Då är man på österlen



Ja nu är jag på österlen och i morgon ska jag till läkaren för min Endometrios, inget vidare trevligt att gå till gyn men det måste ju göras. Annars så har det varit härligt väder idag och vi har suttit ute och fikat och ikväll blir det stekt lax och potatis till kvällsmat mumsigt värre, jag bara älskar lax. Ikväll ska jag se på Ernst Kirsteiger han ska ju ha ett sommarprogram där han fixar och donar i ett hus och gör fint, hans program får man alltid sådan sommarkänsla av och sen är han jättetrevlig tycker jag, senare ikväll så ska jag se på reprisen av Allsång på Skansen med Måns, jag tycker att han gjorde kanonbra ifrån sig!!! Det kommer gå hur bra som helst för honom i fortsättningen, ser fram emot nästa program på tisdag. Nej nu ska jag gå och hjälpa till med maten lite, tjingeling på er!

Hem till österlen i morgon besöka mor och far



Ja imorgon bär det hem till österlen och jag ska vara där några dagar besöka min mor och far lite, sedan har jag fått tid hos läkaren på fredag så det är även därför som jag passar på att vara hemma hos mor och far, min sambo ska måla huset här hemma och alla fönsterna. Det är angående Enometriosen som jag ska till läkaren så det är gynmottagningen som jag ska till, usch och fy men det är ju nödvändigt ont så att säga. Idag har det varit fint väder, hoppas att det blir fortsatt fint väder nu när min sambo ska måla här hemma. Ha det gott allihopa och kram på er!

Allsång på Skansen ikväll med Måns!!



Ja jag ser verkligen fram emot att få se Måns som programledare i Allsång på Skansen ikväll det kommer på Kanal 1 klockan 20.00 så missa för allt i världen inte det för jag tror att det kommer till att bli mycket bra med Måns. Tjingeling så länge!


Lotta på Liseberg ikväll



Ja ikväll är det Lotta på Liseberg igen och sedan kommer Falk en kriminalfilm bland en serie fristående kriminalfilmer som jag tycker är jättebra. Annars har vädret varit jättehärligt idag och jag har suttit ute lite vid trädgårdsbordet och solat mig lite. Ikväll blir det vanlig mat igen ska bli gott med det nu när man har ätit mycket sill, fast jag älskar sill så det är inte det men det ska ändå bli gott med vanlig mat igen så ikväll blir det korv och stekta potatisar och jag har gjort grönsallad som jag ska ha till. Snart kommer min sambo hem så att vi kan äta och mysa sen ikväll och se på film. Ha det gott allihopa och kram på er!


Nu börjar det hända lite *ler*



Ja jag har ju gått ner några kilon nu och eftersom jag i nuläget har den där veckan så ska man ju inte väga sig eftersom man ju har extra mycket vätska i kroppen men det gjorde jag ändå och det visade sig att trots att jag har den veckan så har jag gått ner 6 kg nu om inte mer för jag ska väga mig igen när denna veckan är slut så jag antar då att det är ännu mera som jag har gått ner, men det roligaste är när man letar fram gamla kläder som man inte kunnat ha innan och som passar nu när man provar dom, som idag så rotade jag i garderoben och hittade ett par shorts som jag tog på mig och dom sitter jättebra nu *ler* sedan hittade jag en klänning som jag provade och den passade perfekt den också och jag strök den och hängde upp den så att jag kan ha den en dag när det är varmt ute, jösses vad glad man blir när man märker på kläderna att man har gått ner mycket, just på den bilden som jag hade inne på midsommarfton i förra inlägget så syns det nog inte så mycket eftersom den toppen är av modellen som där är mycket tyg där framme och man har svårt för att se var figuren är liksom, men det kvittar för gått ner har jag och det märkte jag ju på klädern nu och på vågen också dessutom. Jag märker det nog inte lika mycket själv som dom andra som mor och far när dom var här nu dom sa att dom såg att jag hade gått ner i ansiktet och på övriga kroppen också, visst märker jag själv på mig att jag blivit mindre och mest på kläder och så men som sagt andra som inte ser en varje dag dom märker det ju mera än vad jag själv gör som ser mig själv varje dag i spegeln. Jag tar det lugnt och rätt som det är så har man nått sin trivselvikt, jag vill gå ner så mycket så att jag kan ha alla dom gamla klänningarna jag hade förr när jag var 20 år för jag har sparat alla klänningarna. Jag ska skaffa mig ett gångband snart och har jag lyckats att gå ner så här mycket på kort tid så kommer det ju att göra ännu mera susen när jag börjar att gå på gångbandet varje dag så det ser jag fram emot. Ha det gott allihopa!

Jättetrevlig midsommarfton













Ja vi hade verkligen en jättetrevlig midsommarafton med god mat och mycket mat och sist hade vi glass och jordgubbar och vi såg på en rolig film och min far han skrattade så hjärtligt glatt åt filmen och den var verkligen helt sanslös så jag skrattade också så att jag fick ont i magen hehe! Senceless heter filmen om ni vill veta vad det var för film. Jag tog lite foton från midsommafton så jag tänkte sätta in dom här nu så att ni får se hur vi hade det.

Glad midsommar!!



Ja idag är det midsommarafton och jag har tagit upp den gravade laxen som nu ligger och tinar upp tills senare idag. Jag går och pular med smådetaljerna som är kvar och senare idag ska jag ju duka och göra fint på stora bordet här inne, har tagit fram söta servetter med svenska flaggan på och blommor så det är så midsommarfint så och kaffeservetter har jag likadana. Mor och far och vår kompis Kalle kommer ca vid tvåtiden och då ska vi ha fika och en bit fläta och sen ska mor och jag göra jansson och mor har varit och köpt alla sorters sill och så ska vi ju ha köttbullar och prinskorvar för min sambo äter inte sill. Till efterrätt idag blir det förstås jordgubbar och vaniljglass det hör ju till på midsommarafton. Min sambo jobbar idag men jag tror inte längre än till klockan sex det kan ju bli tidigare som han slutar också det beror helt och hållet på hur mycket folk där är idag så vi får hoppas på att han slutar lite tidigare idag. Min sambo fick fina tuffa t-shirtar igår som han gillade skarpt så det var roligt att han tyckte om dom så mycket, annars så hade vi en kompis här på besök igår och vi såg på film, men innan dess så åt min sambo och jag jättegott grillat kött och god gratäng till det och grönsallad så det var en lyckad födelsedag för min sambo lugnt och skönt. Ha nu en riktigt härlig midsommarafton för det ska vi ha, jag ska ta lite foton från festen ikväll här så att ni får se hur vi har haft det.

Midsommarmaten fixad



Japp nu är midsommarmaten fixad, jag har pratat med mor och hon hade varit och handlat sillen och en annan dom vi känner som kommer i morgon skulle fixa jordgubbarna och glassen och så ska vi göra Jansson när mor och dom kommer hit för det är lätt att göra och sedan får min sambo äta köttbullar och prinskorv för han gillar inte sill, annars så får han grilla en bit kött om han vill han något annat och det går ju också bra. Imorgon kommer mor och far och vår vän på eftermiddagen vid tretiden och då ska vi fika och ha en bit vetebröd till och sedan flyter dagen på. Min sambo jobbar i morgon men jag vet inte hur länge ännu men det blir nog inte så värst länge som han ska jobba imorgon, idag jobbar han lite längre än vad han ska men det är ju också den stora handlardagen idag. Min sambo fyller år idag så han och jag ska fira hans födelsedag ikväll, vi ska grilla och ha potatisgratäng till och jag ska göra lite grönsallad till mig och ha till och till efterrätt ska vi ha glass och coctailbär. Det ska bli roligt att se vad min sambo tycker om presenterna som han får av mig och min mor och far dom ligger här på bordet och väntar på honom. Min sambo är inte så mycket för att fira födelsedagar längre så han ville bara att han och jag skulle fira själva i år och det är ju lugnt och skönt också så det blir vi som ska fira och mysa ikväll. Kram på er och Glad midsommar!!!

Planerar inför midsommarafton



Ja jag planerar lite inför midsommarafton som vi ska fira här hemma hos oss och det blir min mor och far och en vän till oss som heter Kalle. Dom kommer på eftermiddagen vid tretiden så att vi kan dricka kaffe och det blir nog en liten bit vetebröd till fikat och sen ska vi ju ha sill och jansson och prinskorv och köttbullar och lax mm... senare blir det förstås jordgubbar med vanlijglass det hör ju till på midsommarafton, jag har planerat hur jag ska duka och vilka servetter jag ska ha. Annars så mår jag inte så värst bra idag och har jätteont av endometriosen så jag hade egentligen tänkt dammsuga idag men det får vänta tills i morgon om jag känner mig bättre då så tar jag det försiktigt och tar rum för rum. Jag har fått svar på röntgen nu och det var Endometrios som jag har och  mycket dessutom det var en tjock hinna sa han vilket innebär att det är mycket av det och att jag hade en ofarlig cysta  och det gör dom inte något åt eftersom den är ofarlig men huvudsaken att där inte var några tumörer eller annat hemskt. Jag ska vidare till gynokologi sen så får vi se vad dom säger om det hela för dom får ju också titta på det, men jag hoppas inte på för mycket för enligt vad jag har läst om det så även om man hade opererat bort allting så går det inte bort ens då så i nuläget finns där inget att göra merrän att ta smärtlindrande tabletter. För min fot så har jag fått vattendrivande vilket också hjälper eftersom jag ju får mycket vätska i kroppen pga endometriosen så man får springa på toa flera gånger om dagen, men det hjälper också för vikten för jag har märkt att en stor del är vätska, visst jag har gått ner några kilon, kan inte säga exakt hur mycket eftersom det inte är bra att väga sig när man har mens och väger ett par tre kilon mer än vanligt pga vätska och så men jag har i alla fall gått ner fyra kilon så jag borde vid nuläget ha gått ner 6 kilon eller 7 så jag ska väga mig efter menstrationen så får vi se vad jag väger då, men i vilket fall som helst så sa mor igår när dom var här att hon såg att jag hade gått ner ännu mera på midjan och baken och ja överallt så det går ju inte bort på en gång utan det går lite och lite efter hand och det är jätteroligt när folk märker det och säger att man har gått ner och för att inte tala om när man tar ner ett par byxor från loftet som man inte har kunnat ha på sig innan och dom passar nu, jag har dom på mig precis nu faktiskt så då blir man lite stolt över sig själv *ler*. Jag ska få en gångmaskin av min mormor, hon är verkligen jättesnäll, hon tyckte synd om mig att jag hade den här sjukdomen och sedan kan jag ju inte ut och gå på samma sätt eftersom jag har det och då är ju enda alternativet för mig gångmaskin och jag kommer ju att gå ner lättare med den plus att man då får bättre blodcirkulation och bättre blodtryck så det är bara positivt med den och sedan är den så praktisk att man kan fälla ihop den och man kan ha den i teverummet och gå på när man ser på ett teveprogram eller om man vill gå till bra musik vilket som och när jag väl får den så ska jag gå så mycket jag bara kan. Det är inte så att jag ska gå som en tossing i början utan man får börja lite och lite huvudsaken att man gör det regelbundet kanske börja med 10 minuter sedan en kvart sedan 20 minuter och sedan en timme i hyffsad takt och variera hastigheten under tiden för det gör ju också på sig. Nu önskar jag alla en trevlig midsommar!! Kram på er!

Så har min mor och far varit här på fika



Ja idag har min mor och far varit här på fika så det var trevligt och ikväll kommer första programmmet av Lotta på Liseberg, så det får ni inte missa, klockan 20.00 på teve 4 kommer det och efter det kommer Falk kriminalserien som också är bra, men först är det Lotta på Liseberg, det är så roligt att se vilka artister som kommer dit för hon har alltid så bra artister där och sen är det roligt att sjunga med eftersom dom ju har textat låtarna så att man kan sjunga med och Lotta är alltid så go och glad och det smittar av sig genom teverutan. Ikväll ska jag äta varmrökt lax och sallad och pasta till det göttigt. Vädret är inget vidrare, det blåser som bara den och det är kallt så det känns inte som sommar direkt, vi får hoppas att midsommarvädret blir bättre men vi ska ändå sitta inne men det hade ändå varit roligt om solen hade kikat fram. Den 23:e juni fyller min sambo år och vi ska bara fira han och jag här hemma själva, mor och far hade paket med sig till honom nu och jag har köpt present till honom innan så presenterna ligger här på bordet och väntar på honom, men han får vänta tills den 23:e på torsdag. Vi ska äta gott kött och potatisgratäng och jag ska göra en sallad till och sen ska vi ha jordgubbar och glass till efterrätt och till maten ska vi ha ett glas vitt vin som heter tre apor ett jättegott vin i bag in box, också ett jättegott vin att bara dricka bara om man sitter ute en varm sommardag. Nej nu ska jag fixa lite med kvällsmaten, ha nu en riktigt trevlig sommarkväll och kram på er!


Så var det lördag



Ja och ikväll ska vi ha tacos tänkte jag, jag har tagit upp köttfärs och det var länge sedan som vi hade tacos så det ska bli gott. Ikväll är det sista programmet med Martin Stenmarck Kvällen är din, för säsongen i alla fall, det kommer ju så många andra program sen som Liseberg med Lotta och Allsång på Skansen med Måns Zemmerlöv, ska förresten bli kul att se hur Måns leder allsången, jag tror att det kan bli jättebra faktiskt och Lotta piggar ju alltid upp med sitt glada pigga sätt och sedan har hon alltid bra artister så dom programmen ser man fram emot. Snart är det midsommar och mor och far och en vän till oss som heter Kalle kommer hit, det blir lite enkelt med några sorters sill och jansson och kanske lite prinskorvar och köttbullar och lax och sen blir det ju jordgubbar och glass såklart gött! Förresten jag och min sambo åt jordgubbar för någon dag sedan för första gången i sommar och dom var bara sååå goda och ikväll ska min sambo köpa hem jordgubbar också så det ska bli gott, finns inget bättre än jordgubbar på sommaren mumsigt värre och så lite vanlijglass till det och en kopp kaffe mums filibabba! kram på er!


Idag är det dags för röntgen

Ja idag ska jag då röntga magen och snart ska jag börja dricka det där som gör att dom ser bättre på skiktröntgen, var femte minut ska man dricka ca 5ml och sedan ska jag spara lite och ha med mig och dricka bara precis några minuter innan röntgen, ska bli skönt när jag har varit inne och röntgats så att man har det över. Senare idag så ska jag åka hem så vi kör hem om här och hämtar mina saker efter röntgen. Skriver mera senare idag, ha det gott och kram på er!

Inget Lotta på Liseberg ikväll



Nej jag upptäckte att det var inte ikväll som Lotta på Liseberg skulle komma, dom gör ju reklamen så att man tror att det är denna måndagen som programmet ska gå så är det inte förrräns den 20:e, vad besviken jag blev, men men....


Nyklippt och fin *ler*



Ja idag har jag blivit nyklippt och fin, jag klippte mig i Ystad och blev jättenöjd med min nya frisyr precis så som jag alltid har velat ha det. Innan idag så var jag och tog blodtrycket och det hade blivit bättre men jag ska dit gång till senare och ta det igen och så får vi se om det har blivit ytterligare bättre igen, men det var ju bra att det i alla fall hade blivit lägre denna gången och hon sa att det var okej men att undertrycket låg lite på gränsen men det blir ju bättre och bättre men det var helt okej ändå sa hon. Jag bad henne skriva upp mina tidigare värden och mina nuvarande för att kunna ha med mig när jag kommer till läkaren sen, nog för att han själv får reda på det men det är ju bra för mig själv att ha koll på hur det har varit innan och hur det är nu och så. Imorgon ska jag på röntgen skiktröntgen då dom ju ska röntga min Endometrios och jag får börja i god tid i morgon att dricka det som jag ska blanda ut med en liter vatten, ja det är sånt som gör att dom lättare kan se allting på röntgen hm, kommer inte på vad det heter just nu men ni vet vad jag menar i alla fall. Ikväll blir det en god köttbit och klyftpotatis till det och god sås och sallad till kvällsmat och det är bara sååå gott och så ska vi se på Lotta på Liseberg. Det ska faktiskt bli skönt när jag har varit på röntgen i morgon så att man har allting undanstökat, jag tycker inte om att åka på sjukhus och så och sen får man ju inte reda på något imorgon av röntgen förräns min läkare kallar mig så det är ju det också som gör att man inte tycker det är så roligt man vill ju helst ha reda på det direkt om hur det ser ut och så men men.... Nu ska jag ta det lugnt och lägga mig lite för jag mår pissigt just nu pga av ja ni vet av vad och sen ska vi äta och se på Lotta, önskar att röntgen var över men så är det ju dock inte, sen ska man dricka det här skitet med fem minuters mellanrum och sedan skulle man spara rättså mycket och ha med sig i en liten flaska som man ska dricka precis några minuter innan man ska röntgas, nåja som sagt önskar att röntgen var gjord men nu är där några timmar kvar innan dess. Jag var och köpte födelsedagspresent till min sambo idag, han fyller ju snart år så det var också bra *ler*, Ha det gott allihopa och kram på er!

Trevlig pingstafton hos mormor



Ja vi har haft en jättetrevlig dag hos mormor, det började med att vi fikade och sedan vid fyra tiden så kom min moster och hennes sambo och min kusin dit och vi åt lax och potatis och sallad och god hollandaisås, till kaffet hade vi en liten tårta med jordgubbar, jag tog en liten bit, är det fest så är det och det är inte så himla farligt när man håller igen alla andra dagar. Nu är jag hemma hos mor och far igen och just nu mår jag inte så värst bra, mår illa så det är lite skit men jag vet ju om varför, inte så mycket att göra åt det. Jag har tänkt klippa mig innan jag åker hem, får se kanske klipper mig på en salong i Ystad innan jag åker hem för det behövs verkligen nu och det är roligare att vara nyklippt och fräsch när man kommer hem. Ha det gott allihopa och kram på er!

Ska bli kul i morgon



Ja imorgon ska vi ju till min mormor och fira pingstafton och min moster ringde idag och sa att hon och hennes sambo och min kusin ska komma dit så det blir lite blandat med lax och potatis och god sås till det och sallad och sen blir det kyckling för dom som inte gillar lax, min mosters sambo är inte så förtjust i lax så det blir nog kyckling för hans del tror jag. Det ska i alla fall bli roligt att träffa mormor imorgon och dom andra också förstås. Annars ikväll så har vi sett på Talang och det var inte rätt person som vann, jag tyckte att den lilla killen som dansade numret med Smooth Criminal skulle vinna han var ju bara helt otrolig på att dansa och han som vann som visserligen var duktig på att göra kuben med förbundna ögon men i den här tävlingen så säger dom ju att den som vinner ska kunna utveckas och jag har svårt att se hur denna killen som redan är så duktig på att hantera kuben ska kunna utveckla detta ännu mera så det blev man ju besviken på, lite synd om dom andra duktiga talangerna där var ju så många som sjöng som också kunde ha fått vinna istället för denna killen med kuben, så tycker jag i alla fall, ha det gott och kram på er!


Fredag



Ja idag är det fredag och idag är jag hemma hos mor och far på österlen. I morse kom mor och far och hämtade mig och sen fikade vi innan jag skulle till sjukhuset i Simrisamn och ta blodprov inför min skiktröntgen som jag ska på på tisdag, det är min läkare som ska ta bilder på endometriosen och jag hämtade kontrasten idag som jag ska blanda ut med en liter vatten och dricka pö om pö på tisdag sedan ska man visst spara lite så att man tar det precis innan man ska röntgas ca 8 min innan så det blir till att dricka på hela tisdagen *ler*, ja kontrasten då alltså blandat med vatten blää.. låter inge gott men jag måste ju dricka det för att röntgen ska bli bra. Ikväll ska jag se på finalen i Talang och vi ska ha kycklingvingar och ris och sallad till kvällsmat och ett glas vitt vin till det göttigt! Imorgon ska vi till mormor och fira pingstafton, då ska vi ha lax och potatis och god sås till det hollandaissås och vi ska även ha ett glas vitt vin till detta, efter det blir det dom första jordgubbarna som vi äter och vanlijglass till detta mums filibabba! Nej nu ska jag gå och hjälpa till med att laga maten här hemma hos mor och far önskar er alla en trevlig helg!

Ändrade planer



Ja det var ju meningen att mor och far och jag skulle gå på Skurups marknad i morgon men eftersom dom endast har öppet vissa tider där man tar blodprov och så vilket jag nu ska göra, dom gör ju en utredning nu på min endometrios och min fot och ja mitt blodtryck för det är lite högt och nu hade jag fått brev om att jag ska på skiktröntgen bara på buken på tisdag och det är ju då min endometrios för läkaren vill ha bilder på det, det togs bilder på ultraljudet när jag var där men det var i Ystad och detta är nu  i Simrishamn där jag går, men jag ska gå till Ystad och få ut mina journaler på det som togs där också sen tänkte jag. På måndag ska jag ta blodtrycket igen så det blir fullt ös med att bara åka till sjukhuset dessa kommande dagar  men i morgon på kvällen ska vi fira pingstafton hemma hos mormor så det ska ju bli roligt och sen är det ju skönt att läkaren gör en stor utredning ordentligt på allting så att man får det bekräftat riktigt. Annars så mår jag inte så värst bra idag, det är den där veckan på gång och då brukar jag inte må så bra, lite svårt med det där för är det inte den där veckan så mår jag piss av endometriosen så det är som det är med det, men man får göra det bästa möjliga av det hela. Kram på er!

Min födelsedag var kanon!



Ja min födelsedag var kanon, jag blev grattad både på facebook av gamla klasskompisar och av andra vänner och ja jag  har aldrig blivit så gratulerad någon gång och många av mina släktingar ringde och grattade och jag fick kort så det var roligt. Min mor och far och en kompis som heter Kalle kom till oss vid halv 3 tiden och då fikade vi där ute och sen var det meningen att min moster och hennes sambo skulle komma och min kusin Joakim men min moster hade blivit förkyld och kunde inte komma men hon ringde i alla fall och hennes sambo var på rally och ringde inte och sa att han inte kunde komma, det kunde han ju ha gjort i alla fall för här satt vi och visste inte om vi skulle börja grilla eller inte, men men... vi hade jättetrevligt i alla fall och vi åt grillat och vi gjorde gratäng och sallad och god grillsås till och sedan som efterrätt så blev det olika sorters glass och coctailbär och Persikohalvor så det var kanon och vädret kan jag inte heller klaga på, det var soligt och fint. Jag fick en jättefin paradhanduk av mor och far och en figur som var gjord i trä med Nils holgersson som sitter på gåsen och den har jag hängt upp i gardinen i köket, den passar ju så bra in eftersom vi är i just hans trakter *ler*, paradhanduken åkte upp direkt så den är också jättefin i köket, det är en paradhanduk som är väldigt ovanlig och den är från 50-talet så den blev jag jätteglad över. Jag fick pengar av min sambo för han visste inte vad han skulle köpa till mig och sen har han jobbat jättemycket nu också så han har inte kommit någonstans att handla något, men det går lika bra med att man får en peng så att man själv kan köpa vad man vill, särskilt nu när det snart är marknad här i Skurup vilket det är den 10:e då mor och far och jag ska gå på marknaden och sedan åker jag hem till mor och far för sen på kvällen ska vi fira pingstafton hemma hos mormor och sedan stannar jag tills måndag då jag åker hem igen, ska förresten in och ta blodtrycket den dagen också så får vi se hur det är med det då och sen ska jag in ännu en gång till senare och ta blodtrycket igen. Av mormor ska jag också får pengar i födelsedagspresent för hon vet inte heller vad hon ska köpa till mig och det är ju egentligen det allra bästa att få. Nej nu är maten färdig så nu ska jag gå och äta, ha det gott allihopa och kram på er!

Hurra Hurra det är min födelsedag idag *ler*



Ja idag är det min och vår katt Kurres födelsedag och jag varit och duschat och sminkat mig så nu kan min stora dag börja *ler*. Vädret är fint och jag hoppas att det håller i sig hela dagen. Nu får jag gå och ta en macka och bara njuta tills mina gäster kommer idag. Mor och far kommer ju vid halv 3 ca och då ska vi fika och sen ska mor och jag duka bordet och göra fint. Ha nu en riktigt bra dag för det ska jag ha, kram på er!

Om en timme så smäller det *ler*



Nja kanske inte smäller men jag fyller år i alla fall och då blir man 36 år gammal, fast man känner sig som 20 *ler*. Ska bli roligt att min mor och far och min moster och hennes sambo och min kusin Joakim kommer hit i morgon för att fira mig och en kompis som heter Kalle så det ser man fram emot, hoppas nu bara att det blir fint väder också. Vi har lagt köttbitarna i marinad så att dom står och gottar till sig över natten och gratäng har vi sedan idag men jag får nog göra en till så att vi alla kan äta som bara den, visserligen så var denna formen som jag gjorde i idag jättestor men i alla fall, det ska vara gott om mat, det värsta jag vet är när där är för lite mat på fester så det ska vara gott om mat och dryck, jag ser hellre att det blir över mat än att där är för lite mat då hade jag skämts, men det är ingen risk utan att där alltid är gott om mat på bordet när vi har fest hehe! Kvällen har varit trevlig då vi ikväll hade gäster två kompisar till oss och vi grillade och såg på film och snart ska jag och min sambo se ett avsnitt av vår älsklingsserie och sen blir det till att natta sig så att man är pigg tills imorgon då man fyller år *ler*.

Visst är det härligt med syrener!



Ja jag har alltid älskat syrener och varje år så blommar alltid syrenerna till min födelsedag som är i morgon den 4:e juni och vi hade alltid syrener hemma hos mor och far och dom växte precis utanför mitt rum så jag kunde känna doften av dom när jag hade fönstret öppet, det bara strömmade in syrenlukt ljuvligt *ler*. Nu har vi också syrener här utanför  och vi har två olika sorter fast dom är lila båda två och dom doftar också ljuvligt och jag var ute och doftade på dom idag, det finns ingen ljuvligare blomma än syrenen och det finns inget som luktar så gott som syren mm.... då vet man att det är sommar.

Har varit ute och solat lite idag



Ja jag satte ju ut trädgårdsmöblerna igår och gjorde dom fina tvättade av dom och så eftersom dom har stått inne och blivit lite dammiga på logen så jag gjorde dom fina och sedan lade jag på den fina sommarduken och sedan har jag suttit där ute idag och solat, där är så härligt och ikväll ska vi nog sitta ute vid trägårdsmöblermanget och äta grillat så det ska bli trevligt. Min sambo slutar vid sextiden, så sedan kommer han hit och vi ska börja förbereda inför grillkvällen. Jag har redan gjort salladen men där är ju annat som ska fixas som att göra potatisgratäng så vi får väl se hur kvällen rullar på och sen blir det nog att vi ser på någon bra film som vi brukar, ha det gott och kram på er!

En dag kvar *ler*



Ja nu är det bara en dag kvar tills jag fyller år *ler*. Jag har förberett allting så nu är det bara lite detaljer kvar att göra och när mor och far kommer så ska vi fika och sen vid 6-tiden kommer min moster och hennes sambo och min kusin Joakim och då ska vi grilla, hoppas att det blir lika fint väder som idag. Annars ikväll så kommer en arbetskamrat till min sambo hit och kanske en annan kompis till oss och vi ska grilla ikväll också, min sambo ringde och sa att dom hade bestämt det på jobbet så det går ju jättebra. Annars så mår jag inte så värst bra idag det är den där veckan på gång, lite svårt att veta tycker ni kanske vilket som är vad när man både är dålig av endometriosen och när man ska ha den där veckan men nu är det dags för den veckan så det är ju därför som jag vet vad jag mår illa av denna gången. Det värsta är nog att omgivningen inte förstår hur det är att ha det och hur illa man mår av det både fysiskt och psykiskt och det är ju ännu värre då när inte omgivningen förstår det. Min mor och far förstår det och min moster och hennes sambo och mormor men svärmor förstår det inte och min sambo försöker att förstå det men han förstår nog inte riktigt hur illa jag mår även om jag inte alltid säger det, jag går inte alltid omkring och säger att AJ AJ AJ vad ont jag har eller USCH vad jag mår illa nu jag måste gå och lägga mig! Utan man håller det för sig själv och tar sina tabletter eller så går man och lägger sig när man mår som pissigast så ja det är svårt för dom som inte förstår hur det är att ha det, nåja det är ju ingen nyhet för så är det ju för alla som har det här skitet men men.....

Finputsning på gång *ler*



Ja jag håller på och finputsa det hela här hemma inför lördagen då jag fyller år så jag dammsugar lite här och där igen och jag har satt upp nya fina bilder på kylskåpet och jag ska stryka ny duk till stenbordet i stora rummet och sedan en nya fin duk som vi ska ha i finrummet när vi sitter där och äter på lördag och jag ska ta ner faten som vi ska använda på lördag och efterrättskålarna så att dom är här nere. Mor och far kommer hit klockan halv 3 på lördag och då ska vi ta en fika först och det blir lite vetebröd då för är det min födelsedag så är det och då får man unna sig ett par bitar vetebröd men sen å andra sidan så har jag ingen tårta utan vi ska ha glass och coctailbär och persikohalvor till efterrätt och så ska vi grilla och ha potatisgratäng och god sås på creme fraiche och annat gott i den, det är en särskilt god sås till grillat och så ska vi ha grönsallad till förstås. Dom har lovat fint väder på lördag så vi får hålla tummarna för att det bilr fint väder *ler*. Nej nu måste jag fortsätta här hej svej!

RSS 2.0