Usch och fy

Ja så var det då dags för den där hemska perioden igen nämligen röda veckan, ni som har följt bloggen innan och känner mig vet hur hemskt jag mår när det är dags för den veckan och jag känner mig helt kass rätt ut sagt just nu, jag känner mig som om jag skulle få typ influensa, yr och mår illa och ja allmänt skit alltså, men det är ju inget ovanligt när jag ska ha röda veckan, men däremot så skiftar det numera så att vissa gånger är det bättre än andra och det har varit rättså hyffsat dom andra gångerna nu men just nu så är det en av dom gångerna som är som värst och det är ju skit, men men.... Jag känner inte heller för att äta något särskilt så det blev bara lite youghurt nu. På fredag har jag fått tid till klippning och det ska bli så skönt och mor och far kommer och hämtar mig för jag klipper mig i Brantevik hos en frisörska där, men jag ska byta frisör sen för det är ju lite väl långt att ligga och köra ända dit nu när jag bor här ute, men det får gå för denna gången också, sen ska jag klippa mig på samma ställe som mina svärföräldrar klipper sig och hon är dessutom mycket billigare på att klippa så det är ju ett plus *ler* och hon klipper lika bra som den andra frisörskan det har jag sett på min svärmors frisyr när hon är nyklippt. Annars så ska vi göra lite andra ärenden också på fredag, man passar ju på att handla och lite sånt när man är i den ändan av skåne *ler*, jag ska handla lite på Netto och så bara så det är inget märkvärdigt så och en box vin tänkte jag, det är bara jag som dricker vin här hemma och det är inte ofta det händer men ibland kan det ju vara gott med ett glas vin och en box håller ju länge så det tänkte jag köpa på fredag, som tur är så har jag fått igång röda veckan då och har jag tur så är den över också på fredag, men det värsta är alltid den dagen man får det och och dagen efter det att man fått det och några dagar innan man har fått det, då ligger man för ankare om det är som nu den värsta sorten, som sagt andra gånger kan det vara lindrigare så att man knappt märker av det, men det är det inte nu som sagt så det är bläääää.... Nej nu ska jag gå och koka lite te till mig, det brukar hjälpa lite i alla fall och sen blir det nog att jag går och lägger mig en stund så att jag är lite piggare ikväll. Trevlig söndag på er!

helgen närmar sig

Ja idag är det torsdag och helgen närmar sig, jag ska dammsuga idag för det blir så fort smutsigt och små dammråttor bildas lätt när man har har en katt och där kommer damm och smuts från kamminen när man lägger in nya vedträn så här ska det minsann dammsugas idag och sedan ska jag tvätta lite, men först så ska vi fika, har redan laddat kaffekokaren och dukat bordet för en mysig fika. Annars så ska det visst snöa mera idag eller ja antingen snö eller regn, vet inte riktigt för man kan inte riktigt lita på väderprognoserna, men det ska i alla fall komma rejält med nederbörd de följande dagarna det har jag sett i alla fall, så får vi se i vilken form det kommer, nåja hej svej så länge, skriver nog ett inlägg senare idag efter städning och annat som behövs göras tjingeling pling!

Min kusin har åkt hem idag

Ja nu har min kusin Joakim åkt hem, hans mor och far kom hit för några timmar sedan och vi har beställt pizza och tittat på film och haft det trevligt, men nu har det börjat att snöa och blåsa så det var i rättan tid som dom åkte hem för det var ganska halt nu när vi var ute och mera snö är på väg in igen, redan i natt och i morgon ännu mera. Annars så har min sambo varit och tagit bort snö idag både på vår gård och hemma hos mina svärföräldrars gård idag och då hade dom ju traktorn till hjälp men det var ändå svårt att få bort all snön och att veta var man ska göra av den. Nu ska vi dricka en kopp kaffe och bara ta det lugnt och njuta av värmen från kaminen. Ha det gott allihopa!

Min kusin är här *ler*

Ja idag kom min kusin och hans far hit och min kusin Joakim ska vara här några dagar nu, vi köpte pizza och nu sitter jag och tittar på melodifestivalsuttagningen och vi fikar just nu. Det blev lite ändring idag eftersom min kusin ringde innan idag och undrade om det gick bra att han och hans far kom hit idag, för egentligen var det meningen att vi skulle äta crepes idag som min sambo hämtat hemma hos svärmor för hon hade ju gjort dom till oss, men dom ska vi äta i morgon istället och det går ju lika bra *ler*.

hehe!

Nu vet jag en väninna till mig som kommer att skratta *ler*, det är nämligen så att min svärmor ringde precis och sa att hon hade gjort crepes med svampsås till oss idag så det var bara till att komma och hämta dom och ja vad säger man, man tackar inte nej till svärmors goda mat direkt *ler*så dom ska vi ha ikväll. Nu tänker väl ni att lagar inte den människan mat själv? Jodå det gör hon, men som sagt blir man erbjuden mat från svärmor och hon har stått och lagat den till oss så tar man ju emot den eller hur? Annars så är det ju oartigt men det är ju lite lyx det får man ju säga. Annars ikväll så ska jag se på tredje uttagningen av melodifestivalen och Darin ska ju vara med ikväll så vi får väl hoppas på att han har en bra låt. Trevlig helg på er alla!!!

så var det fredagsmyyys!!!

Idag har mina svärföräldrar varit här på fika, ja ni undrar säkert för vi har träffats nästan varje dag nu denna veckan, men det blir ju gärna så när man nu bor så nära som vi gör endast 800 m mellan oss, men å andra sidan är det ju så trevligt att vi trivs så bra ihop och sen så lagar svärmor kvällsmat till oss ibland som vi får med oss hem och sen ibland äter vi kvällsmat hemma hos dom så det är ju inte dumt, fast idag så ville jag att dom skulle komma hit på fika så att det inte bara är vi som kommer hem till dom hela tiden och vi hade trevligt som vanligt *ler*. Annars så har jag sett på let´s dance, men det är ännu inte fått reda på vem som åker ut för det är ju paus just nu, men snart får vi reda på det, spännande att se vem som får stanna kvar och vem som åker ut ikväll. Ikväll blev det potatisgratäng och hamburgare till kvällsmat och det var jättegott och sen fikar vi just nu och har en god chokladkaka till det, inte dumt *ler*. Annars så kommer helgen till att vara lugn och det ska ju snöa ännu mera nu usch ja, imorgon ska jag i alla fall se på den tredje uttagningen av melodifestivalslåtar så det ska bli spännande att se hur låtarna låter, det enda jag vet är att Darin ska vara med i morgon, så kanske han har något bra låt, vi får väl se, nu önskar jag er alla en riktigt trevlig och mysig helg, kram på er!

på middag hos svärmor och svärfar idag *ler*


Ja idag var vi hos mina svärföräldrar igen och dom bjöd på middag, kycklingklubbor med god gratäng, det tackar man ju inte nej till *ler*. Annars så har det snöat en hel del här idag och mera ska det komma usch ja, snön är inte rolig precis men man kan inte göra något åt det så det är bara till att vänta på våren och hoppas att den kommer snart. Har tagit in gott om ved så att vi kan elda bra och just nu är här så varmt och gött inne. Nej nu ska jag gå och göra en kopp te och kaffe till min sambo och sen blir det myspys i soffan. Ha det gott!

pizza mm.... gott

Ja idag har vi varit hos svärmor och svärfar och installerat deras nya dator och jag visade min svärmor hur man ska söka på internet och så och sen fikade vi också och nu ska vi snart äta pizza, vi har precis beställt så nu ska min sambo bara hämta dom och sen ska vi mysa och äta pizza gött! Jag har hört att det ska komma ett par decimeter snö nu snart är så trött på den här snön nu men men.... Nåja ha nu en fortsatt trevlig kväll allihopa!

ätit semla mums!



Ja jag och min sambo har precis varit hemma hos min svärmor och svärfar och ätit semla och fikat, det är ju fettisdagen idag och då ska man ju äta semlor och den var jättegod *ler*. Det snöar som bara den ute och jag kan säga att man är så trött på snön nu och inte ska det sluta snöa heller nä, det ska fortsätta att snöa usch ja, annars så ska jag se på halv åtta hos mig på fyran ikväll och sen vet jag inte om där är något annat bra på teven, får kolla upp läget. Jag eldar för fullt i kaminen just nu och det är varmt och gott här inne så nu kan det snöa hur mycket det vill där ute bara man har varmt  här inne *ler*. Annars så ska vi ha pyttipanna ikväll till kvällsmat så jag ska steka lite ägg som vi ska ha till så det blir gott, ha det så bra allihopa!

varit och fikat hos svärmor och svärfar

Ja vi har precis varit och fikat hos svärmor och svärfar och vi hade jättetrevligt och pratade och gick på som vanligt *ler*. Det ska visst komma mera snö ser jag usch tar det aldrig slut på snön snart? Nåja ikväll blir det räkor igen fast jag vet inte ännu om vi ska ha räksoppa där jag stoppar extra räkor i eller om vi ska ha räkmackor ikväll igen, vi får väl se vad vi känner för *ler*. Ikväll ska jag se på halv åtta hos mig och sen får jag se vad där är för något annat som man kan titta på, ha det gott allihopa!

Alla hjärtans dag



Ja idag är det ju alla hjärtans dag, fast jag och min sambo ska inte fira det på något särskilt sätt, vi ser det mest som ett jippo för att sälja saker och vi brukar tänka på varandra i vanliga fall, som tex min sambo brukar ibland komma hem med något som han köpt till  mig bara sådär och jag tänker likadant på honom i vanliga fall utan att det är alla hjärtans dag så därför firar vi det inte något särskilt så, men det är klart att vi ska laga till lite extra god mat ikväll, det blir räkmackor och jag ska koka ägg som vi också ska ha på mackan och lite majonäs, så festlig middag och myspys och se på en bra film det blir det ju och sen har jag lite goda praliner som vi ska ha till kaffet ikväll, men vi ska inte ge varandra några presenter eller så, jag tycker att det räcker med god mat och dryck och att vi har varandra och myser. Ha nu en riktigt trevlig och mysig söndag och pyssla om varandra riktigt!

rätt låtar gick vidare

Ja så har man då sett på andra uttagningen av melodifestivalen och denna gången var det rätt låtar som gick vidare som tur är och dom var bra, så det var kul. Ett tips på musik är gruppen The Baseballs som är tre killar från tyskland som sjunger i 50-talsstil och dom är kanonbra dom har redan sålt guld i sverige och även i Finland så dom gör succee överallt och jag ska helt klart köpa deras skiva, för er som vill köpa skivan så ser den ut så här: men jag vill helst ha det nya omslaget  eftersom det ju mera stämmer med stilen dom sjunger och 50-talet. Nej nu ska jag gå och ta en kopp te och bara koppla av lite, tjingeling och forsatt trevlig helg!

Så åkte den äntligen ut

Ja tro det eller ej men idag åkte vår gran ut, hehe ni tycker nog att jag är tossig som har haft granen kvar ända tills nu men sen är det ju så skönt att man är så fruktansvärt trött på granen så att man verkligen känner att nu ska den ut!!!! Då har man liksom gjort julen riktigt så att säga hihi! Jag har retat mig varje gång som man varit uppe på natten och gått på toa för granen stod ju precis där vid dörren eller i hörnan till dörren så när man gick förbi så har den bara barrat mer och mer för varje gång och jag har mumlat några svordomar varje gång jag har gått förbi den då och så äntligen idag så klippte vi sönder den och eldade upp den i kaminen och det blev minsann riktigt bra med värme av granen *ler*. Ikväll är det andra uttagningen av melodifestivalen så vi får väl hoppas på att det blir bättre låtar denna lördagen för förra lördagen var det urkassa låtar. Det ska komma mera snö, dom har sagt att det kan komma upp till ett par decimeter snö, som om det inte skulle räcka med snö nu liksom men näää.... Ja vi får väl se hur mycket snö som kommer men jag är uppriktigt sagt trött på den sabla snön också nu vill man ha vår och sommar och sol. Ha  nu en riktigt trevlig helg!!!!!

Snö snö och snö

Ja nu är man trött på den här snön och mer ska det komma usch, men vi kan ändå inte göra något åt att det snöar så det är bara att hänga med och vänta på att det ska vända och bli vår och sommar. Ikväll är det let´s dance så det ska jag se och just nu håller jag på att laga mat, det blir hamburgare och potatisgratäng till kvällsmat idag, ha nu en riktigt mysig fredag allihopa och trevlig helg!!!!

Igår snöade det massor här




Ja igår snöade det massa här och jag var ute och tog lite bilder på det och mera ska det komma, annars så har det varit en lugn dag, jag har pysslat lite här hemma och bytt sängkläder, tvättat ja lite pysslande i hemmet helt enkelt, sedan har jag sett på halv åtta hos mig där dom lagar mat, men annars så går där inget särskilt på teven idag. I morgon ska det visst komma snö igen så då ska jag gå ut och ta lite fler foton, det är alltid kul att ha och titta på sen hur mycket snö som har kommit. Ha det gott allihopa!


snöigt igen



Ja nu snöar det för fullt igen, det snöar så mycket att man inte kan se till närmsta hus och det säger inte lite det *ler*. Vi har i alla fall handlat hem allting som vi behöver så vi har allting hemma nu om det kommer att bli snöstorm och det skulle visst börja blåsa också, det har redan börjat att ta till lite nu, brasan är i full gång för det gäller att elda för fullt hela tiden så att man inte fryser. Ikväll blir det pytt i panna till kvällsmat och vi har nybakat bröd hemma som vi fick av svärmor idag och nybakade franskbrödbullar som hon också har gjort inte dumt alls *ler* provsmakade dom till kaffet när min sambo kom hem efter att ha inhandlat en del varor i Skurup. Nej nu ska vi bara ta det lugnt och koppla av, ha det gott!


undrar vad det är för något smarrigt?

Ja idag så har visst svärmor lagat till någon smarrig kvällsmat till oss, hon brukar överraska oss så ibland och det är ju inte helt fel *ler* men jag har ingen aning om vad det blir för något. Min sambo och min svärfar skulle iväg och hämta fågelmat som vi ska lägga ut nu när det ska bli snöstorm igen, så att dom stackarna kan äta och klara sig, det är inte lätt för dom att hitta mat nu ju och när min sambo kommer hem så har han den smarriga kvällsmaten med sig mmm..... Annars så har det varit lugnt här idag och jag har eldat i kaminen som bara den för det är ganska kyligt ute. Ikväll är det halv åtta hos mig på fyran, ska bli spännande att se hur det går för den som ska laga mat ikväll, ha det gott allesammans!


mera snö

Ja det ska komma mera snö och inte lite heller det kunde komma upp till 75 cm snö! Det ska i alla fall snöa i flera dagar såg min sambo så han är uppe och köper mjölk och lite annat smått och gott om vi nu blir insnöade några dagar, puh, så då är det dags igen med snöstorm och min sambo får skotta och ta bort mera snö hemma hos oss och hemma hos sina föräldrar, jaja, men man råder inte över vädret som tur är annars så hade det blivit ett himla liv på alla som ville ha olika väder, det är i alla fall kul för barnen som får snö till sportlovet. Ha det gott allesammans!

På middag hos svärmor och svärfar

Ja idag blev vi bjudna på ärtsoppa hos mina svärföräldrar och det var jättegott, jag och svärfar drack varm punch till hehe! Annars så har jag sett på den första uttagningen på melodifestivalen och det var det dåligaste jag har hört på länge, där var ärligt talat ingen låt som jag tyckte om och ni ska se att nästa lördag så ska där väl vara hur många låtar som helst som är jättebra, det brukar vara så, men det är bara synd att det blir så för då kan ju inte dom bra låtarna komma vidare om dom samlar alla dåliga i ett program och alla bra i ett, nåja vi får väl se hur det blir nästa lördag men ikväll var det superdåligt, jag tror aldrig att det har varit så här dåligt någon gång, däremot så tyckte jag att det var roligt att Dolf Lundgren var med som programledare och han skötte sig riktigt bra så det var roligt. Nej nu ska jag gå och lägga mig natti natti på er!

vad härligt att vara hemma igen *ler*



Ja i morse så åkte vi iväg till sjukhuset för far skulle ta prover så att man ser att det ligger där det ska alltså för att han tar waran och efter det så körde vi och handlade på Lidl i Tomelilla och sedan körde vi hem till Skurup och drack kaffe hos mina svärföräldrar där vi blev bjudna på våfflor, det var så gott och mor och far sitter fortfarande kvar hos dom och pratar en massa hehe! Vi åkte hem och mor och far ska komma hit när dom kör ifrån mina svärföräldrar för jag har nämligen varor i deras bil som dom ska lämna här, men det är så otroligt skönt att vara hemma igen och Kurre blev helt uppspelt och min sambo är förstås också glad att jag är hemma igen, så ikväll ska vi bara mysa och ha det gott. Ikväll kommer Let´s dance på kanal fyra klockan åtta missa inte det och efter det kommer den nya komediserien solsidan, dom är bara inte kloka där men det är roligt så det får ni också se på, ha det gott allihopa och kram på er!

Imorgon ska jag äntligen åka hem *ler*

Ja efter att ha varit insnöad hos mor och far på österlen så ska jag nu äntligen åka hem till mina två älsklingar min sambo och vår katt Kurre, jag har saknat dom så även om jag har pratat med min sambo i telefon så är det ju ändå inte detsamma. Jag åkte ju  hem i onsdags då far kom hem från sjukhuset och skulle stanna några dagara så att jag såg att far piggnade till och att allting var bra med honom och det är det och det är skönt, sedan kom snöstormen precis när jag skulle åka hem så jag fick stanna ytterligare några dagar och det gjorde i och för sig inget för det är ju roligt att vara hemma hos mor och far, men nu längtar jag hem till min sambo och vår katt så i morgon ska först far åka till sjukhuset och ta prover så att dom ser att värdena är bra eftersom han äter waran nu och sen ska jag handla på Lidl och på Netto och därefter ska vi åka till min svärmor och svärfar på fika och dom ska bjuda på våfflor, dom är ju så glada att far är frisk igen och att allting har gått bra för far var ju nära att dö eftersom han hade fullt med proppar i lungorna men som tur är så har han återhämtat sig snabbt. Man får ju passa på att åka hem också nu när det är uppehåll med snön för sen ska det kanske komma snöväder igen säger dom, så vi får väl se hur det blir med det, min sambo är inte så förtjust i den tanken att det ska komma mera snö för det enda han har fått göra nu där hemma är att hjälpa sin far att få undan snön på deras gård och på våran gård och det är minsann inte lite snö som har kommit, i alla fall ska det bli skönt att komma hem igen i morgon, det är som man säger borta bra men hemma bäst *ler*, ha det gott allesammans!

Det blev lite flera dagar hemma

Ja jag kom ju hit i  onsdags när min far kom hem från sjukhuset och jag stannade några dagar till för att far tyckte att det var roligt och sen ville man ju se så att han piggnade till och att allting gick som det ska och så och det har det gjort, far har varit jättepigg och nu kan han andas som han ska  och det är skönt, jag har inte sett far så pigg på jättelänge och nu skojar han och är glad och äter för det gjorde han inte innan, kanske inte så konstigt när man är dålig och har fullt med proppar i lungorna och inte kan andas, men det visste vi ju inte då och det var ju tur att han kom in som han gjorde nu för annars så hade det gått illa, men som tur var så gick det bra och det är jag oerhört tacksam för. Det var inte tänkt att jag skulle stanna så här länge som nu, men sen kom ju snöstormen och man kan ju inte ge sig ut i snöoväder och riskera livet och jag har ju det bra här och så och jag pratar med min sambo varje kväll på telefon och han har fått köra iväg en massa snö på hans mors och fars gård för den var full av snö och likaså vår gård, men sen är det ju så att det blåser igen på bara en liten stund så han är ganska trött på snö nu kan jag säga och det förstår man ju och sedan så ska det komma jättemycket snö till nu klockan ett idag och det är ju inte lönt att dom tar bort någon snö idag i alla fall eftersom det både blåser och ska snöa en massa senare idag, men igår tog dom faktiskt bort snö med traktorn ytterligare en gång eftersom det hade blåst och det hade bildats drivor på min svärmor och svärfars gård och även på vår gård så då tog dom bort det dom kunde, för annars om man låter det vara helt så blir det bara värre och sen fryser det och sen är det ju som sten och då kan man inte får bort det, så det gäller att ta bort en del snö medans man kan, så min sambo var jättetrött igår när han hade hållit på att få bort snö hela dagen, så han skulle bara ta sig ett bad och sedan gå och lägga sig. Nu hoppas jag bara på att det snart ska sluta att blåsa och snöa så att man kan åka hem igen och sedan ska jag ta bort alla mina tomtar och granen ska ut och sedan ska jag fixa och dona hemma, ersätta tomtarna med annat och göra det fint, men än så länge så får jag allt stanna på österlen en tid till och tur är ju att man har telefonen så att man kan prata med min älskling där och höra våran katt kurre spinna i luren *ler* tjingeling på er !

RSS 2.0