På fika hos svärmor och svärfar i morgon

Ja i morgon så ska vi fika hos svärmor och svärfar och mor och far kommer också dit och vi ska spela in gamla filmer som vi har på band och föra över dom till dvd skivor, det är filmer som är så gamla så det ska bli roligt att se dom igen, mina kusiner som nu är stora dom var ju små på dom filmerna då så det har ju gått några år sedan som man såg dom eftersom dom ju är på kasettband och endast kan ses via att man kopplar in den gamla filmkameran vilket vi ju får göra i morgon när vi ska spela över dom på dvd skiva. Det roliga är ju att svärmor och svärfar kommer att få se bland annat när jag fyllde 20 och när far fyllde 50 och vi hade fest hemma och när jag hade fest i Smedstorps bygdegård när jag fyllde 25 och mycket mycket mera saker som har hänt tidigare när man var yngre så det blir många skratt när vi kommer att se dom filmerna, där är bland annat roliga filmer där min far var jultomte och vi firade med min moster Silva och hennes sambo Patrik hemma hos oss i Hannas och då var ju mina kusiner små så det ska bli roligt att se dom också och sen är det ju mycket bättre att ha dom på dvd så att man kan se dom när man vill och vill man sedan ha fler så kan man ju bara kopiera dvd skivorna och det är ju bra. Annars så har vi bara tagit det lugnt idag, jag har tvättat lite och nu ska vi ha en kopp kaffe. Ha det gott allihopa.

Jag blir så arg

Ja jag berättade ju tidigare att min far hade fått hjärnblödning och att han hade varit på ytterligare en röntgen men sedan inte fått reda på någonting av läkarna, men sedan igår så ringde en läkare en månad efter att han varit på röntgen och sa att han inte fick ta mera waran för att blödningen i huvudet hade blivit värre och slutade han inte med waranen så blev det ännu ärre igen i huvudet, men här hade far gått nu i en månad sedan han röntgades så hade dom sagt ifrån redan då att han inte fick ta mera waran så hade det kanske inte varit sån skada som det är nu i huvudet. Läkaren sa att där var inget att göra åt den skadan utan just nu så var där blod i det området men att det kom till att ersättas med vätska senare. Far slog upp waran på nätet och läste om det och där stod att man absolut inte fick äta waran om man hade haft eller hade en hjärnblödning och dom visste ju om det redan när han var på sjukhuset att han gick på waran och dom visste om att det var en hjärnblödning så man undrar ju vad det är för läkare och vad det är för sjukvård vi egentligen har här i sverige idag, man blir ju rädd. Nu ska inte far ge sig utan han ska kontakta sin husläkare och sedan får dom göra en ny röntgen igen men enligt den läkaren som ringde så skulle där inte hända något mera, inte ens en ny undersökning det låter väl ändå konstigt eller hur? Nä jag litar inte alls på dagens sjukvård, så nu är man orolig för far när han nu inte kan gå på waran längre och har anlag för att få proppar så får man ju hålla extra koll på om han får proppar och gå på undersökningar oftare för han får ju absolut inte gå på waran mera, ja jag är helt förvirrad av allting och klart att man är orolig för man vet ju nu inte hur det ser ut i huvudet sedan han har gått på waran en månad efter det att dom gjorde den här röntgen, då undrar man ju hur det ser ut nu då? Man märker inget på far i alla fall han är klar i huvudet och han är frisk för övrigt men ändå, nåja det ordnar sig nog, men jag har inte mycket till övers för sjukvården idag.

Igår var vi hos mormor

Ja igår var vi hos mormor och det var första gången som mina svärföräldrar var där på besök och mormor har ju längtat så efter att vi alla skulle ta dit och att vi skulle fika först och sedan grilla korv så vi började att fika när vi kom och mormor var på strålande humor och sedan så gick vi rundan som vi säger, det är så härligt där och där ligger gamla hus längs med den gamla vägen, det är en del av gamla Brösarp som man kommer till där så vi gick den rundan medans mormor lade sig för att vila en stund. När vi kom tillbaka så grillade vi korv och pratade och hade det trevligt och vi kom dit klockan halv 3 på dagen och var där tills nio på kvällen så mormor tyckte att det var så roligt och att det var roligt att vi stannade så länge för det var ju tecken på att vi alla trivdes så bra och att vi hade roligt så hon var så nöjd så nöjd så och det var ju roligt *ler*. Idag ska vi fira min mosters födelsedag så det blir bara mor och far och min sambo och jag som åker dit och vi ska fika, vi har köpt en parfym till henne som vi hoppas att hon ska bli glad över, den luktar jättegott och jag har den själv det är den där valmoparfymen, där är en vallmoblomma på den och sen är det en avlång flaska, jag kommer inte på vad den heter nu men men... Min moster fyller egentligen år på måndag men hon ville att vi skulle fira det idag istället och det går ju lika bra det. Hej svej leverpastej!

Vad roligt *ler*



Ja jag blev så glad idag när jag såg på min ena väninnas blogg att hon ska flytta ner till Malmö nästa sommar med sin familj, det är en gammal klasskamrat till mig och det hade varit så roligt om dom hade flyttat ner så att vi hade kunnat träffas oftare, annars nu så bor hon i Stockholm och det är ju en bit upp dit så det hade verkligen varit roligt om hon hade flyttat ner hit igen med sin familj så jag håller tummarna för att det blir så *ler*. Annars så verkar förkylningen till att ha gett med sig och den 20:e så ska svärmor och svärfar och mor och far och jag och min sambo till mormor och dricka kaffe och sedan ska vi grilla hemma hos henne. Svärmor och svärfar har inte varit hemma hos mormor innan så mormor tycker att det ska bli så kul att bjuda dit dom och att vi alla ska vara hemma hos henne så det ska bli roligt. Ikväll blir det enkelt till kvällsmat korv med bröd, men det är ju inte fel eller hur? Gött är det ju också. Annars så är vädret så trist och tråkigt det bara regnar och åskar om vartannat och jösses med regn dom hade fått i trelleborg, där hade dom fått översvämningar i husen usch vad hemskt. Vi fick 50mm här som mest och 35 nästa dag så sammanlagt har vi här fått 85mm regn och det är ju ganska mycket och det ska visst komma mera regn så vi får väl se hur mycket mer det kommer. Nu ska jag gå och göra en kopp kaffe till mig och min sambo ha det gött allihopa och kram på er!


Börjar bli bättre

Ja nu känns det som att min förkylning börjar att ge med sig, visst nyser jag lite då och då fortfarande men det är inte så ofta som innan och det känns bättre över huvud taget från förkylningen så det är ju skönt. Jösses som det har regnat och åskat här och mera regn är visst på väg in inatt och kanske åska vem vet. Annars så håller jag på och tvättar idag, slängde precis in en omgång tvätt som håller på och tvättas nu. Jag är lite nervös över vad dom ska säga från fars röntgen men det är säkert ingen fara med det, men ni vet hur det är man är orolig att det ska vara något galet, han får inte reda på något av det förräns nästa vecka, eller rättare sagt det blir väl far själv som får ta steget och ringa till dom och höra vad resultatet av röntgen blev för dom ringer ju aldrig själva och säger något, dålig stil tycker jag. Nåja nu ska min sambo ut och klippa gräset innan det börjar regna tjingeling pling, pling plong!

Ska det behöva ta så lång tid?

Idag har far varit inne och röntgat huvudet, men han har ej fått något svar än, han får inte svar förräns efter helgen och det tycker jag är för dåligt, man är ju orolig och vill ha svar så fort som möjligt, nu tror jag inte att där är något fel men ändå man vill ju ändå få svar så fort som möjligt så att man kan utesluta allting och veta att allting är som det ska vara. Igår åskade det här som bara den, det kom en sådan smäll så att jag höll på att hoppa upp i taket, det åskade i fyra timmar här och regnade som bara den, det kom 50mm
 regn här, så det var minsann inte lite det regnade. Ikväll blir det kycklingsnitzel med oss och skinka inuti och pommes till det, gött *ler*, nu önskar jag alla en riktigt trevlig helg!


Sabla förkylning



Ja den här förkylningen vill inte försvinna, ena dagen så tycker man sig känna sig bättre och sedan rätt som det är så är man lika snuvig och nyser och hostar igen och känner sig hängig så det går fram och tillbaka. På fredag ska far på röntgen så jag håller tummarna för att allting ska vara okej men det är säkert ingen fara. Annars så tar vi det bara lugnt och ikväll blir det stekt kassler i bitar som är stekt med champinjoner och kryddat gott med lite olika kryddor och så blir det nudlar till det och god sås gött. Där är inget särskilt på teven men vi har ju alltid någon serie som vi kan titta på, nej nu ska jag gå och titta till nudlarna tjingeling pling!

Fram och tillbaka med förkylningen

Ja den här sabla förkylningen vill inte ge med sig, nu är jag ännu mera förkyld än jag var innan och igår tyckte jag att det verkade som att det hade blivit lite bättre ett tag men sedan på kvällen så var jag lika snuvig igen och nös och snöt mig i massor igen, så det går fram och tillbaka, det är som man säger sommarförkylning, när man väl har fått den så är den svår att bli av med det går fram och tillbaka hela tiden och det är himla jobbigt. Nej, nu ska jag gå och göra en kopp kaffe till oss tjingeling pling på er!

Blev supernöjd med klippningen idag *ler*

Ja idag var jag och klippte mig och jag blev supernöjd med klippningen, efter det att jag hade klippt mig så tog mor lite foton på mig och dom blev minsann inte så tokiga tycker jag, det är inte ofta som man blir bra på foton men dessa blev faktiskt riktigt bra. Efter klippningen så åkte vi hem till far och tog en fika och vi såg på en film som jag hade med mig och sedan så åkte vi till Skurup igen, det är så skönt att slippa att vara så långhårad som jag var innan, riktigt skönt känns det att vara nyklippt och fin, nej nu ska jag gå och lägga mig tjingeling pling"!

I morgon kommer mor hit på fika

Ja i morgon kommer mor hit på fika och sedan så ska vi åka iväg och klippa oss och efter det åker vi hit igen, det var egentligen meningen att far också skulle följa med hit och att vi sedan skulle beställa thaimat men far orkade inte med det utan han stannar hemma och vilar och det förstår man ju också att han kan vara trött och så efter allting, så det blir att mor kommer hit lite tidigare och vi fikar här och pratar lite och sedan kör vi iväg och klipper oss och sen åker vi hit igen, men thaimaten får vi ta en annan dag när far orkar.

Nu på fredag åker tussen

Ja nu på fredag har jag äntligen fått tid till att klippa mig och det ska bli så skönt att bli av med allt det långa håret och att slippa känna sig som en sådan långhårad hund som jag visade bild på i det förra inlägget *ler*. Förkylningen är densamma så jag får hoppas att jag inte smittar ner min frisörska å andra sidan är där ju många som är förkylda nu så och jag bara MÅSTE klippa mig nu. Annars så har det varit en lugn dag, jag har vilat och försökt råda bot på min förkylning och sen har den där veckan satt igång så nu väntar jag bara på att veckan ska vara över och man kan bli som en vanlig människa igen för man mår ju piss denna veckan både av fökylningen och av det andra usch ja, men det går ju över igen som tur är. Jaha nu har det blivit sådär sent igen som det brukar bli vissa kvällar, jag har sett på en bra film som gick på teve fyra film, jag brukar titta rätt mycket på den kanalen för där går faktiskt rätt bra filmer och sedan så slipper man ju reklamen, dom har ju ökat reklamen nu på fyran och på andra kanaler också och det är så irriterande. Jag såg en kriminalfilm häromkvällen på fyran och den var helt söndermalen av reklam så man fick ju inget riktigt sammanhang i filmen eftersom där var så många reklampauser, snacka om irriterande, nog för att man tyckte att det var mycket reklam innan men nu är det ju ännu värre så det är knappt lönt att se på någon film på fyran eftersom dom fördärvar den med att bryta tusen gånger med reklam mitt i filmen så när man kommer tillbaka efter reklamen så har man ju tappat greppet om filmen lite grann och det är ju inte så bra direkt, nej tacka vet jag kanaler som sänder filmer utan reklam som just teve 4 film och teve 1000 mfl... Nej nu får jag gå och lägga mig tror jag natti natti på er!

ännu värre

Ja alltså jag pratade med mor igår och sa då att -ja då ska far röntgas nu på fredag och mor sa -Nej alltså far trodde själv att det var nu på fredag han skulle röntgas men när han hade tittat efter på datumet så var det inte förräns nästa fredag. Alltså får man gå ännu en vecka och vara orolig hm... inte kul alls, nåja där är säkert inget att oroa sig för egentligen men men.... Min förkylning har inte blivit bättre utan sämre så typiskt när det gäller mig, jag som trodde att förkylningen höll på att gå bort också vaknar man idag och är ännu värre förkyld! Jag ska försöka få tid till klippning denna veckan för det det behövs verkligen nu, jag känner mig som en långhårad hund ja ni vet dom där som dom sätter upp små toffsar eller rosetter i pannan på , jag kommer inte på vad dom heter nu men långhåriga är dom något så in i vassen och så känner jag mig just nu *ler*, fast jag har dock inte satt upp någon tofs i pannan även om det dock skulle behövas *ler*. Nej nu ska jag gå och fixa en kopp kaffe tjingeling på er! Jag hittade en bild på hur jag känner mig men det är inte den hunden som jag menade den heter visst Shitzu kom jag på nu men i alla fall här kommer bilden som jag känner mig som nu *ler*.

Bara tisdag idag

Ja idag är det tisdag och det är inte förräns på fredag som far ska in och röntgas i huvudet så man är ju nervös och går och tänker på det och att allting ska vara okej men det är det säkert, det är bara så att man blir lite hispig när det gäller ens föräldrar. Annars så är jag fortfarande förkyld, den vill inte ge med sig och sedan har inte den där veckan kommit igång heller usch och fy och blä, nåja det går. Ikväll är det Allsång på Skansen och jag tycker egentligen inte om det programmet för det har blivit så tråkigt och jag kan inte med Anders som leder programmet och sen har han så dåliga artister för Lotta har tagit alla före honom hehe!!! Lottas program är mycket bättre dessutom och hon är mycket klämmigare, men jag har hört att Måns zemmerlöv eventuellt ska ta över Allsång på Skansen sen och det hoppas jag verkligen för då hade det blivit sevärt igen så vi får väl se hur det blir. Ikväll ska jag i alla fall se Allsång på Skansen men det beror på att gruppen The Baseballs ska vara med och dom är bara så bra! Igår beställde vi pizza och det har vi inte haft på jättelänge och det var sååå gott, ikväll blir det köttbullar och pasta och det är ju inte heller illa, nej nu ska jag gå och vila en stund för jag känner att jag har lite ont i huvudet tjingeling pling på er!

RSS 2.0