mulet och regnigt

125 g smör
3 dl mjölk
3 dl vatten
50 g jäst
3 msk socker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
vetemjöl
pensling ägg
vallmofrö/sesamfrö
1. Smält smöret rör ner mjölk och vatten och låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och rör ner vätskan, rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt , bakpulver och så mycket mjöl att degen blir lagom fast. Låt degen jäsa i bunkern i 20 min gör sedan bullar och lägg ut på plåtarna låt jäsa i ytterligare 20 min under bakduk, pensla sedan bullarna och lägg sesam eller vallmofrön på och in i ugnen på 250 grader, lägg gärna ett bakpapper över om dom blir olika färdiga beroende på om är lika stora, blir ej brända om papperet är över.
Degen ska vara så pass torr att man kan känna med handen på den utan att den fastnar, jag bakar alltid i matberedaren och använder då degkrokar.
lycka till med baket!
Kommentarer
Trackback