Vilket höstväder det är idag



Ja det blåser som bara den här ute så det är sannerligen höstväder idag, å andra sidan så har man försökt att göra det lite mysigt här hemma nu när det dras mot mörkare tider igen och man tar ner lite lampor och annat mysigt, prydnadssaker och andra fina dukar och man tänder ljus för att göra det mera mysigt under hösten och det gillar jag *ler*. Nej nu ska jag gå och koka en kopp kaffe och ta en macka för jag har inte ätit något ännu, har haft lång sovmorgon och det är ju söndag idag så.... *ler*. Annars så ska jag tvätta några tvättar till idag men annars så är det lugnt, ha en riktigt trevlig söndag och håll i hatten när ni går ut *ler*

Födelsedagsfirande







Ja idag så firade vi mors 60-årsdag och det var min moster och hennes sambo och min kusin Joakim som var här och mina svärföräldrar och vi firade det här hemma hos oss och det var jättetrevligt. Jag dukade fint och vi grillade och det var jättegott. Efter middagen så åt vi tårtan som vi hade gjort med glasyr och vi hade grädde till det, men det var knappt att man orkade äta den för man var så mätt efter kvällsmaten. Mor fick en soda streamer i födelsedagspresent, det har hon önskat sig länge så det blev hon jätteglad för.

Det blev pizza idag

Ja det blev pizza till kvällsmat idag och det var jättegott, det var så längesedan som vi hade det så det var inte helt fel. Annars så håller jag på och tvättar för det har samlat sig en hel del tvätt så nu var det dags att ta tag i tvätthögen *ler*.

Spelade in sista filmen idag



Ja ni som har följt min blogg innan vet om att jag har hållit på och spelat in gamla filmer från en sådan där filmkamera då man använde kassettband och nu idag så spelade jag in den sista filmen över till dvd så nu har jag alla gamla filmer inspelade på dvd så att man kan ta fram dom när man vill och titta på så det är kul! Idag var jag uppe på loftet och tittade bland mina boxar med dukar och där hittade jag en alldeles ny och oanvänd duk i brunt som jag strök och lade på bordet i stora rummet, vi ska ju fira mors 60-årsdag i morgon här och vi ska grilla och jag har även varit uppe och hittat fina glas och en fin salladsskål som jag heller inte har använt innan så det blir lite av premiär på dom glasen och salladsskålen, nåja nu är det ju begagnat men ändå vi har ju inte använt dom här hemma innan och det kommer att bli så snyggt ihop med den bruna duken och mina höganäsfat i grönt, nåja jag ska ta foto på dukningen så att ni får se hur fint det blir. Annars så har vi gjort tårtan färdigt och lagt på glasyren och satt chokladbokstäver på den med Gulle 60 år, så nu är det bara grädden som vi ska spritsa på imorgon. Mor och far kommer redan klockan halv 3 men dom andra gästerna kommer inte förräns klockan halv 6 då vi ska grilla. Jag tänkte att mor och far och vi kan dricka en kopp kaffe när dom kommer på dagen först och sedan så kommer dom andra halv 6 och då äter vi kvällsmat och sen senare på kvällen så blir det kaffe och tårta, kanske att mor och far och jag ser på någon av filmerna som jag nu har spelat in, det är alltid roligt att se på dom när det har gått några år och man kanske inte kommer ihåg allting som man gjorde förr, men när man då ser filmen så tänker man -Ja det var då ja! oh, det hade jag glömt, och så skrattar man åt det *ler*. Så vad har jag mera gjort idag då? Jo jag har städat hela huset och tvättat och varit uppe på loftet och rotat rundor efter saker som jag ska duka med imorgon och diskat det så att det är fräscht nu till morgondagen. Jag har inte en aning om vad vi ska ha till kvällsmat idag men jag får väl upp och rota lite i boxen och se vad som finns som vi kan svänga ihop någon kvällsmat av, nej nu ska jag fixa lite till här hemma  och sen ska jag se på Idol och därefter får vi äta kvällsmat och sen fika och bara myspysa i soffan och se på någon bra film tjingeling och trevlig fredagsmyys på er!

Baka kaka idag *ler*

Ja idag ska vi baka en sådan kaka med rosa glasyr på som ni såg i förr förra inlägget, den ska vi ha på lördag då vi ska fira min mors födelsedag och vi ska ha grädde till den. Annars så ska vi grilla innan på kvällen och min moster och hennes sambo och min kusin Joakim kommer hit och mina svärföräldrar och mor och far förstås så då blir det Party party!! Det är fint väder idag, solen skiner och det piggar ju alltid upp lite, får hoppas att det är lika soligt och fint på lördag då vi ju ska fira mors födelsedag, ha det gott allihopa!

Valvakan



Ja vi hade en jättetrevlig valvaka och vi åt grillat och sen hade jag köpt lite gott som vi satt och åt när vi såg på valvakan under kvällen som chips och popcorn och jordnötsringar och därefter blev det kaffe och dom goda kakorna som jag och min sambo hade bakat, dom blev väldigt uppskattade, så  nu på söndag när vi ska fira min mors födelsedag här så ska vi baka den där kakan med glasyren på och ha till kaffet och ha antingen glass eller grädde till och så ska vi grilla förstås *ler*, det är en klassiker som alltid går hem här grillat och gott är det ju också. Annars ikväll så tar vi det bara lugnt och jag ska gå upp och se om där är något enkelt som vi kan ha till kvällsmat som korv det är inte heller helt fel och sen blir det nog lite kaffe och kex och lite god ost som jag har inhandlat innan lite Brieost och mögelost. Brieosten älskar min sambo och även jag men mögelost tycker han inte alls om men jag däremot älskar mögelost mmm... gott. Nej nu ska jag kila upp i frysen och se om där är någon korv tjingeling pling!

Bakdag idag

Ja idag har jag bakat tre sorters nya kakor och jag har inte smakat dom ännu men dom ser fina ut så jag hoppas att gästerna tycker om dom i morgon. I morgon kommer mor och far hit klockan halv 3 så då ska vi fika och sen senare vid halv 6 tiden kommer min svärmor och svärfar hit och vi ska grilla så vi ska ha lite fest i morgon när det är valvaka och det ska bli spännande att se hur det går i valet. Jag har köpt lite chips och popcorn och jordnötsringar och en Capten Morgan alltså en sorts rom som är jättegod som jag tänkte vi skulle blanda med Coca för det blir så gott och valet brukar ju vara långt utåt natten så då har vi lite av varje att bjuda våra gäster på *ler*. Mor och far sover över eftersom det ju blir sent, jag har tagit lite bilder på det nybakade som jag tänkte sätta in här, recepten har jag hittat i det nya numret av Hembakat som jag köpte härom dagen. Trevlig helg och kram på er!


Vilket tråkigt väder det har varit



Ja vilket tråkigt väder det har varit idag, det har bara blåst och regnat, men å andra sidan så är det ju höst nu så vad kan man förvänta sig? Annars så har vi varit ute lite jag och min sambo och gjort lite ärenden idag och sen körde vi till min moster för hon har skaffat en liten valp och den var verkligen söt *ler*. I helgen kommer min svärmor och svärfar hit och min mor och far och vi ska hålla valvaka och grilla och sen har jag köpt lite smått och gott som vi ska ha på kvällen som chips och jordnötsringar och jag ska poppa popcorn och sen ska min sambo prova att baka en ny sorts kaka som han blev nyfiken på i en tidning med bara bakning, hembakat heter den för alla er som nu gillar att baka så är det ett tips, för där är jättemånga fina recept, jag har faktiskt tänkt att börja samla dom tidningarna i ett tidningsställ, den här tidningen kommer en gång i månaden så det är ju perfekt och recepten är gjorda för att passa i tiden, som tex i denna månadens nummer så är det mycket kakor med äpplen och ananas och sen är där recept på en kaka som man kan göra till Halloween, jag längtar till nästa nummer för där ska det vara en massa julkakor och godis i den så det ska bli spännande. Något som ska bli spännande är valvakan på söndag ska bli roligt att se hur det går och att följa det med mor och far och mina svärföräldrar samtidigt som vi ska äta gott och ha det trevligt.

RSS 2.0