldrig att det skulle vara sådan skillnad men det är det verkligen, så på sätt och vis blir det som att se filmen för första gången igen fast på ett helt annat sätt och man upplever det annorlunda tycker jag i alla fall. Annars så har jag satt fyr i kaminen så här är varmt och gott nu och jag spelar Kikki Danielssons julskiva, den är så mysig tycker jag. Ikväll ska jag nog laga till lite kassler och till det blir det pasta och någon god sås, så jag ska snart gå upp i frysen på loftet och ta upp kasslern så att den hinner tina upp. Så vad önskar man sig i julklapp, jo jag önskar mig varma goa strumpor som är jättemjuka och gosiga dom finns på Bo Ohlssons *ler*, sedan önskar jag mig en kolsyremaskin som man kan få bubblor i vanligt kranvatten, så slipper man att köpa ramlösa och det är så gott, mor och far har en sån maskin där hemma och sen är det ju bra att man dricker mycket vatten och jag lovar er man dricker jättemycket vatten när man har kolsyremaskin, det är godare att dricka vatten som är kolsyrat och det bästa med detta är att här slipper man allt salt som annars är i det vattnet som man köper ramlösa och dom andra kolsyrade vattensorterna så det är ju bra. Något gott duschtvål är ju aldrig heller fel eller badskum, eller kanske en snygg topp *ler*, annars så blir jag glad för det jag får, julen handlar ju inte om julkappar bara utan det är ju att man äter gott och att man har familjen samlad och att få rätt julstämning och fisa och knäcka nötter *ler* och äta gotter mums! Ja på julen får man ju unna sig lite gott i alla fall. Nej nu ska jag gå upp och leta fram kasslern i boxen så att den hinner tina upp. tjingeling pling!

Saturday night

Ja idag är det lördag och ikväll ska vi ha det mysigt jag och min sambo och vi ska äta god mat, det blir gott kött med potatis bullar som vi ska steka och god sås till det, så det är mumma och sen ska jag se på dansbandskampen och senare ikväll blir det nog att vi tittar på någon bra film. Jag kom och tänka på en gammal låt som jag alltid satte på när jag skulle till Tingwalla och dansa och när jag gjorde mig i ordning på mitt rum hemma hos mor och far så satte jag upp volymen på, ja inte högsta men nästan hehe! Här kommer låten:http://www.youtube.com/watch?v=SI6KTW0Z-4Y&feature=related

Vilket pisseväder det är idag

Ja vilket pisseväder det är idag, det har regnat hela natten och nu regnar det också och kallt och ruggigt är det ute så jag har precis satt igång kaminen här inne så snart är här varmt och gott. Jag har även hunnit att äta mannagrynsgröt med lite lingon och det var gott och det mättar bra också *ler*. Jag har satt upp julgardiner i alla fönstren nu, jag satte upp i badrummet och i sovrummet och köket igår så nu har jag fått upp alla, nu ska jag bara ha upp dom nya stjärnorna i sovrummet, det är sådana i plåt som är guldfärgade och där går spröt ner och upp, dom är jättefina så sådana ska jag ha i fönstret där i år och jag ska även ta ner fiberoptik ängeln och sätta i ett av sovrumsfönstren. Ja tiden går fort och nästa söndag är det första advent, jag tror faktiskt att vi ska ta och tända vårt äppelträd ikväll med belysningen i, det ska bli kul att se vad det blir för något i år *ler*, vi brukar alltid tycka att det ser ut som någon figur när vi har tänt trädet, lamporna bildar alltid en figur och det är olika för varje år tycker man. Julkapparna har jag bestämt en del vad det ska bli men jag har inte köpt några ännu, men det är ju snabbt gjort när jag nu vet vad  jag ska ge alla, det blir dock inte många julklappar utan kanske två stycken var och det är ju inte det som det handlar om heller, det är tanken bakom klapparna också och jag är sån att varje klapp ska passa den personen. Annars så är det att ha sin familj nära sig och att man äter och dricker gott som räknas mest och att man får den där rätta julstämningen, så på julafton ska mor och far och jag se på Kalle Anka här hemma först och då kör min sambo ner till sin mor och far och fixar med maten och hjälper till att värma maten, det gör han alltid varje julafton och vi dricker kaffe här vid tretiden och ser på Kalle Anka och hans vänner och sen åker vi inte ner dit förräns klockan sex då vi ska äta och sedan fortsätter kvällen där nere. Mor och far ska sova över här i år till juldagen och då ska vi ha lite julmat här och se på teve och sen ska vi fisa och knäcka nötter som man brukar säga, nej men vi ska bara gå och ha det mysigt och äta lite gotter och så som man brukar göra när det är jul och njuta av allt julpynt. Ikväll är det Idol igen och det ska bli spännande att se vem som kommer att stanna kvar och respektiva åka ut ikväll, jag hoppas att Weise får vara kvar för han är så bra och sen är han charmig också *ler*. Det bästa av allt är att det är fredag idag och nu börjar helgen, ska bli gott att bara få rå om sin sambo och vår katt Kurre nu i helgen och kura ihop oss framför teven i soffan och bara myyysa. Ha nu en riktigt trevlig fredag!!!

Varit hemma på österlen

Ja jag har varit hemma på Österlen i helgen, för min sambo har varit på militärövningar och då passade jag på att göra fint hemma hos mor och far, så jag har svabbat golv hela helgen och hängt upp julgardiner i stora rummet hos dom och även i teverummet. Nästa gång ska jag fortsätta och hänga upp dom andra gardinerna och jag ska även hänga upp fler stjärnor för jag satte upp två stjärnor i teverummet och dom blev jättefina, det är lite modernare stjärnor men ändå snygga och sen en fin adventsljusstake i mitten av fönstret och den fina julgardinen gjorde också sitt där inne och julduken som dom har på avlastningsbänken eller skåp är det ju egentligen som dom har vid fönstret, där dom har filmer och sånt, så jag är nöjd med allt som jag har åstadkommit i helgen hos mor och far, men jag är trött, det känns i hela kroppen att man har svabbat golv *ler*. I morgon börjar en ny vecka och på onsdag har jag fått tid hos min arbetscoach så då ska jag dit och få mina betyg verifierade, så får vi se vad som händer därefter, ha nu en fortsatt trevlig söndag. Kram på er!

så var man hemma igen

Ja nu är vi hemma igen, vi har precis kommit hem från middagen hemma hos mina svärföräldrar och det var jättegott. Svärmor bjöd på kycklingfiléer som var panerade med ost och skinka inuti så det var jättegott, efter det blev det äppelpaj så jag var så mätt att jag trodde att det kom ut genom öronen på mig *ler*. Efter middagen så såg vi på bonde söker fru och det är ju bara pinsamt när man tittar på en del av dom deltagarna som är med i bonde söker fru, det är så att man skäms på deras bekostnad men men.... dom har ju själva gett sig in i leken. Nu väntar snart sängen och John Blund.

Idag ska vi hem till svärmor och svärfar och äta middag

Ja idag när min sambo har kommit hem från jobbet så ska vi över till mina svärföräldrar och äta kyckling för det är ju Mårtensafton idag, egentligen ska det ju vara gås och jag är inte helt säger på om det blir gås, för ibland har dom ju haft det också, så vi får väl se vad det blir, men fågel blir det i alla fall *ler*. Ikväll är det bonde söker fru klockan åtta så det får man ju inte missa, ska bli spännande att se hur det går för dom. Nej, nu ska jag gå och fixa till mig lite inför kvällen hej svej på er!

Min kusin har blivit stor, var tog tiden vägen?



Ja min andra kusin Carro är nu 22 år gammal så man undrar var tiden tog vägen och nu bor hon i Sundsvall med sin sambo Patrik. Jag fick höra häromdagen att dom har sålt sin lägenhet och ska flytta in i ett hus så nu i Jul kommer dom att fira jul med Silva och Patrik och Joakim som för första gången åker upp dit och firar jul och dom kommer även att fira med Patriks föräldrar för första gången så det blir ju roligt, och där är ju så fint där uppe när det är jul. Vi ska fira jul här först med Kalle Anka och hans vänner mor och far och jag och min sambo åker hem till svärmor och svärfar och förbereder lite med maten och sedan åker vi dit klockan sex och sedan fortsätter kvällen där hemma på julafton med god mat och dryck och julklappsutdelning. Men man undrar var tog tiden vägen?

Det närmar sig advent och jul *ler*

Ja det börjar närma sig advent och jul och jag har satt upp gardiner i stora rummet och i datarummet men jag har dock kvar köket och sovrummet, men jag har börjat att sätta upp stjärnorna i stora rummet och den röda lysbollen i fönstret i datarummet och stjärnan från 60-talet i köket och den tillhörande ljusstaken där, det är ju likabra att börja sätta fram dom sakerna för tiden går så fort och ett tu tre så är vi vid advent och då har man ändå så mycket annat som man ska fixa och dona och pynta med här hemma så där är ändå att hitta på och sen behöver man lyset nu, så jag tycker inte att det är fel att plocka fram och hänga upp det redan nu. Jag tror visst att det är den där lysande veckan på österlen nu i veckan där dom har tänt alla träden med belysning och snart nog så ska vi tända belysningen i vårt äppelträd här utanför, för det är ju så mysigt när man ser att det lyser överallt och man blir piggare av det dessutom.

Äntligen fick jag tid

Ja äntligen fick jag tid hos min handläggare på arbetsförmedlingen, men det var på håret för han var sååå fullbokad så jag fick ta en tid som någon hade satt återbud till men det gjorde ju ingenting men det blir inte förräns den 17 november, men bättre sent än aldrig som man säger, så då ska jag få mina betyg verifierade. Han verkade jättetrevlig och det är ju det som är huvudsaken.

tevetipset

Ja jag måste bara tipsa om kvällens tevetips nämligen ung och bortskämd, det handlar om överklassungdomar som får ändra livstil och leva ett vanligt svensson liv och det lär ju bli en hel del koncekvenser för dom här "fina damerna" och även " fina herrarna" så det ska bli intressant att se på, det kommer ikväll klockan 20.00 på kanal 1 så missa inte detta.

Så vad det måndag igen



Ja idag är det måndag igen och min sambo har kört iväg för att jobba och jag har satt fyr i kaminen och snart ska jag dricka en kopp kaffe och bara ta det lugnt, sedan så ska jag stryka lite fler gardiner som jag ska ha i dom andra rummen och sätta upp dom, så det kommer att bli lite pyssel här hemma idag. Annars så ska jag även ringa och få en tid hos min handläggare på arbetsförmedlingen, jag var ju där inne i torsdags och skulle få mina betyg verifierade men hon som satt i receptionen hon sa att han som jag skulle ha som handläggare inte var där på hela veckan så att jag fick ringa honom på måndag och få en tid, så vi får väl se om jag kanske kan få en tid imorgon eller på torsdag om det går. Jag skrattade så när jag såg en väninnas blogg där hon hade satt in en seriebild på en denna kvinnan här ovanför som använder sina långa tuttar som halsduk, jag skrattade mig fördärvad när jag såg den hehe! Tack för dom goda skratten man får när jag läser din blogg Martina! Själv så har jag lite kvar innan mina är så långa så att jag kan slänga dom om halsen så här blir det halsduk *ler* och tur är väl det *blink*.

Sätter upp gardiner

Ja jag har redan börjat att sätta upp gardinerna som jag ska ha i jul i stora rummet, där är ändå så mycket som man ska ha gjort till jul och tiden går så himla fort så det är lika bra att göra det nu och sen så är dom inte sådär typiska julgardiner så därför kan jag redan sätta upp dom nu. Annars så ska vi bara ta det lugnt idag när det är söndag och vilodag och imorgon börjar en ny vecka, jag ska ringa och få en tid hos min handledare som jag fick på arbetsförmedlingen, jag ska ju till honom och verifiera mina betyg, vilket jag fortfarande inte har fått gjort, men nu ska det väl äntligen bli av tycker man, så vi får väl se hur det går. Vädret är härligt här idag, solen skiner så man blir pigg och glad. Ha nu en fortsatt trevlig söndag.

Snart är det advent

Ja snart nog så drar det sig mot advent och i morse så fick vi hem mera ved så att vi kan elda som bara den i kaminen för det blir kallare och kallare för varje dag nu märker man. Jag har faktiskt tänkt att sätta upp mina gardiner i stora rummet som jag ska ha till jul nu i dagarna för dom är inte så där typiskt juliga utan dom är rutiga i rött och grönt och jag ska även sätta upp dom som jag ska ha i datarummet, så kommer inte allting på en gång liksom. Annars så har mor och far varit här idag och far fick sin dator i ordning, det tog ganska lång tid att få ordning på den men det gick *ler*. Nej nu ska vi bara ta det lugnt och mysa lite och ta en kopp kaffe, ha nu en fortsatt trevlig helg!

Saturday

Ja idag är det lördag och snart kommer min mor och far hit, min far har fått lite trubbel med sin dator så min sambo ska titta lite på den och se vad som är fel på den. När dom kommer så dricker vi en kopp kaffe och sen ska min sambo titta på datorn och efter det så åker pågarna med dom hem. Annars så håller jag på och tvättar idag, det ska ju göras det också. Nej nu ska jag gå och ladda kaffekokaren så att den är färdig tills när mor och far kommer, tjingeling pling!

Ikväll är det Idol

Så är det äntligen fredag och det är helg igen och ikväll är det Idol. Det ska bli spännande att se hur det går för Idolerna. Jag tycker att Weise är bäst av dom som är kvar och jag hoppas att han vinner hela tävlingen. Annars så väntar jag på att min sambo ska komma hem, han slutar klockan sex och kommer hem vid halv sju tiden. Ikväll blir det falukorv och potatismos, det är gott och enkelt att göra. Min kusin och hans kompis spelar spel för fullt på datorn och dom satt uppe hela natten, fast jag och min sambo gick och lade oss medans ynglingarna satt uppe och spelade spel hela natten. Nu önskar jag alla riktigt fredagsmyyys!


Vad ska man titta på ikväll?

Ja det enda som där går ikväll på teven och som kan vara värt att titta på är Hellenius Hörna på fyran det börjar 21.20, ja ni vet han som leder Let´s dance, den spralliga och roliga killen har ju startat en egen show och den är faktiskt riktigt bra, jag vet dock inte vilka gäster han ska ha där ikväll men det är i alla fall mitt tevetips för ikväll. Tjingeling pling!

Vad hade jag väntat mig.

Ja idag när jag var på arbetsförmedlingen så var det ju tänkt att jag skulle få mina betyg verifierade men när jag kommer in där och sätter mig och pratar med receptionisten så säger hon att -Nej han som du ska ha han är inte här under hela veckan så du får ringa honom på måndag och beställa tid hos honom, jamen vaddå? Kan inte någon annan verifiera betygen i alla fall tänkte jag då, men jag sa inget utan bara, jaha ja då får jag ringa honom på måndag och få en tid, men man blev så besviken, man trodde ju att man skulle komma ett steg närmare i alla fall men icke sa nicke. Efter att jag varit på arbetsförmedlingen så åkte vi hem alltså min mor och far och jag hem till min svärmor och svärfar och drack kaffe och åt våfflor och vi pratade en massa!!!!  Nu är jag hemkommen igen och nu sitter jag och väntar på att min sambo ska komma hem från jobbet och sen klockan sju eller vid sjutiden så kommer min kusin Joakim och hans kompis hit, dom ska vara här i helgen, dom spelar dataspel och vi ser på film och ja, dom har ju lov nu så..... Jag har precis satt igång kaminen för här var ganska kallt när jag kom in precis, men nu börjar det att bli varmt och gott här inne *ler*. Nåja ha det gott allihopa!

Morgondagen

Ja nu är det snart dax att lägga mig, jag har precis varit och duschat så det var skönt, annars så har vi druckit lite kaffe och haft det mysigt och sett på NCIS den serien är jättebra tycker jag. I morgon ska jag gå upp klockan nio och sen kommer mor och far hit vid 11-tiden och vi dricker kaffe när dom kommer hit, sedan ska mor se på hem till gården, den serien har hon följt sedan den började på 70-talet, jag kan inte fatta att en serie kan vara så länge, men den är faktiskt rätt bra *ler*, där är ganska mycket engelsk humor i den och engelsk humor är härlig tycker jag. Efter det så ska jag ner till arbetsförmedlingen så vi får hoppas att det går bättre denna gången när jag kommer dit, nu har jag i alla fall fått reda på att alla mina betyg ligger där inne och att det är som dom kallar det för nertankat så nu ska jag bara få dom verifierade i morgon och sedan lär jag väl få en ny tid och kanske komma på möte eller vad det nu är som man gör när man går dit, vi får väl se. Natti Natti på er!

Nu är det snart bonden

Ja nu är det snart bonde söker fru och vi ska ha en kopp kaffe nu och jag ska ha ett gott äpplet till det, det är så gott med dom goda äpplena från Kivik, det finns så många goda sorter ju. Annars så har vi haft stekta potatisar och korv idag så det var gott, det blev lite korv över sedan igår så det hade vi idag, här slänger vi inget *ler*. Imorgon ska jag till arbetsförmedlingen och mor och far kommer hit så när dom kommer hit så ska vi ha en fika och sen ska jag åka ner dit och efter det så ska mor och far och jag åka till svärmor och svärfar på fika, dom ska bjuda på våfflor, min sambo jobbar i morgon, men när han kommer hem så kommer Joakim och hans kompis hit. Nej nu ska jag dricka kaffe och se på Bonde söker fru.

Kaffedags

Ja just nu sitter jag och njuter av en god kopp kaffe och vi har brasan på  så här är varmt och gott. Idag är det min sambos lediga dag så han jobbar inte på onsdagar så vi har det lugnt och skönt idag. I morgon ska jag till arbetsförmedlingen igen och då ska dom verifiera mina betyg och sen kommer jag antagligen till att få en ny tid och kanske komma på något av deras möten för det brukar dom ju ha men vi får väl se. Annars så kommer nog min kusin Joakim hit imorgon och hans kompis Andreas, dom ska vara här i helgen, dom har ju lov nu. Ikväll ska det bli spännande att se hur det går för bönderna och deras utvalda som dom har bjudit hem till sig, för ikväll är det första dagen där hemma hos dom på gården som vi får följa dom och deras utvalda, så vi får väl se hur det kommer att gå.

tevetipset

Ja det var ju längesen nu som jag tipsade om något på teven, men nu har jag ett program som jag tycker är intressant, det är ju inte mycket som vi vet om kändisar och skådespelares bakgrund och deras familjer så det finns ett program på ettan som går klockan 20.00 som heter vem tror du att du är och det är amerikanska skådespelare och kändisar som släktforskar och det är intressant att se vilka dom har haft i deras släkt och vad dom själva känner och tänker efter att ha fått reda på vad deras släktingar har jobbet med och hur dom har haft det, det ändrar deras livssyn om dom själva, så det är intressant faktiskt, det ska bli spännande att se vilken kändis som ska släktforska ikväll. Annars så sitter jag och väntar på att min sambo ska komma hem från sin första dag på jobbet på expert och han bör vara hemma snart. Jag har kaminen på här hemma så här är varmt och gott. Jag får väl gå upp på loftet och titta i boxen och se vad vi kan ha till kvällsmat idag för det har jag ännu inte tänkt på, men där är fullt i boxen så något ska man väl alltid hitta *ler*. Ha nu en riktigt trevlig kväll.

Vaddå förvirrad

Ja hon som satt i receptionen på arbetsförmedlingen verkade till att vara ny, för hon kunde inte någonting och hon fick fråga en man som gick förbi var hon skulle gå in på datorn, så redan då tänkte jag att hm... hur ska det här gå? Så jag tror inte att hon riktigt visste vad hon sysslade med när jag var där inne för hon skulle ju lika bra kunnat fråga mig om mitt användarnamn och lösenord så hade hon också sett att uppgifterna låg där, men som sagt hon kunde ju inte det så... men jag är bara glad över att jag slipper att göra om allting och att allting löste sig till slut, men man tycker ju att hon borde kunna veta så mycket som att hon skulle kunna ta mitt användarnamn och lösenord och kolla om uppgifterna låg inne i datorn,men näe... Nåja nu får jag gå dit en annan dag och få betygen verifierade, det är lättande att veta att det nu är intankat som dom säger och att informationen ligger där och väntar på att bli bekräftade av någon på arbetsförmedlingen.

Nu har jag redat ut det hela *ler*

Ja nu har jag fått rätt på det hela, för jag tänkte att har jag kunnat skriva ut listan på mina betyg och allt som jag har och där står att det har kommit in då måste det ju ändå finnas där tycker man ju, så jag ringde till Arbetsförmedlingens växel och förhörde mig och där fick jag prata med en norrländsk kille som hjälpte mig och han sa precis som den mannen hade sagt till mig på arbetsförmedlingen i Tomelilla att om man bara infann sig inom 14 dagar så fanns allting kvar, men hon som jag pratade med här i Skurup sa att det hade förvunnit pga att jag kom försent och jag vara va??? Det fattade han inte alls som jag pratade med i växeln utan han fick mitt användarnamn och lösenord och sedan gick han in och då kunde han se hela listan som jag hade och han sa att jag hade glömt att tanka in det, men att det var inte lätt för mig att veta att man skulle göra det, så han gjorde det där tankade in det och sedan sa han att nu nästa gång som du går till Arbetsförmedlingen så kan du gå dit och få det verifierat för nu ligger det där. Jag tackade honom så mycket för hjälpen för det betydde mycket att man slipper att göra om allting så slutet gott allting gott *ler*. Det som var onödigt var ju bara att mor och far körde ut hit för att dom skulle till Sjöbo och när dom ändå skulle dit så tänkte dom att ja då kan vi köra ut till Johanna och köra henne till arbetsförmedlingen så att hon får sina betyg verifierade, men så blev det ju inte idag, men vi får ta det en annan dag, huvudsaken är ju att allting ligger inne där nu och att jag slipper att göra om det. Nu ska jag bara koppla av och lugna ner mig för jag blev lite antererad när jag trodde att jag skulle få göra om allting igen men puh... jag slapp det *ler*.

Fan vad arg jag blev



Ja snacka vilket jobb jag har haft innan och lägga in alla mina betyg och jag fick tom utskrivet ett bevis på att allting var inskrivet, men när jag nu var på arbetsförmedlingen idag för att verifiera betygen så tittar hon i datorn och säger att nä där ligger inget, va??? Han som jag hade haft i Tomelilla hade sagt att bara jag besökte Arbetsförmelingen inom 14 dagar så var allting okej och allting skulle ligga där inne då, jo men visst, det är på torsdag som jag har på mig och så när jag kommer in där så säger dom att tiden hade gått ut!!! Så att allting var borta, så nu är det bara för mig att lägga in hela bunken med betyg igen och börja om från början, inte kul alls och så jävla onödigt sen också. Nu ska jag lugna ner mina nerver med lite kaffe tjingeling pling!

Typisk höst

Ja idag är det typiskt höst, det regnar och är mulet ute så det är inget vidare väder idag, jag får väl ta och sätta igång kaminen snart tror jag så att här blir varmt och gott. Annars så ska jag snart koka en kopp kaffe till mig och sedan sitta och morgna mig lite. Min sambo har gett sig iväg till sitt nya jobb på expert så det är ju spännande för honom idag på sitt nya jobb. Jag får nog ta och tvätta lite idag tror jag, nu när jag inte varit hemma på några dagar så har det blivit lite tvätt som behöver tvättas så det blir tvättningsdag idag. Jag vet inte vad där är på teven ikväll men jag får väl kolla upp läget och se vad som går i lådan ikväll. Nej nu ska jag ha en kopp kaffe och en franskbrödbulle men hej svej så länge!

Nu är jag hemma igen skönt *ler*

Ja nu är jag hemma igen och det är skönt, min sambo kom och hämtade mig igår och sen beställde vi pizza så det var gott, jag orkade dock bara halva pizzan så den andra halvan ska jag ha idag tänkte jag. Så är det första november idag och jag tycker att tiden går så fort, snart är det ju jul och det ska bli så härligt när man äntligen får sätta fram stjärnor och ljusstakar och allt annat som hör jultiden till, det är då man lever upp riktigt när man får pyssla och göra det fint här hemma. Min sambo tyckte att isbjörnen som jag hade köpt i fiberoptik var jättefin, jag hade den tänd igår bara för att visa den och han tyckte som sagt att den var jättefin, men nu har jag packat ner den igen för den ska ju upp till advent och då ska jag ha konstgjorda granar sidan om och bomull under som snö och endast ett par tomtar vid granarna som ska stå vid vardera sida om björnen så det kommer att bli kanonfint, det enda jag har kvar som jag också ska köpa till denna julen är ju den där röda struten som lyser, men det blev inte av igår att vi körde dit utan mor ska köpa den till mig när hon ska till Boan nästa gång, nästa sak som jag ska köpa till mig själv är den där röda toppen med blommor kring halsen som jag tänkte ha på julafton och i juletid över huvudtaget, man behöver något nytt ibland så att man kan känna sig fin och jag ska även sätta ljusa slingor i håret till jul, men det ska jag göra så sent som möjligt så att det varar länge. Annars så ska jag till Arbetsförmedlingen nu någon dag i denna veckan, jag har lagt in mina betyg men dom ska ju verifieras av dom här på arbetsförmedlingen och sen är jag ju redan inskriven så sen får vi se när dom kallar mig igen och vad som händer härnäst. Ha det gott allesammans!

RSS 2.0